Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pomoc pro Azyl Rita
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:53 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata
Hipík a Tonička a Rozinka a Žofinka

vrrrrrr , už jsem se rozhodla, že si založím punkovou kapelu Hipík a 3 jezinky

K parvě a provozu:

parva se tam skutečně vyskytla . Oznámila jsem to i na Mije, kde jsem poprosila o pomoc s inzercí psů.
S tím, že u neočkovaných inzerovaných zvířat je nutné toto uvést, a i to, že by měli být adoptovaní psi po čas, než se vytvoří protilátky, stranou zejména od štěňat a starých oslabených psů.

Dneska byli všichni psi naočkováni trojkombinací.

Komunikuju teď o provozních věcech především s Markétou V. (příbuznou paní Harigelové a od minulého roku i jednatelkou Azylu), která o výskytu parvy v azylu vůbec nevěděla.
Řekla jsem jí, že očkování je priorita č. 1 a ona to zařídila.

Byla to Dáša, která se ujala každého zuboženého psa, vzala si taxíka a jela s ním k vetovi, od rána do večera lítala kolem psů a denně vyvážela 20 koleček sraček, po nocích šila, aby přivydělaný prachy vrazila do čoklů... ale... Dáša se tak moc bojí, že pes zase skončí blbě, že často dělala zájemcům o psa takové obstrukce, že bohužel odradila i ty téměř ideální... a na nějaké lítaní po úřadech a zařizovaní, taky není moc stavěná...

Markéta problémy chce a umí řešit... Dřív se moc neangažovala, protože má svou práci, starosti, rodinu a Azyl byl Dagmařino výsostné království...

Co se týče komunikace, zařizování po úřadech atd., v tom je silná zase Markéta, která chová stejnou lásku ke zvířatům jako Dáša, ale je jí jasné, že život strávený v ůtulku není pro psy to pravé vořechové.

V sobotu, až pojedu fotit psy, tak tam budou i jiní dobrovolníci, chci s nimi domluvit i systém kontroly psů u nových majitelů.

Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 22:08 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

A jěště k parvě. Co jsem se radila se svým vetem, tak říkal, že v současném prostředí Azylu se parva skutečně najednou zcela vymýtit nedá. To jde ve vybetonovaných kotcích.

U dospělých (i neočkovaných) psů je riziko nákazy minimální. Jakmile se tam však ocitnou neočkovaná štěňata, je pravděpodobné, že se parvou nakazí a zemřou.

Pokud se tam, myslím, že říkal 2 roky, onemocnění neobjeví, bude to tam snad bezpečné i pro malá štěnda.

Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 23:12
- Nahlásit

bea

beo, prosím tě, teď jsem se koukala na maily Rity, a mám tam zodpovězený všechny maily.
Teďka to je ale hodně hektický, a možná mě něco uteklo. Napiš mi jěště prosím na soukromou adresu, grafika9@volny.cz.
Děkuju, Šárka.

Člen
# Zasláno: 10 Bře 2010 23:57 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata

drží se to tam od tý doby co jsme tam předloniv létě vezli nějaký věci před snem zvířat

No, já nevím, kdy poprvé se tam tahle nemoc objevila, ale ty štěnda co myslíš ty, zemřely na parvu asi měsíc nebo dva po Snu zvířat 2008.

Hele, nechci je v tomhle obhajovat, ale o parvě v Azylu se ví proto, že to paní Harigelová řekla.
Nějaká Šíblová a další kravíny parvu možná ani nezaregistrujou, nějaký štěňata umřou, a co, brzo budou další...

Prostě obezřetnost je vždy na místě, pokud si nebereš psa ze známého chovu nebo státního útulku, kde jsou jak finance, tak kontrola.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 08:40
- Nahlásit

hele v poho,já jen že se to tam průběžně od tý doby prostě vyskytuje(na poradně je holka co má po tom krásným šeltákoj štěně ),je u asi kolem roku a samosebou poté co ho dovezli,tak tu parvu měl..naštěstí se z toho za těžký prachy náhodou dostal,ale se zdravím je na štíru furt a asi bude dál.
Nejsem proti tomu,aby se pomoc řešila třá virtuální adopcí,případně nějaká hmotná a finanční podpora,ale zas by bylo hodně nefér vůči případnejm dobrejm duším co uvažujou o tom,že si nějakýho psa vezmou,aby tohle nevěděli!Vím,že Harigelová udělala i dobrý věci,ale s něčim jaksi nesouhlasim a dost vehementně.Ti psi za to samosebou nemůžou,nerada bych,aby to odsrali,nicméně ty dva roky o kterých mluvíš asi Rita prosta parvy není,takže to tam prostě někde furt je a tu a tam se to objeví.Je už na každým,aby zvážil,jestli si psa odtama vzít může a chce,ale vědět by se o tom rozhodně mělo.
si založím punkovou kapelu Hipík a 3 jezinky
eště nemáš dirigenta,mám se ti někde podivat????

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:01
- Nahlásit

Na parvu mi kdysi dávno, asi tak ve středověku, umřel jezevčík . Tenkrát jsem o tom hodně zjišťovala než jsem pořídila dalšího psa takže se klidně podělím o info. Parvu zničíte akorát tam, kde se dá dezinfikovat. Kde se nedá, tam zůstane na věky věkův - např. na zahradě. Ovšem pro dospělého, očkovaného psa prakticky není nebezpečná. Nebála bych se vzít si štěně z Rity byla-li bych normální panelákový majitel jednoho, či několika psů, bez chovatelských ambicí.
Být majitelem chs, nebo prostě mít v plánu odchovávat štěńata tak se štěňatům z Rity vyhnu velkým obloukem. Ale dospělého psa, v době odběru klinicky zdravého bych asi riskla.
Nakonec - sama mám dva psy ze Searu Šternberk, tam mají podobný problém a nic jsem si od nich domů nepřitáhla.

Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

davidkova renata, Biluška

Podobně, jak to popisuje Líba, mi to říkal vet. Měla jsem nahnáno skrze své veterány...

eště nemáš dirigenta
JÁ jsem dirigent, trupko

mám se ti někde podivat
..zavři voči, brouku

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 09:34
- Nahlásit

Díky za informace. Jsem ráda, že se to téma otevřelo. On není problém jenom v tom, zda já chci chovat nebo ne a tudíž to risknu nebo ne. Ale i případné doržování pravidel o kontaktu dovezeného psa se psi dalších majitelů v okolí . Máte pravdu, že v "kravínových chovech" alá Šíblová se o tom nemluví, ale s tou se snad pí. Harigelová přeci srovnávat nechce, ne?

Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 12:01
- Nahlásit

Hyena
Ale i případné doržování pravidel o kontaktu dovezeného psa se psi dalších majitelů v okolí

Jasně, to jsem napsala hned v prvnim příspěvku nahoře.

K parvě a provozu:

parva se tam skutečně vyskytla . Oznámila jsem to i na Mije, kde jsem poprosila o pomoc s inzercí psů.
S tím, že u neočkovaných inzerovaných zvířat je nutné toto uvést, a i to, že by měli být adoptovaní psi po čas, než se vytvoří protilátky, stranou zejména od štěňat a starých oslabených psů.

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 12:26 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

O.K. Já spíš reagovala na formulaci "panelákový majitel"...protože zrovna na sídlištích je držet psa bezpečně od ostatních dost obtížné. Hele a mimochodem nevíte jak je to s případným přenosem přes místo? Tím myslím jako třeba přes sdílení společného místa na venčení, i když se fyzicky ti psi nepotkají?

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 12:54
- Nahlásit

Hyena
ím myslím jako třeba přes sdílení společného místa na venčení, i když se fyzicky ti psi nepotkají?
Je to možné takhle chytit. Ale ten pes co způsobí nákazu musí být fyzicky nemocný. Takže pokud není majitel úplná pakovikuňa tak přece ví, že má nemocného psa a nepůjde s ním nikam do parku .

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 13:15
- Nahlásit

Biluška
Hele, to sice ano, ale něco jsem si vygůglila a třeba tady http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/790/parvov iroza-parvovirove-onemocneni-psu
píšou následující:Je však obsažen i ve slinách, zvratkách a v moči. Trusem může být vylučován již několik dní před objevením se klinických příznaků a exkrece přetrvává 7-10 dní, výjimečně 2-3 týdny po infekci, může se však vyskytnout ještě delší intermitentní vylučování. Tak že z těxtu mi vyplývá, že si mohu vzít zvíře, které nevykazuje žádné známky onemocnění a tudíž ho budu normálně venčit venku , netuše, že šířím infekci. Pravděpodobně takhle přišla k nemocnému štěnu ta moje kámoška.Bohužel jsem nikde nenašla, jak zabírá očkování na psi, kteří mohou parvu mít, i když se ještě klinicky neprojevuje. Což může skrývat další riziko nejen pro zachránce, ale i pro lidi z okolí. Já to fakt nepíšu s cílem ublížit těm psům z Rity, anis tížit situaci lidem okolo Azylu. Ovšem přijde mi dost děsivá představa, jak někdo v dobré vůli pomoci jednomu zvířeti ublíží X dalším. Když si vybavím, kolik psů se třeba točí na jednom místě u nás.....

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 13:40
- Nahlásit

Hyena
Hele, nemocný štěně můžeš koupit u špičkového chovatele. Vir je vir, ten se neptá kam může jít .

Hyena
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 13:48
- Nahlásit

Biluška
V tom máš určitě pravdu..... jenom že tady jsou zaplaťpánbůh chovatelé těch psů natolik zodpovědní, že chorobu netají. Tak že je ptořeba s tím rizikem naložit. Ale už končím... nechci to tu utopit jenom v parvě- Hipík sem chce dát číslo účtu, tak ať je tu prostor.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 13:57
- Nahlásit

Hyena
jj, to máš pravdu. Tajit se to nemá. NOvý majitel má prostě vědět do čeho jde.

Člen
# Zasláno: 11 Bře 2010 15:36
- Nahlásit

Hyena

nene, to č. transparentního účtu dám na web Rity, jsem to napsala předtím nepřesně.

Večer zavolám své vetce a zeptám se jí, jaký postup by doporučovala při adopci psa z prostředí, kde se vyskytla parva, aby nebyli ohroženi jiní psi...

Mimochodem, parvu kdysi měl jako štěndo náš Bubák (nalezenec) , přežil to díky známému internistovi a pejskaři, který mu dal několik infúzí. Bubák se dožil skoro 19 let.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 21:22
- Nahlásit

Tak takhle vypadá "vozík" pro handicapovaného psa???!!!:
http://www.azylrita.estranky.cz/clanky/asta-bude-b ojovat_.html
Teď už pes může nejen lézt po zadku, ale taky STÁT. Chodit těžko. Taková hezká levná amatárská imitace.

A toto je výsledek po té, co:
1) Mija sehnala dost peněz na profesionální nový vozík. I výrobce.
2) Azyl pomoc odmítl s tvrzením, že si Mija spolek VYNUCUJE umístění Rity (hned nato přejmenované na Astu) do adopce a azyl s tím nesouhlasí.
3) Jednatelka napsala do návštěvky Miji, že provede právní kroky, návštěvku Azylu Rita smázla a vyjádřila se, že si uspořádají vlastní sbírku na vozík. Uspořádali si ji.

Tak nyní má Rita - Asta ohrádku na stání, zvanou vozík. Nepřipadá Vám ta šílená konstrukce něco? Mě moje vodovodní rozvody, které jsem si skoro z poloviny dělala sama. Plastové trubky. Málo pevné, pružné, kroutící se.

Možná se pletu. Ale zdá se mi, že nás tu má někdo za blbce.

Hanca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 21:57
- Nahlásit

Možná nutné uvést i další informace pro nezasvěcené:

1./ že azyl si tedy uspořádal znovu sbírku na vozík pro fenečku
2./ po chvilkové odmlce prohlásil, že už peníze na vozík obdržel
3./ a nakonec všeho stejně prohlásil, že jakýmsi zázrakem se fenečka sama postavila na nohy, takže už jí vozík není k ničemu

Asi nás, co se snažíme pomáhat pejskům v nouzi, mají za hlupáky, když opětovně dělají novou sbírku na vozík pro fenku

a také nutně potřebují ocelový skladní kontajner za 30 tisíc (což je velmi důležitá věc, pro provoz útulku, nikoliv pro pejsky), tak kdybyste měli dost peněz, tak se určitě v azylu budou hodit ....

brezen2008
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 22:01
- Nahlásit

jsem ráda za elis,ale raději dám nějaké věci jinejm utulkům,než těmhle..

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 22:11
- Nahlásit

Hanca
a také nutně potřebují ocelový skladní kontajner za 30 tisíc (což je velmi důležitá věc, pro provoz útulku, nikoliv pro pejsky), tak kdybyste měli dost peněz, tak se určitě v azylu budou hodit ....
Co v něm budou skladnit?
Essi to má být na skladnění mrtvoly té důry Harigelové tak přispěju velmi významnou částkou

Hanca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2010 22:26
- Nahlásit

Tak trochu smutné, že i tak sbírka na vozíček byla vyhlášena ať už útulkem či kýmkoliv jiným kolem 23.8. a teprve minulý týden, jak píšou na azylových stránkách, jí byl pořízen vozík viz odkaz na foto. (nehledě na to, že takový i profesionální vozík může stát třeba jen okolo 4500,-Kč vyráběný pro útulkového psa dle domluvy)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 11:20
- Nahlásit

no mě stačila ondá ta návštěva na místě činu..tam již nikdy více

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:09
- Nahlásit

jo aaž budou nabízet malinkaté bernardýnky,tak se nedivte...mja tam ted malou fenečku a psa,kterej už čeká...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:15
- Nahlásit

Sakra, jak já jsem vobčas nasraná, že jsem vodtamtuď toho čokla dovezla! hlavně jsem myslela, že se mělo změnit vedení a management outulku k lepšímu...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:22
- Nahlásit

Maky a Trix
harigelovou nikdo nepředělá a pána taky né,mě stačil fakt sen zvířat...2010

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:23
- Nahlásit

brezen2008

a cože bylo na snu zvířat? já nic nefim...

Atika
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:26
- Nahlásit

Možná mají psy rádi, ale mě hodně zarazilo, když si od nich (ne z útulku)kamarádka přivezla štěně fundláka bez PP. Prý měli štěňat dost a vrh byl údajně plánovaný s pečlivým výběrem rodičů. Když teda někdo kdo vede útulek a vidí tu bídu okolo namnoží pezpapírový fundláky (cena 4500,-), tak to je dost síla. Jinak kamarádka už konečně pochopila , když jsem jí řekla, že je debil. Fenka je sice pěkná, ale do veta (pohybové potíže) už nacpali dost tisíc. Určitě by to dalo na papírové štěně. No holt to má propříště.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:32
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
máš sovu,kterou píšu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:32
- Nahlásit

Atika
přivezla štěně fundláka bez PP. Prý měli štěňat dost a vrh byl údajně plánovaný s pečlivým výběrem rodičů
no tak toho otce jsem já viděla při tý návštěvě tehdy..ještě jsem řekla,že je pěknej a brzo se udá,leč bylo mi sděleno,že jest tam k jinému účelu.chápeme se ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2010 13:48
- Nahlásit

Atika

Fenka je sice pěkná, ale do veta (pohybové potíže) už nacpali dost tisíc. Určitě by to dalo na papírové štěně.
Stejně nemají nikde záruku, že s papírovým štěnětem by to nebylo stejný.

davidkova renata
že jest tam k jinému účelu.chápeme se ne?
Bohužel k tomuto účelu jest tam těch psů povícero, třá šelťák Daneček, že?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání