Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mallorská doga
Autor Zpráva
Rona
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 12:12
- Nahlásit

Znáte někdo toto plemeno? Můžete mi o něm napsat nějaké osobní zkušenosti? Ve standardu jsou jen obecné informace. Jak je možné, že toto plemeno nebylo v naší republice rozmnoženo, jako spousta jiných molossů? Zajímalo by mě, proč zrovna o mallorku není zájem, když psi podobného vzhledu -boxeři,buldoci,staffordi- jsou dnes populární. Mě se velice líbí.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 13:32
- Nahlásit

Ronaneni zajem,je to dost velke plemeno,mne se taky libi,u nas je kousek chovatel z detmarek,je to velice osobite plemeno a i kdyz bylo pouzivano jako policejni pes v zemi puvodu,pry se s nim nema cvicit obrana,coz ja jako nechapu,kdyz na obrane nejde o agresy,psala to nejaka chovatelka v predeslem pes pritel cloveka,tak nevim,u nas v orlove jsou tri a v pohode.

Kláásek
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 19:22
- Nahlásit

No tak v obranách sice nejde o agresi ale u takového psa to může tu agresi vyprovokovat třeba ted si nevspomenu v jakém čísle pes přítel člověka je o kanárské doze a oní to taky říkají že by se sní nemělo cvičit obrany že jim pes napadal ostatní ve výstavním kruhu.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 19:55
- Nahlásit

Kláásekja vim,ze to bylo myslim ne ted tady v tom,ale v predeslem,no ja si myslim,ze tady ti psi to maji celkem dobre srovnany v hlave a určo dobre rozlisi obranu na fika a ostatni psi,tak potom kdyby byli takovy,tak by se jako policejni psi nemohli vubec pouzivat,je fakt ze obranu maji v sobe geneticky danou,ale kdyz nekdo obrane rozumi a dobre ji dela,tak nechapu proc by se nemohli ucit tu obranu,protoze pojem ostrost a agrese je fakt dooost velky rozdil

hally001
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2009 17:38
- Nahlásit

kamarád na slovensku mám chovatelskou stanici. K rodinným příslušníkům a přátelům rodiny dobrý, jinak dost ostražití....s ostatními psy se nemusí..ale třeba se jedná o vyjímky, který potvrzujou pravidlo)

moll
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 06:56
- Nahlásit

je to pes povahově podobný brazilskému filovi - taky samostastně myslící a vyhodnocující a hlavně řešící situaci. naprosto miluje svého pána, jeho rodinu a majetek a je ochotný to bránit do posledního dechu. problém trochu je, že za narušitele považuje všechny další tvory a důvěru k cizím lidem získává pomalu. s obranama je problém v tom, že pes nemá velkou otřebu si hrát nebo sportovat a kousačky na rukáv naprosto neřeší - ví, kam v případě potřeby efektivně kousnout a to taky udělá.

Rona
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 17:18
- Nahlásit

A to mě právě zaráží, když má povahu podobnou třeba právě file, že jich je tak málo. Fil u nás bylo taky poskromnu a teď se počítají na stovky. Přitom mallorka je skladnější, míň náročná na spotřebu krmení atd. Čím to může být, že kynology neoslovila?

hally001
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2009 22:24
- Nahlásit

Rona-bych řekla, že jde o cenu. Koukala jsem na starší Faunu a nabízejí tam brazilky bez PP za pár tisíc....malorskou bez PP jsem ještě neviděla

Rona
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2009 10:08
- Nahlásit

Štěňátko s PP stojí asi 15.000,-, co jsem vysledovala z inzerátů a v Annonci nabizí fenku bez PP za 1.000,- a asi se jí nemůžou zbavit.

mallorka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2013 15:06
- Nahlásit

Rona
Ahoj.Chovala jsem Mallorky 12 let a nyni mam Canarskou dogu.O toto plemeno neni takovy zajem,jak o Fily apod.jelikoz je hlavne velka cena s pp,bez pp je jich uplne poskrovnu,za druhe,hodne lidi toto plemeno nezna a tim padem do toho nepujdou a za treti,jsou to rvaci a to lidi nechteji i kdyz je nekdy vyjimka,ale jsou to jinak uzasna stvoreni.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání