| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:02
- Nahlásit
Zdravím .
Nemáte někdo zkušenosti se zatravňovacími dlaždicemi z plastu?
Mám zhruba 30m2 výběh pro psa, část je pod betonem, ale větší část bahnitá (dříve tam byla tráva,ale po půl roce s naším mazlíkem to vzdala ).
Takže přemýšlím, jak vyřešit, aby se tráva vrátila (moc šancí jí nedávám... ) nebo nějaký zatravňovací systém (betonové tvárnice nebo plastové zatravňováky). Ale mám obavy, aby to náš "hraboš" nechal na pokoji...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:29
- Nahlásit
Noemi
Uvažovala jsem nad tím minulý rok, kdy jsem se na zahradě topila v bahně, ale po zvážení jsem radši rychle zapomněla-za prvé je to celkem drahé, a za druhé bych měla strach o psí packy. Takže jsem radši trpělivě vysívala trávu, poctivě sekala aby zhoustla, a po postižených místech jsem přestala chodit, aby se zatravnily, navíc jsem půdu trochu provzdušnila a zvládli jsme to bez dlaždic, akorát ten trávník chce trochu péče a hlavně by měl být zdravý, bez plevelů. Tráva si pak sama hezky cucá vodičku a jestli je dost hustá, tak psa ustojí-ale nesmí na ní běhat pořád a neustále, místa střídat, výběh dost velký-já na to mám celou zahradu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:44
- Nahlásit
Noemi
Myslím, že by se ten výběh moc nezměnil, bylo by to bahno, ze kterého čouhají zatravňovací dlaždice I když možná kombinace zatravňovací dlažby + kvalitního trávníku by byla dobrá. Travní směsi se dneska dělají i zátěžové, takový trávník by snad pejska snesl. Jen jde o tu práci, co s tím je...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:45
- Nahlásit
Noemi
http://www.travnik.kvalitne.cz
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:55
- Nahlásit
My se také topíme...Problém je v tom, že naše zahrada je ve příkrém svahu a ještě natolik členitá, že nejde oplotit , takže výběh je pro nás ideální řešení...Raději budu chodit častěji na procházky(což také činíme), než abych ho nechala běhat pořád nahoru a dolů (kdyby to byl dospělý pes, tak ještě, ale u štěně ne).
Největším problémem je, že Bergeron má přístup i za barák, což je vlastně přístup k vlastnímu výběhu, mezi barákem a vybetonovanou stěnou, která drží svah, je tam tak metr šíře a zastřešeno jen částečně...Stačí lehčí přeháňka a topíme se a v těhlech místech tráva neporoste nikdy...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2008 17:42
- Nahlásit
Někdy pomůžou jen klasika betonové dlaždice.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:58
- Nahlásit
já to vyřešila slušným množstvím šedé prosívky - dá se sehnat ve stavivech a vyplatí se raději od dopravců - nechala jsem je si vyčistit náklaďáky na našem pozemku na určeném místě - já jim při tom pomohla a za rok tam byla slušná hromada a to šlo jen o pár vymetení náklaďáků . A nic mne to nestálo. Jinak prosívka není nijak drahá záležitost, ale určitě jí nekupujte v nějakých pytlích v OBI apod. Tam je to strašně drahé. Prosívka časem zatvrdne a udělá tvrdý podklad, kterým také proroste tráva, ale je třeba vytrhávat plevele. Prosívka je lepší než písek - ten nestuhne.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:04
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
A nelepí se to na srst? Mám berňáka (včera jsem ho půl hodiny česala a za odměnu se pak šel vyválet do čerstvě zoraného pole... )...
Co se stane, pokud to zmokne?l
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:30
- Nahlásit
Noemi
Nemáte někdo zkušenosti se zatravňovacími dlaždicemi z plastu?
máme je ve výběhu a spokojenost... lepší než betonové.. není to tak studené, neodebírají trávě zbytečně vláhu a tráva mezi nima krásně roste... a psisko má smůlu a nemůže se podhrabat... alespon teda se jí to zatím nepodařilo.. a už to ani nezkouší když chce zdrhnout skáče přes plot
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:54
- Nahlásit
Fajka
A jak jste upravili podklad? Nebo to lze jen "našupat", zašlapat a hotovo?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:30
- Nahlásit
Noemi
A jak jste upravili podklad
vykopat vyrovnat našupat zasypat a hotovo
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 19:32
- Nahlásit
Noemi
vůbec to nelepí - je to podobné šedému písku a spíše to ztuhne a vůbec to nebahní a ani nešpiní. Mám akitky, které mají světlou srst a leží na tom a jsou absolutně čisté. Při prvním dešti se vyplavuje bílá voda ale pak už je to dobré. Absolutně to nelepí a nezůstává v srsti. Osvědčilo se mi to.
Když se někdo rozhodne pro zatravňovací dlaždice, tak by měl vybírat z těch z recyklovaného odpadu - ty umělé, protože jsou odolnější moči a nejsou tak ostré. Jednou se mi čubina do tlapy řízla o nějaké dlaždice ale ty byly z nějakého lámaného kamene - nějaké speciální do japonských zahrad - něco takového, ale ty myslím nehrozí, že by je majitel psa pořídil, protože budou pravděpodobně pěkně drahé. Ty umělé doporučuji, protože je má kamarádka v zahradě u kotce, kde měla stále mokro a bahno a teď je to fajn - ale stejně i mezi ně dala tu prosívku, pak trochu zeminy a do toho vysela trávu. A dobrý. Jedna dáma mi doporučovala dokonce mulčovačku - jenže jsem jednou u ní byla na návštěvě a byl to puch hrozný - psi to pročůrali a strašně to v horku čpělo - tak to určitě nepoužívat.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 19:45
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ta prosívačka vypadá vážně dobře...
Ještě otázku - nás pes nevydrží s vyvenčením do rána...jak to vypadá v téhle oblasti?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 09:10
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
šedé prosívky
Co to je? U nás je prosívka/prosívačka to síto, přes které se proseje písek. Má to ještě jiný název? Náš šéf stavebnin mi nerozumí, neví na co se ptám.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 19:40
- Nahlásit
Betonové zatravňováky v kotci nikdo nemáte?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2008 20:58
- Nahlásit
Strejda
jinak se tomu říká šotolina - je to prosívka z kamene z lomu - je to ten jemný malý odpad, nejde však o prach ale hrubější zrnitost.
Noemi
ovínka se velmi lehce odklízejí - jako z písku, celkem dobře to saje a dobře to proprší - takže nesmrdí, jako písek, ale je to těžší matroš a tvoří tvrdší a pevnější podklad než písek. Pod to tuhne a zvrchu to díky psům zůstává stále sypké. Použila jsem to nejen do kotců ale i na skalku - ke zpevnění. Tráva tím lehce prorůstá.
Noemi
jedni lidi v Budějkách v Rožnově mají fenku husky a mají předdvorek vydlážděný těma betonovýma zatravňovacíma dlaždicema a čubina tam chodí jen kálet. Většinou tam našlapuje jak baletka a zase rychle šupajdí pryč. Jednou jí tam nechali zavřenou a ona si vyhledala jediné malé místo kde ty dlaždice nebyly a krčila se tam - vůbec se jí to nelíbilo. Myslím si, že je to pro psy nepříjemné, obzvlášť, když je to málo vysypané - tam chybí ještě tak centimetr do vysypání do roviny s dlaždicema.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2008 14:50
- Nahlásit
Všichni ostatní máte kotec/ výběh jen vybetonovaný?
|
PetrZERO
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2013 08:19 - Změnil/a: PetrZERO
- Nahlásit
Zdravím. Tyto Zatravňovací tvárnice jsme použili na příjezdovku ke garáži na chatě a nakonec jsme změnili projekt, tak nám jich dost zbylo. Použili jsme je na část výběhu pro hafana (pouze položené na upravený podklad) a domnívám se, že je vše v pořádku. Z počátku jsme měli trošku obavy o zachycení drápků, ale vše bez komplikací a psisko se tváří spokojeně. Takže z mé zkušenosti klidně
|