| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 20:39 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Ti cestovatelé, kteří navštívili Řecko, možná potkali tulácké psy...
Já sem se před necelým týdnem vrátila z Polichrona na Chalkidikách, krom krásného moře a okolí, tam za náma docházelo asi pět psů... někteří hubení až na žebra, někteří ne. Od Čecha, který tam pracoval, jsme se dozvěděli, že v Řecku útulky nejsou... To mě zaráží jelikož Řecko je členem EU !!! On jim dává denně kýbel vody a nosí zbytky z kuchyně... Hafani už ví jak na to, někdo nový přijede a už jsou hned u nich. Sice něco vyžebrají, ale jsou to velcí psi, kterým to nestačí. V zimě když místní odjedou do Soluně, tak oni prý žerou trávu... No hrůza... Jeden hafan měl dravčíky a srst mu už vypadávala.. Na ostatních krom blech jsem nic nespozorovala..
Nechcete si ho někdo od tama vyzvednout? Všichni byli hodní a neagresivní...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 21:23
- Nahlásit
Cestou z Řecka jsme tábořili s Němci, kteří si odtud pejsinku vezli.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 21:28
- Nahlásit
Bohužel no....když jsem byla před pár lety ještě s rodiči na Corfu, pamatuju si jak jich v noci chodily spousty po pláži,asi hledali zbytky po turistech, jednoho jsme taky pravidelně krmili...
Letos jsme byli na Kosu, tam byly spíš toulavé kočky, psy jsem snad ani neviděla.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:01
- Nahlásit
Kdyby jen tohle. Neustále mi chodí newslettery o tom, že v Řecku a na Krétě se běžně psi tráví masovými návnadami. Jakmile skončí turistická sezóna, pohodí se do ulic kusy otráveného masa. Následky si asi domyslíte...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:03
- Nahlásit
Nori
Proč by v Řecku byly útulky, když se to dá řešit tak, jak jsem popsala, že jo. Ale abych zase nekecala, jsou tam lidi, včetně např. přistěhovalých Holanďanů, kteří si tam zařizují své soukromé "útulky" - problém je nulová podpora od kohokoliv
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:06
- Nahlásit
Nori
Nechtěli byste raději řešit české psy?
Konkrétně ten černý by se mi líbil celý Fero, ale jak jsou na tom psi v čr?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:07
- Nahlásit
Kdo má silný žaludek, ať se koukne:
http://www.youtube.com/watch?v=JXhT49cPknQ&feature =fvw
http://www.youtube.com/watch?v=OhuDXnLI1h0&feature =related
atd...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:09
- Nahlásit
Mucholabka
Taky si říkám. Stačí ty hrůzy, co se dějou tady. Nebudu podporovat Řecko tím, že tam pojedu a utratím své peníze. To je tak všechno, čím můžu pomoct...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:29
- Nahlásit
corgi a Mucholabka
Ale ja to tak nemyslela,... smajlík mi utekl.. jen sem chtěla vice info o situaci tam...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 22:35
- Nahlásit
Nori
Informace se dají celkem dobře sbírat na facebooku - viz např. skupina "Greece: PROTECT & SAVE YOUR ANIMALS or LOSE YOUR TOURISTS $$$"...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 23:06
- Nahlásit
PROTECT & SAVE YOUR ANIMALS or LOSE YOUR TOURISTS $$$"...
Výborný nápad. Až se to donese Řekům, tak otráví psy už před sezónou.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2009 23:10
- Nahlásit
aren
Výborný nápad. Až se to donese Řekům, tak otráví psy už před sezónou.
Celá aren
náhodou mají v Řecku docela kvalitní chov pitů, určitě nejsou řečtí psi jen o tom, že se toulají.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 07:40
- Nahlásit
Mucholabka
mají v Řecku docela kvalitní chov pitů
A chudáci majitelé aby to měli furt na vodítku a s náhubkem, jinak hrozí, že si pejsek dá na ulici "mňamku"...
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 07:49
- Nahlásit
Mucholabka
To je fajn že mají kvalitní chovy pitů....a co?
Si vem že by u nás všichni hafani co jsou teď v útulcích nebo už u nových páníků (díky útulkům) běhali po ulicích nebo byli mrtví....
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 08:51
- Nahlásit
Toulaví psi se vyskytují všude na světě. Docela dobře se podle jejich chování pozná jak se který národ ke psům chová.
Určitě nemají jednoduchý život ale mají svobodu...myslím že psi co u nás tráví v útulcích celý život jsou na tom v podstatě vlastně hůře.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 08:59
- Nahlásit
Smecka
Já bych to s tou svobodou zase tak nepřeháněla, většina je vychrtlá, kdoví jak to mají s přístupem k vodě, v těch horkách.... A jestli je vážně tráví .
Nikdo neříká že pes prožije celý život v útulku, spousta z nich najde páníky celkem rychle. A v útulku mají aspoň co jíst.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 08:59
- Nahlásit
Tak já mám zprostředkovanou zkušenost se psy v Řecku taky otřesnou, cvičila jsem něco přes roku německou dogu a zeť paničky byl původem Řek, takže na prázdniny sebrali svoje 2 dogy + tu co jsem cvičila a že s nima ztráví léto tam, nevrátil se ani jeden ze psů, všechny je tam přes plot někdo otrávil
V Bulharsku je taky neuvěřitelně toulavejch a hlavně krásnejch psů i košek a to jak v hl. městě, tak i na malých vesnicích, nikoho tam moc nezajímaj...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 09:31
- Nahlásit
Lidi,je to strašný co se děje všude ve světě,ale asi nemá smysl se drásat situací v Řecku či Bulharsku,co zmůžem??Celej svět nespasíme i kdybychom moc chtěli.Můžete mne v poho označit za sraba či nepřítele zvířat,ale já se snažim se těmhle informacím vyhýbat v zájmu zachování zdravýho rozumu
aren
Až se to donese Řekům, tak otráví psy už před sezónou
a není to jedno? aspon se budou kratší dobu trápit
Mucholabka
náhodou mají v Řecku docela kvalitní chov pitů,
no a co jako??Je klidně možný,že v Korei kde psy žerou a stahujou zaživa maj taky kvalitní chov něčeho.
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 09:56
- Nahlásit
Asi se zmenily casy, ja v Recku travila pred 10lety duben-zari 3 roky po sobe, na ruznych mistech a o toulavce se starali celkem dobre vsude, u Volosu dokonce meli kasicku dobrovolniku na ockovani a kazdy podzim je ockovali. Tavernaci jim nechavali zbytky z kuchyne na jednom urcitym miste kde meli i kastroly misto misek a kyble s vodou. Jeden kapo toulavcu, vzdycky chodil sedat na vlnolam a jak videl, ze se vraci barky, zacal stekat, vsichni se tam sebehli a dostavali smejd ryby, az se olizovali za usima a vzhledem k tomu, ze jsem tam vidala temer stejnou skvadru kazdej rok, tak je urco nikdo netravil, ale co jsem mluvila s mistnima, tak oni dost nesnaseli kocky a prej diky psum tam skoro zadny nebyly. Psu tam bylo cca 20-25 na 3km plaze. Vsude je to jen o lidech, ale taky se priklanim k nazoru, ze bysme se meli starat o nase narodni psy a bude porad prace dost, nekteri si taky nezijou v blahobytu viz Jarosov, Vitkovice, tmavsi mensina, zluta mensina apod.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:13 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Taky mne to bolí, ale není řešení dovážení psů odtamtud k nám, protože u nás se jen tenhle rok zvýšil počet psů v útulcích odhadovaně asi o 30%, takto to není možno dále provozovat, je třeba urychleně přijmout opatření, jinak tu máme co nejdřív povolené utrácení jako na Slovensku a dovozy nesocializovaných psů z ciziny, kteří zhusta pak končí v našich útulcích tomu jen nahrávají. My Bulhary a Řeky neovlivníme, ale můžeme bojovat za povinné čipování a sterilizace psů u nás a postihy nezodpovědných majitelů, které se vůbec neřeší.
Zdraví má člověk jen jedno a zbytečně se nervovat a vysilovat případy, které nemají řešení a trápí nás, to je k ničemu.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:17
- Nahlásit
dejavu
To každopádně, jinak utrácení psů v některých útulcích je myslím celkem běžná praxe už i u nás....
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:19 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Já bych to s tou svobodou zase tak nepřeháněla, většina je vychrtlá, kdoví jak to mají s přístupem k vodě, v těch horkách.... A jestli je vážně tráví rain
Když bych tedy měla přidat zážitek z trošku větší exotiky. Byla jsem před lety v Gambii, i tam je u každého hotelu smečka tuláků.
Byli mezi nimi psi ve špatné kondici a prolezlí svrabem, ale většina vypadala hodně dobře. Byli naprosto přátelští a mezi sebou snášenliví. Vždycky čekali na rybáře (jak už někdo popisuje), na zaměstnance hotelů, na přející turisty atd. a od nich dostávali zbytky krmení. Baštili i různé všude se povalující ovoce atd. Nevím jestli procházeli nějakou lidskou selekcí, ale nevypadalo to ... Domorodci se k nim chovali buď nevšímavě, nebo přátelsky. Nikdy jsem neviděla že by je někdo vyháněl.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:24
- Nahlásit
Smecka
Já netvrdím že je nikdo nekrmí, jenom že se mi zdáli pohublí . Ale je fakt že to už jsem slyšela od spousty lidí i o mém psovi .
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:33
- Nahlásit
náhodou mají v Řecku docela kvalitní chov pitůMucholabka
Španělé mají zase kvalitní chov andalusanů. Používají je na koridu.
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:34
- Nahlásit
Smecka
Ne, vážně, já z týdne dovolené nejsem schopna posoudit jak se o ně starají nebo nestarají. Prostě přijedu, vidím desítky potulujícich se psů v podle mě ne úplně ideální kondici. Tak soudím dle toho co z nám z našich podmínek.
Jestli je někdo pravidelně krmí, očkuje nebo je likviduje, to opravdu netuším.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:34
- Nahlásit
rain
Já netvrdím že je nikdo nekrmí, jenom že se mi zdáli pohublí
Já mám raději psy pohoblé, než tlusté jak válce - tomu zase já říkám trápení
|
rain
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:41
- Nahlásit
Smecka
To rozhodně, ale pak od mojí mámy s jezevčím válečkem poslouchám, že svému psovi (podle ní) nedám najíst, že
|