Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zápach na zahradě :-)
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 18:54
- Nahlásit

Pejsa má na zahradě oblíbené vyprazdňovací místečko (i když jsme pořád venku v pohybu, tak prostě chodí na záchod i doma...). Samozřejmě se vzrůstající teplotou začaly vzrůstat i kecy od zbytku rodiny ve stylu "Už teď to smrdí a počkej až začne ještě více svítit sluníčko" a "Je to hned u plotu, co si pomyslí návštěvy a kolemjdoucí", bohužel je to místečko také nedaleko oken domu. Obávám se, že pejsovi asi nevysvětlím, že přes noc nemá na zahradě ani čůrat ani kadit...
Slyšela jsem o nějakém biologickém prášku (enzymy?), kterým by místo posypalo a ono to urychluje rozklad... Máte nějaký nápad?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:15
- Nahlásit

Noemi
No já nevim, my to v létě prostě denně sbíráme a je klid
Ten prášek měli tuším u Barona. Šlo tam ale o to, žes na zahradě vykopala díru, na to dala "suché WC", do kterého jsi házela sebrané bobky, a pak tam sypala ten prášek, který urychlil rozklad v té díře. Aspoň tak si to pamatuju.
No a nebo se dá pořídit sprej "tady ne", nevím ale, jak by to fungovalo na zahradě, ty spreje jsou dělaný asi na použití v bytě. Že bys tím nastřkala to nejhorší místo, tedy pod okny, aby bobky vznikaly jinde...

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:18
- Nahlásit

Co na místečko zasadit keříček? Nebo to alespoň na chvíli oplotit plůtkem třeba tím drátovým co se zapichuje do země, stojí pár korun, než si pejsa zvykne chodit jinam.

impact
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:23
- Nahlásit

Maya
Aby si nezvyk pak cárat po celé zahradě...

Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 22:51
- Nahlásit

Mě nevadí kam chodí... Jde mi o neutralizaci zápachu...

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2009 23:44
- Nahlásit

Noemi

ja to delam tak, ze kazdy vecer otevru branku a zahradu vyvetram.

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:11
- Nahlásit

Psíček

tak to uz predpokladam, ze na urovni, na ktere se zde diskutuje, neni treba zduraznovat.

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:51
- Nahlásit

Maya
Ten zapichovaci drateny plutek maji v OBI? Potrebovala bych ho kolem kvetinek, ale nemuzu ho u nas v zapadakove sehnat

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:59
- Nahlásit

Noemi
nemohl/a bys spíš vysvětlit zbytku rodiny, co obnáší držet si psa a udělat mu podmínky pro život, adekvátní pro tento živočišný druh?
Měla bych za to, že pomyslný zájem návštěv a kolemjdoucích nebude nadřazen zájmům obyvatel vašeho pozemku, a pokud Vám smrdí psí venčení se na pozemku, které je pro psa zcela fyziologické a má význam i teritoriální, budete muset udržovat na těchto místech zvýšenou hygienu.
Já používám na betony wapík se savem, a na trávu prosté prolití vodou, s pečlivým sběrem wohen každé ráno.

argosek
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:40
- Nahlásit

pod to, co napsala sali se mohu podepsat. snad jen ten wapik se savem nepouzivame a misto "kazde rano" bych dal "kazde jaro".

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:40
- Nahlásit

corgi
Jo, kupovala jsem ho v OBI i u nás v obchodě s potřebama pro zahrádkáře, většinou mají různé barvy a dvě výšky na výběr, kupuje se to na metry, taky to používám na jaře kolem kytek než povyrostou, pak už se psiska vyhýbají, ale jako malý by mi je zadupali.

argosek
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 22:32
- Nahlásit

Psíček

tak to je vyborny, bych mel teda prosbu, vzdy kdyz se do toho pustis, napis mi sem spravu a ja se pri ty prilezitosti vokoupu .... jinak na to stale zapominam a ta pravidelnost mi pak chybi ....

ted

ankaras
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2009 23:12
- Nahlásit

tady se člověk někdy pobaví, co lidi trápí když mi to smrdí, tak to seberu a zbavim se toho a hotovo, ne?

ankaras
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2009 08:55
- Nahlásit

Psíček
co je to zas za blbost, proc bych se mel zbavovat neceho, co smrdi
- nikdo neříkal, že ty

jsem vadnej nebo co?
- to nevim , neznam, nemůžu posoudit

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání