| Autor |
Zpráva |
Tinta76
|
# Zasláno: 18 Pro 2009 21:48
- Nahlásit
Na začátku prosince se našel v Jirkově asi dvouletý pejsek – číňan. Není tetován ani čipován.Jirkovský útulek jej předal do Chomutova, protože nemá pro takové specifické plemeno podmínky. Ani Chomutov není na tom o moc lépe, pejsek je v místnosti, kde se trochu topí, ale není to ideální. Je zatím bázlivý, ale nekouše. Je naočkován. Kdyby měl někdo o pejska zájem nebo by věděl o někom, kdo by se ho ujal, kontaktujte prosím paní Zelinkovou – útulek Chomutov, tel. 608 171 801
Zdroj
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:39
- Nahlásit
Jsem ochotna ho dočasně ubytovat, ale má to dva háčky.
Nemám ho jak dovézt.
Bude to jen dočasně.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 10:42
- Nahlásit
impact
Bude to jen dočasně.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:04
- Nahlásit
pawLINka
Neser a dumej, jak ho sem dopravit.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:25
- Nahlásit
impact
Sjeď tam vlakem, přispěju ti na jízdenku.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:35 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Biluška
Hej nemám kdy, to je ten problém. Sedm hodin tam, sedm hodin zpátky. To je nereálný. Kdyby ho někdo aspoň přiblížil někam.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:48
- Nahlásit
impact
Tak jim brnkni essi nemají nějaké dobrovolníky co by ho přiblížili třá ku Praze.
Mohla bych ho poslat s naší spedicí, řidiči ho určitě vezmou, ale oni nejezdí na přímo, mohl by jet třá dva dny a to mi přijde dost komplikovaný. Navíc ti chlapi jsou všechno nepejskaři, nebudou vědět jak se mají chovat a klidně ho nechají někde na benzínce vlítnout pod auto. Bych to viděla až jako poslední možnost.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:53
- Nahlásit
Tak změna plánu, až do Novýho roku už nám žádné auto nevyjíždí, muselo by to počkat do ledna. Mášenek je ochotný tam zajet pokud někdo zasponzoruje benzín.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:57
- Nahlásit
A je inzerovanej? Mi přijde docela zbytečný takovýho psa převážet sem a tam. Teda možná jsem divná, ale mám za to, že po takovým psovi by hned někdo chňapnul, jestli je povahově OK...
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:59 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Biluška
Bych mohla na benál max ze dvě kila přidat. Nic moc, takle před Vánocema.
pawLINka
Netuším. Zkusím tam napsat nebo cinknout.
Edit.: Ani není v nabídce útulku... Cinknu tam, ale až bude víc klidu tady bo tu řve džůůůbox.
|
Hanca
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 14:46
- Nahlásit
číňánka uvádějí na stránkách psího útulku v Jirkově - viz odkaz: http://www.utulekjirkov.estranky.cz/fotoalbum/nova cci/neznate-je_
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 15:42
- Nahlásit
Myslíte, že je blbý otravovat o vejku?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 19 Pro 2009 16:29
- Nahlásit
impact
myslim, že nejni ...
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 16:48
- Nahlásit
Po sms jsem se dověděla, že pejsek nelze do smečky, nabízela jsem také dočas, ideální by bylo někam bez psů, i když já osobně si myslím, že by si zvykl, jen by to trvalo déle, mám jednoho naháčka, který měl problémy s ostatními psi, a podařilo se mi to odbourat.Nicméně, u nás se určitě také můžeme o dočas postarat,jen v útulku mají strach, raději by bez psů, chápu. Jinak nemám problém ani přispět na dopravu, pokud by bylo doporučení.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 16:56
- Nahlásit
Aha. Tak to je problém... Mám plnej barák psů. Něco bližšího proč ne do smečky nevíš?
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 17:03
- Nahlásit
Přepis sms
Dobrý den, děkujeme za nabídku, ale ten náš nesnáší smečku, je labilní, potřebuje lidi bez zvířat a ne k menším dětem, dlouho si zvyká, bojí se a ohání, ...
Bohužel asi případ kdy pes byl brán do náručí při kontaktu s jiným psem, bojí se atd. Já naopak jsem přesvědčena, že správně socializovaná smečka ho naučí a získá sebevědomí, jen to chce pracovat s ním.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 17:07
- Nahlásit
věřím, že by si zvykl...
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=10& t=20&start=150
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 17:17
- Nahlásit
greyhound
Hm, tak to je asi pasé. Nerada bych vezla psa přes celou republiku, abych pak zjistila, že se mi to doma žere.. Kdyby aspoň bylo léto a šlo to dočasně rozestrkat do kotců..
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 17:25
- Nahlásit
No já bych ho dokázala v domě oddělit, ale to mi nepřijde jako řešení, jsem cca 100km od útulku, pokusím se s nimi spojit ještě tel. pes nemůže za to že tak byl vychován. Postupně bych ho snad zvládla, zavolám tam, pořád lepší socializace u nás, než zima v útulku, navíc mi přijde hubený. A uši dozadu, ten je ve stresu šíleným.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 17:40
- Nahlásit
greyhound
Zkus to a dej vědět.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2009 18:00
- Nahlásit
Tak zatím po sms domluva, zítra si zavoláme a zkusíme pořešit, co a jak bude pro pejska nejlepší, dám vědět.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 10:23
- Nahlásit
S paní Zelinkovou jsem dnes mluvila, byla by moc ráda, kdyby pejsek našel trvalý domov, je hodně vystresovaný, v útulku je od 4.12, bojí se lidí, začal se dost fixovat na ní, a jak paní Zelinková říkala, dočasný domov coby přestupní stanice by pro něj byl další stres.Já osobně si to dovedu představit,ale ze zkušenosti vím, že lze pejska dát dohromady, prosím všechny pošlete info dál, já posílám všem známým co mají naháče, s paní Zelinkovou budu v kontaktu, napište, když vás něco napadne. Díky.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 15:41
- Nahlásit
greyhound
A co teda zkusit tu inzerci? Třeba by se někdo chytl...
|
ata
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 17:02
- Nahlásit
Naháči maj specifickou povahu a bohužel každou změnu majitele snáší hodně těžko. Už jsem to hodila mezi lidi od naháčků, tak se snad někdo najde. Kdybych už neměla dva psy, tak si jej vezmu.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 17:35
- Nahlásit
Jdu mu udělat reklamu...
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2009 18:09
- Nahlásit
Fajn, také jsem psala po všech známých. Na kchn to je také.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 05:58
- Nahlásit
Něco se rýsuje, nechci zakřiknout, dostala jsem mejlík, snad pejsek pojede do nového trvalého domova, čekám na zprávy, hned napíšu.
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:11
- Nahlásit
Takže, zájemci na pejska jsou, ale...Pejsek na tom opravdu není psychicky dobře, tak nakonec domluva taková po konzultaci i s veterinářem útulku, pejsek pojede do dočasného domova k nám a naší smečce a my se pokusíme vzbudit v něm důvěru v lidi, a najít mu vhodný domov, což považuji za lepší řešení, než aby zůstával sám, zavřený v útulku.Budu zde informovat.
Magda Lacinová
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:46
- Nahlásit
|
greyhound
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2009 18:27
- Nahlásit
už ho máme doma, vydržte, pejsek je hodně vyhublý, evidentně ze špatných podmínek, chyba už když šel od mámy, nestojí mu uši, neměl od narození správné vitamíny, navíc mu v útulku ostříhali čupřinku, ale to doroste, jeli jsme hned oholit a vykoupat, Lovely žárlí ale Jimy se staví do podřadné role, tak si to ujasní hned na začátku, je to hodně kontaktní pejsek, který bude potřebovat moře lásky, jako jedináček max. s ještě jedním pejskem by byl nejšťastnější.Jedno ouško má zarostlé, na druhém má vytrhané chlupy, ale to také doroste, při koupání a holení se cukal, takže není zvyklý, což mi hlava nebere, protože já naháče koupu často a na koupel se těší.S velkými pejsky ok.Foto z útulku a příjezdu do dočasného domova
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=11& t=622&start=20
|