| Autor |
Zpráva |
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 07:26
- Nahlásit
Ahojda, vím, že téma "bašta" je tady jako doma, tak budu zase s jedním otravovat .
Včera jsem narazila na internetu na nabídku krmiva Puffins. Jenže jsem laik a pokud tam nenapíšou konkrétně, že to je "Premium" nebo podobně, tak netuším, do jaké kategorie to zařadit. Co si o tomto krminu myslíte? Zatím krmíme Proplanem, ale změna je život, což?
www.puffins.cz
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 07:55
- Nahlásit
palma1
díky za krásné ráno, moc jsem se pobavila
1) myslím, že po stránce reklamy to je udělané skvěle a člověka to zblbne (ve smyslu - to musím zkusit, vypadá to skvěle)
2) nemůžu hodnotit složení jako celek, zas tak moc vyváženost psí stravy nežeru, ale mrkla jsem na adult/kuřecí a co mě tak pobavilo? Inzerují tam karoten 1 mg/kg granulí, omega 6 MK 2,7 mg/kg granulí a L- karnitin 50 mg/kg granulí. Tahle množství těchto konkrétních látek jsou tam jen pro ozdobu, navíc všechny jsou přirozenou součástí surovin, ze kterých se to vyrábí!!! Proč to tedy vypichují ve složení? Napsali si tam jen to, k čemu chtěli přitáhnout pozornost. Zajímavé, že jsem nenašla údaj o množství chondroitinu a glukosaminu, ale je fakt, že jsem to moc nehledala
Ať žije reklama
PS: flákota je stejně nejlepší, ale neříkej to před žádným distributorem granulí
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 08:30
- Nahlásit
kokoška
to jsem ráda, že jsem ti udělala radost mě to moc nepobavilo, páč tomu opravdu nerozumím a spíš jsem takový ten spotřebitel, co dá na tu reklamu . ale dík za zhodnocení.
Ps: pejsa je taky pro flákotu (alespoň se tvářila šťastně, když při minulým grilování brala ty dva stejky přímo z grilu - páníček už tak šťastně nevypadal) - ale nestíhám vařit pro nás doma natož pro pejsu (to jen když je marod). a dávat to syrový, to se mi moc nechce, i když pejsovi by to bylo nejspíš fuk - sežere i igeliťák (naštěstí ho vždycky v původním stavu zase vrátí), tak proč ne syrový maso...
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 08:38
- Nahlásit
palma1
tak proč ne syrový maso... tak proč teda ne?
Hele, nejsem vet, můj džob je žrádlo pro lidi , takže tě od toho krmiva nechci odradit, ale ty reklamní kecy mě nedovolily nereagovat. Jen mi není jasné, proč chceš měnit krmení, které psovi vyhovuje a nemá žádné problémy.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 09:02
- Nahlásit
palma1
Tak já tím teda krmím spratečka. Jsou to totiž jediný suchý kuličky, který bez váhání sežere.
Ale je fakt, že hlavní složku jí tvoří syrový, ev. vařený mašíško a tohle má spíš jako doplněk stravy, když panička nestihne rozmrazit bo navařit.
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 09:02
- Nahlásit
kokoška
asi to beru moc podle sebe - mě taky nebaví jíst pořád to samý taky bych řekla, že poslední dobou už se na to nevrhá tak, jako dřív - tak mě jen napadlo, jestli by jí třeba změna neudělala dobře... vždycky, když narazím na nějaké nové granulky, tak se ve mě vždycky začne hloubat červík, jestli třeba nejsou lepší, než ty naše. to je ale blbá vlastnost, co?
proplan má velikou reklamu, tak uvažuju taky tak, že když tahle značka tu reklamu nemá (teda alespoň jsem ji nikde neviděla) a stojí skoro tolik, co proplan, jestli třeba není lepší...
k tomu syrovýmu - asi je to pro pejsu nejpřirozenější, vždyť v přírodě by si taky něco ulovila , ale prostě mi to nějak nesedí...
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 09:04
- Nahlásit
bullvnouzi
Tak já tím teda krmím spratečka. Jsou to totiž jediný suchý kuličky, který bez váhání sežere. - čím, že to krmíš???
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 09:19 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
palma1
Co? No těma Puffínama.
A má tyhle - http://www.puffins.cz/puffins-junior
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 09:51
- Nahlásit
bullvnouzi
jo ták - vždyť já neumím číst, teď už to taky vidím
jak tomu nerozumím, tak mi připadají dobrý... nás už by se ale eventuelně týkaly dospělácký - je jí 13 měsíců
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:15
- Nahlásit
palma1
asi to beru moc podle sebe - mě taky nebaví jíst pořád to samý
ty jsi pes? nebo jíte stejné granule
omlouvám se, to byl vtip
proplan má velikou reklamu, tak uvažuju taky tak, že když tahle značka tu reklamu nemá (teda alespoň jsem ji nikde neviděla) a stojí skoro tolik, co proplan, jestli třeba není lepší..
nevím, pro mě to postrádá logiku i tak, je fůra krmiv, co jsou skoro stejné a nemají bombastickou reklamu, to budeš zkoušet všechno?
k tomu syrovýmu - prostě mi to nějak nesedí...
hmm, mně zas nesedí cokoli instantního a je fuk, jestli je to pro lidi nebo zvířata, každý má naštěstí možnost volby
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:17
- Nahlásit
Někdo ze zbytkových odpadů z jatek a mlýnů udělá jiný tvar jakožto skvělý reklamní tah na prodej odpadu a vidím, stádo se chytlo.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:46
- Nahlásit
Mucholabka
Mysli si co chceš...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:49
- Nahlásit
proplan má velikou reklamu, tak uvažuju taky tak, že když tahle značka tu reklamu nemá (teda alespoň jsem ji nikde neviděla) a stojí skoro tolik, co proplan, jestli třeba není lepší..
CO se týče ceny-je to nový tvar, jiný způsob výroby, bylo třeba vybavit provozovnu a musí seto vyplatit, proto bude cena vyšší, nemůžou to vyrábět na standardních strojích. A tomu se říká ekologie-kolik energie se spotřebuje kvůli výrobě takové kraviny!
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:52
- Nahlásit
kokoška
klídek - vtipy beru... hele - jednou jsem zkusila psí suchary, ale už je to tak 20 roků zpátky... a byly docela dobrý, skoro jak sušenky když je človek malej, tak je holt blbej a někomu to i vydrží (nemyslím tebe )
budeš zkoušet všechno? právěže všechno zkoušet nechci, tak se nejdřív ptám, na názory jiných a zkušenosti
mně zas nesedí cokoli instantního instantní taky moc nekupuju, ale doma máme pořád nějaký ten prima polotovar v mrazáku nebo v konzervě - a všici žijeme granulky beru jako sušenky : vybalím z obalu a slupnu
|
palma1
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 10:54
- Nahlásit
Mucholabka
nový tvar, jiný způsob výroby
na tom opravdu něco je to mě nenapadlo... ale každá firma občas koupí novou mašinu a někdy i proto, že je výroba na ní levnější (i když se musí změnit výrobní postup)... věř mi... v jedný výrobní firmě dělám ale je fakt, že výsledný tvar našich výrobků je pořád stejný (ono na drátu toho moc nezměníš )
|
archie
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 11:11 - Změnil/a: archie
- Nahlásit
Nedá mi to, a zapojím se se svým dotazem: Co říkáte na ProFormance Senior? http://chovnastanice.olomoucko.com/9023-proformanc e/15719-proformance-senior-care-3-kg/
Hledám něco pro: 8 letého pejska, s citlivým zažíváním, se sklonem k tloustnutí...a syrové mi nebaští . Díky.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 11:14
- Nahlásit
archie
Nevim, jestli ti, co krmí ProFormance budou tušit, že se na to ptáš v tématu o Puffínech.
|
archie
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 11:26
- Nahlásit
No já si myslela, že se zde sešli odborníci přes granulky a tak se jich zkouším zeptat
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 11:32
- Nahlásit
archie
No já bych napřed zkusila vyhledávač, být tebou a kdybych nenašla, to co chci, dala bych si nový téma.
Ptž pochybuju, že v Puffínech se najde někdo, kdo tím psy krmí. Nebo najdou všichni jako.
|
archie
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2008 11:39
- Nahlásit
bullvnouzi
Díky!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2008 07:01
- Nahlásit
Mucholabka
CO se týče ceny-je to nový tvar, jiný způsob výroby, bylo třeba vybavit provozovnu a musí seto vyplatit,
Ale na druhou stranu, není to nová firma, jsou spojeny s krmivem Agil, zrovna tohle bych tak tragicky neviděla.
palma1
o puffinech byla svého času docela zajímavá diskuse na ifauně.
|