| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 13:26
- Nahlásit
Na boxerském fóru jsem se nedověděla nic, zakládám tedy spešl dotaz. Nevíte, zda se někdy v blízké době bude pořádat zkouška tohoto typu /pokud možno Moravskoslezský kraj/?
Když zkoušku pořádají boxerkáři, může se přihlásit neboxer? Když zkoušku pořádají záchranáři, může se přihlásit nezáchranář? Ráda bych si ji udělala jen tak.
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 13:48
- Nahlásit
Mucholabka
vůbec jsem nevěděla co to je, myslela jsem,že to bude běh, a je. Ale docela dálka a rychle. při hledání jsem narazila na stránky
http://www.boxerklub.cz/czech/index.asp
máš to kousek, územní pobočka Ostrava, Rychvald. A že pro záchranáře to slouží jako zkouška k přijetí "do klubu".
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 13:55
- Nahlásit
Já vím, co to je a proto to chci, ale na stránkách jsem se nedověděla, jestli může i neboxer a kdy se pořádají.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 14:24
- Nahlásit
Mucholabka
Zrovna vcera jsem si neco o VZ zjistovala u zachranaru. VZ byly drive povinny kazdy rok, to ted uz je pry zruseny. Takze v radech zustaly, ale jednotlivy brigady jiz nemaji duvod je extra poradat - takze je v planech akci najdes jen vyjimecne nebo spis vubec (krom "zeleznyho psa" dle VZ3).
Ad boxeri - netusim, zrovna tak je drive poradali i CVcka.. Zda je mozna ucast i neclena klubu s jinym plemenem - taky by me zajimalo..
|
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 15:09
- Nahlásit
nejde o klasickou zkoušku, ale vyloženě chovatelskou akci potřebnou ke splnění podmínek výběrového chovu. Když bude mít rozhodčí dobrou náladu tak tě asi může nechat běžet, může ti i na koleně napsat nějaký papír, ale bude se asi divit, proč chceš do výběrového chovu boxera. Je pravda, že co není zakázáno je povoleno a nevím o tom, že by byl nějaký zákaz účasti jiných plemen, ale ještě to pokud vím nikdo nezkusil. Informace jsou na stránkách boxerklubu, je potřeba zavolat pořadateli a zeptat se. Ale spíš myslím, že tě odmítnou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 15:45
- Nahlásit
hana
Takze VZ1 je pro boxery povinna pro splneni vyberoveho chovu? A k tomu i nejaka vsestranna zkouska nebo staci VZ? - ptam se, neb mi stranky boxklubu nefungaji, jak by mely.
Ale celkove se mi tato myslenka "behacich" zkousek libi, kdyz uz u mnohych driv pracovnich plemen neni do chovnosti potreba zkouska, tak at aspon pesani kondicku a zdravi prokazou tim, ze ufuni v pohode behem dvou hodin 20 km...
|
hana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:22
- Nahlásit
abych nekecala - pro kontrolovaný chov jeden z páru zkouška ZVV 1, IPO 1 nebo Sch1, všichni výstava ve tř. otevřené nebo pracovní, rtg páteře, zkouška chovnosti se zkouškou povahy.
Pro výběrový chov VZ a ostatní s přísnějšími podmínkami, VZ se samozřejmě bere jako jakási prověrka zdraví.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:40
- Nahlásit
Co vytrvalostní zkoušky obsahují? Myslím si že plavání, ale nevim kolik a běh a jízdu na kole.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:45
- Nahlásit
Šárka
jízdu na kole ...... a do háje , to asi psa nenaučím
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 18:46
- Nahlásit
mac1
jízdu na kole ...... a do háje , to asi psa nenaučím
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 19:29 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Jedná se o 20 km u kola za 120 minut se dvěma přestávkama (myslím) o 15 a 7 minutách. To je první stupeň. Chtěla bych na to jít s Bucou, snad to vyjde. Jako klidně si to můžu uspořádat doma kolem rybníka, ale já na to chci papír s razítkem.
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 21:27
- Nahlásit
tak to je dobré
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 09:43
- Nahlásit
mac1
Já ani sebe. ale múžou na to asi všichni, neb Artovo máma ji má . 20 km za 120 minut...hm, že to vydrží pes, chápu...asi budu s tou kondičkou muset něco udělat.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 10:08 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Mucholabka
13.10. pořádá KCHČSV vytrvalostní zkoušky v Jevišovicích u Brna.
|