Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Proč nedovážet psy z ciziny
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 14:56 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

http://www.utulek-decin.estranky.cz/clanky/poradna /proc-nedovazet-opustene-psy-z-ciziny.html

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:31 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

dejavu
Žádný z těchto lidí neuvažuje o tom, že by si zmíněného zachráněného psa chtěl ponechat, ale shánějí útulky či depozita, které se postarají za ně. Nebylo výjimkou, že zachránce přecenil síly, dovezl více psů do města a tam je vypustil do plného provozu, případně uvázal před české útulky nebo tam skončili, když majiteli utekli.
[imgs]Žádný z těchto lidí neuvažuje o tom, že by si zmíněného zachráněného psa chtěl ponechat, ale shánějí útulky či depozita, které se postarají za ně. Nebylo výjimkou, že zachránce přecenil síly, dovezl více psů do města a tam je vypustil do plného provozu, případně uvázal před české útulky nebo tam skončili, když majiteli utekli. [/imgs]

evidenční číslo: 1394/2011
plemeno: kříženec jezevčíka
popis: pes, 10 let
srst: rezavá, kratší
velikost: menší
nalezen: 05.07.2011
P-7,Letná
charakteristika: Nalezen bez ničeho,spolu s e.č.1395.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242

at nechodíme daleko..nedávno tohle objevila impact,probíralo se to i na ifauně,nemůžu to najít ale...s velkou slávou byli zachráněni ze slovače(pravda prý z karanténní stanice) dovezeni sem a paní co je měla mít v péči je tak nějak vypustila..ted hnijou v Troji..tak nevim,čéče
esi nakoukne impact,řekne k tomu víc,ví i kdo je ta dobrá žena-zachránkyně
edit tady je ta fena ještě

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:44
- Nahlásit

Njn, ta to aspoň zkusila, ale Dvořka z Laryho byl v Libni v Praze na křižovatce volán k odchytu 7 vypuštěných psů, u kt. se ukázalo, že je tam vypustili ochránci a že nejsou odtud.

Další byli psi vypuštěni ve VČ kraji, kde paní ruply nervy při převozu a vypustila je tam, protože dál nemohla, psi při převozu vyváděli a demolovali jí auto.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:47
- Nahlásit

dejavu
byl v Libni v Praze na křižovatce volán k odchytu 7 vypuštěných psů, u kt. se ukázalo, že je tam vypustili ochránci a že nejsou odtud.

Další byli psi vypuštěni ve VČ kraji, kde paní ruply nervy při převozu a vypustila je tam, protože dál nemohla, psi při převozu vyváděli a demolovali jí auto.

ty vado tak to je síla nemusim asi řikat kam bych ty bohulibé záchranáře nakopala že?

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:51
- Nahlásit

Dalších x se najde v útulcích, až jim zdrhnou a pro ně pak nějak nespěchají, to nás ještě čeká, až zjistí, že ti mazliví, fajn pejsci mají taky nějaké mouchy...

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 16:51
- Nahlásit

Taky si započítejte ty psi přivážené ze Srbska, nebo odkud, které věčně hledají. Už jsem četla nejmíň dva, nebo tři inzeráty (každý na jiného psa) Vždycky je dovezou, vrazí do depozita a vzápětí pes zdrhne

impact
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 17:13
- Nahlásit

davidkova renata
Ve skutečnosti je původní rodina v SR chtěla nechat utratit, jelikož se stěhovali do bytu a nevěděli, co s nima.

http://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/730523/pro sime-o-pomoc

Paní Iva Pálková od Brna je statečně zachránila proto, aby je po pár dnech pracně převezla z Brna do útulku Troja s tím, že projížděli okolo Letné a našli je tam pobíhat.

Nevymejšlím si, mluvila jsem i s útulkem.

dejavu
Žádný z těchto lidí neuvažuje o tom, že by si zmíněného zachráněného psa chtěl ponechat, ale shánějí útulky či depozita, které se postarají za ně.
No, já teda dovezla už já ti nevím, čtyři ze Slovenska? S tím tedy, že dvě dožily a jedna dožívá u mě a čtvrtá je v nové rodině. Ale to je snad něco jiného, než o čem mluvíš ty. Cíleně jsme se shlídli v psíkovi a jeli si pro něj.

Proti hromadnému svozu útulkáčů do ČR jsem také..

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 17:18 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

žádný z těchto lidí, tedy z těch, o kterých jsem mluvila v předchozí větě, tedy těch, co se na mne obrací, tak to je myšleno...
Lidi, co si je dovezou pro sebe, mne logicky nepotřebují, (pokud se jim pes neztratí a neshánějí ho). Už jsem to tam upřesnila. Prostě pokud si ho doveze a postará se o něj, proč ne. Pokud je mu ho líto a čeká, se postará jiný a narve ho do útulku, tak to není dle mého názoru dobrý nápad.

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 22:01
- Nahlásit

Tak asi poprvé mohu říci, že v tomto tématu naprosto souhlasím se všemi přispívajícími.
Jsem absolutně proti dovozu psů z ciziny a já i naše o.s. žádosti o umístění těchto psíků k nám zásadně odmítáme.
Někdo napíše, že pes je pes a zachrání ho i kdyby byl třeba z Marsu...toto je však dost naivní a krátkozraký pohled, protože díky tomuto hromadnému dovozu, na který se vynakládají finance, které by mohly být využity na místě na kastrace či zbudování menších "útulků", ale do toho se jim nechce - holt moc práce, lepší je uspořádat hurá akci, rychle sem psa dotáhnout a pak nevědět kam s ním dál když nějaký rádoby záchranář odpadne. Díky tomu se pak plní naše útulky, kde psy hnijí roky, nikdo je nechce a na utrácení dochází i zde, zatím neveřejně, ale brzy se k němu bude přistupovat stále častěji a veřejně.
Tyhle nány co sem dotáhnou haldy nekastrovaných psů a cpou je pod pohružkou uspání, bych nakopala víte kam!Ke psům ze Srbska, kteří jim zdrhli hned na Hlaváku se ani nevyjadřuji...
A k vypouštění psů ve městech a u útulků - jakmile by nám tu někdo pustil psa a zjistím, že to bylo naschvál a odkud pes ze SR je, nebudu líná ho dovézt zpět a toto mé stanovisko jsem sdělila už potencionálním "zachráncům".
Hlaně za těmito zběsilými dovozy stojí často nezkušené nanynky co se pak nestačí divit když jim pes dělá doma bugr, nesnese se s jejich a co pak? Nbeo si ho vezmou do péče 14 dní před dovolenou a pak shání další depozitum...no kde to jsme?
Mně již před nějakou dobou volala Slovenka, že na mě dostala kontakt kvůli depozitu - do Prahy dovezli kokra a toho nesnesl jork!!! slečny, která ho měla mít v depozitu. Paní jsem nejen odmítla, ale ještě jí k tomuto vláčení psa od čerta k ďáblu pověděla své...nakonec pes našel domov na SR.

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 22:36
- Nahlásit

Proč nedovážet psy z ciziny-protože vám nebudou rozumět páč neumí česky,prostě jazyková bariéra ta je velmi důležitá

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 08:33
- Nahlásit

Zrovna dnes vyšel článek o srdeční červivosti, zaobírající se zase psy majitelů, kteří jezdí na rekreaci k moří http://www.novinky.cz/domaci/239180-pri-ceste-do-s tredomori-hrozi-psum-nakaza-srdecni-cervivosti.htm l?ref=zpravy-dne

Jinak už tuhle lahůdku máme v určitých moravských lokalitách taky, bohužel

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 08:59
- Nahlásit

A zkušenost z ciziny s adopcí kočky z Chorvatska, je to sice z roku 2002, ale tohohle bych se fakt nerada dožila u nás
http://puvodni.zvedavec.org/zvirata/2002/05/329-by rokracie-vladne.htm?PHPSESSID=q6ec7vfddmtu17792c7s 3td4f3

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 10:10
- Nahlásit

A ještě článek o srdečním červovi, vyskytujícím se na Břeclavsku http://forum.stredoasiat.info/viewtopic.php?f=8&t= 130 - ochrana Stronghold, repelenty, šíří to bodavý hmyz

liberte
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 14:33
- Nahlásit

Bohužel o psech ze Srbska velmi mystifikují i veřejnost. Z tvrzené skutečnosti, že psi jsou velmi zvyklí na lidi a bojí se pouze vodítka se vyklubala absolutní nedůvěřivost k lidem projevovaná útěkem co nejdále mimo lidskou společnost a neschopnost zůstat v oploceném prostředí. Dnes cestují z Brna do Prahy další tři psi ze Srbska, bohužel. Nebude ale překvapením, že se tito psi budou brzo opět hledat.

Stejně tak nedodržení záladních pravidel pro převoz psů přes "hranice" (psi bez očkování, nemocná zvířata - konkrétně pak ze SK), a místo "slíbeného" jednoho psa jich nakonec vyloží před českým útulkem 10 jakoby se nechumelilo. Pokud se útulek vyjádří, že na tohle ale opravdu nemá kapacitu, tak je pak následně vystaven na internetu nesmyslným pomluvám (a co útulek, ale konkrétně pak my češi).

Přijde mi, že slováci se naučili hrát na city a neskutečným způsobem toho využívají. Především pak těchto pseudozáchranářů, kteří sedí jen u počítače a nechají poslat psa z jedné republiky do druhé, aniž by ho byť jen koutkem oka zahlédli naživo. Ohledně tohoto dovozu psů do ČR jsem četla nedávno vyjádření nesouhlasu od jedné paní, která nakonec byla "ukamenována" úplně, s prominutím, stupidními argumenty slováků či těchto pseudozachránců.

Nechápu, že i opravdu velké množství čechů propaguje jakés slovenské psy, u kterých se v popisu minimálně 5x zopakuje "SÚRNE!!!" místo těch našich krásných českých opuštěnců.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 14:40
- Nahlásit

Liberte, můžeš být konkrétnější? Případně hodit nějaké odkazy, o jaké lidi se jedná, kdo organizuje ty převozy, z jakých útulků atd., ev. diskuze, kde se to probírá? Pokud se bojíš, písni mi to aspoň mailem, díky.

liberte
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 14:48
- Nahlásit

Konkrétněji bohužel nevím, nevím, kdo to organizuji, pokaždé je to někdo jiný, asi záleží zrovna kdo se čeho chytne. Převážejí většinou psi z karanténích stanic a sem tam k tomu "přibalí" i nějakého psa, kterého po cestě najdou.
Většina informací je z facebookových skupin týkajících se DO (dočasné opatery), a skupin, kde se řeší převoz psů. Informaci o příjezdu tří psů ze Srbska mám od slečny, která na vém profilu dnes uvedla, že pro ně vyráží do Brna (nicméně nevím, jak hluboce v tom figuruje).
Znám jen pár "jmen" motajících se kolem dovozu Srbských psů, bohužel nevím, jak moc jsou v tom angažovaní, či jak v tom figurují, takže bych nerada někoho osočovala.

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 18:24
- Nahlásit

liberte
Znám jen pár "jmen" motajících se kolem dovozu Srbských psů, bohužel nevím, jak moc jsou v tom angažovaní, či jak v tom figurují, takže bych nerada někoho osočovala.
to nevadí, budeme je označovat pracovním názvem Slováci
a teď rači mizim

impact
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 18:29
- Nahlásit

Stejně tak nedodržení záladních pravidel pro převoz psů přes "hranice" (psi bez očkování, nemocná zvířata - konkrétně pak ze SK), a místo "slíbeného" jednoho psa jich nakonec vyloží před českým útulkem 10 jakoby se nechumelilo. Pokud se útulek vyjádří, že na tohle ale opravdu nemá kapacitu, tak je pak následně vystaven na internetu nesmyslným pomluvám (a co útulek, ale konkrétně pak my češi).
Nepletu-li se, tak v tomto případě se jedná o odmítnutí útulkem Dogpoint.

Hanca
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:18
- Nahlásit

Blbé ovšem taky je, když se domluví převoz psa a na místě je zjištěno, že v útulku nejsou takové podmínky, které by tam měly být, aby třeba psi nevzali roha, jak už se nedávno stalo apod.. třeba oplocení atd..

liberte
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 19:20
- Nahlásit

Neuváděla jsem konkrétně. Ohledně událostí Dogpoint vs. slovenští psi by bylo asi lepší zeptat se přímo někoho z nich. Ostatně jako jiných zaslechnuvších podobných případů u jiných útulků...

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 21:41
- Nahlásit

Já také narážím na tyto "akce" hlavně na FB...jak na ty ze Srbska, tak hlavně slovenské. Je to děs...bohužel spousta lidí nyní má na srdci hlavně psy ze SR a myslí, že tady v českých útulcích je jim asi blaze...
Jinak Dejavu, s tvorbou webů na to totiž jdeme proti naším slovenským kolegům špatně - vy na Vámi spravovaných webech máte taky psy focené venku na travičce po učesání či vykoupání. Slováci nafotí psa v zahnojeném kotci, napíší jak strašně zle se měl, kolik lidí mu ubližovalo, jak hladověl a jak je strašně nyní super. My napíšeme o jeho povaze a zmínku, že se dříve neměl dobře.
Několikrát jsem na FB v těchto skupinách vyčetla hromadný dovoz psů sem a napsala reálné protiargumenty, na to jsem byla utlučena hysterickými výlevy jak nemám ráda psy a že oni jsou záchranáři, protože hranice pro ně nic neznamenají... Jenže u toho zachraňování musí člověk i přemýšlet, ne jen bezhlavě přitáhnout nemocné asciální psy a pak se divit.
Jde proti tomuto něco dělat? Nějaká protikampaň, kde by se lidem vysvětlila rizika a k čemu toto zběsilé počínání povede???

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 21:49
- Nahlásit

Jenže u toho zachraňování musí člověk i přemýšlet, ne jen bezhlavě přitáhnout nemocné asciální psy a pak se divit.
Jde proti tomuto něco dělat? Nějaká protikampaň, kde by se lidem vysvětlila rizika a k čemu toto zběsilé počínání povede???

Tos napsala moc krásně,pod to bych se podepsala hned.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 22:04
- Nahlásit

impact
Nevymejšlím si, mluvila jsem i s útulkem.

A mluvila jsi i s Ivou??
Není to žádná kráva pseudozachránkyně, a dřív než ji mezi ně šmahem hodíš, slušelo by se zjistit, co se kde zvrtlo, že to dopadlo jak to dopadlo.
Ani tobě se určitě nepovedlo všechno, o co ses kdy kolem psů snažila. A párkrát sis nasr..a do bot vlastnoručně, což z tebe ale automaticky taky trapiče nedělá.
Udělat si rychlý úsudek bez znalosti situace je ale tak snadné...

NatalieNatynka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 23:15
- Nahlásit

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=13312184 3440297&set=a.108796212539527.18173.10000227446974 4&type=1&theater

Nevím zda se to zobrazí všem...
My máme teď v péči štěnítka, zájemce ani jeden, ale stejně je třeba dovážet štěňata ze Srbska, že?

Jinak k těm odloženým do Troje...být odtamtud, nebyla bych líná psy naložit a odvézt je tam odkud je přivezli. Ti pejsci za to nemohou, ale tihle lidé musí pochopit, že neférové jednání se nevypláci. Kdyby útulky tyto psy u kterých se zjistí odkud jsou hopem posílali zpět, podobné "záchranáře" to odradí.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 23:22
- Nahlásit

LucieS
slušelo by se zjistit, co se kde zvrtlo, že to dopadlo jak to dopadlo.
co se zvrtlo? Psi se chovali jinak než se od nich očekává? Nebyli hodňoučcí mazlivoučtí miláčkové? To jsou teda hajzli, ti povím

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 23:40 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

NatalieNatynka
Souhlas. Vzhledem k tomu, jaká je u nás situace, a že je díky tomu na spadnutí doba, kdy se oficiálně budou v útulcích utrácet zdraví psi. Zatím, jak už bylo napsáno, se to děje jen někde. Osobně vím o dvou útulcích, kde se po krátké době utrácejí i relativně zdravá, leč starší zvířata.

...být odtamtud, nebyla bych líná psy naložit a odvézt je tam odkud je přivezli. Ti pejsci za to nemohou
To už by snad bylo lepší je zabít, než si je takhle přehazovat jak horkej brambor a jěště víc je stresovat, když naděje na nějaké lepší příště je pro ně minimální...

Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 00:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

K těm balkánskejm a jinejm toulavejm psům... Proč si sakra někdo myslí, že pro psa, zvyklýho žít svobodně a bez lidí, je lepší život za mřížema útulku, kde sice dostane nažrat a základní vet. ošetření, ale má minimální možnost pohybu a minimální šanci na lepší život.
Život na svobodě je sice tvrdej a krátkej, ale pro psy, kteří neznají nic jinýho, je podle mne lepší, než strčit je za mříže.
A pak eště s nima, nechtěnejma, pendlovat od čerta k ďáblu, FUJ!

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 06:48
- Nahlásit

Souhlas. Vzhledem k tomu, jaká je u nás situace, a že je díky tomu na spadnutí doba, kdy se oficiálně budou v útulcích utrácet zdraví psi. Zatím, jak už bylo napsáno, se to děje jen někde. Osobně vím o dvou útulcích, kde se po krátké době utrácejí i relativně zdravá, leč starší zvířata.
Vím o dalším. Záchytné kotce provozované městem nedaleko nás. Odchycené zvířata putují tam a čeká se než si je najde majitel. Jsou tam neurčitou dobu, vždycky tak dlouho než se kotce zaplní (někdy týden, jindy půl roku). Poté jsou oficiálně převáženi do útulku, se kterým má dotyčné město smlouvu. Finta Fň spočívá v tom, že nikdy nejsou převezeni všichni. Předtím je uskutečněna probírka a psi staří, nemocní, nějakým způsobem vadní (např výrazně uštěkaní, či problémoví) a psi "škaredí" jdou za duhový most, ti ostatní do útulku.

impact
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 08:34
- Nahlásit

LucieS
Kde se to zvrtlo? V podstatě je mi to jedno, věříš. Pokud si je jednou vzala, měla se o ně postarat. A ne je anonymně odvézt na druhou stranu republiky a tam švihnout do útulku s tím, že je našla pobíhat v lokalitě a vůbec je nezná.

gabifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 09:08
- Nahlásit

jsem proti dovozu nechtěných psů z ciziny a taky jsem proti vměšování se do legislativy jednotlivých států zvenku. Podle mne jediná účinná legislativní pomoc by bylo přimět EU k celkovému řešení = stejná legislativa pro všechny členské státy a stejný postoj k ostatním státům mimo EU.

Ale taky si myslím, že krizová situace s nechtěnými zvířaty v ČR je díky tomu, že u nás je vlastnit psa normální, což třeba na Slovensku není. To znamená, že je to naše vlastní špinavé prádlo a s dovozem psů zvenku to téměř nesouvisí.

Nemám ráda kecy typu Balkán, Slovensko a spol. od lidí, kteří situaci na místě neznají a v příslušném státě byli ve svém životě maximálně jednou na týdenní dovolené.

Například v Bulharsku, pokud vím, se toulaví psi řeší vykastrováním, označením a následným vypuštěním do stejné lokality. Tvrdit, že český způsob, sebrat z ulice úplně všechno a pak narvat na doživotí do psí sběrny je lepší, je omezenost.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání