| Autor |
Zpráva |
Dasha
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:42
- Nahlásit
KaTachyon
v jedničkách jsou většinou tak primitivní tratě, že by mi stejně kazily techniku, na které bych pracovala na tréninku mohla bys mi prosím vysvětlit, jak jsi to myslela? Nějak nerozumím tomu, jak mi můžou primitivní tratě zkazit techniku. Kvalitně připravený tým si přece techniku nezkazí lehkou tratí. Ten by si ji neměl nechat zkazit ničím, alespoň to je můj názor...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 12:53
- Nahlásit
KaTachyon
ještě musím dodat, že nechápu, jak je teda možný, že třeba open se mně a spoustě jiných lidí s rychlými psy z A1 zaběhnout nedaří, zatímco jedničky ano..?
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:18
- Nahlásit
Dasha
Čekala jsem, kdo se chytí Použila jsem trochu nadsázky. Jde o to, že pokud jednu věc procvičuješ čatěji než jinou, pak tu méne procvičovanou má pes méně zažitou. Spoustě trojkových psů dělá jedničková trať problém, protože mají často procvičované prvky, které se v jedničkách nestaví a naopak rovinky se s nimi dělají jen občas. Určité cviky v nich pak vypěstují určité návyky a často pak čekají i na úplně jednoduché trati zradu, můžou ztratit na jistotě a tím pádem i zpomalí a začnou chybovat.
Ale bohužel i kvalitně připravený tým si může zkazit snadno techniku, ne sice tím, že by běhal jednou za den na závodech jedničkovou trať, ale že by celý den trénoval do zblbnutí lehké tratě, nebo naopak těžké tratě s prvky, které ještě nemá naučené mimo ně.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:19
- Nahlásit
eva od jondy
Nevím jak trénuješ, tak ti odpovědět nemůžu.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 13:33
- Nahlásit
eva od jondy
Tak jsem se tedy rozhodla najít si to ve starých záznamech, abych to věděla přesně. A tedy: z 11 A1 jsem zaběhla 3 (po 5ti trestných bodech). Z 8 agility jsem zaběhla 2 (1x 5tr.b., 1x čistě). To bylo v době, když jsem měla jednou devět disků za sebou a jednou osm. Od postupu do dvojek se to rapidně zlepšilo.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:27
- Nahlásit
KaTachyon
já to myslela obecně, že proto, že open je techničtější než jedničky, dost rychlých psů z A1 se na něm vydiská.
taky samozřejmě hraje roli to, že lidem, kteří se závoděním začínají, dělají technické prvky trati problém a když se k tomu připojí pasti..
prostě tvoje tvrzení nechápu. asi trénujete jinak, než většina ostatních, protože úspěšnost A1 psů v openu a jumpingu nebývá nic moc.. krom těch pomalejších, kteří mají na hodně technických parkurech vyšší úspěšnost.
že by paušálně jedničky kazili lidem techniku, to se mi fakt nezdá...
navíc přece taky občas děláš na tréninku rovinky atd., nebo trénujete opravdu jen techniku? nějak si nedokážu představit, jak má borderka problém s lehkými parkury rovinkami, na vás mi to vůbec nesedí. logika mi říká, že rychlým psům dělá problémy spíše technika, ale nejsem v agi nijak zběhlá, tak se klíďo nechám poučit.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 14:33 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
KaTachyon
ještě teda je pravda, že třeba jumping se nám podařilo doběhnout bez DIS s jondou na každých závodech- krom těch, kde jsme se byli po třech a půl měs. tréninku jen změřit. to u zkoušky ne.
jenže asi u mě hraje též roli, že zkouška byla většinou první běh, kdy bývám nejvíc nervózní a i když mi z pohledu ambic nejde vůbec o nic, prostě mám u zkoušky pocit, že tda o něco jde a proto to ořu víc než jumping.
Ovšem open se nám nepodařilo doběhnout zatím nikdy a spolehlivé vysvětlení pro to nemám..
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:18
- Nahlásit
Ach jo, už zase se mi nepodařilo poslat příspěvek a musím to psát znova.
Napíšu to takhle: na táboře jsme si postavili jedničkový parkur (asi dva roky starý) a běželi jsme tam všechny kategorie. Bylo to jen pár koleček, spousta místa pro kormidlování, dlouhé zatáčky. Kromě Cannyho to nezaběhl snad nikdo. Všechny rychle psy vysklilo to, že se běželo pořád rovně a najednou se mělo zatočit - už nezatočili. Začátečníky navíc dostal náběh do slalomu - psovodi za nimi vláli a nestihli je navést. Na technických tratích měli větší štěstí, protože je měli pod větší kontrolou.
nějak si nedokážu představit, jak má borderka problém s lehkými parkury rovinkami, na vás mi to vůbec nesedí.
Spoustě borderek na rovných jednoduchých parkurech rupne v bedně a mažou to hlava nehlava, pak lítají tyčky, zóny a diskvalifikace jen to fikne.
Záleží samozřejmě na tréninku, pokud někdo trénuje jen techniku, pak má problém na jednoduchých tratích a naopak. Pokud si někdo řekne, že je jedničkář a techniku kvůli tomu nebude trénovat vůbec, tak si nemá ani co zkazit. Já jsem se svými dvojkami naprosto spokojená. Do jedniček bych už nechtěla ani za nic, pořád samý běhání, žádné zajímavosti.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 15:21
- Nahlásit
eva od jondy
Tak to máte s jumpingy dobré, já jsem se dívala a zatímco za poslední rok mám v agility jen jednu diskvalifikaci (z nějakých dvanácti nebo třinácti běhů), zatímco jumpingů jsem doběhla jen polovinu. Na zónovkách získám trochu času navíc na rozmyšlenou, v jumpingu je jen tunel a slalom.
|
Alinka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:05
- Nahlásit
A já si stejně myslím, že není umění naučit borderku běhat. Copak máme říkat my, kdo nevíme, jestli nám vůbec prodali psa či něco tomu podobnýho. Já mám kříženku, jsem s ní spokojená, krásně běhá, je jí rok a půl a myslím, že závody začátečníků jsou pro nás úplně nejideálnější. A zrovna v tý Jemčině není o snížení překážek ani řeč.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2007 16:13
- Nahlásit
KaTachyon
ale joo, takhle když to napíšeš, tak to jo. mně přišlo, že z toho prvního tvýho příspěvku to trochu vypadalo, že pro každýho rychlýho jsou jedničky těžší než dvojky. ale takhle napsaný už je to bych řekla jasnější .
Na technických tratích měli větší štěstí, protože je měli pod větší kontrolou.
no víš co, já zas na technických tratích prostě vždycky někde jondu z kontroly ztratim, trhne se a jsme hned DIS..
v jedničkách sice maže, ale furt tam mám víc prostoru pro to, ho uřvat, když se trhne.. ale uznávám, že on prostě má rovinky mooc rád ..
Pokud si někdo řekne, že je jedničkář a techniku kvůli tomu nebude trénovat vůbec, tak si nemá ani co zkazit.
jenže nee každej má šanci si ovlivnit náplň tréninku. člověk prostě běhá, co se mu postaví.. ikdyž na nedostatek techniky si nestěžuji, pro nás jsou tréninky naopak bohužel težké až moc a stejně se nám technika nelepší.. každej by jí přeci chtěl umět
Já jsem se svými dvojkami naprosto spokojená.
tak to je super, že vám to tam takhle sed!!. já už se děsim teď , že za rok tam budu muset
Na zónovkách získám trochu času navíc na rozmyšlenou, v jumpingu je jen tunel a slalom
já to sama nechápu, protože při openu jsem už několikrát i zkazila pořadí překážek, přitom jsou tam právě zónovky jako záchytný body.. fakt nechápu.. možná snad je jonda víc ovladatelnej, protože do zónovek je blázen a jak nějakou vidí, šup na ní .. ale zas s tunely je to taky tak, takže prostě nechápu.. možná je to jen náhoda a příští rok to dopadne zas úplně jinak-třebas prodiskáme nejen openy, ale i všechny jumpingy
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 09:02
- Nahlásit
All
Možná další blbej dotaz, ale chci se zeptat jestli v případě že se teď zúčastním ofiko závodů, zaběhnu sice dobře ale nesplním zkoušku, tak se můžu zase přihlásit na další ofiko závody? Asi jo ne? Ne všechny závody mají v propozicích zkoušky že? Prostě budu závodit a hotovo.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 09:21
- Nahlásit
Venuše
Jasný, že můžeš, ne-li musíš!!!!
Skoro všechny ofiko závody maj v prop. zkoušku, dokuď nesplníš 3 na výborně, tak niic neřeš a závoď dál!!!
se těch ofiko tak neděs, beztak zas fšecko vyžerete!!!
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 10:04
- Nahlásit
eva od jondy
nažďár Jondová já sem z těch pravidel celkem zmatená.Já se nebójim, já se nebójim, jen když tu není ten Jonda a V.D. !!!
Hele a už sme frajersky zakúpili kopačky!!! Teda příšerný žlutočerný, ale na rozbití huby to stačí
Chci totiž zkusit Podzimní Brno, to bude sice hustý, no ale co už.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2007 10:06
- Nahlásit
eva od jondy
a nevyžerem blbko, na to sou jiný kadeti
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:03
- Nahlásit
Venuše
já sem z těch pravidel celkem zmatená
chápu, ale tak to sem rovnou měla napsat, že závody máte zakázaný a když už budete chtít mermomocí závodit, tak ceny se musej posílat na jednu adresu v práglu
jo,jo, my a V.D. sme skorem jedna a tatáž osoba
Hele a už sme frajersky zakúpili kopačky!!!
jůůů!!! to ste už pravý igeliťáci!!
a nevyžerem blbko, na to sou jiný kadeti
to si povíme po víkendu
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:08
- Nahlásit
eva od jondy
zdarec Jondová!Igeliťáci-santusáci! Tys ty kopačky neviděla!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:10
- Nahlásit
Dasha
nazdáár, hele já je znám, ty sou vyhlášený!!!!!!!! kdo nezná žlutočerný kopačky, tak neni pravej igeliťák!!!!!!!!
jen aby vám nezůstala někde v zemi zaseklá podrážka
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:13
- Nahlásit
eva od jondy
No prááávě! A nebo, abysme třeba nedoběhly s čudlíkama prodranýma skrz nohy!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:15
- Nahlásit
Dasha
by nevadilo, aspoň by nohy těma dírama skrz dobře dejchaly
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:18
- Nahlásit
eva od jondy
Takže vlastně bysme mohly i pejsky pořádně nakopnout, ať se jim dobře a lépe dýchá během běhu, že?
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:22
- Nahlásit
eva od jondy
Evi, včera jsme zase s Venuší vedly rozhovor na téma "Jak je to vlastně s těma závodama?" . Jako, já bych se normálně ani nedivila, kdyby nás už někdo odstřelil, protože podle dárwinovy teorie už bysme měly být s naší tupostí dávno pod drnem!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:22
- Nahlásit
Dasha
výbornej nápad!!!!! když by se nakoplo pořádně, tak by se jim třeba udělaly místo žeber žábry a mohli by se i potápět- estli bude takhle hnusně, využili by to i na parkuru
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:28
- Nahlásit
eva od jondy
esli bude tak hnusně, tak chci žábra taky! sice už mám připravenej neoprén i s kyslíkovou bomou, ale víc pojistek=víc pytlů granulí!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:33 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Dasha
Evi, včera jsme zase s Venuší vedly rozhovor na téma "Jak je to vlastně s těma závodama?"
hele to už je u vás evergreen, co??? no už abyste měli ty závody za sebou
víc pojistek=víc pytlů granulí!
mo je řeč, ale pššš, ať to vod vás vostatní neodkoukaj, to by pak bylo houbelec platný
sem si vás právě teď s venuší představila, jak stojíte na startu v neoprenu a málme to se mnou seklo
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:34
- Nahlásit
eva od jondy
a s pytlama na hlavách!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:35
- Nahlásit
Dasha
a s černožlutejma kopačkama na ploutvích
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:36
- Nahlásit
eva od jondy
a vendula s hasičákem v ruce a s takovou tou jejich hasičskou přilbou, co chrání i krk a ramena!
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:39 - Změnil/a: Dasha
- Nahlásit
eva od jondy
hele to už je u vás evergreen, co??? tož tentokrát jsme řešily, jak je to s těma džampingama a oupnama, jestli jako je staví pro všechny stejný nebo to rozdělujou na A1 atd. A jestli nerozdělujou, tak k čemu je mi teda tím pádem přestup do A2, když stejně poběžím to co předtím
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 09:53
- Nahlásit
Dasha
už dost
tož tentokrát jsme řešily, jak je to s těma džampingama a oupnama, jestli jako je staví pro všechny stejný nebo to rozdělujou na A1 atd
takže.. s jumpingem je to tak, že ve většině případů je pro všechny stejná trasa a když sou dobrý sponzoři a hodně cen, tak vyhlašujou zvlášť A1,2 a 3, když ne, tak většinou maj jedničkáři smolíka, protože na dvojkaže a trojkaře nestačej.
pak se občas objeví novinka, což je "zkouškovej jumping", kterej se teda nikam nepočítá, nebo tak, ale jmenuje se zkouškovej proto, že ho postaví pro každou kategorii jinak obtížnej.
a open, kterýmu se taky říká agility je vždycky pro všechny stejnej a platí to samý... můžou třeba vyhlásit výsledky podle kategorií, ale samo nemusej.
k čemu je mi teda tím pádem přestup do A2, když stejně poběžím to co předtím
no přestup pro tebe znamená, že běháš dvojkový-většinou těžší zkoušky a pokoušíš se dosáhnout jednoho dne do A3 to samo jak kdo jináč ti to je k ničemu
dá se to takhle pochopit?
|