Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Postižené štěně dogy na Slovensku.
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Martinna
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:16
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jn, otázka je jestli to MVDr. Šťourač bude umět posoudit jen tak dle fotek.
No uvidíme co z toho bude, sakra je to malý prcek a už tak dorasovaný .

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:45
- Nahlásit

Takže změna, pejsek má 7 nebo 8 měsíců, nachází se v Seredí (kousek od Bratislavy) na veterině. Už jsem psala přímo panu veterináři, tak snad odepíše co a jak.
Tady jsou aktuálnější fotky pejska:

Monty
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:52
- Nahlásit

chudák, tak tohle jsem ještě neviděla

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:54
- Nahlásit

Jsem zvědavá,co napíše, podle mě to opravdu nebudou prošlapy,ale něco jako u toho berňáška

NikisekX
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 11:55
- Nahlásit

chuďátko fakt

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:03
- Nahlásit

Martinna
otázka je jestli to MVDr. Šťourač bude umět posoudit jen tak dle fotek.
no ale určo bude vědět víc, než my takhle tady. Já bych ho určitě zkusila kontaktovat.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:18
- Nahlásit

PetraK
Jj, tomu jsem psala jako prvnímu, ale měl teď dovolenou, tak snad odepíše co nejdřív.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:20
- Nahlásit

Jinak prý je pejsek strašně hodný.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:33
- Nahlásit

Martinna
Jj, tomu jsem psala jako prvnímu,

jo aha, aha. Já si myslím, že jestli někdo nejlíp bude vědít, tak on. Chjo, je to hrozný pohled na chůďu malýho.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:44
- Nahlásit

PetraK
Je to strašné, uvidíme co napíše i ten veterinář u kterého je, zase si říkám, že kdyby to bylo beznadějné, tak proč by si ho ten doktor nechával.
Začínám uvažovat, že pokud bude nějaké řešení, tak začnu kutit do přítele, abychom si ho vzali.
Akorát je problém, že bydlíme v bytě v prvním patře bez výtahu a to nevím jestli se to s těma bolavýma nožkama dá zkloubit.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 12:50
- Nahlásit

Nové zprávy z psí duše:
Tak, volala som práve s MVDr. Garajom (veeeľmi sympaticky, zrejme mladší pán). Vravel, že psík má momentálne 8. mesiacov, volajú ho Dogo. Je veselý, šťastný, milý, miluje ľudí, psíkov. Že mu robia nový výbeh a tie dva miešky granúl na mesiac im až tak problém nerobia. Že ho chcú IBA DO DOBRÝCH RÚK dať. Takže huráááá, zasa raz niekto s charakterom !!! Hafík má rachitídu - krivicu. Je to spôsobené zlou výživou v mladom veku (klasika - množitelia). Dalo by sa to vraj operovať, robí sa to aj na Slovensku a vedeli by to aj oni. Laicky povedané, prišróbovali by mu tie kĺbiky na fest. Že oni mu to robiť nechcú, lebo psík si bežká na tých krivých nôžkach (na rozdiel od ľudí nemá z toho psychicku traumu). Len treba na neho dávať pozor, aby neležkal na betóne, aby si tie kĺbiky neodieral.

Dante
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 13:17
- Nahlásit

Rachitida je dnes u psa raritní diagnóza, ale spravit se to dá. Nicméně si myslím, že ty prošlapy nemá jen z toho. Už jsem ve svém životě pár rachitických psů viděla, ale žádný takovéto potíže neměl. Chce to odborného ortopeda a domnívám se, že to bude růstová vada. Určitě se to bude muset operovat, ale pokud se do toho pustí zkušený ortoped, asi to nebude problém. Problémem jsou zřejmě povolené vazy v karpech (+ vada kostí k tomu). Myslím si ale, že - laicky řečeno - voperování podpůrných destiček by to spravilo (event. artrodéza karpu). Počítejte ale s tím, že to bude drahé + intenzivní rehabilitace k tomu. Držím Vám palce.

Baysha
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 13:19
- Nahlásit

Asi se zeptám úplně mimo - ale podle fotek to vypadá, že má "nedorostlý" zadek a teď s těmi prošlapy má kohoutek a zadek stejně vysoko. Nebude potom po případné operaci prošlapů vadit, že má kohoutek o kus výš?

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 13:37
- Nahlásit

Dante
Souhlasím,taky si myslím,že rachitida jen zhoršila věc danou geneticky vývojově.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 13:59
- Nahlásit

Dante
Jak moc drahé?

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:15
- Nahlásit

Martinna

mám zprávu od člověka dogovatýho, který pana doktora zná, že pan doktor už je z dovči doma a jen je zavalen vyřizováním. ale prý mu máš zkusit cinknout - na stránkách by měl být telefon. Pan doktor je prý hodně komunikativní a když mu osvětlíš proč voláš a že v tom hraje roli i čas, tak si určo čas najde. Tož to zkus. držím palce.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:35
- Nahlásit

PetraK
Jj, právě že psal v poradně ať se lidi nezlobí, že jim neodpoví hned obratem, ale přišla mi doručenka, že si nové fotky přečetl, tak ještě počkám třeba do zítřka.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:42
- Nahlásit

Ještě mě napadá - zkus sehnat Moniku, ta si před časem brala odrostlý štěndo v taky dost šíleným stavu - ne tolik, pravda, ale sodofka to taky byla. Tak třeba prokonzultovat i s ní??

http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_10353_5.html

ale přišla mi doručenka, že si nové fotky přečetl, tak ještě počkám třeba do zítřka.

aha, tak to se asi ozve, držím ty palce.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:51
- Nahlásit

PetraK
Jj dík, nejdřív potřebuji posbírat co nejvíce konkrétních informací a možnosti. Taky počkám co odepíše ten MVDr. u kterého pejsek je. Až budu mít všechny pro a proti musím to probrat s přítelem. Není to jen tak. Pro mě je to důležité rozhodnutí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 14:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Martinna
Pro mě je to důležité rozhodnutí.

to určitě. Mám pohledat na moniku emila a poprosit jí, aby se tady stavila?

edit - jsem blbá, má ho pod členem, tak jí můžeš kontaktovat přímo

monika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:17
- Nahlásit

Ahojky bando,

z toho psa jsem na mrtvici od chvíle kdy jste ho sem šoupli. Mám teď vážně nemocnou Fany a museli jsme od ní oddělit Alipašu. Ale jsou oba v pohodě, jen mi to bere více času takže na vás mi ho nezbývá.

K tomu pejsanovi. Chystám se zkontaktovat svého veta a ukázat mu ty vaše fotky. Uvidíme co řekne, pokud by se do toho byl ochoten pustit a věděl by si s tím rady, šla bych do toho. Manža už kapituloval, jiná prej už nebudu. Ali má taky hodně křivé nohy, ale pokud se bude hlídat váha aby se moc nezatěžovaly budeme v pohodě. Jen z něj nebude nikdy macek, ale bude furt jak nedochůdče. Tohle si myslím, že čeká i tohodle. Bude třeba se mu přizpůsobit v pohybu a bude mít nestandartní figuru. Bude šikmej. Ještě poroste, bude třeba kvalitní stravu, kvalitní vitamínové doplnky a hlavně pevné nervy a hodně času. Pokud se na tohle všechno Marti citíš, tak ten pes ti to milionkrát vrátí. Nebude to klasická, krásná doga, ale bude to ten nejlepší přítel, jakého si kdy v životě měla. Budeš se přizpůsobovat ty jemu, ne on tobě. Bude to chtít trpělivost tvou a tvého okolí .

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 19:27
- Nahlásit

Martinna
Akorát je problém, že bydlíme v bytě v prvním patře bez výtahu a to nevím jestli se to s těma bolavýma nožkama dá zkloubit.
Covece, tak to byste si pripadne maknuli - urcite by bylo nutny ho nosit. Hlavne ze schodu..

monika
Cau, co je s Fankou?
Uvidíme co řekne, pokud by se do toho byl ochoten pustit a věděl by si s tím rady, šla bych do toho. Manža už kapituloval, jiná prej už nebudu.
Jakoze dalsi zajemce o prdika? A vaznej?

monika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:31
- Nahlásit

Fifi
Fanynce odchází slinivka. Jsme trvale na lécích, bez nich nesmí nic žrát. Hrozně zhubla a po testech se uvidí, jak je na tom s cukrovkou, protože hodně pije. Zvládáme to, jen je unavenější a taky už není tak divoká. S Alanem se občas popere a protože nemá tolik síly, tak jsme je od sebe oddělili. Prohrávala a dost ji to sejřilo. Ted je klid.

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2010 20:38
- Nahlásit

monika
Moni, no právě že na něj musím pořád myslet, doga je můj sen, mám o ní přectené všechna pro i proti. A toho prcka je mi fakt strašně líto, ikdyž je teď u toho veta, tak si myslím, že v rodině by se měl určitě líp.
Ale bojím se co řekne přítel, on se strašně bojí takový zbídačelých pejsků, je na to hodně citlivý. Už jsme měli vyhlídnutou před půl rokem jednu borderku, taky ve strašném stavu, takova chodíci porodnice, dokonce jsme se na ní byli podívat přes celou republiku, posílali jsme jí penízky. Ale když jí pak přítel viděl naživo, tak prostě couvnul a já ho chápala, nesl by špatně kdyby si pejska zamiloval a za pár měsíců by ho musel nechat uspat, bohužel tato fenka měsíc po naší návštěvě musela být uspána byla hodně nemocná a její organismus to nezvladl .
Ale pokud by nebyl jiný zájemce o toho bobečka, tak nevím. Právě,že je blbé že nemáme barák, věřím že i velkému pejskovi u nás v bytě bude dobře, ale bojím se těch schodů . Jestli máš o Dogiho zájem, tak ti ho asi přenechám, ty máš s tím vším zkušenosti, ja ne, ale určitě bych Dogikovi přispěla na léčbu.

Dante
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2010 08:02
- Nahlásit

Dante
Jak moc drahé?

To se teď nedá říct, musí se udělat rentgeny a rozbor krve. Mimo operaci samotnou a rehabilitaci po ní bude pesan potřebovat kvalitní granule + chondroprotektiva, možná taky nějakou dobu antibiotika a nesteroidy. U takhle velkého psa žádná sranda, bohužel.

Martinna
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:15
- Nahlásit

Takže MVDr. Štourač mi odepsal toto:
I když fota vypadají zoufale, nemyslím si, že by věc nešlo nějakým způsobem řešit! Bohužel pouzew podle fotografií je těžké usoudit o procesu, ale zdá se, že nejsou postiženy dlouhé kosti končetin...
Osobně bych začal podávat vysoké dávky vit C a GAG, mezitím provedl vyšetření pomocí RTG. Možná, že by stačila pouze fixace pomocí jakési ortézy a doplňky o kterých píši, možná, že stav bude vyžadovat chirurgický zákrok... To by odhalilo a tedy určilo RTG vyšetření! Stav ale nepovažuji za beznadějný.

Martinna
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2010 08:16
- Nahlásit

Jinak, mrzí mě to, ale doga mi byla ze strany přítele zatrhnuta, takže s toho bohužel nic nebude .

Martinna
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2010 22:21
- Nahlásit

Tak aspoň jedna dobrá zpráva na závěr dne, postižený dogoušek ze Slovenska už má nové majitele v Rakousku a dokonce ho čeká údajně operace, která snad napraví jeho nožky.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2010 03:01
- Nahlásit

Ahojte, nevíte jak se má dogoušek v novém domově a jestli podstoupil operaci?

bea
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2010 15:26
- Nahlásit

Psíček
Psíčku, proč jsi tak jedovatej?
Svět nazachráníš, ale je fajn, když někdy něco vyjde, ne?

<< . 1 . 2 .
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání