Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / ptáčata sýkorek
Autor Zpráva
kiny
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 20:12
- Nahlásit

ahoj, vím že to se psama moc nesouví, ale snad to někdo bude vědět. Dneska jsme našli dvě ptáčata sýkorek. Spíš je našla kočka, která si je snažila dát k svačině (nebo si s nima jenom pohrávala - bylo to takový odrostlý kotě), ale přežili to a nejsou (teda alespoň na pohled) zranění. Jelikož to bylo u nás u baráku, tak jsme je umístili vysoko na parapet okna, aby je
mohli najít rodiče. Jenomže si nemůžeme být jistí, odkud je ta kočka přitáhla a jestli to nebylo třeba dál. Teď nevíme jak se o ně starat, ptáčata už jsou větší (už nemají takový to chmýří, ale na většině těla normální peří). Zkoušeli jsme je nakrmit
nejprve piškotem namočenym ve vodě, to jim teda moc nejelo, pak asi za půl hodiny jsme to zkoušeli znova, tentokrát namočeným krmením pro akvarijní rybičky - což jim strašně chutnalo. Mohl by nám někdo poradit, jak postupovat? Díky moc

aren
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 20:35
- Nahlásit

Zkusila bych zatelefonovat o radu do některé záchranné stanice pro volně žijící zvířata, například sem

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 20:47
- Nahlásit

kiny
Šmarjá, sýkorky snad žerou hmyz a jeho larvy, tak co radši zkusit nějaké červíky ze zverimexu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 21:08 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kiny
Určitě po loňské zkušenosti doporučuju spíš zavolat na stanici a domluvit, že je tam dovezete, protože nejde jen o to je odchovat ale připravit je na život venku, tzn. je například musíte naučit hledat potravu a spoustu jiných věcí. Pro teď jim uvařte vajíčko a dávejte jim ho. To jako první záchrana. Pak můžete dávat moučné červy ze zveráku. Krmení pro rybičky ne.Při krmení na ně nemluvte, aby si jídlo nespojovali s lidským hlasem, mohlo by to pro ně posléze v přírodě být velký negativum.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 21:26
- Nahlásit

Tak ono by stačilo si sednout někam stranou a pozorovat, jestli je rodiče našli. Malí ptáčci je volají. Je to jednodušší, odchovat ptáčata není úplně snadné (jestli mají ještě okolo zobáčku barevné výrůstky, tak jsou ještě malí).

Smecka
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 21:26
- Nahlásit

Při krmení na ně nemluvte, aby si jídlo nespojovali s lidským hlasem, mohlo by to pro ně posléze v přírodě být velký negativum.

A tvařte se jako sýkorka.
(Pardon nemohla jsem si pomoct)

makrel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 21:44
- Nahlásit

Nám sýkorčata, co jsme chtěli zachránit umřely. Asi potřebují tu stravu, kterou mají v přírodě, takže doporučuju tu stanici.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 21:58
- Nahlásit

Smecka
Pardon nemohla jsem si pomoct

tak já vam pani pomůžu!

no ale fakt to tak je, ono se na ně vůbec nemá teda mluvit, nemají si na člověka právě vůbec zvykat. A já do Chmejří mluvila jak do mikrofónu, jak jsem zvyklá od Kosti a jak jsem ho přemlouvala, aby začlo žrát. Pak mi "vynadali", že dělám hovadinu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání