| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 18:54
- Nahlásit
Pejsa má na zahradě oblíbené vyprazdňovací místečko (i když jsme pořád venku v pohybu, tak prostě chodí na záchod i doma...). Samozřejmě se vzrůstající teplotou začaly vzrůstat i kecy od zbytku rodiny ve stylu "Už teď to smrdí a počkej až začne ještě více svítit sluníčko" a "Je to hned u plotu, co si pomyslí návštěvy a kolemjdoucí", bohužel je to místečko také nedaleko oken domu. Obávám se, že pejsovi asi nevysvětlím, že přes noc nemá na zahradě ani čůrat ani kadit...
Slyšela jsem o nějakém biologickém prášku (enzymy?), kterým by místo posypalo a ono to urychluje rozklad... Máte nějaký nápad?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:15
- Nahlásit
Noemi
No já nevim, my to v létě prostě denně sbíráme a je klid
Ten prášek měli tuším u Barona. Šlo tam ale o to, žes na zahradě vykopala díru, na to dala "suché WC", do kterého jsi házela sebrané bobky, a pak tam sypala ten prášek, který urychlil rozklad v té díře. Aspoň tak si to pamatuju.
No a nebo se dá pořídit sprej "tady ne", nevím ale, jak by to fungovalo na zahradě, ty spreje jsou dělaný asi na použití v bytě. Že bys tím nastřkala to nejhorší místo, tedy pod okny, aby bobky vznikaly jinde...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:18
- Nahlásit
Co na místečko zasadit keříček? Nebo to alespoň na chvíli oplotit plůtkem třeba tím drátovým co se zapichuje do země, stojí pár korun, než si pejsa zvykne chodit jinam.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 19:23
- Nahlásit
Maya
Aby si nezvyk pak cárat po celé zahradě...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 22:51
- Nahlásit
Mě nevadí kam chodí... Jde mi o neutralizaci zápachu...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2009 23:44
- Nahlásit
Noemi
ja to delam tak, ze kazdy vecer otevru branku a zahradu vyvetram.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:11
- Nahlásit
Psíček
tak to uz predpokladam, ze na urovni, na ktere se zde diskutuje, neni treba zduraznovat.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:51
- Nahlásit
Maya
Ten zapichovaci drateny plutek maji v OBI? Potrebovala bych ho kolem kvetinek, ale nemuzu ho u nas v zapadakove sehnat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 08:59
- Nahlásit
Noemi
nemohl/a bys spíš vysvětlit zbytku rodiny, co obnáší držet si psa a udělat mu podmínky pro život, adekvátní pro tento živočišný druh?
Měla bych za to, že pomyslný zájem návštěv a kolemjdoucích nebude nadřazen zájmům obyvatel vašeho pozemku, a pokud Vám smrdí psí venčení se na pozemku, které je pro psa zcela fyziologické a má význam i teritoriální, budete muset udržovat na těchto místech zvýšenou hygienu.
Já používám na betony wapík se savem, a na trávu prosté prolití vodou, s pečlivým sběrem wohen každé ráno.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:40
- Nahlásit
pod to, co napsala sali se mohu podepsat. snad jen ten wapik se savem nepouzivame a misto "kazde rano" bych dal "kazde jaro".
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:40
- Nahlásit
corgi
Jo, kupovala jsem ho v OBI i u nás v obchodě s potřebama pro zahrádkáře, většinou mají různé barvy a dvě výšky na výběr, kupuje se to na metry, taky to používám na jaře kolem kytek než povyrostou, pak už se psiska vyhýbají, ale jako malý by mi je zadupali.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2009 22:32
- Nahlásit
Psíček
tak to je vyborny, bych mel teda prosbu, vzdy kdyz se do toho pustis, napis mi sem spravu a ja se pri ty prilezitosti vokoupu .... jinak na to stale zapominam a ta pravidelnost mi pak chybi ....
ted
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2009 23:12
- Nahlásit
tady se člověk někdy pobaví, co lidi trápí když mi to smrdí, tak to seberu a zbavim se toho a hotovo, ne?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2009 08:55
- Nahlásit
Psíček
co je to zas za blbost, proc bych se mel zbavovat neceho, co smrdi
- nikdo neříkal, že ty
jsem vadnej nebo co?
- to nevim , neznam, nemůžu posoudit
|