| Autor |
Zpráva |
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2009 20:17
- Nahlásit
Máte čipovaného psa a čip nemáte v registru? Národní registr má nyní akci http://www.narodniregistr.cz/novinky.php?id=40 Jestli to dobře chápu, mělo by to platit i pro tetování. Tak zauvažujte, čip bez registrace je totiž prakticky k ničemu.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 10:33
- Nahlásit
Díky, nechám si regnout Morda konečně. I když tím si podepíšu, že do mě zůstane nadosmrti.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 11:41
- Nahlásit
kokrvnouzi
super! když jsem je chtěla registrovat před časem, musela jsem mít papír a jít k vetovi a kdesicosi, no pořád jsem si nemohla najít čas
teď jsem přihlásila on-line všechny a ještě zadarmo, super
(jen teda zajímavý je, že jednoho mi přijali rovnou a pro zbytek mám čekat dva dny na potvrzovací email )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2009 13:54
- Nahlásit
tyjo supeeer, ja este nemam registrovanou nikde malou (tentyz duvod jako wami ) tak ju hnedko supnu semko a bude
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2009 17:40
- Nahlásit
Tak to jsem ráda, že se vám to hodilo... Nám se před časem podařilo vrátit čipovanýho labradora, kterého někdo zřejmě ukradl před 2 rokama. Nemít registrovaný čip, nikdy by se domů nedostal!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 12:07
- Nahlásit
K identifikačnímu číslu zaregistrovanému v rámci této akce není automaticky vystavován identifikační průkaz zvířete. Vystavení identifikačního průkazu zvířete na žádost majitele je zpoplatněné, cena služby je 75,- Kč. Poplatek hradí majitel předem na účet 182 064 426/0300. Jako variabilní symbol platby uvede koncové sedmičíslí mikročipu nebo číslo tetování a do zprávy pro příjemce napíše příjmení majitele, registrované v databázi. Identifikační průkaz je poté vystaven a zaslán do 4 týdnů od připsání platby na účet. Platby bez variabilního symbolu nemohou být identifikovány!
To je co? To je pas? Když mám, tak nepotřebuju?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 15:30
- Nahlásit
impact
Nene, je to taková kartička o velikosti platební karty, kde je napsaný číslo čipu a možná ještě něco.
Doufám, že nemystifikuju....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 16:09
- Nahlásit
Hafina
Nene, je to taková kartička o velikosti platební karty, kde je napsaný číslo čipu a možná ještě něco.
Doufám, že nemystifikuju....
A k čemu je to dobrý?
Je to nutný?
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 16:36
- Nahlásit
Tak to je super, už se k registraci několik týdnů chystám, tak tohle mě konečně donutí s tím hnout. Díky za info
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:21
- Nahlásit
díky díky jsou tam
|
cernunnos
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 21:47 - Změnil/a: cernunnos
- Nahlásit
Hafina
Dines
A k čemu je to dobrý?
Je to nutný?
Je to kousek plastu na kterém je natištěné číslo čipu a také vyjádřené v čárovém kódu, kdyby si někdo chtěl udělat radost a číst to čtečkou čárového kódu, a pak tam jsou ty krásné žluté hvězdičky EU. Je to dobré jen k tomu, že by se vám nechtělo mít po ruce europas nebo PP, kde je (pokud je) číslo čipu až ho budete potřebovat nějam napsat nebo nadiktovat. Na helpdesku paní říkala, že se to může nosit v kabelce, ale já ty kartičky stejně v kabelce nenosím a válí se mi doma někde poblíž toho europasu. Stejně mám čip zapsaný ještě nejméně na 20 místech v počítači, na flešce na skenu PP... Číslo čipu se dá zapsat do mobilu, vždyť kdo venčí s kabelkou...
Jinak ty peníze (75 kč) za kus umělé hmoty jsou opodstatněné, Registr má s vydáním a zasláním nějaké náklady...
Registrace zdarma je to příjemná akce, zejména s online registrací. Je to velmi pohodlné a Národní registr tak získá bez námahy spoustu záznamů, které byly třeba v jiných registrech... Ale vzhledem k tomu, že ne všechny ty registry fungují dobře, tak to stojí za to. Tady aspoň se na hotlajně člověku věnují. Zejména když lidem nevadí, že ten systém nesplňuje parametry pro ochranu osobních údajů a radostně dávají svá osobní data na nezabezpečené weby.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2009 22:54
- Nahlásit
Tak jsem sem po dlouhý době koukla a vidím, že jsem dobře udělala O víkendu psici zaregistruju
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 10:57
- Nahlásit
Děcka pozorte, už zase prudím, ale já si nemůžu pomoct, každou chvíli máme na útulku čipovanýho psa a výsledek je ten, že psovi udělali zbytečnou díru do kožichu, protože čip není registrovaný a tedy pro psa naprosto bezcenný- domů ho nevrátí. Teď jsem objevila nový registr o kterém jsem dosud neměla tušení, který registruje všechny druhy čipů při online registraci zdarma! Navíc je stejně jako Národní registr součásti mezinárodní sítě PETMAXX. Takže kdo jste propásl akci Národního registru a nechcete platit 170 kč, máte šanci zde. http://www.backhome.cz/ Zároveň tímto informuji všechny mají něco společného s nalezenými zvířaty (útulkáři, nouzaři i náhodní nálezci) o existenci tohoto registru.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 11:01
- Nahlásit
kokrvnouzi
héélp,su tupé a nevim..platí to též pro tetování bo čip nemám, ani se nechystám..
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 11:05
- Nahlásit
davidkova renata
já myslím, že ne. Otvírala jsem formulář a čip je tam povinná kolonka, leda by brali za vyplnění kolonky čip položku Nemám!, ale to asi ne. Leda se zeptat přímo tady: http://www.backhome.cz/kontakt
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 11:13 - Změnil/a: kokrvnouzi
- Nahlásit
davidkova renata
podle tetování já hledám psy tady https://www.petpas.sk, pokud máš petpas, tak by si tam měla být, pokud ne tak sem registruje veterinář, viděla jsem tam i psy bez pasu zaregistrovaný, takže by to mělo jít. Není to klasický registr, ale aspoň něco. Zvlášť pokud se jedná o psa tetovaného např. v útulku a nebo import (dohledat nalezeného importa přes PK se mi nezdařilo, stále dokola jak kolovrátek mi odepisovali, jak jsem si spletla plemeno a po zaslání fotky mi odpověděli, že byl nejspíš tetován v útulku), by to nebylo od věci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2009 11:26
- Nahlásit
kokrvnouzi
aha díky .Petpas taky nemám,mám NO s PP,ti se pořád tetují,takže čipovat jí navíc fakt nebudu,jen jsem myslela,zda by se akce nevztahovala i na nás,jelikož slovo Akce či Sleva má pro mne magickou moc..málokdy odolám byt to vůbec nepotřebuju Ale díky moc
|
ťapka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2009 07:47
- Nahlásit
S tím čipováním jde hlavně o to, že pokud budete někdo chtít jezdit s pejskem do ciziny, tak od roku 2011 budete muset mít psa (nebo jiné zvíře) označené mikročipem podle nějakého poředpisu EU. A samozřejmě pokud označené mikročipem, tak i řádně registrované na majitele. Pozor - spousta lidí si nechá psa označit u veta a myslí se, že je registrace automatická. Někteří veterináři ji za vás vyřídí někteří ne. Vždycky se zeptejte.
http://www.animal-rescue.cz/index.php?strana=infor mace2&clanek=6
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2011 13:17
- Nahlásit
Oživuji staré téma - v současné době on-line registrace zdarma u:
www.backhome.cz
Veterinář mi doporučil backhome, prý snad koupil národní registr nebo co. No, nevím, protože registr stále vyžaduje platbu i za on-line registraci.
|