Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Recepty pro psy
Autor Zpráva
leila
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 15:54
- Nahlásit

Zdravím všechny, kteří svým psiskům vaří. Rozhodli jsme se přejít s pumou z granulového krmiva na vařané, ale máme problém s recepty. Už jsem jich tady pár našla ale není jich moc. Tudíž kdo vaříte, podělte se o to jak vaříte přihodím jeden recept.

Kuřecí hřbety ( křídla) vložíme do minimálně osolené vroucí vody a přidáme jeden až dva stroužky česneku. Jakmile se nám zdá maso dopsatečně uvařené přidáme přílohu, vločky, rýži těstoviny. Maso obereme a smícháme s přílohou. Můžeme přidat ještě mrkev nebo něco podobného .

Toto je recept od naší chovatelky na lepší přibírání hufana.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:20
- Nahlásit

leila
Náš nejoblíbenější:

1. Ráno vytáhnu maso z mrazáku.
2. Maso položím do starého pekáče (aby krev netekla všude) a strčím za okno.
3. Večer maso rozbalím, rozkrájím na deset kusů, nahážu do misek.
4. Misky nahážu na zem s povelem "žerte vy mrchy a jestli se servete tak si mě nepřejte"

Pincher
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:22
- Nahlásit

Tak to vařím podobně Zvlášť ta poslední věta mě dojala neb to říkám taky

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:28
- Nahlásit

Biluška
3. Večer maso rozbalím, rozkrájím na deset kusů, nahážu do misek.
4. Misky nahážu na zem s povelem "žerte vy mrchy a jestli se servete tak si mě nepřejte"

Mám to stejný,jen s tím rozdílemže to dělám ráno,dělím na šest dílů a místo toho rvaní tam mám"kdo dřív příde,ten dřív žere".

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:43
- Nahlásit

Biluška
Náhodou, větu čtvrtou jsem vzhledem k rase musila upravit-žerou každý zvlášť, akorát když jdu pryč, tak jim říkám NE ŽE SE BUDETE RVÁT! Tak se nervou.
Ale jinak s tebou bezvýhradně souhlasím
A máme i hezký koloběh-co nesní Bucka, dostane Ferdík, co nesní Ferdík, dostane dírou v plotu chudák kotcař od souseda, co včera zase po týdnu dostal krmi od páníčka, vypadalo to jako koprovka s chlebem-taky slušný recept, pro štíhlou linii.

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 16:49
- Nahlásit

Mucholabka
Myslíš, že se z koprovky hubne? Vyzkouším to a jestli to bude fungovat tak si to okamžitě necháme patentovat . Pak se nafotíme do nějakého časopisu (já budu "před" a ty "po"), prodáme to za drahý prachy a budem v balíku

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 17:03
- Nahlásit

Myslíš, že se z koprovky hubne
Biluška
No, ta paní to má zmáknutý, já se jí zeptám, jak přesně to dělá, jestli mě opět nebude chtít inzultovat tyčkou, jako když jsem se jí v zimě ptala, jestli by psovi laskavě poklidila hovna.
...Ale tuším se muší uvařit koprofka, zředit vodou 1:1, do toho plesnivý chleba a podávat jednou týdně, úspěch zaručen-pokud se nevyskytnou rušivé vlivy, které budou čokla přikrmovat přes plot...

leila
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 18:27
- Nahlásit

Biluška
ooo díky takže krmíš syrovým jo? No a kolik cca dostane puma?

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:11
- Nahlásit

Biluška
jablunka
Pincher

taky nevím, co maj granuláři s tou úsporou času, je fuk jestli hodím do misky granule, nebo flákotu s přílohou.

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:14
- Nahlásit

PetraK
Já mam třeba proti syrový (nebo i nesyrový) flákotě světlý koberce v celym bytě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:14
- Nahlásit

leila
http://www.brunifid.com/vk_krmeni.htm

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:17
- Nahlásit

Dines
Já mam třeba proti syrový (nebo i nesyrový) flákotě světlý koberce v celym bytě

teď Ti nerozumím ???

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:21
- Nahlásit

PetraK
Dokážeš si představit jak se mi pes s flákotoum masa vláčí po bytě, po béžovejch kobercích? Ty granule jsou přece jen značně "čistší"
Až bude barák se zahradou, budou i kosti, flákoty a jiný podivnosti

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:23
- Nahlásit

Dines
Dokážeš si představit jak se mi pes s flákotoum masa vláčí po bytě, po béžovejch kobercích

Já mám balgón ,at si hryže tam

Dines
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 20:27
- Nahlásit

davidkova renata
Já mam taky balkon - plnej krámů, takže huž se tam pes nevejde - smůla Ale ne, vim že to sou jen blbý výmluvy - třeba i to, že jaksi máme pidi mrazák....ale což, na granclích prospívá, semtam i něco od masa a jiných pochutin dostane

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 21:15
- Nahlásit

Dines

no tak můžeš na krmení dát vždycky nějakej ten igelit. Doma má Ešus v části bydlíku prostor na misky. Když nemá skelet nebo křídla, prostě maso na kosti, tak prostě vymydlí misku a bordel z toho není, když má maso na kosti, tak mu z bydlíku vytáhnu pelíšek, on si to někdy vezme a sešrotí to tam, takže pak otřu hadrem a pelíšek vrátím. Na chalupě má misky na tácu, šrotí to tam. A když měl ryby tak jsem mu to taky dávala na balkoně , páč ta rybina by mě porazila - moc místa na to žrádlo nepotřebuje

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 21:25
- Nahlásit

Dines
Dokážeš si představit jak se mi pes s flákotoum masa vláčí po bytě, po béžovejch kobercích? Ty granule jsou přece jen značně "čistší"
Vidis, takovej argument jsem jeste neslysela. Zajimavy.

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 08:17
- Nahlásit

PetraK
Náhodou naházet do misek granule je vážně rychlejší. Odpadá ranní vytahování masa z mrazáku (stejně na to každou chvíli zapomenu), odpadají muchy na okně co se snaží dostat na maso (a většinou dostanou), odpadá krájení masa, krev tekoucí po stole a úplně všude. Jednoznačně jsou granule méně pracné. Hlavně je ochoten nasypat do misek Mášenek, s masem odmítá spolupracovat
Dines
Syrovým krmím výhradně na zahradě, naši zmetci mi to taky tahají po bytě Hesina dokonce odvlekla kus krvavých jater do postele

Občas to uvařím (ale to musím mít fakt dobrý den) a to můžu krmit i doma, vařený nemají tendenci tahat po baráku.

leila
No a kolik cca dostane puma?
Netuším, nikdy jsem to nevážila. Víc jak šeltice, míň jak šarpej. Takový přiměřený kousek

Ještě mám jeden velmi rychlý recept, kterým občas krmím Wandu.
1. Přijdeme ke kotci a otevřeme branku
2. Díváme se jak malamut mizí v dálce a ze zvyku občas zařveme "Wando,ke mně".
3. Počkáme až se zakrvácený malamut vrátí domů.
4. Vezmeme 300,-, obejdeme vesnici a zjistíme u koho byl malamut na návštěvě.
5. Zaplatíme zakouslou slepici.

Je to bezpracné, ale poměrně drahé

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 10:15
- Nahlásit

Biluška
Náhodou naházet do misek granule je vážně rychlejší

ale jo to jo, ale když tomu věnuju chvíli v ten den kdy mi to maso přijede a naporcujuho po půl kile, či po kile, což je tak max. hoďka času při těch mejch 23 kilech měsíčně (a to ještě teda dělám to, že ze stehen ty kosti vytahuju, to jo to je vopruz), tak to pak večer vyndám, v ten samej moment hodím na šporhelt kaseról s trochou vody, kam pak na minutu mrsknu zeleninu a ráno to jen vkydnu do misky. Je mi jasný, že při tvým provozu,počtu psů a dětech, to je už o něčem jiným. Ale mám-li jednoho psa a chci-li mu dávat to co dostávat opravdu má, tak tam nevidím problém. Není to žádná oběť, sebe neoberu o spánek, psovi nezkrátím procházky -je to čas tak na jedno cigáro?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 10:40
- Nahlásit

isdpch
zahrabat nejlépe pod polštářem

neni nad zdravej spánek

leila
jestli pesovi nedělá problém syrové maso (tzn. jestli se Ti po něm nepotento - to musíš zkusit a převádět postupně, podle toho jak mu to sedne, u nás to problém nebyl, takže jsme dávali hned, ale někdy to pesanům problem dělá, takže se pak převádí pomaleji) tak dávej syrový+lehce ovařená zelenina (nejvhodnější je prý listová) , spařený vločky, či uvařená rýže.

Meta
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 10:40
- Nahlásit

Biluška
Za tři stovky/ks jsem ochotna chovat slepice a trpět vás v sousedství Nechcete se stěhovat?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 10:46
- Nahlásit

Meta
Za tři stovky/ks jsem ochotna chovat slepice a trpět vás v sousedství Nechcete se stěhovat

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2008 11:10
- Nahlásit

Meta
Za tři stovky/ks jsem ochotna chovat slepice a trpět vás v sousedství Nechcete se stěhovat?
Stěhování nezvažuju, ale naučím Wandalku chodit na návštěvu k vám, to by neměl být žádný problém . Proč mám nechávat vydělávat cizí lidi, když můžu pomoc kamarádům, že jo?

isdpch
Celýma kuřecíma skeletama krmím Wandu. To je úplně nejjednodušší recept.
1. Přijede auto z Vetamixu. Vyložím bedýnky z masem, z jedné vylovím kuřecí hřbet.
2. Rozbalím
3. Hodím vrchem do kotce, otvíráním branky se nezdržuju
4. Spí-li Gozéra zařvu "Wando, vstávej, poď žrat" . Nespí-li nemusím říkat nic

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání