Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Háravá fenka a dovolená u moře
Autor Zpráva
Falka
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:46
- Nahlásit

Měla bych dotaz ohledně dovolené se psem. Letos poprvé jsem se rozhoupala a rozhodla se, že svojí fenku (střední knírač) vezmu sebou na dovolenou k moři. Jedeme autem na Korsiku, v plánu jsme měli výlety do hor, pokud možno do takových míst, kde by se čuba mohla vykoupat v jezírkách nebo řekách a pak třeba odpoledne / večer chvíli u moře.
Jenže fenka měla mít touhle dobou už dávno odháráno, a zatím pořád nic. No a protože začla být poslední dobou nezvykle mazlivá, mám obavu, že nás to potká přesně na tu dovolenou. Mám strach ze dvou věcí: a) toulaví psi, aby se tam za náma moc netahali, b) koupání – normálně fenu při hárání koupat nenechávám. To jí ale asi nemůžu udělat, abych jí tam nepustila do vody, za prvé bude horko, za druhé ona vodu miluje a pokud se budeme koupat my, a jí do vody nepustím, tak jí pravděpodobně klepne. Zase jsem si říkala, že řeka nebo jezero v horách, nebo moře, je něco jiného, než rybník v Praze a že by snad nemělo být nějaké větší riziko infekce….
Máte někdo zkušenost? Co si o tom myslíte? Napadá vás nějaký jiný problém, který by mohl nastat?
Jinak hormonální preparáty nebo cokoliv na oddalování hárání určitě ne, dovolená mi za zdraví fenky nestojí, a navíc bych na ní ještě chtěla v budoucnu odchovat aspoň 1 vrh.
Moc díky za vaše názory.

Dana01
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 10:39 - Změnil/a: Dana01
- Nahlásit

Falka
Ahoj,
taky mě to potkalo (naše zážitky z dovolené tady ).

Moje postřehy - zvládnou se to dá, ale omezení očekávej a asi by jsi musela i přizpůsobit režim na dovolené fence a jejímu hárání.

1 - venčení - správně jsi odhadla, že psi se za vámi potáhnou a pokud budou toulaví, mohlo by to být nepříjemné dvojnásob, protože ani nemáš komu říct, aby si ho chytnul a někteří jsou hodně neodbytní - takže je ideální chodit venčit do bohem zapomenutých míst (přesun vozem, aby ti co čekají před domem "ztratili nit" a vyhýbat se rušnějším místum (ale jestli tam nějaké budou ví, bůh)

2 - špinění - nevím, do jakého luxusu jedete, ale my měli na zemi koberec, takže bez háracích kalhotek ani ránu, nechtěla jsem mít žádné nepříjemnosti při předávání pokoje

3 - koupání - no nevím, taky jí normálně nechávám spíš smočit po břicho (aby se opláchla), když tak se dá vodou polít, aby byla mokrá, ale minule moje fenka dostala po hárání, kdy se koupala, zánět - nevím, jestli to bylo spojené, ale už podruhé neriskuju . Když budete tak daleko, tak bych to asi taky neriskovala, protože kde tam budete hledat veterináře...

Tak snad se vám to hárání vyhne a jinak pevné nervy

abby
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:23
- Nahlásit

Falka

Zažila jsem to a kdybych měla na vybranou,tak to znovu nepodniknu.Zažili jsme s tím krušné chvíle,protože stačí jeden toulavej pes a dokáže to otrávit celej den.Nehledě na to,že ani ona nebyla ve své kůži.

dejavu
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 14:33
- Nahlásit

Rozhodně bych háravku nepouštěla koupat, viděla jsem feny s tak ošklivými záněty dělohy, kt. si přivodily při koupání při hárání, že to považuji za nebezpečné.
Pokud ti částečně odhárá a nebudeš si jistá, jestli už je bezpečno, či kdy bezpečno bude, můžeš jít na veterinu na krevní odběr, ze kterého zjistí hladinu hormonů a řeknou ti, od kdy to bude bezpečné. To vyšetření stojí asi 3 stovky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání