Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / prosim specha
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Adiddaska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 01:03
- Nahlásit

Hyena

nesouhlasim, myslim, že psa by měli mít jen zodpovědní lidé, připravení na problémové situace, které můžou nastat a ochotní je následně řešit ve prospěch psa, protže ty problémové situace nastávejí v 99,9% z pochybení člověka.

lucYnka XIII
je desne prepsovano a novy domov se hleda dost tezko.

to je bohužel pravda

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 01:21
- Nahlásit

Adiddaska
esouhlasim, myslim, že psa by měli mít jen zodpovědní lidé, připravení na problémové situace, které můžou nastat a ochotní je následně řešit ve prospěch psa, protže ty problémové situace nastávejí v 99,9% z pochybení člověka.
jenze to je idealni stav od ktereho jsme hodne daleko, prave kvuli tomu, ze psu je moc. Psa ma kazdej blbec, jen protoze proste ma ani o tom nepremysli, proste si ho poridi a kdyz je problem tak utratit nebo dat pryc A prave proto, ze je psu tolik a pro toho psa jsou alternativy bud utraceni, resp. zivot mnoho let nekde v kotci v utulku a nebo, moznost, ze se i kdyz ne idealni rodine pomuze, aby se se psem naucili zit, tak mi prijde lepsi tahle moznost. I kdyz idealni by bylo, aby byl u lidi, kteri ho budou mit opravdu radi a neco mu dokazou obetovat. Tim ted nemyslim dite, aby me nekdo nechytal za slovo, ale dat psovi co potrebuje - pohyb ( denne dve tri hodinky vybehat ) a zamestnat hlavu. A je kec, ze to nejde, znam maminy, ktere maj deti a psy nezanedbavaj a davaj jim co potrebuji, jen je to o tom co je kdo ochotnej obetovat.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2012 01:37
- Nahlásit

lucYnka XIII

( denne dve tri hodinky vybehat )

někdy stačí i hoďka, každej nemá Tobiáše

ne ale fakt, jasně psů je moc, psa má každej a z toho to všechno pramení ideální by bylo najít psovi rodinu, kde dostane, co potřebuje. Když ne, tak zkusit stávající rodinu přesvědčit, aby mu dala šanci i za cenu určitých obětí, lepší než utracení, o tom žádná.

Hyena
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2012 09:29
- Nahlásit

Adiddaska
Uvědom si ale že zodpovědnost je dobrej základ, ale není to všechno. Každej začíná a i když je 100% zodpovědný, tak dělá chyby a i když si to uvědomuje a hledá někoho zkušenějšího, tak nemusí umět odhadnout, od koho se je dobré učit a od koho ne. Vybav si sama,kolik " osvědčených bludů" se ti může dostat jako zaručená informace. Takže se velmi snadno stane, že jsi najednouv maléru a řešíš průserouvou situaci tipu pes x dítě.A někdy je zatím " netroufám si na převýchovu" prostě jenom fakt, že ten člověk vedle sebe nemá někoho,kdo ho podpoří ( nikoliv odsoudí) a ukáže mu jak věci řešit jinak. Někdy ne, někdy už je tam přerušená důvěra a pak je opravdu nejlepším řešením najít psovi nový domov.Ale tohle ví pouze a jedině ten dotyčný sám. Mimochodem, někdy mi přijde, že se tady všichni narodili jako zkušení psovodi... a nikdo nezačínal s prvním psem, neměl otázky, pochybnosti, nerval si vlasy za to, co udělal blbě.... Občas by nebylo na škodu uvědomit, si, co kdo na začátku vyváděl i když dotyčný měl kliku, protože mě větší vrozený cit pro psy, trefil na psa co s ím laidl, měl v blízkosti někoho zkušeného a kvalitního,kdo ho vedl....Tohle je spíš štěstí než zásluha....
Adiddaska
Když ne, tak zkusit stávající rodinu přesvědčit, aby mu dala šanci i za cenu určitých obětí, lepší než utracení, o tom žádná. V tom máš pravdu, ale najdou úžasní jedinci, co i takovéhle rodiny, co se snaží se , zvládají za jejich snahu kritizovat ...což je bezesporu velmi motivující pro další lidi v obdobné situaci. Nějak se mi tam vtírá otázka, zda tedy vlastně není v takovéhle situaci nejlépe psa tiše utratit a nic mu nikde neshánět........ člověk se pak nestane terčem kritiky,a le dále si žije jako "vážený".

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2012 21:16
- Nahlásit

Hyena

Nějak se mi tam vtírá otázka, zda tedy vlastně není v takovéhle situaci nejlépe psa tiše utratit a nic mu nikde neshánět........ člověk se pak nestane terčem kritiky,a le dále si žije jako "vážený".

možná máš pravdu, ale já se prostě do takovejch lidí nedokážu vžít a přemejšlet stylem, že bych došla k tomuhle závěru, co píšeš, ačkoli je zdá se dost rozumnej nedokážu si představit, jak někdo může nechat utratit z takovýhohle důvodu psa a pak normálně žít, dívat se do zrcadla a nepoblít se. Pořád si emotivně myslim, že takovejhle člověk psa mít nemá a nedokážu pro něj najít žádnou omluvu. Jinak mě moje první čubka několikrát pokousala, mám doteď jizvy, bylo mi 16 a věděla jsem hovno (né že bych toho teď nějak moc věděla), ale kdybych jí měla dát pryč, radši bych zdrhla z domova, vůbec bych s tim pak nemohla dál žít..

wasean
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 06:53
- Nahlásit

Jen pododtykam ze me by bylo jedno kdyby pokousala me...ale co kdyz vam pkouse dite? Na to se pak budete moct divat s klidnym svedomim a normalne zit?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 07:34 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

wasean

Tak já myslím, že je v těchto případech jedno, jestli se člověk odkazuje na dítě nebo na cokoliv jiného. Podstata je prostě v tom, že opustí závislého živého tvora - kamaráda (případně ho zabije) pro něco, co má radši.
I když chápu samozřejmě tu obavu o děcko.

Je nějaká změna proti původnímu stavu? Začali jste se psem chodit někam na "převýchovu"? Poradili jste se s nějakým odborníkem a ukázali psíka? Nebo jste ho zainzerovali? Můžu sem hodit seznam bazarů, kde jsem taky psíky inzerovala.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 08:03
- Nahlásit

wasean
prosím tě, já mám dvě děti, taky byly miminka a psy sem v té době taky měla. Patří k plemeni, které děti moc nemusí a zvládla sem to. Pravda sou menší. ALe dítě snad nedáváš na zem. I když já to udělala, položila sem mimčo na zem a nechala jej očuchat a seznámit. Samozřejmě pod dohledem. Ale mám svý psy naučený na 100 % zákazový povel. Prostě zařvu a přes to nejede vlak. V místnosti, kde spí mimino, se psi prostě nevyskytují a jinak jen pod mým dohledem. Horší je to batolecí věk, tak do těch 2 let, to je otázka neustálé kontroly. PEs musí mít zákazový povel a dítě nesmím nechat ho zahnat do kouta. Přežii sme to a za to ten rok hlídání (začátek chůze až po pobrání rozumu). Kvůli roku pracnějšího života by mě v životě nenapadlo dát psy pryč! Nikdy. Jsou to členové rodiny a jestli je důsledně naučená na nějaký nesmíš nebo fuj a poslechne i když je 100 metrů od tebe, tak to není problém zvládnout! Stačí jen mít psa neustále pod dohledem. Víc nepotřebuješ. Pokud nemá tohle, tak se na to zaměř, každou volnou chvilku to cvičte a nemusíš se psa zbavovat. Pokud ho máš ráda, tak se do toho opři

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 09:07
- Nahlásit

[Vlčáčková
Podstata je prostě v tom, že opustí závislého živého tvora - kamaráda (případně ho zabije) pro něco, co má radši.
A dítě není závislý tvor? Dítě je " něco ,co má radši"?????
Jako řešit dilema koho z dvou závislých bytostí,které má člověk rád upřednostní je fakt jedno z nejhorších...... Narozdíl od dítěte ale máš pro psa šanci najít nový dobrý domov....
Myslím, že idelání je,když se to podaří, jak tu píše
stetisek123.
Ale když už se stane malér a je důvěra nalomená, tak je to hodně těžké dát dohromady. A není zas tak neobvyklé, že si na to dotyčný sám netroufne a radši hledá pro zvíře nový domov. Někdy naopka rozhodnutí, že nebudu s životem psa a dítěte experimentovat může být projevem zodpovědnosti...opravdu těžkou soudit

Tony
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 11:11
- Nahlásit

Hyena

Souhlasím, taky znám jednu rodinu, kde pes většího plemene pravidelně pokouše jedno z dětí. Tato rodina má kam psa dát - k rodičům, kde by byl v klidu, protože děti a život tam kde je teď ho evidentně stresují.
Jenže tito lidé by "odevzdáním" psa přiznali, že něco nezvládli. Takže tam bojují všichni dál... (se psem se pracuje stylem, že má celodenně náhubek). A lidi v okolí se jen modlí, aby to děti ve zdraví přečkali.

palma1
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 13:09
- Nahlásit

na jednu stranu paní chápu... bát se o prcka, to je děs. dítě je a vždycky bude na prvním místě, ale na druhou stranu... vyhrožovat utracením? to bohužel nechápu, neuznávám a odsuzuju. snažit se bafovi najít jiný domov, pokud se to povede, je super. ale v dnešní době je to hodně těžké s pohodovým psem natož u psa, kde je nějaký problém. kdo si ho vezme? bohužel to vidím bledě... pokud má ale člověk možnost ho dát někam, kde lidi ideálně bafík už zná, třeba k těm rodičům, tak je to určitě asi nejlepší volba, ale utratit? jak může někdo utratit zvíře, které je na mě závislé, které mě miluje a které mi důvěřuje. stejně jako adiddaska nechápu, jak s tím pak člověk může žít... myslím, že vždycky je nějaká cesta, jak to vyřešit ať už převýchova nebo částečná separace (nevím, jak to popsat - prostě aby se ti dva samostatně nikdy nepotkali a mít je pod dohledem). je to sice náročné, ale určitě to za to stojí. jestli to bafule dřív nedělala, tak to bude třeba jen žárlivost - prostě mimčo jí sebralo všechno, co měla - paničku na plný úvazek, jistotu... s tím se určitě dá pracovat a ne to řešit utracením... přeci když budu mít dvě děti a to starší bude žárlit na to mladší a trápit ho, což se taky stává, tak se ho taky nezbavím, ale budu se tím zabývat a řešit to - je to sice extrémní přirovnání, ale připadá mi, že ta podstata je stejná... i když asi spousta lidí nebude souhlasit.

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 14:04
- Nahlásit

palma1
Adiddaska
Teď si nejsem jistá, zda jsem si rozuměli...ta otázka s tím utracením Nějak se mi tam vtírá otázka, zda tedy vlastně není v takovéhle situaci nejlépe psa tiše utratit a nic mu nikde neshánět........ člověk se pak nestane terčem kritiky,a le dále si žije jako "vážený".

měla být ironická- rýpnutí do toho, že tady pravidelně schytávají kritiku a často dost ostré soudy lidé,kteří se snaží pro psa najít nový domov a inzerují ho . Tak že jsou na to vlasntě daleko víc " biti" než ti, co ho někde potichu " utratí" a nic nehledají a o nic se nesnaží. Tudíž mi stále běží otázka k čemu se tady tedy lidé motivují??

Marush
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 14:59
- Nahlásit

wasean

jsem pro utracení, jen si nech na čelo vytetovat...zabila jsem svého psa, který mi věřil a měl mě rád,ikdyž si to ani trochu nezasloužím!

All

Takže už se nedávaj psi do útulku,ale rovnou se utrácej,hmm,zajímavej vývoj

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 15:23 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Hyena

Souhlasím se vším, cos v tomto tématu napsala.

Mimochodem není to tak dlouho, kdy jsem chtěla odvézt do útulku Žofku (kterou mám opravdu hodně moc ráda), protože mi Žofie napadla starou Toničku. A práskla jsem to tady na sebe.

Šlo o relaci pes - pes, tak mě za to nikdo tady neodsuzoval, ale dostalo se mi pár klíčovejch dobrejch rad, co se týká teriérů.
Naštěstí se podařilo vztahy mezi nimi zlepšit a Žofku dostat víc do pohody.

Vůbec nevím, jak bych reagovala, kdyby mi startovala po malém dítěti...

Ty útočný kecy na wasean považuju vysloveně za škodlivý pro psa. Jak píšeš:
Tak že jsou na to vlastně daleko víc " biti" než ti, co ho někde potichu " utratí" a nic nehledají a o nic se nesnaží. Tudíž mi stále běží otázka k čemu se tady tedy lidé motivují??

Takže pokud někdo zkušený může pomoct osobním setkáním s wasean a jejím psem a poradit, bylo by to fajn pro všechny...

Pokud už jsou wasean a její rodina rozhodnuti psa umístit jinam, mělo by se jim pomoci...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2012 17:15
- Nahlásit

wasean
K těm bazarům jsem ještě zapomněla Facebook. Když budeš chtít, dám Ti psíka tam a rozešlu po různých psích skupinách.

Fík
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2012 07:00
- Nahlásit

wasean

Odkud jsi? Nejsi z Prahy nebo okolí?

wasean
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2012 17:53
- Nahlásit

Vlčáková: pokud by si byla ochotna dat i na Fb tak budu moc rada!
Fík: Jsem z Tábora, to je cca hodku autem od Prahy

Bohuzel je rozhodnuto Majde najit novy domov u nas zustat nemuze...

Jinak vam vsem moc dekuji za pomoc i rady at uz jsou cahpajici nebo zavrhujici, je mi jasne ,ze sme kazdy jiny , a stejnou situaci by sme tudiz resili jinak....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2012 20:20
- Nahlásit

wasean
Tak mi, prosím, napiš krátkou charakteristiku a pošli fotky na tyrana.zvirata(zav)gmail.com ať to můžu jen okopírovat. Díky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2012 21:48 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

xxx

Fík
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2012 22:14
- Nahlásit

wasean
K Táboru jezdím, znám to tam. Pokud máš zájem o pomoc s feničkou, ozvi se mi na mail: pesFik1@atlas.cz

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 00:05
- Nahlásit

Fík
Pokud máš zájem o pomoc s feničkou,

nemá, má zájem o pomoc OD fenečky, jasně to píše.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2012 02:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Nojo no... i kdyby wasean tuhle situaci chtěla řešit výcvikem atd. fenky, tak s dvěma dětma a nejen bez podpory rodiny, ale proti její vůli, tak to by šlo asi hodně blbě.
Museli by na tom chtít zapracovat všichni, aby pes neměl v hlavě guláš...

Fík
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2012 12:56
- Nahlásit

Adiddaska

Vidím co píše, umím číst a ironií jí zřejmně nepomůžeme, že? Zkusila jsem něco vymyslet.....pokud se majitelka ozve na mail.

wasean
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 20:43
- Nahlásit

Ahoj! Tak Majda našla nový domov. Dnes sme si ji předávali. Nový páníček je bezvadný, krásně si na sebe zvykli. Ani moc nesmutní, má vlastní postel a zůstaneme v kontaktu. Lepší konec to mít nemohlo ( pro ně tedy nový začátek). Všem vám moc děkuji za pomoc!!!!

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2012 21:36
- Nahlásit

wasean
Tak to je dobrý konec, díky za zprávu

palma1
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 22:47
- Nahlásit

tak to je super!

Tony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 23:59
- Nahlásit

wasean

taky mě to moc potěšilo, dobrý konec pro všechny strany.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání