Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Smysl života
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 12:46
- Nahlásit

Dali jste si někdy tuto otázku? Teď nemyslím s čistě řečnickým podtextem, ale smrtelně vážně míněnou.

Garfield
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 12:55
- Nahlásit

Smečka
Smysl života se mi, jak už to tak bývá, v průběhu let několikrát změnil.
Řekněme, že by mělo stačit žít každý jednotlivý den tak, abychom v tom jednom konkrétním dni nemuseli zabrečet, nemuseli na nikoho vztekle řvát a naopak abychom měli alespoň jeden malinkatej záchvat smíchu a abychom v tom záchvatu nebyli sami. Pak by bylo asi dobrý dělat čas od času něco pro to, aby nás měl někdo rád, aby nám někdo důvěřoval, aby se na nás někdo těšil a aby byl někdo, koho umíme vždycky rozesmát. To by mělo být takový univerzální.

No a pak je to v konkrétních případech už samozřejmě snaha počít a přivést na svět dítě, vychovat z dítěte člověka tak, aby na nás jakožto rodiče vždycky rád a s láskou vzpomínal, aby měl šťastné dětství a my šťastné rodičovství a aby v něm nějaký náš vklad zůstal po celý život v podobě slušnosti, tolerance, obětavosti, laskavosti, vtipu a inteligence.

V jiném případě je to třeba snaha svou vůlí, časem, energií či třeba i za vydatné součinnosti peněz udělat šťastnějšími jiný třeba i úplně cizí lidi nebo udělat hezkej a smysluplnej život jiným tvorům než lidem, nejlépe tak, že i oni svou vlastní prostou existencí učiní šťastnými nás samotné...

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 12:59 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Garfield
Řekněme, že by mělo stačit žít každý jednotlivý den tak, abychom v tom jednom konkrétním dni nemuseli zabrečet, nemuseli na nikoho vztekle řvát a naopak abychom měli alespoň jeden malinkatej záchvat smíchu a abychom v tom záchvatu nebyli sami

V jiném případě je to třeba snaha svou vůlí, časem, energií či třeba i za vydatné součinnosti peněz udělat šťastnějšími jiný třeba i úplně cizí lidi nebo udělat hezkej a smysluplnej život jiným tvorům než lidem, nejlépe tak, že i oni svou vlastní prostou existencí učiní šťastnými nás samotné...

hásky jste to pani napsala, takže třeba já už nic dodávat nemusím

Smečka
jinak jo, já si jí položila před časem - fakt regulérně a dospěla k tomu co popsala Garfieldová a hlavně k tomu, že tady člověk asi není jen tak, že nějakej ten účel to mít musí (příroda nedělá často věci bezúčelný), takže jsem si z toho vydedukovala ten poslední Garfieldovskej odstavec

argosek
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2008 15:19
- Nahlásit

Smečka

komu timhle prospejes? :-P
kliknu na tema, zaslane smeckou, jen proto, abych zjistil, ze tema bude opet plne selskorozumovych nesmyslu, jako "nějakej ten účel to mít musí (příroda nedělá často věci bezúčelný)", pripadne dojemnych prispevku, kde smysl zivota vylozen jest ve vyznamu naplneni casu a potreb konkretniho jedince..uaaieeee - vanoce jsou svatky klidu a miru a ja slibuji, ze nenecham rozpinavost rozumu a logickeho mysleni narusiti slupku za niz panuje pohoda, spinave boty a klouzavy hnedy snih.

gabi
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 00:01
- Nahlásit

Hejáá hejáá, Vianoce sú tu. Zmyslom života je ŽIŤ len tento okamžik.
Aj keď som pred chvíľou zúrila a ešte včera ležala s predvianočnou depresiou.
Agrosek, a vôbec všetci, Veselé Vianoce.

Neessi
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 06:37
- Nahlásit

Smysl života?
Tuto otázku si člověk položí jen v okamžicích,když se mu něco nedaří,když se ocitne na prahu nějaké osobní krize a jeho snažení se mu zdá marné.Jinak se touto otázkou vůbec nezabývá,pokud si ji neplete se svými prioritami -ty nejsou smyslem života.Priority jsou pouze cílem své cesty životem.
Smysl života je dán přírodou samou a nemá proto cenu o něm diskutovat.Důležité je přemýšlení a hodnocení své vlastní cesty životem,po které se ubíráme.A když se občas ohlédneme a zjistíme,že jsme něco udělali špatně,tak se pokusit to v dalším úseku napravit tak,abychom při příštím ohlédnutí nepocítili zklamání nad sebou samými.A až dojdeme na konec cesty a zjistíme,že se můžeme bez obav ohlédnout,tak naše cesta nebyla marná.Chce to hodně pokory ,aby člověk došel k poznání.Ale v každém případě jsou vánoční svátky,jak je vidět v tomto tématu,časem k zamyšlení a rozjímání.Bylo by dobré,kdyby takových "svátků" bylo víc.Hezké vánoce!

BinLadin
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 08:23
- Nahlásit

Neco jako takova bojova hra PREZIJ a online souw SURWIVOR s notnou davkou skodolibosti a potouchlosti? Znam......

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 11:45
- Nahlásit

Chce to hodně pokory ,aby člověk došel k poznání.Neessi
To je pěkný.

Lola1
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 12:02
- Nahlásit

Neessi
Dík za vyjádření, moc hezky jsi to napsala, naprosto souhlasím. Hezké Vánoce!

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 15:27
- Nahlásit

Smečka

Chce to hodně pokory ,aby člověk došel k poznání.Neessi
To je pěkný.

zajimave se s otazkou po smyslu byti vyporadava ve sve posledni sbirce "ticho ve mne" velky cesky basnik mirko hyl. sloku po sloce sklada mozaiku, ktera se ve svem celku stava apoteozou lidstvi a kazdou jeji cast zvlast vnimam jako obrovske pritakani zivotu. pokud te prepadl predvanocni splin, projdi si jeho verse a hned ti bude lepe.

Neessi

Chce to hodně pokory ,aby člověk došel k poznání.

mam pocit, ze vam tam vypadlo slovicko. dovolte tedy, abych vasi vetu (snad) opravil:

Chce to hodně pokory, aby člověk došel k iluzi poznání.

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 15:37
- Nahlásit

pokud te prepadl predvanocni splin, projdi si jeho verse a hned ti bude lepeargosek
Verše čtu raději knižně. K básníkům mám velkou úctu. Nejbližší knihkupectví je cca 25 km.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 15:50
- Nahlásit

BinLadin
argosek
někdy přemýšlím spíš o nesmyslu života, když vás tak čtu...

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 16:10
- Nahlásit

Smečka

v tom pripade pro tebe mam nahradni reseni. zejmena pasaz, kdy darinka zacina mluvit k detem - vsimni si, zmeny jejiho hlasu - ta nahle probuzena nadeje, nebo uz spis jistota, ze vse dopadne dobre. kde se to v ni vzalo? stacil pohled na sest nezkazenych deti? priznam se, ze v tomto bode tapu a nevim, zda mam v sobe dost pokory, abych v teto veci kdy dosel poznani. co vsak vim jiste je to, ze emocionalni naboj toho okamziku je neoddiskutovatelnym dukazem toho, ze nejaky smysl, nejaky ucel tu je.

gabi

i tobe vesele vanoce, dcero podnepri.

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 16:35
- Nahlásit

Ebony

slecno ebony, ja zase zacinam premyslet o tom, ze fakt bude neco vyssiho, nejaka sila, ktera se mi snazi dat lekci - ukazat mi, jak se citis ty, sali, tchor a podobni, kdyz lide jako ja zkusi napsat neco o psech jinak nez ve srande.

posilam ti na moravu prani pekneho proziti vanoc a tento respektuplny usmev - .

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 17:25
- Nahlásit

argosek
ach jo, asi zůstanu navždy nepochopena, ale to neva, ale prosím, aspoň o jedno, já nejsem podobná...

já též přeji

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 17:32
- Nahlásit

Ebony
zůstanu navždy nepochopena
pani,to je úděl géniů..
Hlavně at se vám vyhýbaj fšecky choroby vám přeju..teda psům,vy na to stejnak nemáte čas

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 17:46
- Nahlásit

davidkova renata
díky, holt o chorobu už jsme zakopli, ale my to nějak společnými silami zvládneme

sice ty vánoce nemusím, ale užijte si to, tak nějak na pořád

AlenaD
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 17:48
- Nahlásit

davidkova renata
Hlavně at se vám vyhýbaj fšecky choroby vám přeju..teda psům,vy na to stejnak nemáte čas

jo nám se ty choroby vyhnou tak že rovnou umřem

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 18:09
- Nahlásit

Ebony

ach jo, asi zůstanu navždy nepochopena

toho si vazte, slecno ebony.

já nejsem podobná..

no co co - ja to tedy nemyslel zle, ale pokud se tam necitite dobre, berte to jako takovou malou oplatku vaseho predchoziho prispevku :-P (ve velmi podobnem - i kdyz puvodne nezamyslenem smyslu)

a vubec, poslete foto, vubec nevim, jak vypadate!

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 20:34
- Nahlásit

argosek
Jsem lehce ovínělá, takže ta písička ve mě vzbuzuje spíš splín. Působí na mě podobně jak Prasátko nemá hlad.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 20:40
- Nahlásit

argosek
malou oplatku vaseho predchoziho prispevku
tak jo, to beru

fotek jsem sem dávala už spoustu
tak jednu vyjímečně zimní

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 20:45
- Nahlásit

Ebony
Taky takhle brázdím lesy, ale ten sedák mě tlačí na levý straně (na boku pánve jakoby).
Jak pes zabírá je to fakt dost bolest. Ale jen na jedné staně. Nedávno jsem musela sundat ponožku a nacpat jí mezi popruh a mne.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 20:47
- Nahlásit

Smečka
máš ten stejnej? od Polaru? mně právě tenhle jedinej nikde nedře a netlačí...ale možná mám lepší polstrování

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 20:56
- Nahlásit

Ebony
Je myslím stejněj. A je mi divný že zlobí jen na jedné straně. Možná jsem nějak divně rostlá. Teď jsem začala běhat s Miem, to je ten lenoch výstavní a táhne jako kůň, což bych u něj vůbec nečekala.

Ebony
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 21:09
- Nahlásit

Smečka
tak se sejdem někde na závodech, tohle je z Cakova

to je ten lenoch výstavní a táhne jako kůň, což bych u něj vůbec nečekala.
tak proč ne, výstava je nuda, běhání je zábava

Smečka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 21:16
- Nahlásit

Ebony
Ty jo, na závody se zatím necítím (mám cosi se srdcem) ale časem, až mi ho opraví, nevylučuju. Moivi je teprv rok nemá ještě rtg, tož závody zatím asi i kvůli němu ne. Jak dlouhý trasy běháš?
tak proč ne, výstava je nuda, běhání je zábava
Tak to rozhodně, ale když máš smečku odhadneš lehce porovnáním jejich temperament. A on fakt není žádný žihadlo

argosek
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 22:04
- Nahlásit

Smečka

Jsem lehce ovínělá, takže ta písička ve mě vzbuzuje spíš splín. Působí na mě podobně jak Prasátko nemá hlad.

to je velke nedorozumeni.

Ebony

fotek jsem sem dávala už spoustu
tak jednu vyjímečně zimní

ty mas takovy maly pejsky?
kolik toho takhle ubehnete?
ja uz mel plny zuby kola, protoze jsem po nemoci nebyl schopen vydrzet s dechem, kdyz musim drzet voditko v ruce, tak jsem si objednal horskou trojkolku - ted nekdy by mi mela prijit - uz se tesim - muzem si pak dat zavod - ty pobezis s touhle snurou kolem zadku a ja pojedu na trojkolce :-P.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2008 22:18
- Nahlásit

argosek
ty pobezis s touhle snurou kolem zadku a ja pojedu na trojkolce :-P.
to by chtělo nafilmovat )

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 17:04
- Nahlásit

argosek
ty mas takovy maly pejsky?
mám i menší

ty pobezis s touhle snurou kolem zadku a ja pojedu na trojkolce
to už mám za sebou...takhle jsem běžela s Wami, která jela se psema na koloběžce...jen jsem zdvíhala nožičky

kdyz musim drzet voditko v ruce,
já mám maliňačku přivázanou za kolo a táhne mě

Smečka
Jak dlouhý trasy běháš?
tak 4-5 km

lehce porovnáním jejich temperament
no, někdy to nefunguje, třeba naše Megča je temperamentní dost, ale tahání jí nebaví, za to Agáta je cvok a i jako cvok tahá

Smečka
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2008 17:31
- Nahlásit

Megča je temperamentní dost, ale tahání jí nebaví, za to Agáta je cvok a i jako cvok taháEbony
Spíš jsem to myslela tak, že u spící panny bych nějakou velkou akci nečekala. U těch temperamentních je to buď a nebo. Kačku taky tahání nebaví, běží to jo, ale s prověšeným vodítkem a ukřivděným výrazem ale jinak je jak vystřelená z praku.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání