Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zánět oka ???
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 11:38
- Nahlásit

Ahoj,
včera, když jsem přišla z práce, měl Hipík u jednoho oka pokleslé víčko a bulvu mu překrývá zčásti třetí víčko.
Na veterinu s ním můžu jít až večer .
Zatím mu oko důkladně bez mnutí proplachuju fízákem a aplikuju Ophtalmoframykoin. Jsem z toho dost nervózní, nevíte, co to může být? Nikdy to ještě neměl .

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 12:28
- Nahlásit

hele a nemohlo mu prostě nastydnout?? a následkem toho to vypadá taghle?

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:39
- Nahlásit

Já právě nevím... vystrašilo mě, že má to očko jakoby posunutý a překrývá mu ho 3. víčko, bo co to je... No asi to má od toho, jak furt reje čumákem ve sněhu, ale vypadá to děsně - když si rozklikneš tu první fotku, chjóóó... to je furt něco .

Asi ho to nebolí, protože ošetřovat si to nechá v pohodě, a Hipík fakt není "stoik" , ale stejně mám strach

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 13:42
- Nahlásit

no tak stejně tam večer poletíš,tak písni,ale možná to bude vod toho sněhu,mám takovej dojem,že sem kdysi něco podobnýho slyšela někde..
naštěstí nám to nehrozí bo Nána se sněhu vyhýbá,sice to de ztuha,ale rozhodně v něm nereje,nejni cvok,už se těší na vopalovačku,to vydrží celej den)))

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 15:17
- Nahlásit

já doufám, že má Davídkojc pravdu, příde mi, že by to mohlo bejt, si vezmi jak Ti budou vypadat ruce, když budeš rejt ve sněhu. Já nereju a mám je popraskaný, kůži cvrklou. Tak držim palce.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 15:23
- Nahlásit

ble, to je hnusny - sem na oci haklivka. drzim palce, at to neni nic vaznyho, dej pak vedet. Starsi rtw mela jednou nabeh na glaukom, znicehoz nic, ficelo serano na stedrej den k vet - mela oko zvlastne privreno-vypouleny, taky to treti vicko divny - zvladli sme to diky vcasnymu prijezdu jen x kapkama spesl. Snad to u vas bude fakt jen od snehu.

Steph
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 17:45
- Nahlásit

fizakem a OF bych to taky osetrila, takhle vypadal Spoony kdyz dostal ranu kosikem nad oko a na vet mi na to stejne nic jineho nedali. Mohlo by to byt ze snehu, obzvlast jestli rejdi i v solnych zavejich. Drzim palce a napis

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 18:52
- Nahlásit

Ahoj ,
díky za palce . Vet říkal, že je to zánět - doufám, že se nesplet. Tam, kam chodím jsou 2, starší je skvělej a mladší, kterej tam byl dneska, se občas sekne.
Byla jsem z toho fakt vyděšená, je to Hipíkův (skoro 16) první zánět oka...

Steph
fizakem a OF bych to taky osetrila

jj, i vet nám prodal další balení, snad to bude dobrý

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 18:55
- Nahlásit

je to Hipíkův (skoro 16) první zánět oka
no tak sláva,všecko je jednou poprvé
tož to je fajné,tak mažte a hojte se)))

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:06 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata
tak mažte a hojte se

Musím říct, že ta partička co mám doma, je fakt sladěná. Když jednomu z nich vynadám, ostatní dva ho jdou oblizováním čumáku utěšovat. Je s nima sranda, trumpetama plechovejma ...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:09
- Nahlásit

Když jednomu z nich vynadám, ostatní dva ho jdou oblizováním čumáku utěšovat
fšeho dočasu..jednou tě napadnou a rozsápou!!! smečka je děsně nebespečná!!! aspon budeš na nóvě

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:14
- Nahlásit

davidkova renata
fšeho dočasu..jednou tě napadnou a rozsápou!!!

hmm , spíš umlátěj ocasama a utopěj ve slinách (jak napsal někde Pratchett)...

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:17
- Nahlásit

Fifi

teď jsem omylem překlikla na home page a akorát jsem uviděla slečnu Sádlo , je skvělá

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 19:39
- Nahlásit

Vet říkal, že je to zánět
bezva, to zni lip, nez ceho jsem se bala.
Slecna Sadlo je asocialka, ma rada jen ty blizky lidi a psy.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 20:32
- Nahlásit

Bud v klidu, fakt je to zanet a za chvilku se to spravi, neboj! Apollo to mel jednou taky, vypadalo to uplne stejne, treti vicko pretazeny pres pul oka a jeste mel to oko cely takovy jakoby vytoceny, nevim jak to popsat. Byla jsem silene vydesna, letela jsem s nim na pohotovost a ukazalo se, ze plasim zbytecne. Doktorka ho poradne prohlidla, pro jistotu jestli se mu tam neco nezapichlo, ale rikala, ze takhle se zanet nekdy projevuje. Kapali jsme Ophtalmoseptonex a za par hodin se to vicko zas vratilo kde ma bejt a za par dni byl uplne OK.

Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 21:01
- Nahlásit

Kaccka

Dík

treti vicko pretazeny pres pul oka a jeste mel to oko cely takovy jakoby vytoceny

No právě, to mě taky vyděsilo. Víčko se Hipíkovi jěště nevrátilo, Ophtalmoseptonex mi náš vet nedoporučil, že by prý mohl oko jěště víc podráždit. Takže mu do obou koutků vmáčknu trochu Ophtalmoframykoinu – kupodivu to Hipíkovi vůbec nevadí...
Jinak je v dobrým rozmaru, na veta sice huhlal, ale jakmile sestřička vytáhla piškoty, bylo všechno jinak .

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 21:22 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

tak kdyz mas dobryho veta, oftalmologa, neni se ceho obavat.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2010 21:35
- Nahlásit

Ono to fakt asi neboli, prckovi to taky nijak viditelne neprekazelo, akorat to vypadalo priserne. Tak drzime palce, rano bude Hipik urcite zase v pohode

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 10:49
- Nahlásit

Hoj, hoj, hoj te se!

Dáška
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 11:09
- Nahlásit

Fíha, vy taky nemáte chvilku klidu!
Vypadá to fakt děsně, ale dík za fotku, aspoň budu případně vědět, co se děje, pač Ena ryje ve snehu furt, si myslí, že je krtek nebo co, kráva...
Tak ať je to co nejdřív zahojený!

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 11:27
- Nahlásit

Pokud dáš na byliny: chrpa - heřmánek - světlík v poměru 2-1-1 - přelít horkou vodou a tamponem několikrát denně oko otírat. Vlastní zkušenost, můj pes má pokleslá dolní víčka a při podráždění mu taky občas to třetí víčko vyleze. Někdy stačí ho vzít na klín a tampon s tím odvarem přitisknout na půl minuty a je to OK.

Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 11:54 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

PetraK

Dáška
Fíha, vy taky nemáte chvilku klidu!

taky sem si říkala..., ale pak jsem si uvědomila, že to prostě patří ke stáří a tím pádem k životu a že vlastně můžu bejt šťastná, že Hipík až do svých 12 byl zdravej jak řípa a ATB bral pouze jednou, když mu operovali novotvar na noze. Nikdy neměl zánět uší ani oka... Tak si zakazuju brblat, abych se nerouhala

Falco

Díky ! Na byliny dám, za chvilku vyrážím do bylinkářství

Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 13:17
- Nahlásit

Falco
Pokud dáš na byliny: chrpa - heřmánek - světlík v poměru 2-1-1 - přelít horkou vodou a tamponem několikrát denně oko otírat.

Bylinky už mám , prosím tě, je možné odvar používat i víc dní, pokud je uskladněn v lednici? Nebo raději pro každé použití udělat čerstvý?

Falco
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 21:11
- Nahlásit

Promiň, odpoledne nebývám v dosahu PC. Už máš mail.

Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 21:39 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Falco

móóóc ti děkuju

Možná tvou dobrou radu ocení i někdo jiný tady, tak to shrnu :

Byliny: chrpa - heřmánek - světlík v poměru 2-1-1

Příprava: na hrníček 250 ml - 2 špetky chrpy, jednu špetku heřmánku a jednu špetku světlíku. Špetka je prostě to, co se vejde mezi dva prsty.
Nechat vyluhovat asi 5 minut a slít.
Při kažodenním použití - vařím jednou za dva dny a nechávám klidně na kredenci přikrytý talířkem. V lednici asi vydrží i dýl.

Použití:
Tamponem několikrát denně oko otírat.

Upozornění:
Pokud je pejsek alergik, je riziko reakce na heřmánek

Kaccka
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:17
- Nahlásit

tak co ocicko, uz je to dobry?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 19:21
- Nahlásit

nechci strašit, na tohle trpěla moje krysařice, vždycky jsem 3 dny mazala framykoinem a dobrý, ale naposled tomu tak nebylo, oko, je v dobu poranění velmi citlivé na zranění, škrábla se do oka, vet to viděl na vytečení a vyndání oka, naštěstí jsme to asi třemi druhy antibiotik zvládli.

Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 21:20
- Nahlásit

Kaccka
tak co ocicko, uz je to dobry?

Je to lepší, ale jěště ne úplně dobrý. Musím říct, že ten lektvar od Falca moc dobře funguje. Posun k lepšímu byl znát hned včera po první aplikaci. Takže nejdřív dám obkládek a pak za chvilku vmáznu Ophtalmoframykoin.

kejtlin
oko, je v dobu poranění velmi citlivé na zranění, škrábla se do oka, vet to viděl na vytečení a vyndání oka, naštěstí jsme to asi třemi druhy antibiotik zvládli.

no, zaplať Pánbůh, že to tak dopadlo... šmudla malá..

Hipík jěště nikdy zánět v oku neměl. Musím ho hlídat bezprostředně po aplikaci, kdy má tendenci si oko vytírat o špinavej koberec atd. To ale trvá jen malou chvilku, jinak si to vůbec nijak nedrbe.
Venku ho mám raději na vodítku, aby si oko někde v křoví jěště víc nezrasil, jak teď hůř vidí.
Jsme teďka vejprava za všechny prachy , Hipík jak Žižka, Tonička s růžovým turbanem a Rozinka, která lítá od jednoho k druhému a neví, koho z nich má dřív opečovávat .

kejtlin
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 21:28
- Nahlásit

jak parta hic, to bude dobrý

Neessi
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 21:57
- Nahlásit

Šárko, nedostala se mu do oka posypová sůl? Skoro to tak vypadá. To by po výplachu mělo odeznít za 4 -5 dní.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání