Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Teplota na spaní
Autor Zpráva
LucieSv
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 17:45
- Nahlásit

Dobrý den, zkoušela jsem tady prohledávat témata - ale bohužel jsem nenašla. Máme skoro dvouletého voříška (není to úplně prcek - cca 18 kg). Nicméně je z útulku a nemáme ho dlouho a tudíž nemáme moc zkušeností. O víkendu se chystáme na horskou chatu - teplota na spaní tam bude cca 10 stupňů. My máme spacáky, ale přemýšlím, co s pejskem - jestli takovouhle teplotu zvládne, když bude mít dostatečný počet dek. Prosím poraďte kdo máte zkušenost (po procházce ve sněhu se budem moct usušit s v místnosti s kamnama, jde "jen" o to spaníů. Děkuji moc. Lucie

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 17:54
- Nahlásit

Já bych ho vzala do spacáku

inu
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 19:08
- Nahlásit

je krátkosrstej nebo dlouhosrstej?

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 19:38
- Nahlásit

Jako 10 nad nulou? Tak to snad není problém, pokud to není vyloženě zimomřivý hladkosrst

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 19:57
- Nahlásit

No záleží kolik mají doma kde spí. Znám psy, kteří při teplotě pod 25 °C zalézají pod peřinu

corgi
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 21:55
- Nahlásit

makrel
Já musím naopak při -8 psa na noc zavírat do kotce, jinak by spal vykydnutej na sněhu, jak to dělá přes den - ani se nestočí do klubíčka, trotl.

LucieSv
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2009 22:24
- Nahlásit

No, je dlouhostrstej ale ne moc huňatej. Normálně bydlíme v paneláku, takže je zvyklej spát tak při 20 - 21 stupních. Ale venku vydrží v pohodě (myslím i přes víkend, kdy je na zahradě) a to i když mrzne. Jenže to nespí.

makrel
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 06:36
- Nahlásit

LucieSv
Tak mu vemte deky a uvidíte. Přikrýt ho můžete vždycky a když mu bude teplo, tak sám zpod nich vyleze.

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 09:38
- Nahlásit

Takovouhle prkotinu bych vůbec neřešila. V útulku byl určitě ve venkovním kotci. A psi ty teploty tak nežerou, pokud to teda nejsou hladkosrsté zimomřivky.

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 11:34
- Nahlásit

LucieSv

teplota na spaní tam bude cca 10 stupňů....jestli takovouhle teplotu zvládne, když bude mít dostatečný počet dek....venku vydrží v pohodě

Ty jsi teda řešitel.
Když je pes venku na zahradě na jaře při 10 stupních, taky řešíš kde a jak si dá přes den šlofíka?
Dostatečný počet dek podle mě znamená něco pod něj, aby věděl kde je jeho místo a cejtil se jako doma a fertig. On už si to pochystá, aby mu bylo v noci příjemně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání