Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Reklama na Primě
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:52
- Nahlásit

Reklama na psí sádlo....
Je to možné nebo mně včera zklamal zrak????

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:54
- Nahlásit

Psí sádlo není ze psů, ne? Stejně jako koňská mast, ne?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:56
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
taky sem lítlahned na net to vyhledat koukni na to,je to z bylin
http://www.prozdravi.cz/psi-sadlo-dr-weiss-bylinna -mast-75-ml.html?utm_source=Sklik&utm_medium=cpc&u tm_campaign=S_Prozdravi_ProduktyZ

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 12:58
- Nahlásit

psí sádlo je nějaká směs bylin. Někteří výrobci dokonce přímo na krabičkách píšou, že to nemá nic společného se psy, a něktetý psi i podporujou např tady:

PSÍ SÁDLO Dr. Weiss® pomáhá Nadaci na ochranu zvířat. Z každého prodaného kusu odvádíme finanční příspěvek na aktivity a projekty Nadace na ochranu zvířat, která hájí zájmy a práva zvířat nejen v České republice už od roku 1994.

(vím to proto, že si skoro tchýně koupila amě málem šlehlo, než sem si přečetla krabičku

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:05
- Nahlásit

Je mi jasný, že to není ze psů, ale na rozdíl od Koňský masti, která zní, jako, že je PRO koně, tak Psí sádlo zní dost jednoznačně ...
Nelíbí se mi ten název, ale důležitější je, že to fakt není opravdický psí sádlo.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:08
- Nahlásit

Eldoguero
ale koňská mast je od koňského kaštanu

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:25
- Nahlásit

stetisek123
No jasně, ale ten název zní, jakoby měla být určena pro koně, tak jsem to myslela
V případě Psího sádla to fakt zní tak, že je to vyrobeno ze psa aspoň mě, i když je mi jasný, že tohle by se asi takovýmhle způsobem prodávat nemohlo.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:27
- Nahlásit

Eldoguero
hale, proč? Mně to příjde stějně hnusný, jako koňský maso a uzeniny na krámech a taky se to prodává. Králík taky a defacto je to i domácí mazlíček....křepelky, holubí mláďata... vůbec bych se nedivila. Kdyby si tu někdo zřídil profi jatka podle EU a zabíjel tam i masožrafce

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:44
- Nahlásit

stetisek123
Já nevím, jak je to v našem právním systému nastaveno, ale mám takovej dojem, že zvířata v zájmovým chovu může usmrtit za jasně daných podmínek jen vetrinář. Tím se liší od od jatečných zvířat. To, že jeden králík může být mazlík (zájmový chov) a druhý jatečný zvíře, stejně tak třeba kůň je jasný.
Ale pes a kočka třeba nikde jako jatečný zvířata uváděný nejsou.
Fakt nevím, osobně by mě to taky zajímalo, jak vlastně je to postavený podle našeho zákoníku, ale myslím, že ofiko by to asi nešlo.
To by byla otázka pro nějakýho právníka nebo tak něco

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:47 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

psí sádlo je z bylin no mast, jmenuje se to tak pravděpodobně proto že se to maže na hrudník při dýchacích potížích jako kdyby psí sádlo...ale ten název taky nechápu,asi má prodávat. Asi si udělám krém proti vráskám a bé se jmenovat krev neviňátek nebo tak

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 13:49
- Nahlásit

To my máme běžně doma, když na to přijde řeč, v lednici dvojí maso, psí a lidské. Problémy nám to nedělá

Hlavně že to není ze psa, to sádlo, název vem čert. Víc mě dostávaj reklamy na záchůdky pro pejsánky, co nechodí ven

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 14:09
- Nahlásit

Sízra Milanová
krém proti vráskám a bé se jmenovat krev neviňátek
Piš si mě jako prvního zákazníka

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 15:23
- Nahlásit

VeroVíc mě dostávaj reklamy na záchůdky pro pejsánky, co nechodí ven
na to se fakt delaj reklamy?

Vero
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 16:47 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

cernej caj
na to se fakt delaj reklamy?

Jo... udělejte radost sobě i svému pejskovi, už žádné loužičky, až přijdete po celém dlouhém dni domů... vhodné pro pejsky, co nemůžou chodit ven, nebo jsou celý den sami doma... a tak. Hrůza.
Umělý trávníček...

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 16:58 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Sízra Milanová
jako kdyby psí sádlo...ale ten název taky nechápu,asi má prodávat. Asi si udělám krém proti vráskám a bé se jmenovat krev neviňátek nebo tak

Tak nějak....

Televizi jsme zrušila, takže o podobný perly přicházím, ale tohle mě zarazilo už před dvěma lety, kdy jsme málem jedný dealerce daly s kamarádkou přes držku...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_10280_0.html#13

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2011 17:58
- Nahlásit

Eldoguero
No protože o tomhle jsme nedávno diskutovali jinde, tak to mám trochu nastudovaný, jateční zvířata nejsou nikde specifikována, je jen řečeno, že to musí být hospodářské zvíře, hospodářská zvířata nejsou taky přesně specifikována, jen že musí být chována za jiným účelem než je zábava, akorát když chceš maso prodávat, musí být zvíře poraženo na jatkách a maso klasifikováno podle EU směrnice, tu jsem neviděla, ale předpokládám, že psí a kočičí maso tam nebude, tudíž se dá říct, že jatka by psy a kočky nevzaly, ale nic nebrání tomu chovat psy kočky jako hospodářská zvířata doma za hospodářským účelem, jedno jakým, taky nejsou nijak v zákoně upřesněny a pokud to máš pro vlastní spotřebu a pak si je můžeš porážet doma sama jako třeba králíky, slepice atd.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 15:09
- Nahlásit

Maya
pokud to máš pro vlastní spotřebu a pak si je můžeš porážet doma sama jako třeba králíky, slepice atd.
Tohle mě právě zajímalo.
Znamenalo by to, že pokud bude někdo chovat doma psa za účelem porážky, pak to v ČR může normálně a legálně provést?
Pokud tedy splní to, že zvíře nebude při porážce trpět, řekněme, že zaručí i takové nějaké podmínky pro držení psa, které by se nedaly popsat jako týrání a řekněme, že bude i osobou poučenou (tak jak je to nutné třeba u domácí porážky prasete - řezník ...), tak si normálně a legálně může doma někdo chovat psy a kočky na maso?
Je to tak?

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 22:24
- Nahlásit

Maya
ale nic nebrání tomu chovat psy kočky jako hospodářská zvířata doma za hospodářským účelem, jedno jakým, taky nejsou nijak v zákoně upřesněny a pokud to máš pro vlastní spotřebu a pak si je můžeš porážet doma sama jako třeba králíky, slepice atd.
To určitě nemůžeš, je zákonem dáno, že psa smí usmrtit pouze veterinář.
Teoreticky by možná šlo, že by si je vet choval za účelem porážky jako jateční zvířata....pak by si je asi taky mohl sám zabíjet.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 22:42 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Biluška
No jo, to jsem si taky myslela, ale pokud není jasně dáno co je zvíře v zájmovém chovu, potažmo jateční zvíře, tak by to teoreticky možný bylo.

Nemáte někdo znění příslušných zákonů, nebo není tady někdo právník znalý těchto problémů, který by byl schopen to vysvětlit?

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 23:49 - Změnil/a: Pakunobecny
- Nahlásit

Sízra Milanová
bé se jmenovat krev neviňátek nebo tak
To deš ale vo40let pozdě to už existuje(asi taky nebé z dětí,přesto,že třá heřmánkový opravdu z heřmánku navopak je) http://www.vseprovasemimi.cz/cz-detail-118375-dets ky-olejicek.html

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2011 23:58
- Nahlásit

Eldoguero
Biluška
Veterinář musí utrácet zvířata v zájmovém chovu, v hospodářském chovu si zvířata pro vlastní spotřebu v malém množství můžeš utrácet (porážet) sama, tak jako to normálně lidi dělají např. u králíků a slepic. Nikde není řečeno, že pes nesmí být hospodářské zvíře, tudíž ano, je možné chovat psa jako hospodářské zvíře za hospodářským účelem (např. na maso, kůži apod.) a pro vlastní spotřebu si ho doma porážet svépomocí. Nejsem právník, takže úplně stoprocentně nevylučuju, že existuje někde něco, co to zakazuje, ale běžně v zákonech je toto, je to zákon veterinární a zákon o potravinách a tabáku.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 00:11 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

Citace jsou tady
Veterinární zákon
Pro účely tohoto zákona se rozumí
c) hospodářskými zvířaty zvířata využívaná převážně k chovu, výkrmu, práci a jiným hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, drůbež, běžci, králíci, kožešinová zvířata, zvěř ve farmovém chovu, ryby a včely,
d) jatečnými zvířaty hospodářská zvířata, jež jsou určena k porážce a jatečnému zpracování a jejichž maso je určeno k výživě lidí,

tedy zvýražněno nespecifikované hospodářské účely a zejména, což znamená, že i jakékoliv jiné zvíře než jmenované může být hospodářské zvíře
a dále
(2) Jatečná zvířata s výjimkou skotu včetně telat, koní, oslů a jejich kříženců a jelenovitých z farmového chovu mohou být poražena v hospodářství chovatele, jsou-li jejich maso a orgány určeny pouze pro spotřebu v domácnosti chovatele (domácí porážka). Toto maso a orgány podléhají veterinárnímu vyšetření, požádá-li o toto vyšetření chovatel, anebo stanoví-li tak krajská veterinární správa se zřetelem k nákazové situaci.

a dále samozřejmě
v) porážkou usmrcení jatečného zvířete za účelem využití jeho produktů, a to způsobem, který není v rozporu s předpisy na ochranu zvířat proti týrání,"

v zákoně o potravinách jsou paragrafy o jatkách a té směrnici EU o klasifikaci masa, ale to se tohoto asi až tak netýká

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 00:18
- Nahlásit

a dále zákon na ochranu zvířat
e) zvířetem v zájmovém chovu zvíře, u kterého hospodářský efekt není hlavním účelem chovu, a to buď chované v prostorách tomu určených nebo v domácnosti, jehož chov slouží především zájmové činnosti nebo osobní spotřebě,

k) hospodářským zvířetem zvíře využívané k hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, hrabavá a vodní drůbež, lichokopytníci, králíci kožešinová zvířata a ryby

) porážkou usmrcení hospodářského zvířete za účelem využití jeho produktů

Porážet velká hospodářská zvířata může jen osoba k tomu odborně způsobilá.

Při chovu hospodářských zvířat je zakázáno
a) chovat zvíře v izolaci, působí-li mu to utrpení, pokud to nevyžadují zvláštní předpisy,
b) chovat zvířata v tak velkých nebo v tak uspořádaných skupinách anebo v takových prostorách,
1. ve kterých jim míra nebo četnost vzájemných útoků působí utrpení,
2. které neumožňují přirozený odpočinek či řádnou péči,
3. ve kterých nemohou uspokojit své potřeby v příjmu potravy a vody anebo jiné potřeby nezbytné pro jejich život a zdraví.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 00:23
- Nahlásit

Celý to prostě stojí na rozdílech zájmový chov x hospodářský chov a zvířata utrácet x porážet. Králíka v zájmovém chovu musí utratit veterinář, králíka v hospodářském chovu si můžu porazit sama. A se psama je to stejný. Ono by se to asi těžko rozdělovalo, asi těžko by šla všechna zvířata rozdělit na zájmová a hospodářská, proto je to asi psáno takto vágně a spoléhá se na kulturní úzus, že psi a kočky se u nás nejedí.

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 02:08
- Nahlásit

Maya
a ryby
No už se vidím jak běžím s gubkou na veterinu,že byla břichem hore

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 15:39
- Nahlásit

Hele a dětskej volejíček vám neva?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:03
- Nahlásit

Maya
Dík, takže hospodářská/jatečná zvířata a zvířata v zájmových chovech nejsou nikde přesně specifikována (mám na mysli druhy zvířat). V tom případě skutečně pokud někdo chová psa (kočku) jako jatečné zvíře a neporuší zákon o týrání stran chovu i stran porážky, může v ČR legálně porážet a jíst psy, má-li to jen pro vlastní potřebu.
Spoléhat na to, že u nás jaksi není běžné jíst kočky a psy není asi ten správný způsob, jak jejich konzumaci zabránit, že ...

Maky a Trix
Hele a dětskej volejíček vám neva?
Ani ne, proč by měl?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:41
- Nahlásit

Eldoguero
Pochopila jsi to správně, bohužel.
Ovšem na druhou stranu si to fakt jinak nedovedu představit, že by to jako bylo konkrétně vyjmenovaný, viz třeba ten králík, často mazlík, ale chová se i na maso, je králík něco míň než pes, který by směl být jen mazlík? ... atd.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 12:55
- Nahlásit

Maya
To máš pravdu, ten králík jako příklad mě napadl už před časem, tak jsme to trochu řešili doma a v podstatě jsme se ničeho nedobádali, takže děkuju.
Myslím, že jediný způsob by byl opravdu striktně vyjmenovat zvířata, která jsou braná jako jateční a zvířata v zájmovém chovu, s tím, že by musela být nějaká formulka stran právě toho králíka a napadá mě ještě třeba morče.
Pak je ovšem ještě další skupina - kožešinová zvířata která tedy spadá do hospodářských zvířat, ale zase třeba činčila může být jak kožešinové zvíře, tak zvířa v zájmovém chovu ...
No, je to složitý.
Každopádně díky

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 14:30
- Nahlásit

Eldoguero
No my přišli ještě na dva případy, kůň na ježdění - je to zájmový chov nebo hospodářský? a příklad dvojího chovu myši, potkani - domácí mazlové, ale chovatelé hadů si na krmení odchovávají holata a zabíjejí je sami v mrazáku, ostatně co si budeme povídat, už i prase povýšilo na mazla, kdyby mi to někdo řekl před 20 lety, že má doma prase, tak bych se fakt dost nasmála.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání