| Autor |
Zpráva |
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 18:52
- Nahlásit
Čus, nevíte co s ježkem? Pesan byl vypuštěnej na zahradě a furt na něco strašně štěkal a blbě hopsal. Nakonec jsem se šla podívat ven a objevila Diaze jak si hraje s novým "balonkem". Našel někde na zahradě smotaného ježečka. Nechali jsme ho venku, jestli nevezme do zaječích sám. Ale furt je tam schoulený na jednom místě. Nevíte co s ním? Umí se vůbec ze zimního spánku probudit v zimě?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 19:33
- Nahlásit
Ježci zatím nehybernují, pořád je moc teplo. Pokud je pořád schoulený do klubíčka tak s největší pravděpodobností není v pořádku. Buď mu něco udělal tvůj pes (dokážou kousnout i přes bodliny, bolí je to, ale v loveckém zaujetí to dokážou), nebo je nemocný. Jakákoliv léčba ježků je prakticky nemocná, s největší pravděpodobností uhyne. Můžeš ho zkusit vzít domů, nakrmit a tak dál, ale moc velké šance mu nedávám. Ježci dost reagují na stres, většinou to sami zabalí než by se nechali stresovat .
Pokud ho budeš brát domů tak dávej pozor na hygienu, přenáší neskutečné množství parazitů a nemocí. Mimo jiné dost často trpí meningitidou, pochopitelně je to přenosné na člověka i na psy
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 19:55
- Nahlásit
Biluška
někde jsem se dočetla, že pokud takhle zůstává v klubíčku, tak je už nejspíš mrtvý...
Zkusím ho dát pod listí, tak uvidíme.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 20:21
- Nahlásit
Helvan1
Buď mrtvý, nebo v posledním tažení. Běžně se nějak dlouhodobě v klubíčku nezdržují. Jestli je mrtvý tak to poznáš když na něho sáhneš, v tom případě bych ho uklidila, fakt přenáší dost nemocí, měla bych strach mít ho jen tak na zahradě.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 20:23
- Nahlásit
Helvan1
Ještě mě napadá jedna možnost. Zkus na něho cáknout trošku vody, pokud žije tak se 100% rozmotá.
|
Helvan1
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2008 07:59
- Nahlásit
Biluška
už zmizel, tak třeba byl jen tak vystreslej ze psa, že se nechtěl jen tak rozmotat
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2008 21:56
- Nahlásit
Biluška
Ha , netušila sem že si odbornice i přes ježky můžeš mi napsat prosím tě , proč ten můj nevděčník žere jen kuřecí krky a moučný červy ? Ničeho jinýho si nevšimne , sem v koncích , přibírá málo .... Loni co sem měla bodlináče tak ti slupli cokoli ....
Von vystreslej není vůbec řádí jak černá ruka , vystreslá sem už jen já z něj protože si říkám , že kdybych ho bejvala nesebrala , možná by se v týhle mírný zimě dokrmil ..měl 320g , tedˇmá 395 g.....Dej mi fofrem nějakej tip , co by zabralo , krky dneska došly ....dík
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:11
- Nahlásit
cilka
Párkrát jsem taky ježka dokrmovala a pamatuju, že mu hodně chutnaly kočičí konzervy a granule. Čím dražší tím lepší
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2008 22:18
- Nahlásit
Smečka
Jj , to všechno sem tomu šmejdovi servírovala pomalu na stříbře ...a ne , prostě , ne ...dávalas nějaký vitamíny ? Třeba ty krky nebo ty červy něčím posypat co myslíš mohla bych do něj třeba nacpat trochu Calopetu ? Příde mi že z toho vlastně nic nemá ....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 07:42
- Nahlásit
cilka
Netuším proč nic nežere, ale nějaký balast by žrát měl, protože když bude mít moc bílkovin (což z moučných červů mít bude) tak mu hrozí ruptura jater. Už nevím přesně k jakým procesům tam dojde, ale ty bílkoviny se nějak usazují a následuje ta ruptura Jestli jsi vyzkoušela granule (třebas i různé tesco a tak, čertvíproč ty humusy někdy žerou radši), ov. vločky a rýži tak bych zkusila různé otruby, pohanku a takové ty obilninové věci ze zdravé výživy. Nebo bílý jogurt, ten kupodivu taky docela žerou. Můžou se dávat i piškoty, ale mě to v životě žádný nežral. Většina ježourů miluje mandarinky...
Čím jsi ho odčervovala? Třebas je začervenej tak nepřibírá. Zkus Ivomec, ten na ježky funguje nejlíp.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 08:38
- Nahlásit
Biluška
Díkes , Ivomec dostal hned druhý den co jsem ho našla , je odblešený , bobek má tuhý ,je čiperný ,vůbec se nebojí ,na jídlo pravidelně čeká , nechá se zvážit , neklubíčkuje ...hned začnu zkoušet . Levné i drahé granulky , paštičky , konzervy nic...., rýže , nudličky , vločky ,brambory , ořechy , sušené ani čerstvé ovoce a zeleninu neveme taky ..zkusím tedy ty otruby , pohanku , jogurt - to sem se bála , třeba smetánky taky nechce .... mléko s piškotem veme ale to se nemá dávat ....Zkusila sem jednou , problém nebyl ale nemůže na tom být , do suchýho piškotu občas kousne .....Ježci předtím baštili Whiskas granule i konzervy , a všechno možný a jak přibírali !
Je zajímavý že ten pacholek z celýho kuřete žere jen a jen ty krky , no je to fajnový masíčko ale právě že ten balast chybí !!
Vepř. , ani hovězí atˇuž vařený nebo syrový taky ne ....
Mám to sakra zapotřebí takovýho gurmána ?
Ještě jednou dík za tipy , jedu nakupovat tak něco naberu !
Bože - ruptura jater , tos mi dorazila
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 09:15
- Nahlásit
cilka
Já žádný vitamíny nedávala. Ježci vždycky dobře prospívali a mě to popravdě vůbec nenapadlo. Pamatuju že jeden(Pan Hrabě se jemnoval) měl rád Termix. Ale už nepamatuju jestli se po něm nepo...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 09:25
- Nahlásit
Jeden z našich ježků - Kugler - miloval černé kafe. Hořké Chodil na něho kolegyni do kanceláře . Je zajímavé co všechno jim dokáže zachutnat
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 09:55
- Nahlásit
Ježci vždycky dobře prospívali
Je zajímavé co všechno jim dokáže zachutnat
Njn , obložila sem ho lahůdkami jestli si nic nevybere tak už fakt nevim
Snad jedině : DARUJI JEŽKA !!!
Přítulný , čistotný , hodí se k dětem , nekouše , neskáče , neštěká , nemusí se chodit venčit , originální vánoční dárek
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 10:23 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
cilka
DARUJI JEŽKA !!!
Přítulný , čistotný , hodí se k dětem , nekouše , neskáče , neštěká , nemusí se chodit venčit , originální vánoční dárek
Zvláštní znamení: NEŽERE,tagže ušetříte. A to se vyplatí.
|
sarinda
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 10:38
- Nahlásit
Biluška
Ježek je všežravec, tak bych to kafe pochopila, ale můj pes úplně kafe zbožňuje. Dělám si teda hodně slabé, dva cukry a hodně mléka. Namočím mu v něm piškoty a to by se přetrhnul. U nás když pauza na kafe, tak pro všechny. Doufám, že mu to nemůže ublížit. Blbý je když sedíme někde v restauraci a někdo si ho objedná...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 11:02 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
cilkaPřítulný , čistotný , hodí se k dětem , nekouše , neskáče , neštěká , nemusí se chodit venčit , originální vánoční dárek
I za jídlo ušetříte.
(aha to už napsala jablunka )
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 21:51
- Nahlásit
sarinda
Právě jsem viděla v televizi dokument o kávě. Prý psa může zabít už 1 dcl kafe. I čokoláda je z tohoto důvodu pro psy nebezpečná, také obsahuje kofein.
Možná ale záleží na individualitě psa. Ti naši (5 kousků) nedávno vyndali z auta krabici kinder čokolád z Makra a celou jí spořádali. Nebylo jim nic.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 13:06
- Nahlásit
Biluška
Tak se ten pacholek trochu rozežral , asi už mu krky nestačily ale
veme jen suchý piškoty , je zysypanej různym žrádlem ,ovocem , všim možnym - takže nevím přesně co bere , ty piškoty si nosí do domku a chroupe , to vim stopro .
jablunkaSmečka
kéž by ale on vlastně žere .....jen prostě - si vybírá , sehnala sem mu i žížaly , stály jmění , tataráka bych si mohla za to dopřát ......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 13:26
- Nahlásit
cilka
sehnala sem mu i žížaly , stály jmění , tataráka bych si mohla za to dopřát ......
ze žížal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 13:42
- Nahlásit
brut
ze žížal
dík, skorem jsem přišla o oběd
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 13:54
- Nahlásit
brut
.trupko , ještě že to čtu už po obědě ....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 14:05
- Nahlásit
cilka
PetraK
sem to psala před obědem
|