| Autor |
Zpráva |
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:15
- Nahlásit
Ahojky,mám k Vám všem prosbu.Nemohl by někdo pomoci starým a nemocným peskům,aby nemuseli být utraceni.Já jsem virtuálně adoptovala Šmucinku,ale bohužel bych si jí vzít nemohla.Reportáž o Azylu byla dnes ve zprávách na Tv Nova.P.Harigel měl těžký infarkt a paní péči o psi sama nezvládne.Moc prosím o pomoc.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 20:35
- Nahlásit
Více info tady :
http://www.azylrita.estranky.cz/
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 22:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Situace je taková, že stav v Azylu se stal téměř neudržitelný. Pan Harigel, pokud přežije, se o psy nebude moci starat.
Dagmar H. se zhroutila a chvíli hrozilo nebezpečí, že většina psů bude utracena.
Určitě se ozvou hlasy, že by to bylo možná lepší... Možná bych s tím v teoretické rovině někdy i souhlasila... ALE všechny ty psy znám, takže přesto, že momentálně mám svých starostí nad hlavu, dělám, co je v mých silách, aby k další tragédii nedošlo.
Do dění kolem Azylu se energicky zapojila jednatelka a příbuzná paní Harigelové. Má jasnou a reálnou koncepci, jak Azyl řídit a v budoucnu ufinancovat, aby fungovalo jako např. Dášenka apod.
S fyzickou prací v útulku nyní pomáhá skupina dobrovolníků.
Holky z Věrčina spolku inzerují umístitelné psy.
Příští týden bude u reiffky zřízeno tzv. transparentní konto pro neziskovky, které bude specielně určeno pro sbírku na vakcinaci psů trojkombinací. Nyní jsou psi očkováni pouze ze zákona povinnou vakcinou proti vzteklině, protože na trojkombinaci nebyly prachy. V létě v Azylu umřela štěňata na parvu, takže vakcinace psů nabízených k adopci je prioritou.
Omlouvám se, že sem nebudu moc přispívat. Nechci, aby to znělo arogantně, ale já na to prostě ted nemám čas . Tak se na mě nezlobte. š.
|
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2010 23:26 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
No, tak jsem tu reportáž teď zkoukla. Nemyslím, že je to tak radikálně vyhroceno na buď anebo, jak to bylo podáno.
Jak jsem psala v předchozím příspěvku, nebezpečí plošného utrácení minulý týden skutečně hrozilo. Pak se do toho vložilo dost lidí a našla se jiná řešení.
Teď jde o to, aby se umístitelní psi naočkovali trojkombinací a našli dobré domovy.
Psi, kteří jsou v Azylu na dožití, tam podle mých informací zůstanou a v klidu dožijí. Pevně doufám, že moje informace jsou správné.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 00:00
- Nahlásit
Díky za nové informace.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:00
- Nahlásit
a jak mohu pomoci já? finančně to nejde,žádného pejska domů nemohu,dá se nějak pomoci jinak?
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 08:17
- Nahlásit
asi hodim nakou virtualni adopci neb doma uz toho mam dost jinak kdyby to slo a mela bych prostory klidne to vemu vsechno k sobe ..no bouzel clovek nemuze zachranit vsechno
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 10:12
- Nahlásit
brezen2008
ketty
Ahojky,děkuji za snahu pomoci.Pokud chcete obraťe se prosím přímo na do Azylu,kontakty najdete tady:
www.azylrita.estranky.cz
Moc děkuji za každou pomoc,taky bych si je nějakého vzala,ale už to nejde.Doma mám už dva.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 10:36
- Nahlásit
jitka HS jaa pet
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 11:54
- Nahlásit
jitka HS
... my sedm - celkem asi tak 350 kg psí živé hmotnosti...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 12:28
- Nahlásit
moll
celkem asi tak 350 kg psí živé hmotnosti...
to už se teda asi nevejdete dohromady do výtahu
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 19:21
- Nahlásit
moll
zachovej klid já 11
|
moll
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 20:04
- Nahlásit
kejtlin
já jsem v klidu...sousedi už míň, ale snáší to statečně...
inu
naštěstí to jistí domeček se zahrádkou
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 20:25
- Nahlásit
kejtlin
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 20:27
- Nahlásit
moll
no u me napaodobne ale filu tedy ralfa jeste nevideli chaa ale az uvidi asi k plotu chodit nebudou už
|
bea
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:14
- Nahlásit
Do bytu se mi k našim třem nevejde už ani chlup, ale napsala jsem přímo do azylu, že bych si alespoň virutálbě adoptovala tu fenečku s nádorem - problém je, že na to mám měsíčně tak 300 - 400 Kč. Ale jestli to stačí, je moje.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:57
- Nahlásit
bea
Dobrý večer,moc děkuji. Každá koruna je dobrá,tato částka by stačila i na víc pejsků. A pokud se najde více více zájemců o virtuální adopci,tak budou moci staří a nemocí pesani v klidu dožít.Bohužel zdravotní stav p.Harigela není dobrý,musel dnes podsoupit další operaci.
ketty
moll
Tak to máte taky co dělat.Mě by při dalším pesanovi asi utekl manžel,alespoň tím stále vyhrožuje.Tak jsem toho třetího adoptovala jenom virtuálně.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 23:32
- Nahlásit
jitka HSnoo to jo nevim jak moll ale ja se rozhodne nestiham nudit
|
bea
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 17:09
- Nahlásit
jitka HS
Prosím tě, psala jsem do útulku . neodpověděli - asi nejsou na netu každý den. Pokud na ně máš bližší kontakt, chtěla bych adoptovat 11 - letou fenku Deny. Díky za pomoc.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 17:17
- Nahlásit
Lidi, nevíte jak to tam mají s parvou? Kámoška si odtamtud brala psa a přivezl si parvu. Pokud se tam vyskytla, znamenát o zvýšené riziko pro každého, kdo uvažuje o fyzické adopci psa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 18:10
- Nahlásit
Hyena
hele,nerada bych těm psům brala nějakou šanci,ale zas na druhou stranu je snad eště horší si v dobrý víře dotáhnout tudle sračku domů...nebudu psát detaily,ale vim,že na ní umřeli dva "plánované" vrhy kříženečků ..vyjímečně souhlasim s RD,v těch podmínkách se to prostě zlikvidovat nedá,drží se to tam od tý doby co jsme tam předloniv létě vezli nějaký věci před snem zvířat, a nemám ani ten dojem,že by se o to někdo snažil..pokud dobře čtu,ona očkovala pouze povinnou vzteklinu..a Elis taky nebyla očkovaná když si jí dárek bral,výmluvy typu že byla nechytatelná a nikomu se nepovedlo jí chytit anaočkovat a podobný žvásty.První co dárek udělal bylo,že s ní letěla no očkování.Takže asi tak..nevim jaký je riziko u dospělých,očkovaných a opečovaných psů,ale osobně bych do toho nešla,možná jsem zbabělá a hnusná,ale mám Nánu celkem jako hodně ráda...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:08
- Nahlásit
davidkova renata
no to cos mi napsala,jdu blejt....ale otevřelas mi voči (((((
ale taky by mě zajímalo,nebo se ted spíš divím,že nic neměla,asi tam nebyla dlouho,já nevím jak je to rychle se šířící.???????...
s elis sem šla na vočkování,bo vočkovák nedostala,stím že se nedá chyitit,dala,ale museli jste na ní pomalu a zaterasit jí příchod do boudy a pod ní,pak to šlo
no navočkovala se 2x,jeden tejden něco a pak za 10dní další a ted chodím jednou za rok
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:16
- Nahlásit
brezen2008
,stím že se nedá chyitit
no to je fakt děsná dřina chytit čokla ,kterej má 2 kila i s boudou v uzavřeným výběhu..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:19
- Nahlásit
bea
asi nejsou na netu každý den
myslim,že tam oni nejsou vůbec,dělá jim web Hipík a Tonička a Rozinka a Žofinka
btw. děsnej nick ,tak jí tu někde odchytni nebo jí mailni
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:24 - Změnil/a: Cigi
- Nahlásit
Hyena
Podle toho co psala Hipík atd, tak jim někdo zasponzoroval očkování proti PVV. Snad už by mělo probíhat. A jestli chceš o Azylu Rita něco vědět, tak fakt jedině Hipík atd. Píše novinky na miju (Šárka). O víkendu tam jede psíky vyfotit, aby bylo možné je alespoň kloudně inzerovat.
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 19:39
- Nahlásit
Hele, já to v žádném případě nepsala,abych tady srazila lidi, co chtějí těm psům pomoct. Ale pokud tam hrozí riziko infekce, tak by fakt nebylo fér, aby si lidi ochotní pomoct zlikvidovali vlastní psi nebo popř. zavlekli nákazu i někam jinam. Jestli je tam riziko parvy, tak by se to mělo na fér říci, inzerovat psi pouze k virtuální adopci a podpořit Harigelovi finačně a materiálně. A upozornit na zvýšenou potřebu hygieny pro lidi, co tam jedou pomoci fyzicky. Budu ráda, když se k tomu vyjádří někdo, kdo je s Azylem ve spojení a zná reálné informace.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:23
- Nahlásit
davidkova renata
Můžeš mi na ni poslat mail?
Díky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 20:26
- Nahlásit
bea
grafika9@volny.cz
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:00 - Změnil/a: Cigi
- Nahlásit
Přepis z mija.estranky.cz
OČKOVÁNÍ PSŮ V RITĚ
Ahoj, hlásím, že dneska proběhlo za peníze od sponzora naočkování všech 58 psů trojkombinací v celkové částce 14.000,-. MVDr. Anton, který pečuje o zvířata v Azylu již léta, si účtoval cenu pouze za vakciny.
V sobotu, kdy pojedu fotit všechny psy, nafotím i účet a vložím na stránky.
Šárka
|
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 21:09 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Cigi
díky
bea
Ahoj beo, moc ti za Azyl děkuju, ale prosím tě, vydrž jěště chvilku . Tento týden bude zřízeno tzv. "transparentní konto" u Reiffeissen bank.
Je to účet pro neziskovky, kam se každý může podívat a sledovat pohyby na účtu (proto transparentní). Z tohoto důvodu jsou zatím virtuální adopce nakrátko pozastaveny.
Aby všechny platby od virtuálních opatrovníků už chodily na ten nový účet. Děkuju a moc se omlouvám, že jsem nereagovala dřív. Šárka
|