| Autor |
Zpráva |
radkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 10:53
- Nahlásit
Ahoj, hledám pejska pro tchýni a tchána. Před měsícem jim zemřela fena-nalezenec, kříženec kolie-a zůstal po ní smutný parťák Denny-našli jsme ho po povodních 2002. Denny vypadá jako malý vlčák a je dost labilní-má strach z mužů, tak pokud je tchán doma Denny se dobrovolně "uklidí" k vrátkům, odkud se dá odvést pouze "násilím"-venku se chová normálně a trochu jako pastevec, neustále shání smečku....pokud se vrací z procházky už břed brankou klopí uši a plazí se do svého koutku. Potřeboval by nějakou fenku, která není bojácná a dělala by mu společnost. Když žila ještě Rikina byl o dost klidnější . Teď jsem ho měla týden na hlídání a s holkama byl spokojenej...smečku potřebuje a do té lidské nezapadl-na vině jsou majitelé, ale je těžké je předělávat...nedají si říct. TAK K TÉ PSÍ HOLCE-tchýně chodí ven s Dennym sice denně, ale rozhodně by nezvládla nějaké moc temperamentní zvíře, věk tak do 7let-ale může být i víc, nechtějí starší protože se bojí, že brzo zemře a oni to špatně nesou ...ale nějakej ten rok...?! Měla by mít alespoň částečné přivolání, aby jí mohli pouštět na vycházkách a neměla by být bojácná, vzhledem k Dennyho duševní nestabilitě by u těch vrátek skončili oba. Tak snad nemám přehnané požadavky. Píšu narovinu jak to s Dennym je, aby byla obě zvířata spokojená..páč "vo to de". Kdyby se někde vyskytla kolie a její kříženci, bylo by to ideální . Jinak, psi můžou chodit do kuchyně, ale pokud nejsou majitelé doma jsou venku-mají k dispozici kůlnu-tak né naháče. Koukám, že je to dost vyčerpávající, omlouvám se za požadavky, ale je to tak, jak to je... Děkuju za spolupráci Radka Humlová
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 11:08
- Nahlásit
radkah
Vlčáčková dávala nedavno odkazy k Renatě davídkové na útulky a v jednom byl (a) kříženec kolie, fakt moc hezkej (á) )) ale už nevím v kterém, tak se tam pozeptej
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 11:29
- Nahlásit
radkah
Ten kříženec kolie je pes. Ne fena.
Ale zde: www.utulek-marsovice.estranky.cz je Ajša. Vypadá jak hyena, ale je dost hodná, na Snu se stále kočkovala s jedním psíkem. Není úplně mladá a vypadá tak trošku děsivě, takže určitě bude za plotem budit respekt. Je temperamentní. Jestli má přivolání, nevím, je třeba mrknout na stránky, případně zavolat ošetřovatelkám.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:52
- Nahlásit
Vlčáčková
Ale tam píšou, že je to sportovně založená fenka na dlouhé procházky, běh u kola případně agility, ta by se u baráčku mohla dost nudit.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:54
- Nahlásit
radkah
Možná ještě napsat místo odkud jsou, aby fenka nebyla z druhýho konce republiky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 12:58
- Nahlásit
Atika
Nemusela, i když mohla. Na Snu zvířat se furt obírala s druhým psem, pořád po sobě skákali, přetlačovali tlapkami, divočeli přivázaní na vodítkách. Tak by se třeba zabavila s tím druhým psem. Proto jsem si na ní taky hned vzpomněla.
Jsou tam i jiné fenečky, které mají rády pejsky.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 13:23
- Nahlásit
tady nějaká kolie nalezená u Slavkova, ale nic tam k ní bližšího není, to byste musela zjistit přímo od nálezce, jaká je: http://www.kolievnouzi.estranky.cz/clanky/kolie-dl ouhosrsta-a-kratkosrsta.html
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:03
- Nahlásit
Hanca
Děkuju, opsala jsem si telefon a večer tam zavolám od Romana-nemám kredit Vlčáčková
Já jsem na ní koukala a tu by nezvládli...kromě toho Denny má rád fenky, ale nesmí na něj být moc hr, proto shán ím nějakou "ve věku" i vzhledem k věku tchýně...ač je v kondici výborné, je jí 72letAtika
Pokud bude někde na území, tak pro ní dojedeme-ještě jsem to s nima nekonzultovala, tu vzdálenost, ale když nepojedou oni, pojedeme tam my..nebo se pokusíme ji nějak dopravit na půl cesty
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:18
- Nahlásit
www.utulek-ul.cz Fenka Betty vyrovnaná, kontaktní, žila s bezdomovkyní, takže zahrada by nebyl problém, s osttními psy se snáší dobře z kólie nemá nic, jinak z snad ze všech plemen prostě smeták, ale moc fajn fena. má už nějaký ten pátek, ale stále je velmi vitální přitom však ne zbrklá nebo tak
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:52
- Nahlásit
kokrvnouzi
Ty brďo, kdybych mohla mít dalšího psa, tak jí beru všema deseti, je nádherná
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 14:57
- Nahlásit
kokrvnouzi
tak ta je super
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 17:29
- Nahlásit
Jo mě se líbí. Ukládám a navečer volám do útulku....jestli máte ještě typy tak vkládejte....dík
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 18:02
- Nahlásit
radkah
Mrkni sem: http://www.utulek-skrivany.estranky.cz/stranka/pej sci_k_adopci Treba te ta neco zaujme - Asticka by se mohla zalibit.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 18:19
- Nahlásit
radkah
A co Zorinka? Ta by podle popisku mohla vyhovovat
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/clanky/psi-k -adopci.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 19:13
- Nahlásit
http://www.znojmozelen.cz/index.php?option=com_con tent&task=view&id=13&Itemid=18
Labradorka Bela, věkem i ostatním by mohla vyhovovat
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 20:07
- Nahlásit
Ahoj zkus se kouknout do tohoto domova pro psy, je tam velký výběr a je potřeba před zimou snížit stav pejsků:
http://pejsci-hermanice.webnode.cz/nabidka-pejsku/
co třeba
Ferďulka
a další
a další
a další krasavice
Bonečka
Čertice
Nevím jak to mají fenky s přivoláním, ale jelikož jsou z velmi špatných podmínek a vděčné za každé pohlazení, myslím že se páníčka budou držet jako klíště .
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 20:08
- Nahlásit
Jo a ještě Beruška, ta je takové zlatíčko
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 20:31 - Změnil/a: Barča85
- Nahlásit
já se přimlouvám za BonuURL, je to neuvěřitelně trpělivá a milá fenka, měla jsem jí na prochajdě se svýma třema fenkama a úplně v pohodě..Potřebuje citlivý přístup, asi si taky něco prožila, ale je to zlatíčko..
Věk na stránkách útulku je bohužel uveden špatně, je jí cca 8 let..(stránky nejsou aktuální, bohužle admin se seknul..)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 20:34
- Nahlásit
Barča85
ta je krásná ))) a vypadá skoro jako kolie
|
Barča85
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 21:00
- Nahlásit
davidkova renata
viď, je nádherná a hrozně milá...
taková kolioovčanda...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2010 13:21
- Nahlásit
KARINA -
kříženka, velikosti kokršpaněla, 13-15 let.
Karinka je nenáročná dáma v letech. Bohatě jí stačí pelíšek v domku a je spokojená. Ráda se prochází. Kočky snese.
Tahle psí babička, rozhodně do starého železa nepatří - v poslední sobě se po útulku prohání se štěnaty a je naprosto spokojená.
Ideální do bytu i na zahrádku.
Karinka má ráda dlouhé procházky, sama si určí tempo a s venčitelem Víťou a dalšími ušla celou cestu na pískovnu ( cca 2km) bezproblémů
mě se zas moc líbí tahle fenečka: http://www.zachrannychov-hnevice.wbs.cz/psi-k-adop ci.html
Byla na Snu zvířat, ale bohužel se tam nikomu nezalíbila.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2010 17:24
- Nahlásit
Martinna
Beruška je nádherná!
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 14:42
- Nahlásit
Ahoj, děkuji....tímto posouvám. Tchýně nemá internet, tak jsem to vypálila na dvd a Roman jim to dneska promítne v televizi. Psů je hrozně moc, brala bych každýho, ale když je to velikostně i věkově vhodný, tak je to zpočátku nedůvěřivý, což vzhledem k chování mého tchána nejde. On je na psy hodný, kliďas, ale pak přijde nějaká hovadina, psa se netýkající, a on kope do věcí a nadává-proto se ho Denny bojí, podle mě teda je pro něj značně nepředvídatelný a to tomu psovi moc dobře nedělá. Tak děkuju a posílejte, když na něcvo narazíte
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 15:42
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
kejtlin
radkah
A kdyby jste ještě viděli, jaká je povahově super... Děti jí milují, patří mezi velmi oblíbené adepty na procházku, protože je to sice aktivní a kamarádská fena, ale ne nezvladatelné třeštidlo...
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2010 11:35
- Nahlásit
radkah
No, tak to taky zkusím, není to útulkáč, tak snad to nevadí. Dvouletá černá labradorka, chtěla jsem ji pro sebe - ale nejde to, nesnese feny. Jinak je povahově ve všech směrech skvělá, vyrovnaná, nějaké kopání do věcí ji určitě nerozhodí. Veselá, mazlivá, vděčná, hezká a zdravá. Miluje volný pohyb, ale venku nezdrhá, člověka si hlídá. V partě s psím klukem by to pro ni bylo ideál. Zatím ji mám u sebe, aby se pořád nestěhovala, ale de facto není moje, o ostatním je tedy potřeba se domluvit s jejími chovateli, kteří ji odebrali z nevhodného prostředí od prvních majitelů. Telefon na mě 724 251 326.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2010 16:05
- Nahlásit
Výše uvedené neplatí, čubina už má svou rodinu i s psím kámošem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2010 16:16
- Nahlásit
Ketrin1
OT - takze to neslo nakonec, skloubit? Porad prudila?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2010 07:19
- Nahlásit
Fifi
no nešlo. Maximum čeho jsme dosáhli bylo, že mohla jít s domácíma fenama na trojvodítku - s 1 člověkem - čili se různě okolo sebe motaly, dostávaly do kontaktu a nic si nedovolila - věděla, že je pod kontrolou, ale jakmile se pustila na volno, ihned do nich šla - hlavně do veteránky, a vážně, žádné jen zastrašování. Takže bych je musela mít trvale rozdělené, což je pro mě nepřijatelné, z takové smečky bych neměla žádnou radost, nebylo by to dobré pro nikoho. Naštěstí se rychle našli fajn lidi i s labradořím klukem, což je pro ní ideální. Díky bohu za internet
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2010 12:52
- Nahlásit
Tak jsem dnaska mluvila s útulkem Žim-bývalá Krupka a mají tam fenku, o víkendu jí vrátili z adopce. Tak si pro ní příští týden jedou a...snaD BUDE VŠECHNO V POŘÁDKU A S dENNYM SI PADNOU DO OKA
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2010 13:00
- Nahlásit
radkah
tož držíme palce..máš foto?
|