Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jak byste se zachovali vy?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:34
- Nahlásit

Jela jsem po dálnici. Za krajnicí ležel sražený pes. Byl živý, strašně s sebou mlátil, snažil se vstát, ale neměl orientaci a nedokázal koordinovat své pohyby tak stále padal a točil se dokola na místě. Chtěla jsem zastavit, ale v dané situaci to nešlo. Jela jsem tedy k nejbližšímu sjezdu a na to místo se vrátila. Pes už byl pryč. Nemyslím, že by odběhl, spíš ho naložil někdo jiný. Pak jsem přemýšlela, co s takovým zvířetem. Pokud bude mít známku a třeba tel. č. je to jasné, zavolám majiteli, co a jak a dál dle jeho instrukcí. Nebudu-li však moci zjistit, čí a odkud je? Odvézt ho na veterinu, zaplatit léčení a doufat, že neumře a že se třeba někdo ozve? Kdyby mi někdo zavolal, že našel mého psa, bez váhání jej požádám, ať s ním jede na veterinu, že tam hned budu a budu vděčná, že jej zachrání. Ale jak byste jednali s anonymním psem?

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:38
- Nahlásit

asi bych psa nechala ošetřit (pokud by byl zraněný) a pokud by na sobě neměl nic, podle čeho by se dal určit majitel, asi bych zavolala do nějakého dobrého útulku, a v okolí "nálezu" vyvěsila plakáty s fotkou a číslem na ten útulek, aby se případný majitel mohl o psa přihlásit....pokud bych doma žádného psa neměla, tak bych si ho třeba i nechala doma u sebe, ale jelikož mám 3, musela bych volit tu první variantu.....

Ghianika
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:43
- Nahlásit

S poraněným psem jsem se ještě naštěstí nesetkala, ale určitě bych jela na veterinu. Jinak jsem taky "sběratel" psů, už několik jsem jich měla v autě, vždycky mi mile překvapili v pražském útulku, a zatím vždy jsme společnými silami našli majitele.

Garfield
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:45
- Nahlásit

Ano, jenže pokud psa srazí auto, obvykle to není otázka ošetření, ale operace a zdlouhavého léčení a vet se vás zcela jistě zpetá, jestli trváte na operaci i za velkého rizika uhynutí psa...

Ghianika
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 12:54
- Nahlásit

Garfield
jasně, to už opravdu záleží na stavu psa, aspoň podle mě, pokud by to měla být složitá operace s nejistým koncem, tak bych do toho asi nešla, jenže říkat něco hypoteticky je dost složitý

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 13:42
- Nahlásit

podle stavu,zatím se to všechno utrácelo.

handula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 14:10
- Nahlásit

Hlavně si myslím,že je to otázka peněz, nevím,jestli bych investovala do nejisté operace neznámého psa, protože nelze počítat, že Vám to případný majitel zaplatí - a taky by asi záleželo na stavu, jestli byl přejetý nebo jen sražený s poraněnou nohou...

haha
# Zasláno: 13 Čec 2005 20:12
- Nahlásit

no já jsem jednou bohužel sama přejela německého ovčáka který byl bez pána a vletěl mi přímo pod kola , v tu chvíli jsem nepřemejšlela o penězích ani o rozbitym čumáku auta ale šupem jsem ho naložila a mastili jsme to na veterinu , bohužel byl tak poraněnej že už tu cestu nepřežil, kdyby přežil tak bych to léčení samozřejmě platila a pokud by se nenašel majitel psa bych si nechala a v případě že bych někde přejetýho psa našla zachovala bych se stejně

Anonymní
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:08
- Nahlásit

Garfield
pracuji na veterinární klinice a musim říct že peníze je to poslední na co myslíme když k nám někdo přiveze urgentní případ. Srážky s autem bývají bohužel nejhorší a málokdy dopadnou pro psa dobře... neříkám že veterináři za to neúčtují ale když by nás někdo uved takle do obrazu (sraženej pes kterýho nepřivezl majitel ale někdo cizí) rozhodně ho o peníze uhánět nebudem... nebo aspoň ne o celou částku (materiál být zaplacen bohužel musí ale práce doktorů by byla v těchto případech zřejmě zadarmo.) Navíc když se stane takový neštěstí tak na to lidi samozřejmě nejsou připravení a částku sebou většinou nemaj (přece jenom 5000 si asi nikdo nebere když jde psa vyčurat), navíc bývají majitelé v šoku a pejsci jsou většinou po ošetření převáženi ještě sanitkou na pohotovost tudíž na řešení peněz neni ani čas....
Sama bych ale měla obavy z toho jestli by byl případný nalezený majitel psa natolik slušný a peníze mi vrátil... Navíc jeho rozhodnutí by se mohlo lišit od toho mého (psa nechat uspat/neuspat) a v tom případě by se těžko peněz někdy domůžete

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:17
- Nahlásit

Anonymní
U těch srážek je to o tom, že málo kdo podle mě zastaví. Mně psic srazilo auto a sátl při ní nejspíš andělíček strážnej, protože byla úplně v pořádku - až na pár odřenin. A jedné paní, se kterou se občas potkáváme při venčení se stalo v podstatě něco podobnýho a její fenka to taky přežila bez jakékoliv újmy, i když u ní měli doktoři podezření na vnitřní krvácení (naštěstí se nepotvrdilo). A prastrejdovi srazilo auto fenku a taky jí nic nebylo, jen trošku potlučená... Ale věřím, že všichni tři tihle psi měli neuvěřitelný štěstí a víc si je po těchhle příhodách hlídáme.
Smutný mi na tom přijde hlavně to, že ani jeden řidič po těchhle sržkách nezastavil, všichni ujeli... Osoběn bych asi po řidiči nechtěla nic jinýho, než aby mě odvezl na veterinu... Číslo jsem na mobilu na žádnýho veta neměla (teď mám pro jistotu na dva), takže jsem se musela táhnout s psicí v šoku v náručí na veterinu. Kdyby jí bylo něco vážnějšího, tak si myslim, že by nepřežila ani tu cestu...
Je to všechno jen a jen o lidech...

Anonymní
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:26
- Nahlásit

jo je to tak jak píšeš... buď to maj ty pejsci štěští že je to ťukne (ale je jich málo) ale většinou a stačí když jede auto 50. trefí hlavu nebo trup a to je pak špatný... včas diagnostikovaný vnitřní krvácení ještě jde ale ta hlava to bývá konec... problém taky je v tom že to není jednoznačně chyba řidiče... přece jenom pes je většinou na volno když ho srazí auto a na silnici... upřímě řečeno bourat kvůli tomu že běhá po silinici pes taky nic moc že? jinak to nejednodušší je mít uložený číslo ne na veta nebo pohotovost ale na PSÍ SANITKU!!!

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:45
- Nahlásit

Anonymní
No oni to byli vlastně malí psi. Mou psici to nabralo přímo do hrudníku, vodlítla docela daleko. Byla to moje blbost, nějak mi nedošlo, že ten řidič se pokusí to projet i když já už budu v silnici.Ještě sem měla štěstí, že sem to nepřebíhala zároveň s ní.
Každopádně mohl aspoň zastavit a kouknout se... Aspoň já bych to udělala...
No, on jeden ten vet je i mobilní, ale každopádně doufám, že už to nebudu potřebovat...

Anonymní
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:47
- Nahlásit

a já zas, že nám zítra žádnýho takovýho nepřivezou
(jinak ta sanitka je normální klasická žlutá výjezdovka uvnitř s doktorem takže ještě jednou radím mít na ní číslo

Eimy
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 22:51
- Nahlásit

Anonymní
No, pokusím se ho nějak zjistit

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 06:45
- Nahlásit

Stála jsem u toho, když nějaké malé holce srazilo auto psa. Řidič kupodivu zastavil a pes ležel na silnici za ním. Holčička byla v šoku, stála na chodníku a jen histericky řvala, aniž by se šla na psa podívat. Tak jsem na ní zařvala: "Drž hubu a pojď mi s ním pomoc, řvaním mu nepomůžeš." ona se zklidnila a sklonila se ke psu, kterého už jsem brala do náruče. Byl v šoku a pokousal mě. Chtěla jsem, aby nás řidič naložil a odvezl k vetovi, ale on ječel, že pes krvácí a zakrvácí mu sedačky. Nedalo se s ním mluvit, tak jsem psa odnesla. Měl zlomenou packu a něco s kyčlemi, ale vyvázl v podstatě bez trvalých následků. Mně srazil taky nějaký prasák psa na přechodu (šel asi metr přede mnou) a ani nepřibrzdil. Pes do 2 minut umřel.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 07:02
- Nahlásit

My jsme byli jednou s naším - tehdy 5měsíčním štěndem- na výletě s ostatními psími kámoši a sraz jsme měli na jednom parkovišti, kde je závora a platí se tam ....Takže jsme se nebáli tam pejsky pustit běhat volně. Najednou tam ale vjel nějaký magor jak splašený, vůbec nezaplatil u té závory, objel jí příkopem a jak tam vletěl, srazil hned 3 psy dohromady včetně toho mého....naštěstí nebyl tak rozjetý, že se žádnému s pejsků nic nestalo...ten můj byl ale přitom úplně pod tím autem, takže nechápu, jak mohl vyváznout bez zranění.......No a ten blbec řidič nás ještě sprdnul, že "tam nemáme se psy co dělat"... Některé lidi bych snad ani lidmy nenazvala, jsou to prostě zrůdy bez špetky citu...

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 08:17
- Nahlásit

Garfield
Ono s tím šokem je to složitý... Já tehdy "naštěstí" měla trochu času se na to připravit, protože sem věděla, že psice to na chodník už nestihne a otočit se a uhnout už taky ne. Vlastně do teď pořádně nevim jak to blo, jenom sem viděla, jak to auto do ní drclo a ona pak ležela asi o 5 - 10 metrů dál a je pravda, že v té chvíli sem myslela, že mám po psovi No, ale po návratu domů mi ani nevěřili, že se něco stalo, dokud neviděli, že mám bundu od bordelu ze silnice (bylo mokro) a od krve...
No a na závěr jsem ještě dostala od pířtele vynadaný, že sem se nekoukla na SPZtku toho auta, že on by to určitě udělal...

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:33
- Nahlásit

Evik
no já spíš nechápu čemu se divíš... nepleteš si náhodou park a parkoviště?

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:41
- Nahlásit

Eimy
no tvůj přítel je teda velká opora co? myslim že předpokládat kdo jak v takové situaci bude reagovat se nedá předpokládat... navíc SPZ by asi moc nepomohla v tom jak to s pejskem bude že? jinak sražený psy vidim téměř obden je to velká síla ale zvládám to ale stejně myslim že kdyby auto srazilo psa mě tak se kvůli šoku na nic moc nevzmůžu... nevim možná bych překvapila samu sebe..

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:46
- Nahlásit

Anonymní
je to zoufalý,s vyspělostí majitelů psů,kdykoliv si jedu ke kamarádovi veterinářovi pro biopsie,a skouknu mu čekárnu,vomejvají mě
Anamnézy jeho pacientů jsou dost často velice půvabné,svědčící o vskutku vysoké duševní a informační vyspělosti jejich majitelů...a tím nemyslím jen poměrně roztomilou paní vyššího středního věku zřejmě s počínajícím Alzheimerem nasedajícím na simplexní osobnost,která u digitální váhy s nápisem"před vstupem do ordinace zvažte prosím své zvíře" těžce lamentovala,že nikoho svazovat nebude,její voříšek neublíží.....

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:50
- Nahlásit

Sali
no tak myslim že timhle si mě pobavila až do večera...
asi by sme to mohli zavést... "před vstupem do ambulance svažte prosím svého psa" k tomu moták a kdo by ho náhodou cpal na váhu tak by mazal...

janina
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 10:57
- Nahlásit

Sali

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 11:27
- Nahlásit

Anonymní

a pak se tam schválně přijdu podívat...kam posíláte biopsie?

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 11:30
- Nahlásit

Jinak ad nosná problematika-už dost dlouho uvažuju o tom,že zase budu vozit v autě 4 gramy Thiopentalu...možná radši 5...kamarád figurant a policajt jezdí naštěstí s pistolí...někdy je to to nejrozumnější co se dá udělat.

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:11
- Nahlásit

Sali
Thiipentalu sem vezla(resp. převážela) posledně v autě celou lahev (shoda okolností) pro jistotu schovaný v botě... a auto mi vykradli... s botama i thiopentalem.. nevim jestli se smát nebo se o ty zloděje bát.. jen doufám že to nebyli fe'táci a že si to nezkusej aplikovat

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:32
- Nahlásit

Anonymní
dobře jim tak.Tomu se říká přirozená selekce.

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 12:40
- Nahlásit

nevim nevim... abych nedopadla jako ten pán co si chránil ten zahradní domek rozbuškou co ustřelila nějakýmu hajzlíkovi nohu a ještě nešla sedět....
spíš se sim řikala proč by to brali když by s tim nechtěli něco dělat... ale asi budou dost zklamaný

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 14:34
- Nahlásit

která u digitální váhy s nápisem"před vstupem do ordinace zvažte prosím své zvíře" těžce lamentovala,že nikoho svazovat nebude,její voříšek neublíží.....

Sali
Panebože já u toho jedla a zrovna jsem měla plnou pusu. Krabí salát a rohlíky jsem pak vyškrabávala z klávesnice a stírala z monitoru. JAKO JO!

Garfield
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2005 14:37
- Nahlásit

Co je Thiopental, resp. musí se to aplikovat injekčně? Mmch. proč jedny veteriáři utrácejí psy jednou a jiní třemi injekcemi?

Anonymní
# Zasláno: 14 Čec 2005 14:52
- Nahlásit

FiSt
já s tebou v tomhle ale naprosto souhlasim. ale uvědom si že já sebou thiopental nevozim jako zbraň proti zlodějům... a už vůbec sem nemohla počítat že mi někdo vybere auto... a že pak půjde po botách...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání