Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nepsí,ale snad mě nevyhodíte
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 16:09
- Nahlásit

..převlíkám postele a z jedné peřiny mi lítá peří-fajn se to uklízí-je stará,praskla látka..ale....bude tedy nutno novou peřinu- nemáte někdo kontakt na někoho,kdo v Praze předělá za slušnou cenu? Jak jsem se dívala, předělat nebo nová je finančně děsný stejně(

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 16:20
- Nahlásit

žanda
hele to ted nevim,ale čas od času tady na Petřinách stojí jakási pojízdná čistírna peřího a šijou aji nový sypky.Kdy tu bude ale nevim a kolik to stojí taky ne,tagže jako bych nic neřekla.Páč dneska tam nestáli

žanda
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2009 16:50
- Nahlásit

davidkova renata
Díky, to tu občas na Jižňáku stává taky,ale cenu taky nevím-jen na netu jsem si našla a čumím,jak to vylezlo.....až budou,tak kouknu holt.....

jitka HS
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:37
- Nahlásit

žanda
Ahojky,nedávno jsem řešila podobný problém.Jestli mohu poradit,tak je lepší koupit nové deky z dutého vlákna.Po smrti panímámy/prodávala v Řempu,deky a polštáře měla kvalitní/jsem řešila co s dekami a polštáři.Vždy říkala jaké kvalitní prachové peří v nich je,tak mi bylo líto je vyhodit.Zašla jsem tedy do čistírny a nechala peří vyčistit a dát do nových sypků.Měla jsem 20kg peří a chtěla jsem jenom polštáře a jednu deku.Je to už dva roky,zaplatila jsem přes dva tisíce.Sypek jsem vybrala lepší z kterého údajně nepoleze peří,taky k ničemu.Polštáře jsou tvrdé/prý bylo peří nekvalitní/a ani deky nestojí za nic.Dala jsem vše na chatu,kde spíme jenom občas.Domů jsem koupila nové deky z Dadky Vracov/duté vlákno,lehké,teplé,dá se vyprat/ a jsou super.Polštáře mi udělala kamarádka a taky jsou super.Takže jsem vyhodila celkem asi 2500,-kč/musela jsem to odvézt a přivézt/,kdybych byla peří vyhodila rovnou,tak jsem udělala líp.Takto dopadly i mé známé v pojízdné čistírně,která k nám jezdí.Proto nedoporučuji.

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 15:43
- Nahlásit

jitka HS
No já- jsem alergik-prý i na peří,ale to jsem nějak za ty roky nevysledovala- ale když mi to zjistili,jsem duté vlákno měla- je fakt, že je to cca 20 let zpět-ale právě jsem s tím nebyla moc spokojená-po vyprání polštářů,ač jsem je natřásala, to byly hnusně chuchvalcový cosi,na čem se pak nedalo ležet,ani psovi do plechu jsem to nedalala a letělo to nach poplenice.
Ale že by se mi za peřinu,kterou dají do nového sypku,chtělo dát skoro 2500- se mi nechce- a vím,že občas mají sypky tvrdé a nic moc......Tyhle mi ještě šila maminka,ale ját o šít nezvládnu a ani se o to nebudu pokoušet(
Díky za typ. kouknu,zda se už nevyrábí něco lepčejšího než za doby mého nákupu.

Biluška
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 17:52
- Nahlásit

žanda
Mě je nechávala dělat máti když jsme se nastěhovali na barák (tři roky zpátky). Prý, abysme tu neumrzli . Za dvě peřiny a dva polštáře dala 6000,- . Peří jsme měli vlastní. Platilo se čištění peří a šití. Je to hnus, humus, spát se pod tím nedá. Peřina je strašně tlustá, neforemná a těžká. Polštáře se slehnou, mám pak peří všude kolem a hlavu skoro na matračce. Humus. Leží to na půdě a čůraj do toho myši . Spíme pod dutým vláknem

abby
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 18:58
- Nahlásit

žanda

Polštáře si kup s kuličkama.Dají se dosypávat.Jinak já peří nechci ani vidět.Podle mě je to strašně nehygienický a navíc alergenní.Peřinu 2x do roky vyperu a je.Co je v tom nepraným peří nechci ani vědět.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 19:59
- Nahlásit

V domku mám péřovou peřinu prošívanou, je jí víc než 30 let a pořád je skvělá

žanda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 22:18
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
takové mám všechny,prošívané a sypek byl tehdy materiálek.......maminka to dělala v koupelně a stejně peříčko lítalo) teď mi lítá taky,ale protože už je to holt stařešina....těžké je nemám...jsem s nima takto spokojená,ale 3 kolíky za peřinu tedy nedám.

jablunka
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 22:27 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ha,i já ji mám
a tak,jako abby,Co je v tom nepraným peří nechci ani vědět.,ale v ničem se tak dobře nevyspím a vůbec se za to nestydím.
Děti mají duťáky a radši si ustelou na na našem a já je celkem cápu......jo a to mám alergiky na péří,ale s tímhle problém nemaj.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2009 22:31
- Nahlásit

žanda
My jsme s mužem alergici oba.Dnes se to duté vlákno dělá jiné,také jsme měli pro syna kdysi deku,to se nedá srovnat.Nyní máme jak jsem psala celá rodina deky z Dadky Vracov/přímo z výrobny,nyní mají už i zásilkový obchod/dají se prát na 60,polštář mám taky ale není takový jako péřový.Jelikož já jsem taky alergická na peří,řeším to tak,že mám malého macíka také z dutého vlákna a ten přepírám.Velký polštář mám péřový a je to v pohodě.Deky se osvědčily i když naše Baruška hárala,tak jsem je prala docela často/mám čtyři/,koupila jsem je i synovi do výbavy a jsou s nimi také spokojeni.Zkusím sem dát adresu.
www.dadka.cz/inshop/scripts/shop_NF.asp
Jsem docela zimomřivá,ale tyto deky mohu doporučit spí se v nich fajn.Ta cena byla asi za čtyři polštáře a jednu deku.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 08:29 - Změnil/a: Jimmi
- Nahlásit

My máme doma péřový prošívaný deky a polštáře. Jsou dělané ze starých peřin. Nechala jsem je vyčist a ušít nový sypek. Ta prodejna byla na Smíchově. Nebylo to levný, ale jsou perfektní. Ještě se mě ptali, jak mají ušít polštáře, velikost a jak mají být silné. Máme je doma i na chatě. Jenom holky mají na léto deky z dutého vlákna - taky docela drahý, ale celkem k ničemu, fakt jenom na léto.
Měla jsem dost kvalitní kachní a husí prachový peří a oni se mi zaručili, že ho po vyčištění zase dostanu.
Někdy to prý vymění zahorší, ale to jsou možná jenom drby.
Já po zkušenostech s umělinou pod ničím jiným spát nechci.

pro Bilušku: peřiny jsou fakt hrozný, ale prošívaná deka ti zůstaně pěkně rozložená, sypky se musí ze začátku dost často větrat, no prostě jako naše bábiny se o peřinu musíš umět postarat.

abby
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 09:48
- Nahlásit

jablunka
´
mám alergiky na péří,ale s tímhle problém nemaj

Tak to můj manžel měl u našich vždycky alergickou reakci a vůbec jsme nemohli přijít na to,z čeho to má.A nakonec jsme zjistili,že je to na peří.Takže šlo všechno z domu a teď jsou naši rádi.Ale je fakt,že on je na tohle asi nějakej "divnej",protože má alergii třeba i na ty umělotiny z ikee.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 10:43
- Nahlásit

Na tu starou péřovku nedám dopustit, ale taky máme z IKEY peřiny z dutého vlákna a taky si nemůžu stěžovat, ba naopak jsou dost dobrý a navíc se daj prát v pračce a i ty jejich malý polštáře mi vyhovujou - tam maj 50x60 a normální jsou 70x90, to je na mě moc velký a neforemný.

žanda
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2009 12:06
- Nahlásit

jeje, ještě polštář. velikost mám asi normální,ale mám je málo nacpaný, nemusím tedy mít moc pod hlavou-to by ty nové asi byly( Že já se pořádně nedívala,když to se to doma šilo(( pozdě Bycha honit.......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání