| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 18:52
- Nahlásit
Dneska máma přišla s tím, že slyšela v radiu, že se nějaký pejsan údajně otrávil po požití granulí (prý od firmy Extrudia, fakt nevím).
Nemáte někdo nějaké podrobější info?
P.S. Masem krmit nezačnu
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:45
- Nahlásit
Ty vyrábí Agil.
Tradiční oblíbené krmivo pro psy
vyrobené z kvalitního kuřecího masa a rýže.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:57
- Nahlásit
Ta zprava je tady
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 23:20
- Nahlásit
Tento týden jsem právě od Agilu objednala 2x1 kg na zkoušku (ještě nepřišlo...) granulí pro velká štěnda. Složení i poměr cena/výkon mi přišlo vcelku super...A to jsem byla tak natěšená .
Jen doufám, že výrobce tahle zkušenost (ať už je pravda jakákoliv) bude motivovat ke zlepšení výroby (jsem naivní, co )
Na druhou stranu jsem kolikrát viděla před zverimexem na plném slunci při 30 C vystavené pytle s granulemi a když k tomu připočtu, že občas bývá obal jemně porušen, nedivila bych se, kdyby bylo na vině špatné skladování. Z tohohle důvodu se snažím nakupovat přes net, protože si říkám, že to mají zavřené ve skladu, chladu a potmě (nebo-li co oči nevidí, srdce nebolí )
corgi
Díky za článek
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 00:12
- Nahlásit
No, já jak to čtu, tak mi to teda přijde jak píše Noemi - špatný skladování - takže spíš vina prodejce než výrobce
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 00:17
- Nahlásit
No já jsem takhle jednou vracela Nutram. Když jsem otevřela pytel praštil mě do nosu žluklý smrad. Nakupuju ve velkoobchodě kde se toho prodá opravdu hodně, takže prošlé určitě nebyly, ale kdo ví jestli to nebylo někde před tím na sluníčku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 09:06
- Nahlásit
Noemi
Tady u nas taky maji i v lete za nejvetsich veder vystavene pytle pred prodejnou (jsou to Krmiva Cerny). Proto si radsi zajedu a kupuju jinde - i kdyz clovek nikdy nevi. Jednou se mi zdal zlukly i pytel ProPlanu, rovnou jsem to vyhodila. Jojo, vitr v penezence, jak se rika
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 09:20
- Nahlásit
AlenaD
Jak se ti to podařilo vyreklamovat při tradiční české vstřícnosti?
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 09:35
- Nahlásit
přidám se - asi před 5 lety se přiotrávila fena mého chovu, prokazatelně z granulí Hills z Bauněco - plesnivé, začala se motat, zvracet, ztrácela vědomí, dnes má údajně zničená játra
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 10:38 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit
Ja mela v novem, zavrenem pytlu granuli cerva, byl zivy, nikdo se tedy nastesti nepriotravil...:=)))
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 10:58
- Nahlásit
Mně se pro změnu přiotrávili dva psi ze zaletované uzené vepřové kosti koupené ve zveráku.
Opravdu bude hrát roli skladování
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:18
- Nahlásit
brut
Minulý týden jsem chtěla koupit Bergeronovi tu obr sušenou kost v Petcentru a s kostí tam zaletovaná i mrtvá moucha...No tak měl smůlu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:27
- Nahlásit
Noemi
s kostí tam zaletovaná i mrtvá moucha...No tak měl smůlu...
já už bych nikdy žádnou zaletovanou kost nekoupila.... to co nastalo po jejím sežrání, mně dokonale vyléčilo. Od té doby naši psi dostávají kosti jen z masny
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:34
- Nahlásit
brut
Já kupuji ty sušený blbosti od Mapese, ty mi zatím přišly kvalitativně nejlepší (a na netu se dají pořídit pomalu za polovic, co to stojí na krámě), kosti jsme zatím neměli, ale chrupku z lopatky, drštky, pacičku, střívka, kůže atd. Kosti má zatím jen na hraní (je mu 9 měsíců).
Sakra, tak nějak mi přijde, že si ten pes žije lépe než já...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 13:10
- Nahlásit
moje informace je tato - pes dostával granule, začal mít zažívací problémy, nechutenství, malátnost, vet nasadil dietu, pes se zlepšil, vrátili se ke granulím, pes zkolabovala musel být utracen po selhání ledvin a jater, podle rozboru krve to vypadalo na otravu, ale z ničeho nejde říct, čím se otrávil - granule mohly být plesnivé, bylo to loni v létě, to bylo dost vedro, taky mohly žluknout
každopádně majitelé se obrátili na výrobce Extrudie, ti jim řekli, že je odškodní, ať pošlou ty granule a když je měli, tak vše zapřeli, což je dost neseriozní chování
takže rozhodně bych neřekla, že to byla vina výrobce, protože to asi bylo fakt skladováním, ale rozhodně se nesnažili a chovali se divně
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 15:55
- Nahlásit
Noemi
Jak se ti to podařilo vyreklamovat při tradiční české vstřícnosti?
Úplně bez problémů, ty granule byly evidentně žluklý, kupovala jsem tam krmení pravidelně před tím i potom.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 16:00
- Nahlásit
brut
já už bych nikdy žádnou zaletovanou kost nekoupila.... to co nastalo po jejím sežrání, mně dokonale vyléčilo. Od té doby naši psi dostávají kosti jen z masny
Já mám úplně stejnou zkušenost, kromě kostiček a uzlů s bůvolí kůže psům žádné uzené kosti ani uši nebo cokoliv nedávám, párkrát jim po tom bylo hodně blbě. Kosti, nožičky, uši jedině čerstvé.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:08
- Nahlásit
Akorát mě zaráží, že když ho měli tak rádi, tak proč ho krmili nejlevnějším sajrajtem značky EDDY, a veterináře volali až když ten pes byl skoro mrtvej, hlavně že nemohla v noci spát a pes tam chcípal ve sklepě...asi dlouho, když stihla zhubnout sedm kilo...to je fakt k zblití nejen výrobce
|
Pink
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 20:36
- Nahlásit
S Olgou Křížkovou jdeme na zahradě ke kotci, kde ji ještě nedávno radostně vítal bulmastif Aron. "Tady je ohrada, kde bydlel přes léto, přes zimu jsme ho měli doma. Pouštěli jsme ho, starali se o něj, měl se tady dobře," uvedla Olga Křížková.
Koukám jaký měl supr pestrý život-dokonce ho pouštěli!
Tady u nas taky maji i v lete za nejvetsich veder vystavene pytle pred prodejnou U nás taky, ale v těch pytlích je seno-přesto je lidi kradou!
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 22:26
- Nahlásit
Ebony
a vsimni se ze veterinare zavolali az na uspavaci injekci ja tohle nechapu, bud jsou ti lide tak naivni nebo totalne blbi, nezodpovedni, necitelni...muj pes mit jen naznak takovych priznaku jako tam popisuji tak okamzite a bez prodleni letime na veterinu a ne ze cekam nez mi nezbyde nez ho utrati
|