| Autor |
Zpráva |
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:17
- Nahlásit
Potřebuju akutně darovat krev pro kamarádčinu fenu Německého ovčáka Bety. Kr-Iv-Bohémia, zjistila se u ní po jejím akutním selhání leukémie.
Zhubla 4 kg za 1 den a její bílé krvinky začali požírat červené a už nemá skoro žádné...
S transfuzí má 30 % na přežití.
telefon: 774 922 557 - Lucie Čelikovská
724 914 370
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:21
- Nahlásit
grooggy
http://www.wdk.cz/darci-krve/
|
Fata Morgana
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:25
- Nahlásit
grooggy
leukémie
Krev nestačí, je mi líto ..........................
http://www.ordinace.cz/clanek/transplantace-kostni -drene/
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:30
- Nahlásit
děkuju za link... už jsme pár dárců z řad našich kamarádů našli, ale prý to asi stačit nebude, tak budu muset obvolávat...
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:34
- Nahlásit
Prý by mělo v týhle formě stačit vyměnit krev a kdyby to přežila tak pak do konce života brát prášky... oni toho zatim taky moc nevědí, ale krev je fakt nutná. Zatim má 4 psy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 13:40
- Nahlásit
grooggy
držím palce, my jsme předloni takhle dávali krev mámě našeho hafana. Původně to taky vypadalo na leukémii, pak se ukázalo, že to není leukémie, ale nějaký autoimunitní selhávání /stejný problém měla o rok dříve fena pitbulka mojí kamarádky/ ani v jednom případu se nezjistilo, co to spustilo. Ešusova maminka to nezvládla - bylo jí taky už devět let. Ta pitbulí fenka tu lítá doposud.
Držím moc palce,
|
Fata Morgana
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:05
- Nahlásit
grooggy
http://www.ordinace.cz/clanek/leukemie/
oni toho zatim taky moc nevědí
Nelíbí se mi pokusy na zvířatech a tahání peněz z kapes hodných, leč naivních lidí.
Jestli fenečka trpí akutní leukémii, netrapte jí prášky
chemoterapii - nedělejte jí ze zbytku života peklo, prosím. Vím, že to myslíte dobře, ale mějte soucit s tou psí bytostí a nedržte ji zde za každou cenu. Ať se Váš soucit nepromění v sobectví.
Kéžby se vet mýlil !
Udělejte třeba další vyšetření.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:08
- Nahlásit
PetraK
My toho zatim moc nevíme, ale vet řikal, že to vypadá na leukémii, ale zeptám se ho na to autoimunitní selhání...
Snad to odbře dopadne...
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:11
- Nahlásit
Fata Morgana
ptali jsme se jestli jí máme nechat utratit, aby se netrápila (je to strašný, ale lepší než ji nějak mučit)
a vet řikal, že ji to ani nebolí, tak že máme počkat... Už tady z toho s Luckou melem z posledního... Já už fakt nevim...
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:19
- Nahlásit
Známá má pejska, co daruje krev, ale radí Vám zavolat na vetcentrum Duchek ve Stodůlkách, kde odebírají a dávají krev....http://www.firmy.cz/detail/723312-vetcentr um-duchek-praha-stodulky.html
Mobil CELL: +420 775 688 637
Telefon WORK: +420 251 511 651
Fax FAX: +420 251 511 649
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:21
- Nahlásit
http://www.firmy.cz/detail/723312-vetcentr um-duchek-praha-stodulky.html
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:21 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
Hanca
Dík, ale tam už jsme byli... On i trochu problém je, že chtějí nějaký 3500 za dávku...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:27
- Nahlásit
grooggy
ale vet řikal, že to vypadá na leukémi
jo to říkali právě u Babetyk- Ešusí mámy taky. a pak se z toho udělalo tohle, což bylo jakoby nadějnější, nebo jak to říct. Jednu dobu -právě po naší krvi se nahodila, vypadalo to dobře, ale pak. no. . Ale Abbie to naopak zvládla. Hrozně moc držím palce.
Omlouvám se, že se jako dárce nenabídneme, ale Ešus je plašan,horzně velkej, tohle byla mimořádka, že se to podařilo. A i tak nakonec byl natolik ve stresu, že ten druhý pytlík naplnil jen způlky.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:31
- Nahlásit
Lucka si myslí, že to asi bohužel jinde nebude levnější. Já netuším, já s tím zkušenosti nemám
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:32
- Nahlásit
Jen pro vysvětlenou, píšu sem za ni, protože tu není registrovaná
|
Fata Morgana
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:39
- Nahlásit
grooggy
ptali jsme se jestli jí máme nechat utratit, aby se netrápila (je to strašný, ale lepší než ji nějak mučit) a vet řikal, že ji to ani nebolí, tak že máme počkat... Už tady z toho s Luckou melem z posledního... Já už fakt nevim...
Podívejte se fence do očí .......................
Sklidněte se a dívejte se ........................
Jestli nemá zatím bolesti, nechte ji v klidu, až se bolesti ozvou, tlumte je a až už je tlumit nebude možné, nechte ji odejít ....
V klidu, v láskyplném náručí paničky, hlaďte ji .. třeba ji šeptej něco, něžná slůvka (já jsem umírajícimu ditěti zpívala tichounkou písničku, kterou znalo a ono odešlo šťastné) ...............
Jestli je to leukémie ..
Přeji vám Sílu.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 14:41
- Nahlásit
Nikdy jsem ve Stodůlkách u vete nebyla,ale slyšela jsem,že laciný moc nejsou ((
Já našeho krakena nabídnout nemůžu, už jednou jsem chtěla ,že daruje krev,ale vzhledem k jeho alergii mě to veterinář vysvětlil,že není zrovna dvakrát vhodný dárce (
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 16:46 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
Děkuji za podporu i nabízenou pomoc. Moc to pro mě znamená, protože já ač je to možná bláznovství jsem se rozhodla jí šanci dát, ale také vím, že nic netrvá věčně a jednou prostě do psího nebe musí každý pes odejít. Šanci jí dám i z toho důvodu, že vím, že je to bojovnice, obě jsme! Děkuji Lucie Čelikovská
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 21:57
- Nahlásit
Konečně už tak nějak víme co jí je...
Prý je to to akutní selhání imunitního systému, dostala živiny a nějakou transfuzi, ale pořád se jí prý krvinky zatím ztrácejí.
Zatim je v kritickém stavu, ale šunčičku s práškama sežrala, což je pokrok...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:01
- Nahlásit
grooggyskoda,ze jsem tak daleko,mam dva ovcaky,mladeho a stareho,jsem moc rada,ze to neni leukemie,drzime pesti.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:10
- Nahlásit
tady ještě kontakt na kamarádku Martinu, kdyby třeba někdy byla krev potřeba, i když její pejsci s odběrem ještě nemají zkušenost:
Martina napsal(a)
Hani moji psi sice krev nedávali,ale určitě rádi pomůžou, takže kontakt na mě je 725 324 745
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:14
- Nahlásit
Moje fena dát krev kdyžtak může. Jsme tu do neděle ráno, pak jedem pryč. U druhé a další trf jsou již na dárce větší nároky (na skupinu), ale třeba by vyhovovala.
Jinak znám několik psů, kterým trf prodloužila život o několik let a to život v dobré kvalitě, takže kdyby bylo třeba, ozvěte se sem.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:17
- Nahlásit
Hanca
Moc děkuju, zatím máme už v zásobě dvě transfuze, ale člověk nikdy neví...
Když to vůbec nezabere ani s transfuzí, výživou a práškama, tak bychom ji asi nechali odejít, aby se netrápila-bylo by to pro ni asi lepší...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 23:14
- Nahlásit
jeee decka a kdybych se chtela stat clenem,ze by moji psi mohli byt darce krve,kam se mam prihlasit?diky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 09:50
- Nahlásit
grooggy
Prý je to to akutní selhání imunitního systému, dostala živiny a nějakou transfuzi, ale pořád se jí prý krvinky zatím ztrácejí.
jo tak to vypadá,, že to je ono.
Držím moc palce, ať jí ta transfúze nakopne. Buďte trpěěliví, Abbie pomohla až třetí transfúze a dneska řádí jak černá ruka.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 10:06
- Nahlásit
grooggy
poslala jsem ti mail, kdyby byla jeste potreba krev, zavolej kdykoliv
nemethova5
na tom webu, co sem davala Renata http://www.wdk.cz/darci-krve/ se muzes zaregistrovat, je tam tlacidlo Novy zaznam, nebo tak nejak a tam se prihlasis, uz jsem nas tam taky zadala
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 13:34
- Nahlásit
nemethova5
Musis mit prva psa nad 30 kg. To my mame skoro 50 kg, ale ve ctyrech psech :=(((
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:27
- Nahlásit
Radecha
chtela bych te poprosit jestli by si tedy mohla darovat krev potřebujeme další ty dvě předchozí se nechytli...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 16:58
- Nahlásit
Můžu (teda fena může). Jak a kdy?
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 19:08
- Nahlásit
Kacckadiky,diky,moc,urco se zaregistruju!
Cesminano,tak hajan ma pres padesat kilo,je mu deset let,je to ovcoun,amok ma osm mesicu,uz je pomalu vetsi nez hajan a ma ctyricet kilo.
|