Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / prosím o pomoc při hledání
Autor Zpráva
jitka HS
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:11
- Nahlásit

Ahojky,dnes musela moje přítelkyně nechat uspat svého milovaného pejska,ktrý měl velký nádor.Hrozně si vyčítá,že ho zabila,že rozhodla o jeho smrti.Tady na diskuzi byla taková psí modlitba,aby páníček nenechal svého psa trpět.Ráda bych jí to dala přečíst,ale nemůžu to najít.Prosím poradí mi někdo?Děkuji předem.

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:15
- Nahlásit

http://www.celysvet.cz/psi-modlitba-psi-zakony-pra vidla.php

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:16
- Nahlásit

http://www.veronabrenda.estranky.cz/clanky/o-psech -a-pro-psy/psi-motlitba

jitka HS
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:30
- Nahlásit

jablunka
Ahojky,děkuji moc,snad to pomůže.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:31
- Nahlásit

jitka HS
Ať si nic nevyčítá. Já jsem také včera dala uspat svého Bajtíčka a také neměl ještě bolesti ale věděli jsme, že to během pár dní přijde. Držela jsem ho v náručí a když to přišlo, tak se na mne podíval - nebyla v tom ale výčitka, ale spíše poděkování. Kdyby Vaše přítelkyně čekala, až se pejskovi přitíží a trpěl by, tak by si vyčítala, že pejskovi na onen svět nepomohla. Podle mne je injekce důstojnou věcí v životě a smrti a je to ta poslední dobrá služba, kterou můžeme pejskům poskytnout i když to moc bolí - bolí to nás, ale tu svoji bolest na srdci obětujeme pro toho našeho kamaráda.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:57
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Ahojky,děkuji za podporu.Bohužel se to na nás nějak hrne,loni jedna přítelkyně musela dát uspat fenku bulíčka 14 let a letos druhá přítelkyně svého asi 14letého nalezence.Byl to její miláček,když jí zemřel první pes ČAU ČAU,tak z toho byla taky hodně špatná.Jednoho dne u nás před obchodem seděl pejsek,kříženec jezevčíka.Dala mu najíst a večer už byl u nich doma.Někdo ho vyhodil.Byl to tak věrný pes,že se od ní nehnul ani na krok.Nezajímaly ho háravky a za svojí paničku by dal život.Když nebyla doma ,tak jí vyhlížel z okna a radost,když se vrátila dával najevo celým tělem.Bohužel byl tady věk a tak začal mít různé problémy.Bohužel ho léčli né moc dobří veterináři a tak užíval léky na klouby,posílení vitality,na bolest.Včera večer se jeho zdravotní stav opět zhoršil,tak jeli na pohotovost.Dostal antibiotika a že to bude dobré.V noci již nemohl ani stát,ani jít.Ráno s ním jela k známému vetovi a ten konečně udělal rentgen a rozbor krve a výsledek byl veliký nádor.Který vzhledem k nálezu na ledvinách a dalším nálezům operovat nedoporučil.Právě to rozhodnutí je hrozné.Říkala jsem jí,že já bych volila také uspání,že víc pro něj nemůže udělat.Možná by tady ještě chvíly byl,ale dívat se jak trpí,to by bylo hrozné.Bohužel mě to také čeká ,náš Jimmík 12 je už taky špatný.Dovoluji si také projevit upřímnou soustrast k úmrtí Vašeho Bajtíčka.

inu
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 18:44
- Nahlásit

Tohle jsem zažila před rokem: musela jsem rozhodnout o uspání svého prvního psa. Prožívala jsem úplně stejné výčitky a dodnes si nejsem jistá, jestli jsem udělala správně, i když rozumově to správné bylo.
Každopádně přeju upřímnou soustrast a hodně síly.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 18:49
- Nahlásit

jitka HS
todle je taky hezký...
Tři dny
Martin Scott Kosins

Pokud jsi někdy měl rád nějaké zvíře, pak máš ve svém životě tři dny, na které nikdy nezapomeneš.

Ten první je šťastný a blažený den, kdy sis přinesl domů nového kamaráda. Mohls strávit spoustu týdnů volbou druhu. Mohl ses vyptávat na názory mnoha veterinářů a dlouze pátrat po chovateli. A nebo, možná, ses v jediné letmé chvilce mohl rozhodnout pro nějakého bláznivku z útulku, protože cosi v jeho očích ti dosáhlo až do srdce. Ale když sis vyvolené zvířátko přinesl domů a koukal se jak všechno zkoumá a vyžaduje své místečko v tvém obýváku nebo v předsíni, a když přitom poprvé cítíš jak o tebe třeba zavadí, vštípí ti to, že sis přinesl tvora s čistou láskou pro spoustu let.

Druhý den přijde o osm, devět, nebo deset let později. Je to den jako kterýkoliv jiný. Obyčejný a ničím výjimečný. Ale přijde překvapující okamžik, kdy se koukneš na svého dlouholetého kamaráda a spatříš věky, tam kde jsi dřív viděl mládí. Spatříš pomalý a uvážlivý krok, tam kde jsi dřív vídal energičnost. Spánek tam, kde dřív byla aktivita. Takže začneš svému kamarádovi přizpůsobovat jídelníček, můžeš mu přidat prášek nebo dva do jídla. A narůstá v tobě strach z blížící se prázdnoty. Tyto nepříjemné pocity budeš mít, dokud konečně nepřijde Třetí den.

A v tento den, když se tvůj kamarád a Bůh nerozhodli pro tebe, budeš ty kvůli svému životnímu kamarádovi vystaven svému vlastnímu rozhodnutí, povede tě přitom tvoje duše. Nejhlubší. Ale ať už zvolíš jakoukoliv cestu, tvůj kamarád tě nakonec opustí a budeš se cítit sám jako jediná hvězda v temné noci.

Jsi li moudrý, necháš slzy volně téct, tak často a tak hojně jak budeš muset. A obyčejně zjištíš, že málokdo z kruhu tvé rodiny či přátel bude schopen pochopit tvůj zármutek, nebo tě utěšit. Ale jestli jsi své zvířátko opravdu miloval, staral se o něj v té spoustě radostných let, najdeš jeho dušičku, menší než je třeba tvoje, bude se zdát, že tě doprovází v osamělých dnech, které přijdou. A ve chvíli, kdy to nejméně čekáš, ucítíš jak o tvou nohu něco lehounce zavadí. Pohlédneš na místo, kde tvůj drahý, možná nejdražší kamarád lehával - a rozpomeneš se na Tři významné dny. Vzpomínky budou možná bolestné a přinesou ti bolest do srdce.

Jak jde čas, bolest přichází a odchází, žije vlastním životem - odvrhneš ji nebo přijmeš, může tě to pak splést. když totiž bolest odvrhuješ, skličuje tě. Když ji přijmeš, prohlubuje tvou duši. Tak jako tak pořád je to bolest.

Ale přijde, ujišťuji tě, den čtvrtý. Láska tvých přátel s tebou totiž zůstává, to nemůže nic změnit. Láska, kterou sis zasloužil. Odkaz lásky přátel, kteří nás opustili. Je jenom tvoje. Je to láska, která umožní, abyste se znovu setkali. Láska, která přemůže všechno. Ta láska je totiž Duhový most.

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:25
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Držela jsem ho v náručí a když to přišlo, tak se na mne podíval - nebyla v tom ale výčitka, ale spíše poděkování ...nic ve zlém, ale to je hodně pohádka, nepochybuji ovšem, že s tímhle je to jednodušší , škoda, že takovým bajkám já nevěřím.

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:27
- Nahlásit

davidkova renata
to je hezké , i kdžyž jsem zaslzela

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:29
- Nahlásit

mac1
no já bulim pokaždý jako debil
Dagmar Fišerová
kdo je Bajtík?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:32
- Nahlásit

davidkova renata
to mi nedělej,řvu tu jak blbka a to sou vobě paka ještě mladý...
mac1
já bohužel taky ne,taky jsem tohle udělala, 14ti letý čubě...za sebe vím,že to bylo dobře,že jsem jí pomohla - ale ona to teda nevěděla, dle mě, ani to tak neviděla...ale říkám,za sebe-udělala bych to znova,než se koukat,jak se nepostaví,dělá pod sebe,blbě dejchá...

inu
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 19:50
- Nahlásit

davidkova renata
ach jo, békat teďka takhle navečer
Ale kus pravdy v tom je, aspoň já si na tyhle tři dny fakt pamatuju nejvíc. Ale na duhovej most.. asi nevěřím

aren
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:30
- Nahlásit

davidkova renata
kdo je Bajtík?
Bajtík je blahé paměti tolik zde diskutovaný Kaki ze Slovenska.
Já na duhový most věřím.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:33
- Nahlásit

aren
Bajtík je blahé paměti tolik zde diskutovaný Kaki ze Slovenska.
aha...sem si to myslela..no jo,tak aspon měl hezkej konec života a milosrdnou smrt.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 12:29
- Nahlásit

Ahojky,děkuji všem za podporu.Právě jdu vše vytisknout a dám to kamarádce přečíst.Snad jí to trochu v její bolesti pomůže.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání