| Autor |
Zpráva |
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 08:16
- Nahlásit
Tak se vracím ke starému tématu .
Zverimex v Libni dle informace paní po telefonu už nefunguje a Gappay končí s obojky na 69 cm.
Prosím tedy kdo byste věděl, kde koupit řetízkový stahovák 74 cm, svařovaný, který vydrží, ne z Číny...
Koukala jsem na odkaz od Dines (http://eshop.salonoliver.cz/obojky/Ring-5---retiz ek-chrom---3mm--75-cm/588-Ring-5), ale nemají tam fotky a bližší info, a nic jiného jsem nenašla.
Díky za tipy.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 09:00
- Nahlásit
LucieS
Zverimex v Libni už nefunguje
A já tam furt posílám lidi.... Díky za zprávu.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 09:52
- Nahlásit
No, snad je ta zpráva správná.. volala jsem na mobil uvedený na netu kvůli otvíračce a paní mi oznámila, že z nějakých důvodů ukončila podnikání.
Pak jsem si říkala, že je možné, že zverimex třeba provozuje někdo jiný, ale fakt nevím, nebyla jsem tam.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 10:42
- Nahlásit
Já mám taky od gappaye, s těmi většímy oky, sice drží, ale ty prsty při obraně trpí, au , au.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:26
- Nahlásit
LucieS
Koukala jsem na odkaz od Dines (http://eshop.salonoliver.cz/obojky/Ring-5---retiz ek-chrom---3mm--75-cm/588-Ring-5), ale nemají tam fotky a bližší info, a nic jiného jsem nenašla.
Díky za tipy.
Mám tip - napiš jim e-mail, a oni ti pošlou víc info a snad i fotku
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:28
- Nahlásit
Dines ) Psala jsem do Gappay a nic, tak zkusím být optimista a jo, napíšu i sem .
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:33
- Nahlásit
LucieS
Na co ty ten obojek potřebuješ? Nevypadá jako klasickej stahovák, protože prakticky "nemá" oka
Ale teda za cca dva měsíce mýmu psovi vyškubne tak odhadem 10 chlupů
a drží a drží a drží - ale to už sis přečetla na předchozí stránce
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:43
- Nahlásit
Dines
No já právě nevím, jak vypadá, prostě jsem klikla na tebou doporučovaný odkaz a tam není fotka . Až teď, když si čtu, že vypadá jako řetízek na ozdobu, si říkám, že jsem asi vedle jak ta jedle .
Hledám dál!! Sakra .
Potřebuju normální řetízkový stahovák, který vydrží, když se hodňounký nenápadný psík ve zlomku vteřiny rozhodne, že ten okolojdoucí jde moc blízko a má určitě nekalé úmysly a chce nás oba přepadnout a sežrat...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:51 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
LucieS
Jako podle mě by vydržel i to - teda aspoň u mého 26kg pudla ten 3mm vydrží - a že taky umí vystartovat padouch
A pokud ten 5mm udrží vlkodava...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:51
- Nahlásit
LucieS
Hele a nezkusila ses paní bývalé majitelky zverimexu zeptat, odkud ty obojky objednávala? Koupil jsem je tam někdy tak v roce 2005 nebo 2006 a ještě potom si je tam koupilo pár známých, takže je zjevně objednávala dál. Než to zabalila.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 14:54
- Nahlásit
Hele a nezkusila ses paní bývalé majitelky zverimexu zeptat, odkud ty obojky objednávala?
Nezeptala . Ale to číslo někde asi budu mít...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2009 15:06
- Nahlásit
Dines
aspoň u mého 26kg pudla ten 3mm vydrží
Když ono jde o to, získat co největší "bezpečnostní násobek" a co největší spolehlivost. Blbý je když obojek prdne právě v okamžiku náhoda-blbec a ty dostaneš karabinou do čela.
Další důležitá věc v provedení obojku, která mě minule tady nenapadla, je umístění sváru v článku řetězu. Když je svár v místě, kde se za normálních okolností stýkají dva články řetězu, jak to mají ty čínské paskvily, je svár namáhán nejenom na tah, ale i na ohyb, což je prů*er, protože se tak svár mnohem snadněji zlomí a je vymalováno. Snad to dělají proto, aby byly sváry skryté a obojek vypadal uhlazeně.
Když je naopak svár uprostřed článku, jako u toho mého obojku, je namáhán jen na tah a vydrží toho mnohem víc. I kdyby sváry byly provedené stejně, což nejsou.
|