| Autor |
Zpráva |
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 14:49
- Nahlásit
Uvazuju, ze hafanovi koupim na prochazky postroj, je hodne chupaty a z obojku, kdyz chce se vyvlikne (dneska vbeh za mamou do Lidla a zacal tam stekat na cely kram at uz mu koupi rohlik a jde dom )
Co mu mam zmerit, abych vedela velikost?
Potrebuje polstrovany?
Jaky je rozdil mezi timhle typem?
http://www.packa.cz/d1093-postroj-nylonovy-
a timhle?
http://www.packa.cz/d1084-postroj-nylonovy-dog-squ are-cushion-m-754dsqt820
dekuji
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 16:05 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
lucYnka XIII
My tohle u huňáče řešíme utažením obojku - zjistila jsem, že se vyvlíkne z obojku, který je nastavený "tak akorát", stačilo trošku utáhnout a je to. Samozřejmě ne tak, aby se pes dusil Z postroje se sice nevyvlíkne, jen já bych se třeba bála, že se ten můj všivák naučí tahat.
Ten první je jednoduchý, nijak nepolstrovaný, ale potisk má reflexní. Ten druhý je trošku polstrovaný, ale nereflexní. Říkáš, že je to chlupáč, takže extra polstrovaný potřebovat nebude. Většinou jsou veliskosti dělané podle obvodu přes hrudník - tzn. za předními packami kolem hrudníku ne úplně těsně (rezervu podobně jako u obojku).
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 16:54
- Nahlásit
obojek ma opravdu hodne volny, zakazovala jsem ho nasim utahovat, aby ho neuskrtili, ale trochu ho zkusim utahnout
corgi
uplne OT: vcera jsem videla hafana vypadal jak liska na kratkych nozickach, barva cerna s palenim, srst hunata, velikost asi 15 kg, modre oci
Jsem si na tebe hned vzpomnela, ze se musim zeptat. Muze mit tyhle barvy welsh corgi?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 19:04
- Nahlásit
lucYnka XIII
No tak teoreticky by to mohl být corgi. Huňatý a 15kg by souhlasilo, ale modré oči jedině u cardiganů. Černý s pálením může být i pembrok, ale u nás takového nemáme, jen takové cardigany. Ovšem jestli cardigan černý s pálením může mít modré oči, to nevím
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2009 19:08
- Nahlásit
lucYnka XIII
Modré oči by měl mít asi jen cardigan v barvě blue merle, ale vygooglila jsem i trikolory s modrýma očima, tak nevím
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2009 17:28
- Nahlásit
lucYnka XIII
tak utažený obojek by měl pes teda mít už jenom z důvodu, aby se ti nevyvlíknul a někam neskočil pod auto, to že ho nemá utažený moc poznáš tak, že pod něj vložíš ruku, mam taky hodně huňatýho psa a bez problémů
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2009 18:21
- Nahlásit
lucYnka XIII
já mám teda taky chlupáče a nemám s utažením obojku problém. Nikdy pod něj prostě nesmím vsunout víc jak dva prsty a pak vím, že je to ok. je jasný, že když mu ho utáhneš úplně na fest, že ho přiškrtíš, proto ty dva prsty. obojek sem pořídila schválně hladký, bez výrazných výstupků, aby netrhal srst.
|