Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Krmivo Dibag (Medium maintenance, ...)
Autor Zpráva
Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 11:27
- Nahlásit

Já vím, že témata o krmivech nejsou oblíbená, ale chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tímto krmivem, protože jsem dostala hodně výhodnou nabídku.

kety
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 16:31
- Nahlásit

jestli máš možnost koukni na složení a porovnej s dosavadním ,které používáš a se kterým jsi spokojená.Krmiv s výhodnou nabídkou je spousty.TO byti mělo pomoct zda je či naní dobré.Porovnej zbarvení,kostru,a v neposlední řadě co ti po nich zůstává na zahradě.Ono není asi moc dobré často měnit výrobce, tak se nikdy nepozná jestli je dobré.A co je výhodná nadídka?20kg za 1800kč?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 17:53
- Nahlásit

kety
normální cena pro štěnda je kolem 750,- a já mám možnost krmení za 500,-.
Pytel od toho nemám,ale letáčky jo, jenže jak to znám, tak na obalu je kolikrát něco napsáno - ale jen napsáno ale skutečnost je jiná. Jeden pytel jsem zkrmila a ovínka dobrý i trávení psů - počítala jsemi index stravitelnosti - ten je OK, ale otázka je, zda je to skutečně dobré krmení když se krmí mnohem déle. Tak mne zajímalo, jestli s tím už někdo delší dobu nekrmí -alespoň 2 měsíce. Zkrmením jednoho pytle toho moc nepoznám

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:19
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Krmila jsem dlouhodobějc Fitmina (dibaq vlastní fitmina) a s tím tedy spokojenost byla, až na to, že se mi psa nedařilo vykrmit. Ale to byl problém naprosto všech prémiovek, co jsem zkoušela.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:29
- Nahlásit

kachna_
to patří fitminu? To na letáčkách není , fitmin jsem také krmila a byla jsem s ním moc spokojená - malá spotřeba, méně ovínek, dobrá kondice - jenže na velký počet psů - drahé.
Tak snad jo. Tak to je lákavé . Jsou to 15 kg pytle a jen za 500,- . Ještě mají nějaké Economy řady, ale ty jsem razantně odmítla, protože to bylo nějak strašně levné a složení nic moc. Ale ty vyšší řady se tváří dost slibně.

kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2008 20:34
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
obráceně, Fitmin Dibaqu ale přímo to tam uvedené není

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 07:55
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Jak prosím spočítám index stravitelnosti? Díky

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:46 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit

HanuleGR
strašně jednoduchým počtem
množství živin v krmivu - množství živin ve výkalech to celé děleno množstvím živin ve výkalech a to krát sto

a vyjdou procenta stravitelnosti

vezme se ovínko 3x za den - sebírají se všechny a lze je dát na rozbor.

Také zjednodušeně oriantačně lze udělat jen váhový rozbor - zvážení - ten miluji :

počítá se i energetická potřeba:
SE (stravitelná energie) rovná se BE (Brutto energie) minus E výkalů
pak můžete spočítat ME (metabolická energie) - tu vypočítáte BE minus E výkalů a ještě odečtete E moče a odhadem plynů - na to jsou i skvělé tabulky
pak si můžete vypočítat i netto E - tzv. produkční a tu vypočítáte BE minus E výkalů minus E moče a plynů a minus tepelné ztráty - dle tabulek a teploty okolí

BE - je brutto energie - tzv. hrubá - nebývá celá využitá - jsou to např. vláknina, tuk, Nlátky, BNLV což jsou vlastně všechno organické energetické živiny - tyhle látky jsou stravitelné většinou kolem 78% a ve výkalech tedy zbývá 22%
ME - ta metabolizovaná je 74% na E výkalů se počítá cca 22% a u moče je to cca 4%
NE - netto energie je produkční a je to čistá energie protože se odečítá všechno a ta činní většinou 52% na výkaly je to většinou 22% na moč těch 4% a na tepelné ztráty cca 22%

jednoduché že?

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:03
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Díky za vyčerpávající odpověď

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:05
- Nahlásit

HanuleGR
vyčerpávající zní následovně: stačí si pocento stravitelnosti přečíst na obalu krmiva když je tam uvedena - na těch lepších značkách je to uvedené - ale někteří "kecají" a taková stravitelnost není. Dalším problémem jsou soli. Toť epizoda sama pro sebe. Ten Dibag se mi celkem zalíbil už tím, že to hezky vonělo, chutnalo a nebylo to slané (ocutnala jsem) a ovínka byla hezká

kety
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:18
- Nahlásit

Hm 750 je normál mám známého on to prodává opravdu je to od fitminu .Spousta lidí tím krmí a nešlyšela jsem negativa dokonce jeden co má od nás štěně a vypadá moc hezky jen asi rychle roste ,ale to může být i genetikou.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání