| Autor |
Zpráva |
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 10:51
- Nahlásit
impact
Biluška
Já nevím, co se zvrtlo, neptala jsem se. Ale vy jste se taky neptaly. Prostě se mi nelíbí, když posuzujete celou situaci bez znalosti toho, co se opravdu stalo, že ses impact nenamáhala paní zavolat, když už se tak angažuješ, a do útulku jsi volat mohla.
Jsou situace, kdy prostě dobré řešení neexistuje, kdy každé řešení už je jen víc nebo míň špatné, sama jsem takovou taky zažila a vy taky. Někdy se prostě stane, že věci nejdou tak, jak by si člověk přál. Tak si vzpomeňte, jak vám bylo, když se to stalo vám, a zkuste být míň hrrr při hodnocení ostatních....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 12:24
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
K těm balkánskejm a jinejm toulavejm psům... Proč si sakra někdo myslí, že pro psa, zvyklýho žít svobodně a bez lidí, je lepší život za mřížema útulku, kde sice dostane nažrat a základní vet. ošetření, ale má minimální možnost pohybu a minimální šanci na lepší život.
Život na svobodě je sice tvrdej a krátkej, ale pro psy, kteří neznají nic jinýho, je podle mne lepší, než strčit je za mříže.
Souhlasím tak absolutně, že nechápu, jak si někdo může představovat opak...
Takové pseudozachraňování snad ani není možný. Proč ti lidi nezachraňují radši něco, co fakt záchranu potřebuje...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 13:42
- Nahlásit
[b]LucieS[/b
Zvrtlo se něco, to by se ale nemělo stát... Když tak paní obhajujete, tak doufám, že také paní psy pomáháte inzerovat po všech možných webech, aby v útulku být dlouho nemuseli!!!!
Dnes je 18.7., a jsou v Praze Troja od 5.7.
Slečna, co si minule nechala dovézt po 2 měsících (co se podařilo zajistit odvoz) kokra ze Slovenska a hned o něj ztratila zájem, ho aspoň nabídla zdarma v inzerci.. A nakonec pes stejně skončil v útulku pro změnu na Moravě..
To si myslíte, že je v pořádku? Vytáhnout ho z nevhodného prostředí, aby zas skončil v útulku anebo vyměnil kolik nových páníčků? Není to stres pro ty psíky?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 14:45
- Nahlásit
Není tu někdo, kdo se o ten slovenský dovoz dlouhodobě zajímá a přímo byl v těch KS a byl ochoten a schopen o tom veřejně promluvit? Pokud ano, prosím, písněte mi na mail, dík.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 14:51
- Nahlásit
http://slysim-psi-plac.profi.cz/kdo-stoji-za-kampa ni.html jestli by ti tady nějaké info k tomu víc nedali?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 15:27 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
tak to jsem fakt nemyslela, Hani, tohle mne trochu nadzvedlo, tyhle jejich úvodní řečí. Pamatuji si, jak mi sám Vaňo z KS zvolen napsal v r. 2005, že neutrácejí, ale drží psy pak po uplynutí doby na své a sponzorské náklady. KS Zvolen se svou agresivní kampaní byla skloňována každoročně a holky objevily Ameriku v roce 2010
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 15:30
- Nahlásit
LucieS
u situace, kdy prostě dobré řešení neexistuje, kdy každé řešení už je jen víc nebo míň špatné, sama jsem takovou taky zažila a vy taky. Někdy se prostě stane, že věci nejdou tak, jak by si člověk přál. Tak si vzpomeňte, jak vám bylo, když se to stalo vám, a zkuste být míň hrrr při hodnocení ostatních....
Nevím kolik takových psů máš, či jsi měla doma ty. Budu tedy mluvit z vlastní zkušenosti. KAŽDÝ pes, který ke mě přišel z útulku, množírny či ulice (odhadem jich je cca kolem třiceti až padesáti, přestala jsem je počítat už hodně dávno) měl strašné zlozvyky. Většinou se začaly projevovat tak po dvou-třech týdnech. Nejzazší hranice je měsíc. Každý měl jiné. Od počůrávání se doma, přes demolici bytu, přes rvačky s jinými psy až po napadání lidí...troufnu si říct, že už mi psi předvedli fakt všechno. Kdykoliv sem přichází další reparák tak počítám s tím, že zase něco předvede. Ani ve snu bych si nedovolila doufat v to, že bude bezproblémový. Takový podle mě neexistuje. Pokud nějaká paní počítala s tím, že si vezme rovnou dva psy a bezproblémoví budou tak je buď naivní, nebo blbá. Ale budiž, takových je nás spousta .
To, že se problémy záhy dostavili je více než jasné. To, že je nezvládala je taky evidentní. Ale způsob jakým je vyřešila (anonymní odložení psů do útulku) je odsouzeníhodný. Je mi zcela jedno jaké důvody ji k tomu vedly (vsadím pravou ruku, že tím "důvodem" bylo problémové chování psů), prostě se zachovala jako sketa.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 16:44
- Nahlásit
To, že se problémy záhy dostavili je více než jasné. To, že je nezvládala je taky evidentní. Ale způsob jakým je vyřešila (anonymní odložení psů do útulku) je odsouzeníhodný. Je mi zcela jedno jaké důvody ji k tomu vedly (vsadím pravou ruku, že tím "důvodem" bylo problémové chování psů), prostě se zachovala jako sketa.
Já prostě nechápu, jak můžeš vynášet takovéhle soudy bez znalosti situace.
Když někdo zachrání psa a má na to v tu chvíli podmínky, pak bohatě stačí, aby se jeho rodinná či bydlící situace ve vteřině změnila (a to se může stát každému kdykoliv, bohužel) a je v průseru a pak dát psa do útulku je sice špatné řešení, ale třeba jediné možné. Já fakt nevím, co se stalo, ale bezpečně vím, že když už to došlo takhle daleko, nebylo to jen tak.
(chápu, že jsi odborník na nalezence, ale to co píšeš o problémech s nimi je nelaikovi jasné. Pohybuju se okolo sao a tam jsou na to lidi zvyklí - a to nejsou zrovna malí a hodní psi. Zachráněných psů mají za sebou dost. Jen o tom nikdo nemluví. Takže tahle neznalost v tom není.)
Osobně jsem už dvakrát musela pozměnit místo nálezu psa nebo identitu nálezce, abych dostala nalezence do útulku. Vím, že je to jiná situace, ale taky to nebylo čisté. Ano, ještě je řešení nechat psa lítat venku...
To jen tak.
Taky nesnášíš (nebo impact) , že tě cizí lidi bez znalosti situace obviňují, když ti chcípne pes (dosaď si jakýkoliv jiný průser, který se ti stal), a teď tu děláte naprosto to samé.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 16:52
- Nahlásit
Osobně jsem už dvakrát musela pozměnit místo nálezu psa nebo identitu nálezce, abych dostala nalezence do útulku
Já jsem taky jednou našla psa, a aby mi ho vzal útulek, musela jsem ho kus převézt a uvést jiné místo nálezu...
Tenhle vylíčený příběh zní fakt dost otřesně a dost v neprospěch té slečny nebo paní, ale asi by před odsouzením za sketu měla mít šanci se vyjádřit, co se stalo. Ono někdy se stanou věci, které člověk normálně nevymyslí...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 16:53
- Nahlásit
no, jenže ten odkaz všude na FB a tam se převozy a neustálé inzeráty se psy, kterým hrozí utracení neustále objevují...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2011 16:58
- Nahlásit
tak co třeba Bea Hrinová a její inzeráty s nabídkou psů ze Slovenska na českém bazosu: http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=pT9go3cgMHO yoJScoP5wrt==&telefon=733775633&jmeno=Pomozme Jim
|
liberte
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 14:31
- Nahlásit
nalezeno k onomu dovozu psů ze Srbska do ČR. Mělo by se to zobrazovat všem.
http://www.facebook.com/event.php?eid=139277199480 579
|
Fenečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 19:22
- Nahlásit
Proč nedovážet psy z ciziny?
Protože by bylo lepší naše odvážet do ciziny?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 19:55
- Nahlásit
Mělo by se to zobrazovat všem.
Mně teda ne, nejsem členem tohohle sdruženíčka
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 19:56
- Nahlásit
stetisek123
já taky ne a vidim to normálně...
|
Fenečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:00
- Nahlásit
když kliknu na ten odkaz dostanu se sem
http://www.facebook.com/login.php
Tohle by se mělo zobrazovat?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:03
- Nahlásit
Vidím to normálně,ale vůbec sem to vidět nechtěla,začnu vybírat na převoz velryby určo taky trpí a v akvárku akvaparku bé ščasná bé sytá a bude hopkat kolečkem jal na nu bé milion lidí tukatˇ na sklo
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:05
- Nahlásit
danajasa
bé sytá
narozdíl od gerdy ))) co vybírat rači na gerdu?taky jí pak můžem vokazovat třá v nějakým vobludáryju nebo tak?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:10
- Nahlásit
davidkova renata
pak můžem vokazovat třá v nějakým vobludáryju nebo tak?
Proskočí hořícím kruhem?A nějakej výzkumnej grant by sme taky od ůnie vyžebrali. Zas de vo to dyby se dogestila ta velryba a nastala ta potravinová kríze tak s ní vyžijem dýl Gerdičku bych nejed
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2011 20:13
- Nahlásit
danajasa
Proskočí hořícím kruhem
to uděláme přes klikr ))
Zas de vo to dyby se dogestila ta velryba a nastala ta potravinová kríze tak s ní vyžijem dýl Gerdičku bych nejed
nj,to je taky fakt,ofšem za sebe řikám,že bych snat rači jed gerdičku než velrypku bo ta mi přijde roztomilá
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 20:12
- Nahlásit
LucieS
Já fakt nevím, co se stalo, ale bezpečně vím, že když už to došlo takhle daleko, nebylo to jen tak.
Výborný. Nevíš, co se stalo, ale naprosto bezpečně víš, že paní neměla jiné řešení, protože se u ní doma hrůzně změnila situace. To je nějakej fórek, ne?
@LL
Ad DogPoint - http://www.dog-point.cz/konec-prijmu-psu-nepochaze jicich-z-cr
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:17
- Nahlásit
impact
Nevíš, co se stalo
Ty to ale taky nevíš, protože ses jí nezeptala, já ji na rozdíl od tebe aspoň znám a leccos tak odhadnu.
Proč jsi jí nezavolala, než jsi to rozpitvala? Pokud chceš být novinářka, měla by ses dokázat umět zeptat i protistrany než něco zveřejníš.
|
flos
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:18
- Nahlásit
Měl sem tu čest diskutovat s ? (dle způsobu vyjadřování si troufám řict, že tato osoba je shodná se zde přítomnou LuciiS), která se aktivně angažuje v převozu za Srbska, viz fb skupina. Tato mladá dáma je neschopna rozumného smýšlení a argumentace a jako taková se mi jeví dosti nesolventní. Nechci říct, že je to naivní slepice, ale asi to tak bude.
|
flos
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2011 23:22
- Nahlásit
LucieS
uveďte konkrétní důvody nebo mlčte a styďte se.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 00:14
- Nahlásit
LucieS
Pokud chceš být novinářka
Já chci být novinářka? Kdo říkal?
měla by ses dokázat umět zeptat i protistrany než něco zveřejníš
Za A - to novináři fakt dělaj?
Za B - co bych měla nebo neměla si rozhodnu sama.
Ad ten zbytek - mě stačí fakta, která vím. Ať se ti to líbí nebo ne.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 06:48
- Nahlásit
Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.
Pěkný den přeji.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 16:44 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
Patrně mně budete kamenovat(pudu s Danajsou a Eldorádovou )
ale než být psem, kterýho si tady u nás v čr budou všichni přehazovat, jak horkej brambor, protože mně ňáká kráva co si myslela, že zachrání svět, přitahla a já jsem nad vlastní síly, asi zůstanu raději psem utraceným na slovači bo mi už nebude nic chybět a nic se mi zlého nepřihodí.....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 18:41
- Nahlásit
pane flos,
jste si jisty, ze znate spravny vyznam vsech slov, ktere jste ve svem prispevku pouzil?
|
flos
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 18:53
- Nahlásit
argosek
promiňtě, jedno jsem použil špatně. V tom rozrušení sem myslel na sebe.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2011 19:59
- Nahlásit
impact
Já chci být novinářka? Kdo říkal?
No tak sis na ni teď chvíli hrála, no. To je fuk, to je věc tvého vlastního svědomí.
flos
Vážený pane flusi, kdybych byla (?), tak se asi podepíšu ?, ne? Pár lidí mě tu zná osobně a vědí, že jí jaksi nejsem. Takže klíííd.
Jediný důvod, proč tu píšu, je, že kdekdo si na net vyblije kde co bez jakékoliv sebemenší snahy si ověřit fakta, k čemuž stačí vytočení jednoho jediného telefonního čísla. Ale to je jaksi asi moc námahy. To nikoho nezajímá. Důležitá je SENZACE, že.
|