| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 13:02 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Tak mi to nedá, vím, že psů je habakůk, ale tohodle experta jsem poznala osobně a říkám si, že by třeba tady někdo věděl o někom sportovním, kdo by tohodle neutahatelnýho energetika dostatečně ocenil.
Jmenuje se sice Zorro, ale.... neřekne se mu jinak než CVOK , což je dost příznačné jméno. Sedí na něj jak zadel na hrnec. Když jsem ho šla pustit z kotce, stálo mě to málem život, jak se radostně hnal ven. Je to hodně, hodně kontaktní pes, neuvěřitelně optimistický s opravdu hodně velkou zásobou energie, rozlítaný, veselý a myslím, že dost učenlivý. Charakteristika z útulku Dášenka:
ZORRO Cvok
Věk: 1 rok
Charakteristika: Dovolte, abychom vám představili Zorra: statného, krásného křížence německého ovčáka a rotvajlera, nebojácného a temperamentního hrdinu s velkým srdcem a povahou hravého štěněte. A proč ta přezdívka Cvok? To protože je Zorro navíc naprostý šílenec - na zahradě lítá jako blázen, honí pejsky, míčky, chytá lidi za rukáv, skáče na ně radostí neuvědomujíc si ovšem svých asi 40 kilo živé váhy, a vodítko považuje za srandovní věc, za kterou může vláčet nebohého venčitele. Přesto všechno se zdá, že Zorro má za sebou alespoň základy výcviku, protože rozumí některým povelům. Je také zvyklý na kotec.
Zorro byl nalezen ve Smržovce, údajně pobíhal na silnici mezi auty. Na sobě měl široký kožený obojek s masivním kroužkem a zbytkem karabinky zajištěné drátem, takže to vypadá, že se nejspíš vytrhl z řetězu u boudy a utekl. Zatím se po něm nikdo nesháněl. Pokud se původní majitel nenajde, Zorro si bude hledat nový domov. Doporučujeme ho spíš mužskému, kterého snadněji uzná za autoritu a poslechne (my ženské jsme mu tak trochu pro srandu králíkům , bude na Zorra důsledný, dopřeje mu hodně pohybu a rozptýlení. Zorro se mu za to odvděčí velkou oddaností a spřízněnou duší. Byl by z něj skvělý hlídač.
Fotky:
ještě dodatek - ten čokl je krom jinýho taky kašpar. Když jsem ho pak zavřela do kotce, vzal si z boudičky ručník, vylezl si na boudu s ručníkem v hubě a "zpíval".
Je to pes z kategorie, kdy se rozhodně páník nudit nebude. Můžete se porozhlídnout kolem sebe, jestli by ho někdo nepotřeboval? Já vím, že se mu časem někdo najde, ale.... říkám si, že tady by třeba někdo věděl o někom hodně vhodným, kdo tomu potrhdílu dá, co potřebuje. A myslím, že není podmínkou, aby páníček byl chlap. Podmínkou je, že si ho vezme někdo, kdo bude vědět co s čoklem nabitým energií jak leidenská láhev, který se musí naučit soustředit, protože to fakt jako neumí, je v tý svý radostnosti hrozně roztěkaný hyperaktivec
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 13:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
V podstatě, když nad tím tak přemýšlím, vím proč mi tak padnul do oka. On je totiž Ešusova povahová kopie. Je to střela. zatím neřízená, ale myslím, že dobře seříditelná. Bude to dobrej kámoš optimista.
Jo a s možností seřídit ho přes úplatky, s piškotem v ruce se dokázal i soustředit. pravda- vteřinu, ale dokázal to
Moc bych chtěla najít mu toho pravýho člověka.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 14:57
- Nahlásit
PetraK
Hodila jsem ti ho na guestbook rtw v nouzi, krasnej Cvok. Hop vejs.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 16:03
- Nahlásit
Fifi
jé Fifijofko, díky moc, on je fakt bombastickej idiot
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 19:07
- Nahlásit
Já jsem trubka zapomněla blíže specifikovat, kde se CVOK nachází - je to útulek Dášenka v Lučanech nad Nisou ( na Liberecku)
|
Wita
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2010 20:14
- Nahlásit
Díky PetřeK za hození Cvoka semky. Útulek je momentálně úplně plný, takže kromě Cvočka je výběr velký, stejný poděs je třeba fešanda Arinka:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2010 08:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Šup s Cvokem nahoru
Wita
Díky PetřeK
není vůbec zač, ten čoklid mě fakt dostal. Arinky jsem si taky všimla máme její kopii tady u nás, jmenuje se Bára.
Arinka je fajn, máme v Řepích její starší kopii, jmenuje se Bára.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2010 08:40
- Nahlásit
Hop s Cvokatůrou nahoru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2010 10:18
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:44
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 15:48
- Nahlásit
ešče poposunuju
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:15
- Nahlásit
PetraK ten je dobrej ted nekdo chtel po me NO treba by vzal i tohle zeptam se ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:18
- Nahlásit
ketty
zeptej, zeptej, moc prosím. Je to fajn čoklid!! Chce to k nějakýmu aktivistovi. A bytelnýmu, páč ten čokl, je fakt hromburác, rozeběhne se a zastaví se ti o hlavu
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:28
- Nahlásit
PetraK joo umim si predstavit mam tady takovou filu ) a mam co delat to ustat plus zbyli 4psici taky nejsou zrovna klidni ale ja mam takovi rada aspon neni nuda
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 16:42
- Nahlásit
PetraK
tak meil s fotama odeslan a uvidime co bude ta osoba se chce udrzovat v kondici tak bude mit sanci chaa
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 20:29
- Nahlásit
ketty
ale ja mam takovi rada aspon neni nuda
no přesně. V takovým psovi je hrozně moc chuti do života, elánu, radosti a energie. Tak doufám, že najde někoho, kdo to pak u něj ocení, je to fakt životabudič. Je mi jasný, že přijdou i chvilky, kdy se člověk bude mlátit do hlavy proč si nepořídil hada, páč ten když jde tak leží, kdežto tenhle cvok se fakt nezastaví - je to vidět i na dalších fotkách, kde je společně s jinejma čoklidama.
se chce udrzovat v kondici
tak s tímhle potrhdílem by se rozhodně teda udržel . Je to fakt živel pes. Jednu chvíli je tady a pak už ho ve vteřině vidíš o kilometr daleko jak hopíkuje do vejšky jak hopík. Ale určo to bude chtít i nějaký cvičení, aby se naučil soustředit a tím pádem mu to taky odčerpá energii, teď je to prostě - no, pometlo
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 20:39
- Nahlásit
PetraK jasné no rozumím ) odpověd zatim nedošla jestli dotyčný se chce až tak moc udržovat v kondici a poslala sem to i jinejm známejm co nechodí sem kdyby náhodou... nějaká reakce byla že se líbí tak uvidíme
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:22
- Nahlásit
ketty
já díky moc. Pořád na něj myslím. Kdyby byl dům, tak fakt Brtníka i Ešusa tlačím, že ho vezmem. Ale tohle vím, že by v bytě byla potíž, Ešus by ho musel vydejchat - jak má blbý zkušenosti, tak by si musel dlouho zvyknout na to, že ten magor myslí všechno ve hře, takže tady bych musela operovat spíš s Ešusem než s Brtnikem. Ale fakt se mi moc líbí, je to typ psa, který mi sedí. tak mu budu držet palce.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:35
- Nahlásit
PetraK jasne no sem natom napodobne, hlavne stim zeby mi sedel takovi pes uplne to vidim, ja sem taky tak trosku cvok teda znami to rikaj ,ja si pripadam normalni D.teda nejsem v byte ale v domecku se zahradkou a s jednema de.... sousedama .........tak uz ted pomalu mystifikuju kolik mam psu a to jeste nevideli tu filu co sem zachranila pred utracenim .nemit jii...a to jako jeste v zaloze ceka pitbulka krizena s csv co ma jit ke mne a nepocitam to co mivam na vycviky mazec proste ...ikdybych chtela nejde to ted
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 21:45
- Nahlásit
ketty
hele takže ten filák zvostává u Tebe?
Já bych hrozně chtěla domek, páč to vím, že by Brtnik neprotestoval proti vícero psům, jenže zatím to k tomu není. Nejdřív tak za pět let, až doplatíme byt, budeme ho moci prodat a.....Ale jestli to opravdu někdy klapne, tak valím do Dášenky a poberu to tam .
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:12
- Nahlásit
PetraK chaa no pekneee no ja asi zalozim nakou zbirku na velky pozemek a bude taky to naberu odnekat a je to mam vyzkouseno ze zvladnu 42 psu pokud se aspon neco snese spolu ale je to makacka ale me to bavi ...kdyz lidi zakladaj sbirky na dluhy svoje atd tak me by stacilo malo jen nekde kus neceho a hotovo taky bych to tam hned zabydlela psiskama ..joo rafael s nejvetsi pravdepodobnosti ano zustane uz to tu povazuje pomalu za domov me za panicku takze.....leda by si dal nekdo tu praci jezdil za nim seznamil se vencil a pak si ho vzal popripade .ja snim vychazim je to zlaticko .teda cizi kort chlapy ke me pusti nanejvejs na dva metry ikdyz uz to neni tak sileny jako v listopadu to fakt na dalku bystril ,ted celkem vpoho a uz kolem vetsiny lidi projde vklidu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2010 22:18
- Nahlásit
ketty
chaa no pekneee no ja asi zalozim nakou zbirku na velky pozemek
no u nás by pozemek u chalupy byl a celkem ideální, jenže to pak není na to dostávat se odtamtud do práce. A do práce čék musí, jinak by to nezmáknul. Parcela je obří, na samotě, takže ideálka-ale dojezdová vzdálenost do práce nic moc. A hlavně je tam blbá přístupová cesta..... kdyby tý nebylo, tak už to lámu a bydleli bychom tam.
42!!! psůch??? No ty jo, ale to nemůže jeden do práce, to se nedá.To už musí být doma.
S rafaelem - smekám, páč je mi jasný že to bžunda teda rozhodně zpočátku nebyla. On Ti to jednou vrátí. to je tutofka.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 07:28
- Nahlásit
PetraK No vidis cesta necesta uz bych tam byla chii,no zalezi ale teda opravdu jestli to neni uplne nekde mimo civilizaci ....sem jeden cas bydlela na samote a pohoda prijezdovka lesni cesta, do kramu kilak tak pohoda to byla a dva hektary pozemek no bouzel to nebylo moje tak sem kde sem...jojo 42 no taky ze sem byla jen u psu a brigadky v noci .....díky sranda to nebyla noo dnes uz je to lepší, ikdyž ve strehu sem porad ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:34
- Nahlásit
ketty
no na samotě to je, což je právě výhoda, to by mi nevadilo, ale ta přístupová cesta je během větší části roku past, je to rozježděná úvozovka, kde se hodně často stane, že ti je auto k ničemu. Na to dostávat se v tu dobu odtamtud do práce v Prahé je vražda. Ta cesta je jediný mínus, kdyby nebylo tý cesty, tak by nevadila ani ta vzdálenost na dojezd, ale takhle je to děsná kombinace.
Jo mít prachy a nebo práci v okolí /která by člověka uživila, ne luxus, ale aby člověk vyžil/, tak to nebude taková hrůza. Ale takhle je to k ničemu.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2010 08:53
- Nahlásit
PetraK jasnee noo a jeli ta cesta dlouha ze by se k autu nedalo dojit tak je to blbe noo to je pak .......to leda vymenit jinam .......
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 09:25
- Nahlásit
Hop nahoru
ketty
..to leda vymenit jinam
no jestli budem chtít do domku, tak nám nic jinýho nezbyde, ale ..... je to škoda, místo je to totiž naprosto ideální. Barák s elektrikou, vlastní studnou, obří pozemek..... já to nepřežiju.
nááhodou, ten člobrda se neozval, což?
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 09:30
- Nahlásit
PetraK to verim musi to tam byt supr taky by se mi libilo ja byla jeden cas na samote u lesa no krasa teda asi tri sousedi ale vecne tam nebyli az jeden pod nama a o tom clovek ani nevedel srny za plotem vychazky uzas pozem velky psi stastny sice semtam se auto muselo nechavat pod prijezdovkou vrespektive v zime ale dve min pesky tak pohoda ...no bouzel to patrilo polovicce a ne me chii ...no zatim reakce zadnaa bouzel
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 10:24
- Nahlásit
ketty
no tam u nás není opravdu nikde nikdo. Když nepočítám stáda ovcí. Mít prachy........ mít prachy!! Ne pro sebe. Pro čokly.
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2010 10:35
- Nahlásit
PetraK jasne noo rozumim...taky pro sebe moc nepotrebuju
|
ketty
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2010 10:48
- Nahlásit
PetraK
[10:22:32] Jirka Kalivoda: kolik mu je??
[10:23:04] Jirka Kalivoda: jo a za kolik?? zeptám se ho...
tak asi zajem naky je a sance ze najde panika znami uz se ozval tak kdyz bude chtit jake sou podminky aby si ho mohl odvest
|