Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zatravňovací dlaždice (plast) Jsou vhodné do výběhu?
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:02
- Nahlásit

Zdravím.
Nemáte někdo zkušenosti se zatravňovacími dlaždicemi z plastu?
Mám zhruba 30m2 výběh pro psa, část je pod betonem, ale větší část bahnitá (dříve tam byla tráva,ale po půl roce s naším mazlíkem to vzdala ).
Takže přemýšlím, jak vyřešit, aby se tráva vrátila (moc šancí jí nedávám...) nebo nějaký zatravňovací systém (betonové tvárnice nebo plastové zatravňováky). Ale mám obavy, aby to náš "hraboš" nechal na pokoji...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:29
- Nahlásit

Noemi
Uvažovala jsem nad tím minulý rok, kdy jsem se na zahradě topila v bahně, ale po zvážení jsem radši rychle zapomněla-za prvé je to celkem drahé, a za druhé bych měla strach o psí packy. Takže jsem radši trpělivě vysívala trávu, poctivě sekala aby zhoustla, a po postižených místech jsem přestala chodit, aby se zatravnily, navíc jsem půdu trochu provzdušnila a zvládli jsme to bez dlaždic, akorát ten trávník chce trochu péče a hlavně by měl být zdravý, bez plevelů. Tráva si pak sama hezky cucá vodičku a jestli je dost hustá, tak psa ustojí-ale nesmí na ní běhat pořád a neustále, místa střídat, výběh dost velký-já na to mám celou zahradu.

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:44
- Nahlásit

Noemi
Myslím, že by se ten výběh moc nezměnil, bylo by to bahno, ze kterého čouhají zatravňovací dlaždice I když možná kombinace zatravňovací dlažby + kvalitního trávníku by byla dobrá. Travní směsi se dneska dělají i zátěžové, takový trávník by snad pejska snesl. Jen jde o tu práci, co s tím je...

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:45
- Nahlásit

Noemi

http://www.travnik.kvalitne.cz

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 08:55
- Nahlásit

My se také topíme...Problém je v tom, že naše zahrada je ve příkrém svahu a ještě natolik členitá, že nejde oplotit, takže výběh je pro nás ideální řešení...Raději budu chodit častěji na procházky(což také činíme), než abych ho nechala běhat pořád nahoru a dolů (kdyby to byl dospělý pes, tak ještě, ale u štěně ne).
Největším problémem je, že Bergeron má přístup i za barák, což je vlastně přístup k vlastnímu výběhu, mezi barákem a vybetonovanou stěnou, která drží svah, je tam tak metr šíře a zastřešeno jen částečně...Stačí lehčí přeháňka a topíme se a v těhlech místech tráva neporoste nikdy...

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 17:42
- Nahlásit

Někdy pomůžou jen klasika betonové dlaždice.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 09:58
- Nahlásit

já to vyřešila slušným množstvím šedé prosívky - dá se sehnat ve stavivech a vyplatí se raději od dopravců - nechala jsem je si vyčistit náklaďáky na našem pozemku na určeném místě - já jim při tom pomohla a za rok tam byla slušná hromada a to šlo jen o pár vymetení náklaďáků . A nic mne to nestálo. Jinak prosívka není nijak drahá záležitost, ale určitě jí nekupujte v nějakých pytlích v OBI apod. Tam je to strašně drahé. Prosívka časem zatvrdne a udělá tvrdý podklad, kterým také proroste tráva, ale je třeba vytrhávat plevele. Prosívka je lepší než písek - ten nestuhne.

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:04
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
A nelepí se to na srst? Mám berňáka (včera jsem ho půl hodiny česala a za odměnu se pak šel vyválet do čerstvě zoraného pole... )...
Co se stane, pokud to zmokne?l

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:30
- Nahlásit

Noemi
Nemáte někdo zkušenosti se zatravňovacími dlaždicemi z plastu?
máme je ve výběhu a spokojenost... lepší než betonové.. není to tak studené, neodebírají trávě zbytečně vláhu a tráva mezi nima krásně roste... a psisko má smůlu a nemůže se podhrabat... alespon teda se jí to zatím nepodařilo.. a už to ani nezkouší když chce zdrhnout skáče přes plot

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 15:54
- Nahlásit

Fajka
A jak jste upravili podklad? Nebo to lze jen "našupat", zašlapat a hotovo?

Fajka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 16:30
- Nahlásit

Noemi
A jak jste upravili podklad
vykopat vyrovnat našupat zasypat a hotovo

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 19:32
- Nahlásit

Noemi
vůbec to nelepí - je to podobné šedému písku a spíše to ztuhne a vůbec to nebahní a ani nešpiní. Mám akitky, které mají světlou srst a leží na tom a jsou absolutně čisté. Při prvním dešti se vyplavuje bílá voda ale pak už je to dobré. Absolutně to nelepí a nezůstává v srsti. Osvědčilo se mi to.

Když se někdo rozhodne pro zatravňovací dlaždice, tak by měl vybírat z těch z recyklovaného odpadu - ty umělé, protože jsou odolnější moči a nejsou tak ostré. Jednou se mi čubina do tlapy řízla o nějaké dlaždice ale ty byly z nějakého lámaného kamene - nějaké speciální do japonských zahrad - něco takového, ale ty myslím nehrozí, že by je majitel psa pořídil, protože budou pravděpodobně pěkně drahé. Ty umělé doporučuji, protože je má kamarádka v zahradě u kotce, kde měla stále mokro a bahno a teď je to fajn - ale stejně i mezi ně dala tu prosívku, pak trochu zeminy a do toho vysela trávu. A dobrý. Jedna dáma mi doporučovala dokonce mulčovačku - jenže jsem jednou u ní byla na návštěvě a byl to puch hrozný - psi to pročůrali a strašně to v horku čpělo - tak to určitě nepoužívat.

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2008 19:45
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ta prosívačka vypadá vážně dobře...
Ještě otázku - nás pes nevydrží s vyvenčením do rána...jak to vypadá v téhle oblasti?

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 09:10
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
šedé prosívky
Co to je? U nás je prosívka/prosívačka to síto, přes které se proseje písek. Má to ještě jiný název? Náš šéf stavebnin mi nerozumí, neví na co se ptám.

Noemi
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 19:40
- Nahlásit

Betonové zatravňováky v kotci nikdo nemáte?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2008 20:58
- Nahlásit

Strejda

jinak se tomu říká šotolina - je to prosívka z kamene z lomu - je to ten jemný malý odpad, nejde však o prach ale hrubější zrnitost.

Noemi

ovínka se velmi lehce odklízejí - jako z písku, celkem dobře to saje a dobře to proprší - takže nesmrdí, jako písek, ale je to těžší matroš a tvoří tvrdší a pevnější podklad než písek. Pod to tuhne a zvrchu to díky psům zůstává stále sypké. Použila jsem to nejen do kotců ale i na skalku - ke zpevnění. Tráva tím lehce prorůstá.
Noemi
jedni lidi v Budějkách v Rožnově mají fenku husky a mají předdvorek vydlážděný těma betonovýma zatravňovacíma dlaždicema a čubina tam chodí jen kálet. Většinou tam našlapuje jak baletka a zase rychle šupajdí pryč. Jednou jí tam nechali zavřenou a ona si vyhledala jediné malé místo kde ty dlaždice nebyly a krčila se tam - vůbec se jí to nelíbilo. Myslím si, že je to pro psy nepříjemné, obzvlášť, když je to málo vysypané - tam chybí ještě tak centimetr do vysypání do roviny s dlaždicema.

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2008 14:50
- Nahlásit

Všichni ostatní máte kotec/ výběh jen vybetonovaný?

PetrZERO
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2013 08:19 - Změnil/a: PetrZERO
- Nahlásit

Zdravím. Tyto Zatravňovací tvárnice jsme použili na příjezdovku ke garáži na chatě a nakonec jsme změnili projekt, tak nám jich dost zbylo. Použili jsme je na část výběhu pro hafana (pouze položené na upravený podklad) a domnívám se, že je vše v pořádku. Z počátku jsme měli trošku obavy o zachycení drápků, ale vše bez komplikací a psisko se tváří spokojeně. Takže z mé zkušenosti klidně

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání