Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / navrat drozda do prirody
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 16:31
- Nahlásit

Ja vim, ze to neni o psech, ale urcite je tady nekdo, kdo se nekdy postaral o ptaci mlade, tak mi treba poradi..
nasli jsme na silnici mlade drozda, nemohlo litat a otviralo zobak, melo hlad. Tak jsme ho vzali. Krmime ho moucnyma cervama. Myslim, ze je dost velky na to, aby uz zralo samo, ale porad otevira zobak, chce krmit, tak ho postupne ucime, aby si aspon bralo samo. To uz se nam tak trochu dari. Snasime ho od nas izolovat, ale strasne se ochocil. Vencime ho na rameni, nosime na zahradu, aby si zvykal na venek. Jenze on odmita se nas pustit. Nechce byt venku a chce byt s nama. Venku za nama beha, vozi se na psovi. Prosimvas se tu sance, ze bude nekdy normalni, odletne do teplych kraju a tak? Ja zacinam mit obavy, ze asi ne...prece ho nemuzu mit v kleci s papouchama...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 17:31
- Nahlásit

handula
hele zkus se voptat tadyk někde ..
http://www.volny.cz/zachr.stanice/

corgi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 17:34
- Nahlásit

handula
Tak to už asi nepůjde, když si takhle zvyknul... Holt jednu klícku navíc speciálně pro drozda

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 17:57 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

corgi
Tak to už asi nepůjde, když si takhle zvyknul
třá jo..školník ondá zachránil malou sojku co se jí chystali straky uklovat Dal jí v práci do super klícky(velikost asi panelákovýho 2+1 )a krmil a krmil.Jezdil každej víkend na chalupu,ptáka s sebou.Byla mocinky společenská a voražená a milovala návštěvy,na který ale chodila pěšky,to bylo dost komický jak de sojka k sousedům po svejch.Postupně se nějak spontánně odstředovala,až se jednoho dne odstředila úpa

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 21:05
- Nahlásit

davidkova renata
handula

tam je hodně blbý, že nebere psa jako nebezpečí
Třeba v Dášence nemohli takhle vypustit veverku, protože ač se snažili o minimální kontakt s ní a aby taky nepřišla se psy moc do kontaktu, tak prostě- je to psí útulek, nevyhli se tomu úplně a ona ty psy prostě jako nebezpečí nebere, což je pochopitelně problém.

handula
zavolej určo do tý záchranný stanice.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2009 21:09
- Nahlásit

davidkova renata

Postupně se nějak spontánně odstředovala,až se jednoho dne odstředila úpa

ty jo, to je skvělý, když se to takhle zadaří.

milovala návštěvy,na který ale chodila pěšky,to bylo dost komický jak de sojka k sousedům po svejch

nám takhle chodil pěšky ke vchodovejm dveřím, když někdo zazvonil před-před Kosťa. Též preferoval pěší turistiku. chodili jsme doma fšicí furt s hlavou pokorně k zemi. Páč jsme měli strach,a bychom ho nešlápli

Skypy
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 06:48
- Nahlásit

handula
no já byt tebů, tak už si ho nechám, protože pokud ho pustíš, tak stejně nebude mět moc šancí na přežití - v lepším případě ho chytne nejaká kočka nebo krahujec, v horším se nepřidá k ostatním a umrzne nebo pokud je tak navyklé na lidi a jejich obydlí, tak se zabyje o okno. Já bych řekl, že jeho šance je tak 20:80.
Já jsem měl doma straku, mrcha jak se naučila lítat, tak mě vždycky frnkla, ale tak za hodinku už pořvávala na střeše a jak člověk vylezl s krmením, tak mu už seděla na rameni, takže za pár dní už to s ňů byla pohoda a večer sem ju vždycky zavřel do klícky. Jo ale jednů se nevrátila a nepředpokládám, že by se osamostatnila, poletovala v dědině po zahradách, takže podle mě ju ulovila nejaká hodňoučká přítulná kočička.

rain
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 07:22
- Nahlásit

Já takhle jako mrňavá našla mládě kosa, už docela velké, ale lítat ještě neumělo. Krmit se naučila za chvíli sama a ráno občas mámě usrkávala z hrnku kafe . "Bydlela" v celém bytě, když jsem přišla ze školy, vždycky mi okamžitě přistála na hlavě . Pak mě mamka pořád přemlouvala ať ji pustím, až jsem to nakonec jednou udělala, netuším jak to s ní dopadlo...

handula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 09:40
- Nahlásit

tam je hodně blbý, že nebere psa jako nebezpečí

jako vubec a to ho mame tejden, chce od psa krmení...a jak rikam, ted mu lítá na zada a vozi se na nem...copak psu, ale kocek se bojim, tohle je pruser, kdyz se vubec neboji
Vcera jsme ho dali do ptaci budky ven a nechali ho tam asi 3 hodiny, a nehnul se z mista, jak me uvidel, tak mi vlitnul na hlavu, pak se prolitl k sousedum na strechu a rychle se zas vratil...No jo budu muset nekam zavolat... Jako zavirat ho je mi proti srsti, kdyby tak chtel bydlet na zahrade

petl
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2009 10:01
- Nahlásit

my jsme jednou takhle měli sýkoru - jednoho dne se z toho ramene prostě rozletěla a už se nevrátila...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání