Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pry by trpel
Autor Zpráva
Misery
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:23
- Nahlásit

Ahoj, mela bych jeden dotaz. Muj kamarad, u ktereho bydlim, mi nechce povolit do bytu psa. Coz teda jsem chapala do doby, kdy jsem si myslela, ze se boji, ze by mu pes byt nicil (krome koupelny a WC mame vsude plovouci podlahu, ktera vim, neni moc dog-friendly). Jenomze ja po pejskovi strasne touzim, hrozne se kvuli tomu trapim, kdysi jsem psa mela (je to 7 let co umrel) a cim dal tim vic se mi po nem styska. Tak jsem se kamarada ptala, co by ho primelo k tomu, aby mi psa dovolil, jestli treba kdybych mu vic prispivala na byt, ze by to bylo jako takove "pojisteni", kdyby pes neco rozbil. A on mi na to rekl, ze by mu nevadil pes v byte, ze ma psy rad (taky mel psa), ale ze by si pes zvykl na nas na oba a ze kdybych se pak odstehovala a psa si vzala s sebou, ze by ho postradal (pes kamarada) a trpel by. Ze pry kdyz on mel psa a odstehoval se od mamy (a pes zustal s ni), tak ze pes skoro prestal zrat a hrozne dlouho trvalo, nez jako si na to zvyknul, ze uz spolu nejsou. Tak ja nevim, mate s tim nekdo zkusenost, co pes citi, jak se chova, kdyz prijde o jednoho panicka, kdyz stale ma jeste druheho? Diky za odpovedi

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:24
- Nahlásit

Bože...většinu psů jsem si brala dosplěýh-vůbec to tak neberou-je to podle pána.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:28
- Nahlásit

ze začátku se mu může stýskat, ale sejde z očí, sejde z mysli. můj pes byl taky zvyklej na taťku, dokud jsem s rodičema bydlela. a když jsem se s ním odstěhovala, byl pár dní smutnej, ale tím to hasne. je nadšenej, když k nim přijedem, ale hrne se do auta, když jedem domu.

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:30
- Nahlásit

Souhlasím s Mucho. Je to divný důvod, to by pak nesměl mít psa asi nikdo, to se může stát vždycky, že se lidi rozejdou nebo odstěhují.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:31
- Nahlásit

makrel
Prosím tě, ty ses ptala na ten coursing na zítra? Uvolnilo se nějaké místo.

Misery
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:34
- Nahlásit

Ja si prave taky myslim...mozna se boji, ze by pak pes chybel jemu...a nebo je to jenom dalsi vyhovorka, proc psa ne
Protoze treba kdyz jsem jela s rodicema na dovolenou do ciziny a psa jsme dali na chalupu hlidat tete, tak kdyz jsme nasedali do auta a odjizdeli, tak se na nas koukal takovym stylem "tak uz vypadnete, at muzu zacit tetu pekne zlobit" a kdyz jsme pak prijeli, tak to byl zase takovej pohled "jezis vy uz jste se vratili? no tak teda vitejte...ale jeste nez pojedem domu, tak se pujdu vybehat na zahradku jo?"

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 17:36
- Nahlásit

Mucholabka
Nee, my už jsme přihlášení na neděli do Karviné, zítra musím makat . Ale dík

Obludka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 18:30
- Nahlásit

Já jsem měla svého psa 7 let. Starala jsem se o něj, venčila ... A pak jsem na rok odjela do zahraničí. Darina )to jako pes), napřed týden kňíkala a nechtěla žrát, ale pak se z toho dostala. Když jsem se vrátila, tak jsme byly celá rodina zase pohromadě, ale postupně se odstěhoval brácha a pak i já se psem pryč. Vždycky z toho byla napřed smutná, ale srovnalo se to. Myslím, že až na vyjímky to pro psy není zas takový problém.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 19:13
- Nahlásit

Misery
Jak říkají ostatní, pes "teskní" tak týden (ale to už musí být opravdu hodně fixovaný na dotyčného člověka nebo jiného psa), pak prostě jde dál. Spíš mi ta kamarádova "výmluva" trošku zavání sebevědomým šovinismem (mám to doma a tak na to začínám mít čuch)

rain
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 19:15
- Nahlásit

Podle mě má spíš jiné důvody... Každopádně pes si zvykne rychle (s lidma je to horší ). Taky jsme měli s bývalým dva psy, spravedlivě si jednoho nechal on a mě "zbyl" druhý . Teď když je chodíme spolu venčit, vždycky se hrnou aby si spolu mohli hrát a nějací páníčci je vůbec nezajímají. Ze začátku jsem to taky tězce nesla

Misery
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 19:21
- Nahlásit

ach jo, ja asi uz nikdy psa mit nebudu Byvaly pritel psa nechtel, kdyz jsem bydlela sama, tak jsem nemohla kvuli praci a ted ho mit taky nemuzu... :-/

verunicicka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 19:33
- Nahlásit

proč jsi nemohla mít psa kvůli práci?

Misery
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 20:03
- Nahlásit

no pracuju nekdy i vic jak 11 hodin denne a nemuzu mit psa v praci

Obludka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2009 20:10
- Nahlásit

Misery
Tak v tomhle mám štěstí. Jsem sice v práci hodně, ale psa si můžu brát s sebou a ještě je tam šťastnej, protože je tam spousta zajímavých lidí a dětí. Mám pastevecký plemeno, takže má lidi místo oveček a miluje je hlídat, hrát si s nimi a honit je.

borderojd
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 00:09
- Nahlásit

Známí měl dogáka, s tim, že si s manželkou naplánovali dovolenou a hafa nechali u svých rodičů. Bohužel se už při návratu psa nedočkali. přestal žrát a opravdu umřel. Vim, je to asi možná divný, že by čtrnáct dní mohlo udělat takovou paseku, ale nevim jediný důvod proč by si to známí vymýšleli.

Misery
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 00:24
- Nahlásit

A nemohl byt nemocny? Muj pes kdyz dostal cukrovku, tak to taky bylo strasne rychly, ale protoze jsme pohotove zareagovali, tak ho doktor zachranil.
Ale i kdyby to byla pravda, tak si myslim, ze sance, ze by se utrapil, kdyz by prisel o jednoho ze dvou panicku...a navic ja mam u psu (a dokonce i u cizich, coz jejich panickove vetsinou neradi videj) prirozenou autoritu, takze si myslim, ze stejne by se vic fixoval na mne, nez na kamarada.

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 07:16
- Nahlásit

Misery
To jsem právě chtěla napsat o tom fixování. Pes stejně má trošku jiný vztah ke každému člověkuv domácnosti, myslím že nikdy to nemá nastejno. Takže když toho psa nafixuješ na sebe, budeš ho cvičit, více se mu věnovat a kamarád se tam bude "jen" vyskytovat, tak by s odstěhováním problém být neměl.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 08:57
- Nahlásit

Misery
Hlavně až jednou k tomu pořízení psa dojde, ujasněte si pořádně čí pes to je. To znamená radši smlouvu napsat jen na sebe, zaplatit jen ze svého atd. Ono nic není navěky, že jo. V krizových situacích se to taky hodí (např. já můžu to mu svému hezky odseknout "A je to tvůj pes? Ne? Tak mi do toho nekecej."

jablunka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 09:11
- Nahlásit

Misery
A nemohl byt nemocny?
Nemusel.Měla jsem ČT,v době dovolených jsme se sebrali a jeli i s dětma a manželovejma rodičma za švagrem na chalupu.Já s manželem jsme po týdnu museli do práce,ale děti tam zůstávali a švára si v tu dobu pořídil štěně NO,tak nám navrhli,aby jsme tam nechali i Timečka.Po týdnu volal,ať si pro něj přijedeme,protože pes nežral,nepil,jen ležel u dveří a naříkal.Po našem příjezdu jako když střelí,zase ten samej veselej pejsek,nažral se ,napil,ale musel s náma domů.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 11:30
- Nahlásit

Misery
Samozřejmě každý pes je jiný. Když mám doma závisláka, který "umírá" i když odcházím do práce, tak je jasné, že to ponese hůř než samostatný pes. Ale pokud se budeš psu věnovat převážně ty a budete mít uspořádané vztahy, případný rozchod s přítelem by se ho jistě tolik nedotknul.

Misery
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2009 14:50
- Nahlásit

Hmm, ja si myslim, ze sance, ze ten pes bude zavislak na obou je podobna, jako ze se oba zabijeme. Tudiz to by se clovek musel bat poridit si cokoliv (zvire, dite...). Protoze ano, ta sance tu sice je, ale kvuli tomu preci clovek nezustane navzdycky sam.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání