Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Je libo psí sádlo?
Autor Zpráva
hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 01:09 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit

Nedávno jsme s mojí kolegyní o polední pauze zašly do lékárny. Jak jsme tak čekaly ve frontě, všimla jsem si, že nějaká paní tam ukazuje magistře barevný leták na křídovém papíru, na kterém byl nepřehlédnutelný nápis "Psí sádlo" .

Říkala jsem si, že je to blbost a že přeci není možný, aby to bylo TO psí sádlo... Jenže když jsme nakoupily co jsme potřebovaly a vyšly ven, nedalo mi to a vyprávěla jsem Adě, co jsem zahlédla.
"Hele, vidělas to? Myslíš, že ta ženská je fakt dealerka se psím sádlem? A eště v lékárně... to je kravina, nebo ne? ....Cože!? No to snad ne! Se jí pudem zeptat, co to vlastně pani prodává...", řekla Ada a oči se jí nebezpečně zúžily.
Vrátily jsme se tedy před lékárnu, zapálily cigarety a čekaly, až obchodnice se psím sádlem vyjde ven. Protože se pořád neměla k odchodu, ztratily jsme trpělivost, nakráčely znovu do lékárny a tam požádaly dealerku, aby nám řekla, cože to vlastně nabízí.

Profesionální žena, nepochybně dobře vycvičená absolventka kurzů asertivity a komunikace, nám se školeným úsměvem briskně vysvětlila, že nemůže nabízet sádlo ze psů, protože pes přeci není jateční zvíře.
Přesto je prý po "pravém psím sádle" velká poptávka a proto výrobce onoho nabízeného produktu přišel s alternativou, která má pomoci zachránit mnoho psích životů...

Jedná se o tohle:
http://www.psi-sadlo.cz/

Hmmm, osobně z toho mám hodně rozpačitý pocit... Eště ten dobře živenej zlaťák na titulce . I kdyby ta mastička byla zázračná, už z principu bych si ji nekoupila...
Myslím, že to nebyl moc dobrý marketingový tah. Lidi, kteří opravdu chtějí "pravé psí sádlo" asi nějaká náhražka neuspokojí a pejskařům jako jsem já, se zase zvedne kufr jen když uvidí krabičku, i když obsah neodpovídá názvu.

Co si o tom myslíte?

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 07:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ke mně se tato reklama dostala v nějakém časopise tento týden a jenom mě blesklo hlavou:,,fuj, no to snad ne, to se snad nemůže prodávat ani ve Švýcarsku, ne?!" Chtěla jsem si to najít někde na NETu, ale zapoměla jsem. Tak jste mně celkem potěšily, že to žádné ,,psí" sádlo není, uf! A lidi? No, pokud je šikovná lékárnice přesvědčí, že psí sádlo lidi používali, jelikož nic jiného tehdy neměli a v dnešní době už je to překonané modernějšíma a účinnějšíma mastičkama, tak to ,,sežerou" a budou spokojení...

staropramen
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 08:09
- Nahlásit

no co,pokud se to nedělá ze psů tak budiž, to je jako ta koňská mast,taky pochybuju že se dělá z koní

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 08:12
- Nahlásit

Hm, aby se pak ale lidi, který se nechají zblbnout čímkoliv novým a převratným, nezačali pídit po pravém psím sádle. Aby jako měli ještě zázračnější produkt. To se potom obávám, že by byla otázka chvíle než by ho někdo začal "vyrábět".

impact
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 08:13
- Nahlásit

Ten labik me rozesmal. A jinak me to nepohorsuje. Naopak hezky s tou nadaci.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 09:14
- Nahlásit

staropramen
Koňská mast je proto koňská, páč obsahuje kaštan koňský

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 10:18
- Nahlásit

hm,taky nevim teda..aby to lidem jako nepřišlo,že psí sádlo je fakt účinný dyš to řikaj v lekárně,jak píše verčaz,těžko říct
zuzkaJ
Koňská mast je proto koňská, páč obsahuje kaštan koňský
no jo,ale mám za to,že třá u nás v normě,kde se prodává,je na tý piksle cválající kůň,takže chápeš...Se schválně pořádně kouknu až tam pudu.Sem si zas původně totiž myslela,že je teda pro koně dle názvu

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 10:26
- Nahlásit

tak jako napád to není tak špatnej, otázkou co lidi na to... Nějak mi chybí upozornění, že tato mast je mnohem lepší, než psí sádlo neb v sádle se kumulují např. těžké kovy a dioxiny, což zde jaksi nebude...

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 10:36 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

No, když mi to s vážnou tváří tvrdil třeba Klíma, který k nám přijel natáčet pořad o asijských psích jatkách, že to dceři pořídil na nachlazení (a to myslím pravé psí sádlo) a dušoval se, že tu fakt fungovalo, tak věřím, že tomu věří spousta lidí, aniž by vyzkoušela olejové zábaly a sádlo vepřové. Je v tom kus magie. No, co s tím naděláme, proti blbosti a pověrčivosti jsou i bohové bezmocní. V Tanzánii takhle šamani zabíjejí albínské děti a věří, že jejich ostatky mají magickou moc. http://www.tanzaniaalbino.org/

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 10:57
- Nahlásit

já teda nevím, mě jako malou jednoi mazali vepřovým sádlem a prababička tvrdila, že je to to samý, jenže když ona byla malá, tak vepřový radši snědli, protože jim bylo vzácné

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 13:55
- Nahlásit

hipík a tonička

Co si o tom myslíte?

A co takhle Psíčkovo sádlo? To by byla paráda.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 19:50
- Nahlásit

Walda

ty vado,počkej až dorazí,ten ti zas dá!

hipík a tonička
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 20:03 - Změnil/a: hipík a tonička
- Nahlásit

VerčaZ
Hm, aby se pak ale lidi, který se nechají zblbnout čímkoliv novým a převratným, nezačali pídit po pravém psím sádle. Aby jako měli ještě zázračnější produkt.

To mě taky napadlo....

davidkova renata
ty vado,počkej až dorazí,ten ti zas dá

Mám trošku hokej ve tvých svatbách a pohřbech , ale není náhodou Psíček ten padouch, co se nedostavil k oltáři ? Škoda... mohlas bejt v ranci

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 20:05
- Nahlásit

hipík a tonička
Mám trošku hojek ve tvých svatbách a pohřbech
no já taky se přiznám..ale to je fuk bo na sádlo ho můžem zpracovat v každým případě bo u mě sou prachy až na prvním místě,ale to je vo mě známý

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání