| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 11:27
- Nahlásit
Já vím, že témata o krmivech nejsou oblíbená, ale chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s tímto krmivem, protože jsem dostala hodně výhodnou nabídku.
|
kety
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 16:31
- Nahlásit
jestli máš možnost koukni na složení a porovnej s dosavadním ,které používáš a se kterým jsi spokojená.Krmiv s výhodnou nabídkou je spousty.TO byti mělo pomoct zda je či naní dobré.Porovnej zbarvení,kostru,a v neposlední řadě co ti po nich zůstává na zahradě.Ono není asi moc dobré často měnit výrobce, tak se nikdy nepozná jestli je dobré.A co je výhodná nadídka?20kg za 1800kč?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 17:53
- Nahlásit
kety
normální cena pro štěnda je kolem 750,- a já mám možnost krmení za 500,-.
Pytel od toho nemám,ale letáčky jo, jenže jak to znám, tak na obalu je kolikrát něco napsáno - ale jen napsáno ale skutečnost je jiná. Jeden pytel jsem zkrmila a ovínka dobrý i trávení psů - počítala jsemi index stravitelnosti - ten je OK, ale otázka je, zda je to skutečně dobré krmení když se krmí mnohem déle. Tak mne zajímalo, jestli s tím už někdo delší dobu nekrmí -alespoň 2 měsíce. Zkrmením jednoho pytle toho moc nepoznám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:19
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Krmila jsem dlouhodobějc Fitmina (dibaq vlastní fitmina) a s tím tedy spokojenost byla, až na to, že se mi psa nedařilo vykrmit. Ale to byl problém naprosto všech prémiovek, co jsem zkoušela.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 18:29
- Nahlásit
kachna_
to patří fitminu? To na letáčkách není , fitmin jsem také krmila a byla jsem s ním moc spokojená - malá spotřeba, méně ovínek, dobrá kondice - jenže na velký počet psů - drahé.
Tak snad jo. Tak to je lákavé . Jsou to 15 kg pytle a jen za 500,- . Ještě mají nějaké Economy řady, ale ty jsem razantně odmítla, protože to bylo nějak strašně levné a složení nic moc. Ale ty vyšší řady se tváří dost slibně.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2008 20:34
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
obráceně, Fitmin Dibaqu ale přímo to tam uvedené není
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 07:55
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Jak prosím spočítám index stravitelnosti? Díky
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 09:46 - Změnil/a: Dagmar Fišerová
- Nahlásit
HanuleGR
strašně jednoduchým počtem
množství živin v krmivu - množství živin ve výkalech to celé děleno množstvím živin ve výkalech a to krát sto
a vyjdou procenta stravitelnosti
vezme se ovínko 3x za den - sebírají se všechny a lze je dát na rozbor.
Také zjednodušeně oriantačně lze udělat jen váhový rozbor - zvážení - ten miluji :
počítá se i energetická potřeba:
SE (stravitelná energie) rovná se BE (Brutto energie) minus E výkalů
pak můžete spočítat ME (metabolická energie) - tu vypočítáte BE minus E výkalů a ještě odečtete E moče a odhadem plynů - na to jsou i skvělé tabulky
pak si můžete vypočítat i netto E - tzv. produkční a tu vypočítáte BE minus E výkalů minus E moče a plynů a minus tepelné ztráty - dle tabulek a teploty okolí
BE - je brutto energie - tzv. hrubá - nebývá celá využitá - jsou to např. vláknina, tuk, Nlátky, BNLV což jsou vlastně všechno organické energetické živiny - tyhle látky jsou stravitelné většinou kolem 78% a ve výkalech tedy zbývá 22%
ME - ta metabolizovaná je 74% na E výkalů se počítá cca 22% a u moče je to cca 4%
NE - netto energie je produkční a je to čistá energie protože se odečítá všechno a ta činní většinou 52% na výkaly je to většinou 22% na moč těch 4% a na tepelné ztráty cca 22%
jednoduché že?
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 13:03
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Díky za vyčerpávající odpověď
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 14:05
- Nahlásit
HanuleGR
vyčerpávající zní následovně: stačí si pocento stravitelnosti přečíst na obalu krmiva když je tam uvedena - na těch lepších značkách je to uvedené - ale někteří "kecají" a taková stravitelnost není. Dalším problémem jsou soli. Toť epizoda sama pro sebe. Ten Dibag se mi celkem zalíbil už tím, že to hezky vonělo, chutnalo a nebylo to slané (ocutnala jsem) a ovínka byla hezká
|
kety
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2008 18:18
- Nahlásit
Hm 750 je normál mám známého on to prodává opravdu je to od fitminu .Spousta lidí tím krmí a nešlyšela jsem negativa dokonce jeden co má od nás štěně a vypadá moc hezky jen asi rychle roste ,ale to může být i genetikou.
|