Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dog-trek(king)
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:02
- Nahlásit

Ahoj všichni, tak jsem zase tady a mám dotaz: kámoška sousedovic dcerky (obě studují veterinu v Brně) pořádá nějaký dog-trek a obě holky mě lámou, ať se zúčastním s našimi labradory. Zřejmě jim jde taky o sponzorský příspěvek od naší firmy. Já jsem pro každou "špatnost" a je mi jasný, že s LR tady nekyne žádný úspěch, prostě bych to brala jako výlet se psy, ale vlastně vůbec nevím co mě čeká. Musím mít nějaký ten opasek a pes mě musí táhnout? A nebude mě pak po tomto skvělém zážitku vesele tahat i na běžném vodítku po městě? Má to být prý 35 km, no to naši pesani zvládnou, ale o sobě si nejsem tak jistá

No zkrátka, jestli můžete, tak sem s nějakými radami a tipy. A omlouvám se za blbé dotazy-tohle fakt není můj obor.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:28
- Nahlásit

Ketrin
Co sem si já zjišťovala o dogtrekingu, tak opasek mít nemusíš, stačí, když máš psa na vodítku. A táhnout tě taky nemusí, ale ten tah pomáhá, my chceme s psicí dogtreking začít dělat a docela mě šte, že na obojku, když to nejmín potřebuju táhnej jak pitomá, ale jakmile jí dám postroj, tak je po táhnutí.
Takže myslim, že v podstatě nic zvláštního pro psa potřeba není, ale myslim,že to bude napsaný i v propozicích toho treku..
Jo a nevíš, kdy a kde se to bude pořádat? Chtěla bych s psicí začít taky napřed ty kratší. Teda ne kvůli ní, ale hlaně kvuli sobě

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:29
- Nahlásit

Tak já sice nejsem zkušený dog-trekkař, ale celkem mě to zaujalo a chtěla bych to taky zkusit. Myslím, že nejlepší bude, když se mrkneš na tyhle stránky: http://www.dogtrekking.info/
kde je spousta informací.
Jinak, žádný opasek mít nemusíš, klidně může mít normální obojek, akorát pes nesmí běhat bez vodítka. A tahání taky není podmínkou.
Jo - a taky řeším problém spíš co panička, o toho mýho ďábla se nebojím.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:48
- Nahlásit

Eimy
Má to být druhý víkend v září (10.-11.9.) někde v Českém ráji. Víc zatím nevím. Až budu vědět, povím.
"..napřed ty kratší..." - 35 km je kratší, jo? No potěš!

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:56
- Nahlásit

Ketrin
No normální délka dogtreku je 90 - 100 km (aspoň sem to tak pochopila)

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 08:57
- Nahlásit

Ketrin
A bude moc hodná , když dáš vědět

moll
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:11
- Nahlásit

Informace prověřené praxí najdete taky na stránkách http://www.tombru.com/stezkou_vlka/. moll

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:18
- Nahlásit

Eimy
A těch 90-100 km se jde na jeden zátah? V jednom dni? To bych zahynula!!!!!!

Moll, Mel
Dík za odkazy, podívám se.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:21
- Nahlásit

Ketrin
Ne, na to je určitej časovej limit, záleži na tom treku, ale teda zatim říkám jen to, co sem vyčetla někde sem na to viděla 52 hodin...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:25
- Nahlásit

Eimy
100 km děleno 52 hod. je cca 2 km/hod. Což na první pohled vypadá snesitelně, ale nechci vidět pak ty moje nohy! A cítit ty moje kyčle! Takže já asi pro jednou udělám děvčatům tu radost a půjdu se tam zesměšnit na 35 km trase, ale jinak to nevidím jako své budoucí hobby. Zůstanu u loveckého výcviku a našich oblíbených, každodenních, PŘIMĚŘENĚ dlouhých procházek.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:32
- Nahlásit

Ketrin
No jo, ale to je braný, že bys šla i přes noc, což bych já osobně asi nedala TAkže když si schrupneš tak na 6 hodin, tak to máš už jen 46 hodin... Hrozně to nevypadá, ale opravdu to ujít, no, nevim nevim

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:37
- Nahlásit

Ketrin
Dogtrekking je celkem extrémní sport. Někde jsem četla, že to někdo dokonce i běhá. Navíc je to většinou od pátku do neděle, takže se i bivakuje. Navíc je daná povinná výstroj, kde bývá mimo jiné i karimatka. To všechno je vždycky uvedený v propozicích závodu.
Já se taky chystám na nějaký ten mid (ta kratší trasa), tak určitě dej info, třeba se potkáme . Vsechny ostatní dogtreky, který maj kratší trasu se mi nehodí, vždycky něco mám . Ale ten termín, co jsi udávalo by mi to mělo vyjít.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 09:48
- Nahlásit

Mel
Jasně že znám články o těch akcích v PPČ-čtu to, ale vždycky jen tak jako že jó, dobrý, ale nikdy jsem to nečetla s pocitem, že se někdy něčeho podobnýho zúčastním. Chodím ráda, ale běhat - ani omylem.
No takže jakmile budu vědět víc, dám to sem.

Petra
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:28
- Nahlásit

Ketrin
Má to být druhý víkend v září (10.-11.9.) někde v Českém ráji. Víc zatím nevím
Nemyslíš tady ten? Není to tedy v Českém Ráji, ale Pojizeřím.
http://hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2005041002

Jelikož je "krátký" - 35 km / 15 hodin, tak nemusíš nést všechno (spacák, karimatku atd.). Povinné je jenom pití, baterka, miska atd.... viz stránky.

Já bych vyrazila hned, ale mám hodně malého psa a mám obavy, abych ho neodvařila O sebe se obávám taky trochu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:43
- Nahlásit

Petra
Jo, to je ono!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 14:44
- Nahlásit

Myslím ten odkaz na příslušné propozice-to je ono.

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 20:32
- Nahlásit

Ketrin
Jee, tak tam sme chtěli jet s kámoškou... No uvidime ještě, je to pro mě docela dost z ruky

Sendy
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2005 21:45
- Nahlásit

Fryštácký dogtrek, je to 12.-14.8., měří zhruba 35 km,
Oderský puchýř, 16.-18.9., asi 40 km.

ve Zvánovicích u Říčan u Prahy, okolo 50 km, a je to 7.-9.10.
http://www.sweb.cz/wshc/zavod.htm

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:21
- Nahlásit

Tak předevčírem mi to děvče volalo a prý se jim hlásí na to Pojizeří i dost labradorů, takže budou mít asi nějakou samostatnou kategorii a může se jít buď těch 35 km, nebo jenom 15.

wami
# Zasláno: 10 Srp 2005 10:32
- Nahlásit

Dogtrek muze byt nejen o zavodeni, ale i o romantice... Chodim par let longy - jestli vas zajimaji zazitky z "konce" startovniho pole (dorazim zpravidla nekdy mezi poslednimi ), tak mrknete na www.skorovlci.wz.cz

janik
# Zasláno: 20 Srp 2005 14:05
- Nahlásit

Petra
Vsechny vas zdravim, prave jsem se vratila z Alp a nahodou zavitala sem. Pokud mate nejake dotazy, tak se na me klidne obratte, ja jsem totiz ten, co ma ten dogtrek na krku. jo a mimochodem bude tam i trasa pro stenata, veterany a vsechny, co z nejakeho duvodu nemohou jit 35, prochazka na 15 km. veskere info najdete na www.ibeagle.info
zdravi janik

ace
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2005 12:30
- Nahlásit

Ja by som bola tiez na nieco zvedava. Na dogtrekking kludne mozete zobrat dva psy (a s oboma musite prist do ciela), ale je mozne aby s jednym psom isli dvaja ludia?
Totizto mame jedneho psa, ale sme nanho s manzelom dvaja - to si mame este jedneho zohna alebo pozicat?

janik
# Zasláno: 27 Srp 2005 10:15
- Nahlásit

ace
No, pravidla o teto situaci mlci, ale je to tak, ze je vzdycky vyhlasovan pouze ten, ktery jde se psem a nese povinnou vystroj a ten druhy neni nikde ani poznamenan. takze to nevadi, ale obcas na zavodech potkavam dvojice, kde je prihlasena zena a jako zazracne jde bez batohu, ktery tahne jeji drahy, ¨je to nefer, ale je to kazdeho vec, jak chce byt poctivy.

haha
# Zasláno: 27 Srp 2005 16:00
- Nahlásit

mohla bych jít se třena psama nebo můžu jen s jedním???

Anonymní
# Zasláno: 28 Srp 2005 20:47
- Nahlásit

haha
muzes jit s libovolnym mnozstvim psu, ale musis mit odpovidajici pocet vybaveni = misky, zradlo, voda. vetsinou se chodi s jednim, maximalne se dvema.

haha
# Zasláno: 28 Srp 2005 21:05
- Nahlásit

a poradte co všechno se musí mít s sebou a naopak co se nesmí, a musela bych mít všechny hafy na vodítku je to nutný nebo můžou jít i navolno, a může si pes nést třeba část vybavení sám nebo to není dovolený??

Mel
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 08:42
- Nahlásit

haha
Co všechno musíš mít s sebou, je vždy uvedeno v propozicích závodu. Je uvedená povinná výbava, kterou musíš mít a dále se udává doporučená. Pes nesmí být na volno, vždy na vodítku a sám si může nést myslím 1/3 své hmotnosti.
Přečti si ty stránky http://www.dogtrekking.info - tam jsou všechny informace včetně soutěžního řádu.

ace
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:00
- Nahlásit

janik
Takze ten druhy bez psa je teda tolerovany? To si nas potesila (ale svoj baglik by som si urcite vliekla sama)
Asi by sme nejaky trek skusili, ale este si musime pockat, mame stendo... aj ked si teda pisala o nejakom, ktory ma trasu aj pre stenata, nie je nahodou aj tych 15km na stena vela? Alebo aky vek psa sa tym mysli?

Anonymní
# Zasláno: 29 Srp 2005 21:58
- Nahlásit

ace
standartne muzes na trek se psem od 1 roku, nekteri to zvladaji, jini ne. je lepsi zacinat na midarskych tratich kolem 40 km a az potom prejit na longy. u nas je vypsana kratka trat spis jako doplnek pro psy nad 6 mesicu, ale mame tam jenom ty, co jsou tesne pod rok i starsi, co si jeste netroufnou na tech 35. neni tam zadny casovy limit, takze se muzou vazne plouzit cely den, popr stene poponest, nebo ho nechat schrupnout.

janik
# Zasláno: 29 Srp 2005 21:59
- Nahlásit

ace
promin, zase jsem se nepodepsala

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání