| Autor |
Zpráva |
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:41
- Nahlásit
Ahoj lidi, chtěla bych se vás zeptat na váš názor, ohledně tohoto pětiměsíčního postiženého štěněte dogy.
Původní majitelé zanedbali výživu a pejskovi se špatně vyvíjejí kosti, chtěli ho nechat utratit, ale veterinář to neudělal a pejska si nechal u sebe, dokonce štěně zachránilo svou krví jiného pejska za dobu svého pobytu u veta, ale teď pro něj hledají domov.
Myslíte si, že se jeho stav dá nějak léčit?
odkaz: http://www.psiadusa.sk/hp101.htm
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:52
- Nahlásit
Martinna
Proboha!! Takovydle proslapy sem jeste nevidela.
Kdyz ho ma vet u sebe, tak snad vi, co cini. Nevim o nikom, kdo by chtel dogatko. Ale zkus rozhodit dale - treba http://www.dogy.estranky.cz nebo mailem http://www.deutsche-dogge.cz/ - tam se muzes optat i na sance stenete MVDr Stourace.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:55
- Nahlásit
Ježiš,to už snad nejsou ani prošlapy,ale nějaká genetická vývojová vada,ne?
Každopádně bych to poslala mailem Šťouračovi,ať řekne svůj názor
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:57
- Nahlásit
Martinna
dokonce štěně zachránilo svou krví jiného pejska za dobu svého pobytu u veta
Proboha!!! A tahle věta znamená co?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 19:58
- Nahlásit
eh..kde že je to štěně ,u veta??????
Šteniatko rastie, už má 5 mesiacov, debnička v ktorej je ubytované mu je už malá.
jinak nevim nějak...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:00
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
ty vado já to přečetla blbě ,sem myslela,že jemu někdo zachránil život..
hm,tak asi nesouhlasinm s fifi,že vet ví co činí
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:03
- Nahlásit
Mi nějak přeběhl mráz po zádech
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:08
- Nahlásit
jana33
ale nějaká genetická vývojová vada,ne?
je to strasny, predni zalomeny stejne jak zadni Ze by rachitida? - nevim, proste at Stourac poradi. Todle je udesny - mame kamose dogouse skvely, nad timhle by jeden spis plakal.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:09
- Nahlásit
Fifi
Jj na dogy v nouzi jsem to dala, panu doktorovi už jsem psala maila.
Právě, že já uvažuji o druhém pejskovi, doga je sen, musela bych ukecat přítele, jde mi spíše o to jestli s něčím podobným nemáte zkušenosti.
Je docela mlády, myslíte že by to nešlo nějak vyrovnat, operace, léky, vitamíny a hlavně má to cenu.
Nebo to pejskovi nevadí a může takhle v klidu žít?
Je nádherný , chudáček malý.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Píšou tam, že darovalo krev jinému zraněnému psovi.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:12
- Nahlásit
davidkova renata
No psala jsem tam mail o podrobnější info. Píšou tam právě jakoby už s tím nešlo nic dělat. Tak uvidím co odpoví.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
davidkova renata
,tak asi nesouhlasinm s fifi,že vet ví co činí
Ja ale psala SNAD!!! Todle by nebylo nic pro me. Jenze kdyz pak toho psa vidis nazivo, tak mu asi chces dat sanci, holt.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No co. Vet ho má u sebe a zřejmě dorazil nějaký psík se zraněním, který potřeboval krev, tak mu dali krev dogátka. Jednoduché, ne? Se dělá běžně. Však genetická vada nebo prošlapy se krví nepřenesou. A pokud je dogátko jinak zdravé....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:18 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
Martino, jak může takhle "poškozený" štěně darovat krev? To snad ani není možný...Vždyť ho to muselo ještě víc vysílit, když teď potřebuje spíš přísun živin nebo vlastně všeho... Nebo si vet řekl, že aspoň pomůže zraněnému, když tohlemuhle už by to mohlo být jedno? :/
Edit: to byla řečnická otázka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:19
- Nahlásit
Fifi
Ja ale psala SNAD
šiš to tak nemyslim!já to prolítla jen tak a pak čtu vo tý bedně a darovaný krvi,tak nějak nevim teda..v tak krátkým článku dvě takovýdle info tak to mi teda posol bulvu.. ,proč je v bedně a proč ho eště voslabujou braním krve???
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:22
- Nahlásit
davidkova renata
debnička je bedna, jo? Aha, tak to posol bulvu tomu chameleonovi v reklamě.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:22
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ty já ti nevím.. Ale zase odsoudit to ze tří fotek a pěti vět textu je dost, ne?
Třeba to byl jork, co potřeboval deci krve. Co víš... Nečil se. Praskne ti céfka a budeš tahat nohu.
davidkova renata
Taky taková.. Třá to bylo myšleno tak, že potřebuje novou rodinu. Obrazně. Se taky chytáte všeho, co jde. Buďte rády, že jste nepotkali to, co jsem potkala dneska. To by stálo za vraždu.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:23
- Nahlásit
Hele, tady jsem našla podmínky pro dárcovství ... nejsem si teda jistá, jestli platí vždy a všude, ale ...
Dárce musí splňovat tyto podmínky:
psi a feny, které nebyly březí
váha dárce nejméně 25 kg (optimálně 40 a více kg)
věk 1 - 8 let
v době odběru v plné kondici, feny nesmí hárat
pravidelně kompletně očkován, poslední očkování nesmí být provedeno později než 3 týdny před odběrem
nesmí trpět chronickými chorobami (např. cukrovkou, chronickým selháním ledvin, epilepsií)
nesmí brát trvale žádné léky
nesmí být v rekonvalescenci po infekčním onemocnění, operaci nebo vážnějším úrazu
vzhledem k postupu při odběru krve je nutné, aby byl dárce ovladatelný
ideálními dárci jsou velcí štíhlí hladkosrstí psi
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:23
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Já mu tu krev nebrala, to byla citace.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:24 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
impact
Čílení je národní sport, to nevíš? Tohle je dost na vraždu, teda pro mě
Edit: Martinno, to byla řečnická otázka.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:24
- Nahlásit
davidkova renata
proč je v bedně a proč ho eště voslabujou braním krve???
Netucham. a je to hrozny.
Martinna
Právě, že já uvažuji o druhém pejskovi, doga je sen, musela bych ukecat přítele, jde mi spíše o to jestli s něčím podobným nemáte zkušenosti.
Je docela mlády, myslíte že by to nešlo nějak vyrovnat, operace, léky, vitamíny a hlavně má to cenu.
Nebo to pejskovi nevadí a může takhle v klidu žít?
Ja fakt netusim, pockej si na reply od odbornika. Jen co znam dogouse v okoli - tak v 6 letech jsou z nich pomalu duchodci, v 8 skoro rarity tech 10 letych moc nenajdes. Kor takhle podrazeny stene ve vyvinu - to nebude jednoduchy. Ale jestli mas furu penez a pevny nervy..
Mi to pripomina jednoho pejska, co sem videla i osobne - taky na prvni pohled ztracenej pripad.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:25
- Nahlásit
Si myslím, že to není podstatné, jestli daroval krev nebo ne, ale co s ním bude, jestli mu to třeba taky neva, že chodí v podstatě poněčem jiném, než má a co to bude dělat, až přibere.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:31
- Nahlásit
makrel
No právě, šlo mi o názor na ty kosti. Neumím si představit toho psa v dospělosti.
Fifi
Jj, samozřejmě že jsem zvědavá do napíše pan doktor a hlavně co napíšou z psí duše.
Neříkám, že pro něj hned zítra pojedu, o peníze by asi ani tak nešlo, kdyby do toho šla i má druhá polovička, ale jde o to jestli to má vůbec cenu.
Jestli bude mít pes křivé nohy a jinak bude úplně vpoho a bude to jen estetické je to jedno, ale právě že si to neumím vůbec představit.
Lidi jsou fakt svině.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:31
- Nahlásit
impact
Třá to bylo myšleno tak, že potřebuje novou rodinu
no tak to jistě potřebuje ,nicméně takovýdle rádoby metafóry mi fakt nepřídou vhodný.celý je to na palici a tvůj argument ohledně odběru krve snad nemá cenu komentovat leda by to byla též tadleta metafóra.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:36
- Nahlásit
davidkova renata
Čék, kerej vleze do žumpy a uvidí, jak psy mlátíme traverzou, nás zákonitě nechá zavřít do cvokárny.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:39
- Nahlásit
Martinna
že jsem zvědavá do napíše pan doktor a hlavně co napíšou z psí duše.
To ja taky, dej vedet. Se mi o nem bude zdat asi
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:41
- Nahlásit
impact
Čék, kerej vleze do žumpy a uvidí, jak psy mlátíme traverzou, nás zákonitě nechá zavřít do cvokárny.
ty vado,ale žumpa je naše! tam nemá kdo co lízt .Nemůžeš srovnávat naše intelektuální výcvikový debaty s ofiko nabídkou a inzercí takovýho psa navíc v takovým stavu!
a konec,hádat se můžem v žumpě,tady to necháme tomu ubožákovi i dyš teda nevim..
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 20:44
- Nahlásit
Fifi
Jj, dám vědět, taky se mi z toho zvedá kufr.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 21:43
- Nahlásit
Tak jsem psala i na fórum psí duše, ohledně infa a administrátor mi napsal, že zatím více informací nemají a zjíšťují je, asi jsou také jen zprostředkovatelé. Prý až budou vědět více napíšou.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2010 22:10
- Nahlásit
Zkusit by se to mohlo. Mel by to ale rozhodnout odbornik.
|