| Autor |
Zpráva |
charron
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:05
- Nahlásit
Původní článek z listopadu!
Téměř k smrti utýrané pětiměsíční štěně Ireského setra našel náhodný kolemjdoucím v Tylově ulici v Litvínově, když zaslechl z křoví bolestivé kňučení. V igelitové tašce poté objevil odhozeného psa a přivolal strážníky tamní městské policie. Muži zákona převezl těžce zraněné podvyživené štěně k veterináři. Podle veterinárního asistenta Patrika Cmoreje utrpěl pes zlomeniny končetin, těžký úraz hlavy a pohomožděniny mozku. „Štěně k nám bylo přivezeno už v bezvědomí. Taková zranění byla s největší pravděpodobností způsobena bitím patrně železnou tyčí. Je jasné, že psa se někdo pokusil tímto barbarským činem zabít, proto jeho tělo někdo dal do igelitového pytle a odhodil v křoví. Pejsek ještě nemá vyhráno. Pokud přežije čekají ho důležité operace,“ vysvětlil Cmorej. Díky identifikačnímu tetování již strážníci pátrají po majiteli psa. Na náročnou veterinární operaci psího pacienta v zuboženém stavu se nyní složili i pracovníci litvínovské záchranné služby.
ŠOKUJÍCÍ POKRAČOVÁNÍ: Irský setr Bady byl opět odebrán majiteli kvůli podvýživení
Zástupce státní veterinární správy za asistence městských strážníků přistoupil k razantnímu kroku a po dvou měsících opět odebral jednadvacetiletému muži štěně Irského setra, který byl loni 21.listopadu nalezen a odhozen v igelitové tašce v zuboženém stavu v lesním porostu v Litvínově. Případem se tehdy zabývala státní policie, ale protože se nepodařilo prokázat, kdo za téměř utýrání psa může, úřady rozhodly o vydání psa zpět majiteli.
Na podvyživeného psa tentokrát upozornili sousedé, kteří se obrátili na veterináře s podezřením na další týrání tohoto psa. V bytě poté veterináři a strážníci nalezli štěně opět v zuboženém stavu, které vážilo pouhých 13 kilogramů. Majitel psa navíc nenechal vyndat dlahu z chirurgické ocele, kterou štěněti aplikovali veterináři při náročné operaci nohy. Štěně tak opět skončilo v psím útulku, kde se nyní zotavuje a čeká ho další operace. Otec mladého muže se proti odebrání štěněte odvolal. Irský setr Bady je tak nyní opět v péči útulkového veterináře.
(http://www.facebook.com/?ref=logo#!/note.php?note _id=189669254396211&id=1430592222)
Smutná a alarmující zpráva pro nás všechny. Kdo se v tom vyznáte, kam se mám obrátit, abych vyjádřila "nesouhlas"?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:17
- Nahlásit
charron
Na Policii. Podat trestní oznámení pro podezření z trestného činu týrání. Můžu zaslat vzor.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:17
- Nahlásit
charron
kam se mám obrátit, abych vyjádřila "nesouhlas"?
Napadlo mne tohle:
http://www.petice.net/
A pak také kontaktovat KVS, kam případ spadá, případně soud, pokud to nějaký projednává.
Určitě se tu objeví někdo, kdo je v těchto věcech zběhlejší než já
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:18
- Nahlásit
Chudák pes!
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:37
- Nahlásit
A co chovatel,co mu toho psa prodal?Když má idetifikační číslo,tak se domnívám,že je z ch.s.Možná by se s tím dalo něco dělat? Ovšem záleží na tom co je uvedeno v kupní smlouvě,teda pokud byla sepsaná.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2011 23:56
- Nahlásit
Základ je jeden, se divím, že to jako občani nevíte: každý občan má POVINNOST, pokud ví nebo má podezření o možném trestném činu, podat trestní oznámení. Nemá cenu řešit chovatele, soud atd., prvotní je podat trestní oznámení na Policii ČR a zažáda o to, aby podávající byl informován o výsledku vyšetřování. Ostatní se dá dělat samozřejmě taky, ale tohle je to, co se musí udělat přednostně.
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 00:36
- Nahlásit
Vlčáková
jo souhlasím,ale kolik lidí to udělá? Já už si nedělám iluze,zvlášť pokud se jedná "pouze" o psa.Stačí se mrknout na zprávy,v klidu bez problému můžou rodiče málem utýrat vlastní dítě.Právě proto,si myslím,že chovatel by mohl mít zájem něco řešit,pokud to ovšem není nějaký debil.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 09:17
- Nahlásit
Ach jo
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 09:44
- Nahlásit
to se mi snad zdá.... on tvrdil, že se mu štěně zaběhlo a někdo ho utíral?! že mu ho vrátili, to je zlej sen...
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 11:42
- Nahlásit
Mně šlo spíš o stížnost na postup těch úřadů. Na absenci kontrol zvířete po vrácení majiteli. Na nedostatečné šetření (kdyby se vyptali sousedů, určitě by týrání potvrdili už tenkrát, když ho ted udali, ne?). Předpokládám, že tím úřadem byla Státní veternární správa, takže nadřízený úřad je?
Chudák prcek, za svůj krátký život si zažil jen samé utrpení a bůhví, jak to s ním dopadne, ta neoštřená nožička může mít následky
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 14:23
- Nahlásit
psíček
A v čem konkrétně ty úřady pochybily?
Týrání je trestný čin. Oni nejen že toto nepotrestali, navíc vrátili týrané zvíře majiteli, který ho týrá dál.
Na absenci kontrol zvířete po vrácení majiteli
A právě proto si chci stěžovat a na naše legislativce se obrátit. Tenhle postup je nedostačující a pro ta zvířata katastrofální.
A kdo šetřil nedostatečně? Máš to jak prokázat?
Když si na to podám stížnost, tak právě postup toho šetření budou muset prověřit. Nedělám si iluze, že by někoho potopili, ale za zkoušku nic nedám.
To jistě, ale jsou tu takových mraky.
A kdyby se k tomu každý stavěl jako ty, budou jich tu mraky dál. Ale nejsem tady, abych řešila tohle, chci něco udělat.
Má někdo zkušenosti se sepisováním petice, aby splňovala všechny předpisy a byl by ochotný se zapojit? Dali jsme dohromady body, které by měla obsahovat (tenhle je jedním z nich), ale je to na nás moc "právnické".
Předem všem moc děkuji.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 16:20
- Nahlásit
a nahlásil to někdo na úřady, které v prvním případě rozhodly o navrácení psa kvůli absenci důkazů o týrání? když je teď prokazatelně v péči majitele a vypadá jak vypadá, tak je to dokázané týrání, ne?
zajímaly by mě důvody, které uvedl otec majitele proti odebrání psa.
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 17:49
- Nahlásit
Tohle je všechno, co k tomu vím, ten článek se mi nepodařilo dohledat jinde než na FB, tak jsem poslala vzkaz zadavateli.
Uvidíme, snad bude mít bližší informace nebo mě alespoň na někoho odkáže....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 18:20
- Nahlásit
charron
zkus poslat maila dejavu - téma o trochu níž s nízvem "Víte o nějaké množírně, kde jsou zvířata v hodně špatných podmínkách?" třeba si bude vědět rady...
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 18:34
- Nahlásit
moll
Díky za radu, zkusím to
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 18:38
- Nahlásit
charron
Až budeš vědět podrobnosti, napiš mi je na mail, jo? Jméno, bydliště toho dotyčného zmetka či jeho papínka atd. Dík.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 19:31
- Nahlásit
Článek už známe, až na poslední odstavec. Ale jsou tu fotky psa: http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/sok-znovu-t yrali-chudaka-psa20110204.html
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 20:45
- Nahlásit
Vlčáčková
A ta diskuse je taky zajímavá.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 21:43 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Tak tohle je on. Ráda bych mu lípla na zeď FB odkaz na ten článek, ale nevím, jak to mám udělat.
http://www.facebook.com/update_security_info.php?w izard=1#!/Fufiiik?sk=wall
No a zde původní zpráva z novy: ZE 25. LISTOPADU!
http://www.google.cz/search?q=t%C3%BDran%C3%BD+set r+v+igelitce&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&client=firefox -a&rlz=1R1GGLL_cs___CZ411
Pohledem na FB, který tedy skoro neovládám, takže se možná pletu, ale je u té fotogalerie datum - kopíruji: "18. prosinec 2010 v 11:33". Tak tomu říkám cynismus!!! Chlapec asi počítal, že je pes pěkně v tichosti v pánu, ne?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 23:28 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Psíček
Měl bych tedy dotaz: "už jsi to v tomto případě udělala?".
Předpokládám, Pesane, že Tě teď velmi zklamu, ale ano, udělala. Nyní konzultujeme finální text, za chvíli to půjde mailem, v pondělí poštou. Díky za zájem. Nechceš se přidat?
|
charron
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 23:58
- Nahlásit
vlčáčková
ale je u té fotogalerie datum - kopíruji: "18. prosinec 2010 v 11:33". Tak tomu říkám cynismus!!! Chlapec asi počítal, že je pes pěkně v tichosti v pánu, ne?
Tak to je fakt síla!!!
Ráda bych mu lípla na zeď FB odkaz na ten článek, ale nevím, jak to mám udělat.
Bouhužel na zeď mu můžou přispívat je přátelé
Nyní konzultujeme finální text, za chvíli to půjde mailem, v pondělí poštou. Díky za zájem. Nechceš se přidat?
Posíláš TO? Tak to já se klidně přidám!!!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 00:10
- Nahlásit
charron
OK. Pošli na tyrana.zvirata@gmail.com jméno, příjmení a bydliště. Odložila jsem to na zítřek, protože se chtělo přidat pár lidí. No a protože nesplňujeme podmínku elektronického podpisu, neb schránku datovou jsem si stále ještě nestihla založit, tak to v pondělí posílám písemně. Pošlu Ti text mailem, jestli to budeš chtít podepsat.
|
Papi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 00:27
- Nahlásit
Mrkla jsem taky na toho šulina a je to hnus.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 08:53
- Nahlásit
Taky bych mu s chutí něco napsala. To je děs!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 10:51
- Nahlásit
charron
Jo, a datum narození. Páč podepisovat takovéhle věci by měli lidi nad 18 let. Mám zato.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 11:29
- Nahlásit
No a ještě jeden článeček pro úplnost. Úplně jinak podaný.
http://www.sedmicka.cz/chomutov-jirkov-litvinov-mo st/clanek?id=246647
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 13:01
- Nahlásit
To je velmi dojemný příběh majitele, ovšem teda nechápu, jak se o něj staral, že mu byl znova odebrán, dlahu mu nenechal vyndat atd... takže kdo ví, jak to vlastně bylo.
|
charron
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 14:11
- Nahlásit
Staral se o něj tak vzorně, že pes v půl roce váží 13 kg a z pacičky mu kvůli zanedbání museli odsekat kus kosti
Jenom doufám, že až tohle všechno bude mít prcek za sebou, už mu bude jen dobře, a tomu ... už nikdo nic živého neprodá!
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 18:58
- Nahlásit
http://www.facebook.com/update_security_info.php?w izard=1#!/photo.php?fbid=1614425848774&set=p.16144 25848774
??
|
Airen
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 20:12
- Nahlásit
Nevite nekdo v jakem je pejsek utulku? mela bych pro nej mozne zajemce, zemrela jim setrice na stari, byl by ,,v rodine''
|