| Autor |
Zpráva |
Josef123
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 13:49
- Nahlásit
Vlastním loveckého psa, který má čip. Při BZ jsme měli problém při zahájení. Jelikož je můj pes byl očipovaný, nechtěli nás
na zkoušky vůbec pustit, neboť pořadatelé neměli čtečku. Hlavní
rozhodčí mi říkal, že čtečku musí mít majitel psa a né pořadatel. Já
jsem mu říkal, že čtečku by měli mít oni, už v přihlášce jsme psal že
má čip a ne tetovací číslo v uchu. Kdo měl tedy pravdu?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 13:55
- Nahlásit
Josef123
si nejsem jista na stopro, ale myslim ze oni. Kamarad jel nedavno vystavovat fenu a ctecku si pujcoval na veterine s sebou.
Jinak to bude pravdepodobne, az bude cipovani povinny, ale zatim neni....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 13:57
- Nahlásit
Josef123
Co sem tak slyšela tak majitel psa....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:00
- Nahlásit
viky
To znamená, že když máš zvíře jen čipované (můj případ), tak na výstavu si musíš vzít vlastní čtečku? Myslela jsem, že hodně zvířat už je teď čipovaných a že jsou na to na výstavách připravení.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:03 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PeKrato
Na výstavách je to podle mě blbost tam to podle mě nikdo nekontroluje ale na zkouškách když není pes tetovanej - má jen čip tak si musí čtečku obstarat a donés sám majitel..
Rozhodčí to vyžadoval a když nebyla čtečka nepustil ke zkouškám...
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:03
- Nahlásit
PeKrato
To znamená, že když máš zvíře jen čipované (můj případ), tak na výstavu si musíš vzít vlastní čtečku?
jj myslim ze tak to je, ovsem nektery poradatel si ctecku treba zajisti, je dobry si to asi predem overit.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:04
- Nahlásit
Fajka
Na výstavách je to podle mě blbost tam to podle mě nikdo nekontroluje
no to nevim, ale tetovani se kontroluje a pokud pes tet nema a je cipovanej tak se nejak ta totoznost proverit musi ne ?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:05
- Nahlásit
viky
sem byla letos na X výstavách a nikdy nikdo nekontroloval ani tetování ani čip
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:05
- Nahlásit
PeKrato
na výstavu si musíš vzít vlastní čtečku?
jo mela bys ji mit! nebo se s nekym domluvit, bo si ji tam pujcit od nekoho bo neco takovyho!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:06
- Nahlásit
Fajka
nevim sice co mas za plemeno, ale u na vsech vystavach na kterych sem vloni byla nas kontrolovali treba je to od plemene - nevim
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:07
- Nahlásit
viky
mám akitu ale fakt sem ještě neviděla že by to na výstavě někdo konroloval
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:08
- Nahlásit
viky
no voni muzou,ale nemusi, ale proste MUZOU, takze az Fajka nekam pude, muzou ji pozadat aby ukazala kerku bo precetla cip - coz ji bez ctecky nepujde a pak ji nemusej na vystavu pustit zano
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:09
- Nahlásit
Fajka
jj u nas vovcaku jo
jeee aj kamos ma Akity, naky mooc pekny bo co ale jak to ma s ctecku to nevim teda
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:09
- Nahlásit
Mar
no no problémo jmy jsme tetovaný akorát mě teda holky prozradte na jakejch výstavách vás to kontrolovali, páč to mě docela zajímá já sem se s tím ještě nesetkala .. nechci tvrdit že to tak není.. třeba jo
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:11
- Nahlásit
Josef123
tohle je na webu MSKS:
Upozorňujeme všechny základní organizace, že se stále častěji objevují případy, kdy se zkoušky chce zúčastnit psovod se psem označeným čipem. I v tomto případě musí mít rozhodčí možnost ověřit totožnost psa. Je tedy v zájmu pořadatele zkoušek, aby předem zjistil, zda mezi přihlášenými na zkoušku není někdo s „čipovaným“ psem. Pokud ano, musí se pořadatel s psovodem domluvit a zajistit čtečku čipů. Je obvyklé, že ji mají soukromí veterináři, kteří také mohou provádět veterinární přejímku. Finanční náklady s tím spojené hradí buď pořadatel, nebo ten, kdo čipovaného psa předvádí.
Takze zatim asi zadna jednozancna uprava neni.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:13
- Nahlásit
Fajka
páč to mě docela zajímá já sem se s tím ještě nesetkala
mluvim o specialkach NO.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:17
- Nahlásit
Fajka
ja byla na vystave jednou, a tam nekontrolovali
ne ale jako proste maj tu moznost a oni nejsou ti ,co musi na to met ctecku, a bez ctecky ty se neprokazes, tze ju musis met ty proste - dyby chteli, nekde, muzou te zkontrolovat proste no, to je cely.......a ctecku musis mit ty abys mohla dokazat ze ten cip ma a jaky to je cislo....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:17
- Nahlásit
viky
jooo tam sem nikdy nebylo tož netuším a docela koukám.. my chodíme na klasický výsdtavy všech plemen a tam sem se fakt nikdy nesetkala s tím že by to někdo kontroloval..
Jinak co sem byla kouknout na zkouškách z výkonu tak tam fakt přišla holčina s čipovaným psem, neměla čtečku a rozhodčí jí ke zkouškám nepustil ... asi je dobrý si to dopředu dohodnout s konkrétním pořadatelem
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:23
- Nahlásit
Mar
ne ale jako proste maj tu moznost a oni nejsou ti ,co musi na to met ctecku, a bez ctecky ty se neprokazes, tze ju musis met ty proste - dyby chteli, nekde, muzou te zkontrolovat proste no, to je cely.......a ctecku musis mit ty abys mohla dokazat ze ten cip ma a jaky to je cislo....
docela mě to příjde ale technicky neproveditelný... si přectav že z 5.000 psů na výstavě bude 2 tisíce jen čipovaných.. kde jak ti chudáci majitele tolik čteček budou shánět??
Nebo se čipovaný štěně od chovatele kupuje rovnou s čtečkou?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:29
- Nahlásit
Jak cituje Roxana
a mělo by to být ošetřeno v propozicích akce.
Pořádám 1x ročně klubovou akci, něco jako zkoušky/bonitaci a letos jsem na to v propozicích zapomněla a zrovna byli hlášeni 2 čipovaní psi, tak jsem veterinářku co měla dělat přejímku požádala ať veme čtečku, nakonec to ani nebylo potřeba protože ti čipovaní byli i tetovaní
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:31
- Nahlásit
Fajka
kde jak ti chudáci majitele tolik čteček budou shánět??
Přesně tak Taky mi přijde uhozený, že si mám já jako jednotlivec sehnat čtečku jen pro svýho psa, když takových tam budou další stovky
Ale jak říkáš, asi je to nutný dopředu pořešit s pořadatelem.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:34
- Nahlásit
Ketrin
Mě řekla Dvořáková z jednoty,že je na loveckých zkouškách OMS i klubových pořadatel povinen zajistit veterináře i s čtečkou.Dokonce mi řekla,že pokud mě odmítnou kvůli čipu,mám to nabonzovat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 14:36
- Nahlásit
Zuzana T
jj, připadá mi to logický, že se má postarat pořadatel.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 15:44
- Nahlásit
Ketrin
Když organizuji klubové akce, tak veterinář přiveze čtečku.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2009 15:54
- Nahlásit
Fajka
no jako muzes se domluvit, ze jako nekdo ji tam bere a ten ti ji puci zejo
treba nase chovatelka ctecku bere, vzdycky, a pac je snad na kazdy vystave co je, tak ja to vubec neresim kdyby se to naaaahodou stalo, ze by chteli kontrolovat cip, reknu si o puceni chovatelce,ktera tam urco bude
|