Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Článek v tisku -TO na mariánskolázeňský útulek
Autor Zpráva
Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:12
- Nahlásit

http://chebsky.denik.cz/zpravy_region/psi-v-marian skolazenskem-utulku-pry-nemaji-komfort.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:20
- Nahlásit

Cigi

já už to četla i jinde..pokud se nepletu ten Pyskatý je MVdr...

Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:35
- Nahlásit

davidkova renata
Jj, běhá to už na FB.
Jo přesně, ten útulek spravuje vet
Tohle už není normální a díky těm lidem, co našli odvahu a podali TO. Stejně to bude zase k ničemu, ale alespoň
snaha...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:38 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Cigi
Tohle už není normální
ne to neni,ale kdybys četla třeba Psí duši(slovensko) tak bys viděla ještě daleko větší hrůzy snad a to samosebou vede taky vet!!! Mengele je proti němu Gándhí..a právě proto nenadělaj nic protože on je vet a má tedy zásadní slovo..už tam dávno nechodim,nemám na to
nevim zda to bude k ničemu,ale přece neni možný mlčet a nedělat nic??????????????????????

Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:49
- Nahlásit

davidkova renata
Na Psí duši nechodím, přiznávám, na to už nemám, už to nedávám.......
No já myslím, že to už je obehraný scénář. Přijde samozřejmě předem ohlášená kontrola z KVS, zjistí, že vše je v pořádku, vytkne úplně malinké pidinedostatky, jestli tedy vůbec, a jede se dál.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:57
- Nahlásit

Cigi
vytkne úplně malinké pidinedostatky, jestli tedy vůbec, a jede se dál.....
no hele pokud vim,tak v případě nějaký tý množitelský báby co proběhla všema mediama neshledali týrání,páč aby jo, muselo by to zvíře bejt trvale postižený anebo radši mrtvý pro sichr je to asi 3 tejdny,na vlastní ušiska sem to slyšela řikat nějakou policejní mluvčí ve zprávách
nekonečněblicíchsmajlů!!!!!!
ale stejně nejde rezignovat a nechat věci jen tak podle mě..

Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 13:07
- Nahlásit

davidkova renata
no hele pokud vim,tak v případě nějaký tý množitelský báby co proběhla všema mediama neshledali týrání,páč aby jo, muselo by to zvíře bejt trvale postižený anebo radši mrtvý pro sich

No jasně, viz Bártů, Šíblová atd., tam všude taky bez závad a jedou vesele dál

ale stejně nejde rezignovat a nechat věci jen tak podle mě
No to nejde, ale těch pár lidí, co tohle zajímá a snaží se je tak strašně málo a jsou tak strašně bezmocní a ta bezmoc těch co by chtěli pomoci a lhostejnost většiny národa k utrpení zvířat mě drtí...........

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 13:11
- Nahlásit

Cigi
jasně, viz Bártů,
to byla myslim vona zrovna

du radši ven,zatim,,

Cigi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 13:24
- Nahlásit

davidkova renata
jasně, viz Bártů
....jj, obrázky jejích "mazlíků"-obětí její láskyplné péče mám stále před očima
Jdu taky raději s oběťma "láskyplné" péče jiných milovníků psů ven......

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 13:34
- Nahlásit

V mariánském útulku jsem byla před cca 4 lety pro máminu foxku Žofku.
Předtím jsem jěště několikrát komunikovala telefonicky s MVDr. Pyskatým. Ochotně a pravdivě mi poskytl info, které jsem chtěla o fence vědět.
Žádná zdevastovaná zvířata ve špatných podmínkách jsem tam tenkrát neviděla.

žanda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 13:39
- Nahlásit

Cigi
NEVÍTE JAK SE MÁ OTÍK?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 15:25 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Ten veterinář má tedy v závěru článku naprostou pravdu o té legislativě, smyslu té práce a odkládaných psech.
Možná od té doby, cos tam byla, chytil syndrom vyhoření a podle toho to teď vypadá.

Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 17:50 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Vlčáčková
Možná od té doby, cos tam byla, chytil syndrom vyhoření a podle toho to teď vypadá.

Taky mě to napadlo, ale nechci se k tomu, co je v článku vůbec vyjadřovat, protože nynější situaci neznám.
Před těmi několika lety na mě MVDr. Pyskatý udělal dobrý dojem. Byl příjemnej a racionální, a i když "netlapičkoval, nečumáčkoval" ani jinak nemrckoval, bylo znát, že má zvířata rád.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 20:21 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Taky mě to napadlo, ale nechci se k tomu, co je v článku vůbec vyjadřovat, protože nynější situaci neznám.
V poslední době proběhly nějaké zprávy o špatné situaci v tomhle útulku. Ale už si nepamatuju co a jak. Takových zpráv koluje povícero na různé útulky, kolikrát zcela oprávněně, někdy asi ne.

Teď naposledy mě zarazil HavlBrod, když pes dle nich agresivní, hluchý, slepý se po jednom dni doma ukázal být hravým se psy, mazlivým k člověku, na jedno oko vidoucím a myslím, že i slyšel, i když špatně. Akorát byl svinsky zanedbaný, včetně veterinárního ošetření - na jednom oku vřed (na tom, na které viděl), v tlamičce taky nějaký novotvar. A z boudy v útulku asi nevylézal proto, že mu byla kosa a byl nastydlý. Prý že vrčí na psíka, co s ním je v kotci. Nejspíš nevrčel, ale chrčel z nachlazení. Protože doma ani nevrknul, anóbrž si se psími kamarády začal hrát. A to nastydlé chrčení mu nová panička začala hned léčit. Takže u tohoto útulku vím, co mu vytknout. Ale u Marjánek si to fakt nepamatuju - jen to, že to mělo co dělat se zdravotním stavem psů.

pfufí
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2011 23:00
- Nahlásit

Tady je číča z Mariánských lázní
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.292618617 446757.69624.100000958627731&type=1

Kdo nemá FB: Fotka 1
Fotka 2

Co se týče Havl. Brodu, tam je to podle mě klasický městský útulek - postarají se tak, jak musí - dají nažrat, napít, toť vše. To je, bohužel, smutné, ale myslím, že Havl Brod to má tak, že jsou tam lidi zaměstnanci, nikoliv milovníci zvířat a dělají jen to, co musí. Navíc laik, který to dělá jako práci a ne jako vášeň ani nepozná, co psovi je, jak se chová a proč a nevšimne si ani podstatných věcí, ale nechci je nijak bránit, nesouhlasím s tím a nemám útulky na celé vysočině ráda (snad krom Třebíče a Meziříčí)

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 13:56
- Nahlásit

Fotky a komentář z dneška:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.26350489 3707914.67385.118203354904736&type=3

Pro nemajitele facebooku jsou tam psi vyfoceni v dobrých podmínkách i kondici, ovšem pod galerií komentář o tom, že MVDr. Pyskatý hned po propuknutí nadměrného zájmu o útulek započal "úklid". A teď komu věřit, že ano...

Talax
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 15:07
- Nahlásit

No, stačí sledovat pozorně, kde vznikne v budoucnu v okolí útulek, hlavně sledujte Ostrov nad Ohří a kdo bude jeho provozovatel a správce a bude vám to celkem jasné. Pak si vzpomeňte, kdo se ho zastával a kdo to řešil na KVS a uvidíte sami. BTW to není poprvé, co se ten případ řešil, KVS měla k dispozici fotky plných popelnic mrtvých psů a na kontrole tento útulek taky shledala jako OK. Stačí se jen podívat na pořadová čísla psů, aby bylo dost divné, že za celý rok měl útulek příjem kolem 80 zvířat v tak velkém městě. Dá se z toho tedy předpokládat, že většina jich vůbec nebyla zaevidovaných.

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 14:28
- Nahlásit

https://www.facebook.com/pages/Pejskov%C3%A9-k-ado pci-v-%C4%8CR/202443219773695#!/media/set/?set=a.2 63504893707914.67385.118203354904736&type=3

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:25
- Nahlásit

pfufí
Pokud se nepletu tak v Havlobrodě v útulku dělá Eva R. Znám ji osobně už cca dvanáct let. Suprová ženská, sama má smečku psů, běhá závodně agi, vystavuje...Takže s tím že jsou tam lidi zaměstnanci, nikoliv milovníci zvířat a dělají jen to, co musí. bych byla dost opatrná

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 17:38
- Nahlásit

no já tomu teda nehovim ani za mák, ale nevypadá to tam hrozně, zásoby žrádla taky nevypadaj zanedbaně a psi jsou z fotek vcelku v poho, vykrmit psa, chvíli trvá, ne?
tim se teda nechci nikoho zastávat, ani nikoho napadat....

Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 22:04 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Na fotkách to vypadá tak, jako to vypadalo, když jsme tam byly s mámou pro Žofku... Ani tenkrát nebyla podestýlka na betonové podlaze, ale v boudách a v zadní části kotců byly různé deky atd., tak je to asi pořád.

Máti si Žofku vybrala na jejich webu. Ovšem předtím jela sama z Prahy do Brna na Kociánku pro jinou fenku, kterou si vyhlídla. Vrátila se v šoku a bez psa. Po té zkušenosti už odmítala jet do jakéhokoli útulku, složila se z toho.
Proto jsem x krát před cestou volala MVDr Pyskatému, tahala z něj rozumy a doufala, že mi nekecá a máti se nezhroutí úplně...

V Marjánkách to na nás obě působilo jako normální útulek. Tj dosti neveselé místo, kde je ale v základních věcech o psy postaráno a nikdo je netýrá.

Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 22:28 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Jinak fotky hubeného psa a kočky se zánětem v oku jsou hrozné, ale bez kontextu mohou být i zavádějící... Nevím, třeba je to stálý stav a o zvířata se tam nikdo nestará..., ale třeba byla kočka umístěna čerstvě a byla v léčbě atd...
Takhle by klidně někdo mohl napadnout z týrání mě na základě fotky, kterou jsem zde umístila...

Fakt nelobuju za útulek v Marjánkách. Jsem z druhé strany republiky, byla jsem tam jen jednou před pár lety a nevím, jak to tam vypadá teď.
Ovšem na základě zde (ne)doložených informací ani nemám důvod si myslet, že se to nějak katastrofálně změnilo k horšímu.

Cigi
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 09:14
- Nahlásit

Tak tady v kontextu a aktuální:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.292618617 446757.69624.100000958627731&type=1

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání