Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Vozíky pro psy za kolo
Autor Zpráva
Filipes
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 15:50
- Nahlásit

Ahoj, Chtěli bychom časem jezdit se psema na delší výlety. Myslíte že tento vozík je dobrý a že by se vyplatil?? diky za informace. Nebo popřípadě poraďte z vlastních zkušeností

http://www.aukro.cz /item407717968_vozik_na_psa.html

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 16:08
- Nahlásit

S vozíkem neporadím, moji psi běhají vedle kola. Jen poupravím ten odkaz.

Vozík za kolo...

11111
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 19:06
- Nahlásit

My právě vydražili vozíček na aukru 407291646 .
Máme psa kardiaka, takže takto s námi bude moci na celodenní výlety, vždycky někde zastavíme, vypustíme ho, poblbneme,může chvilku jít vedel kola, nebo taky ne a pak šup dop vozíčku a jedeme dál ))

cilka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 22:07
- Nahlásit

11111
Nemáte prosím foto ? Podle čísla to už nelze najít když je aukce skončená ....

bambule
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 10:30
- Nahlásit

Mohu se pochlubit vlastní zkušeností. Pokoušeli jsme se jezdit s AST cca od 6ti měsíců ve vozíku AZUB Tom (v úpravě pro psy) a fakt to vůbec nešlo. U tohoto vozíku je totiž velkým problémem, že pokud pes chce, bez problémů se z něj dostane, jelikož je vše jištěno pouze suchými zipy, které pro psa nejsou žádným problémem, zvláště pokud jednou přijde na to, jak je překonat. Jízda pro něj byla opravdovým utrpením, pořád se snažil dostat ven a strašně vyváděl. Asi po čtvrté jízdě jsme to vzdali s tím, že se o to pokusíme až bude starší a rozhodně klidnější. V jeho případě je to opravdu nereálné. Raději poběží u kola do naprostého vyčerpání a nevysvětlím mu, že se může vést, když je unavený....takže tolik moje zkušenosti.

11111
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 10:38
- Nahlásit

bambule:

no my uvidíme. viděla jsme několik psů se tamto vozit, máme vozík normoš na zip - na ten normální zip, tak uvidíme.
napřed ho unavíme a pak ho tam dáme a zkusíme to. Po chvilkách.

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 11:28 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

11111 Filipes
napřed ho unavíme a pak ho tam dáme a zkusíme to To je přesně ono! Vozila jsem tři psy na kole v koši. Postupně, nebyli to drobečci! Nejprve starého kardiaka, pak fenku po úrazech kloubů a především v době učení - sedět klidně, nevyskakovat při naklonění kola atd. byla jako prvotní procházka ve směru jízdy. Pak poseděli rádi. Na začátku. Po pár zkušenostech chtěli nastupovat a jen se vozit už od domu. Aguška dokonce při návratech z delších výletů, pokroucená v koši usínala. Další pes, jehož jsem vozila především přes město, v přírodě běžel, přibíhal nadšeně ke kolu, jen když jsem doma nechtic zavadila třeba o pedál.
Jo taky je dobrý psa na koš, či vozík, zvykat v klidu doma, bez kola. Pak s kolem, pak v pohybu, ale jít zboku a chválit,...
Držíme packy a přejeme hezké výlety.
P.S. NEzapomeň paničko vozík vystlat! Vyděla jsem vezeného psa bez jediné hadry na dně - hrůza )

11111
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 11:52
- Nahlásit

Právě, já vozík kupuji kvůli benově srdíčku.
snad si zvykne rychle.
budeme to zkoušet po chvilkách, napřed nastoupit, vystoupit, zůstat tam, pak se rozejít s vozíčkem atd atd.

On je zase ten typ, že když s emu řekne zůstan, tak zůstane, ikdyž se bojí. Na bobech teda zůstal a nakonec se mu to i líbilo :-D tak uvidíme .

Sylva.
jka dlouho si asi zvykali ti mladoši?

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 12:12 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit

11111
Tak už sem to našla , to je ale vozík pro děti ...je úplně jinak stavěný ...
bambule
No já měla a mám zkušenost s vozíkem CROOZER DOG , ten co je na odkazu .
Je to skvělý vozík , lehce manipulovatelný , žádná atrapa , jsou tam samozřejmě zipy klasické , a na sucháče tam jsou kryty a vevnitř ještě úvazy na jištění dvou psů .Podlážka je zpevněná , a polstrovaná .Potah není takový šustˇák ový a je proto velmi pevný . Za kolem není ani znát že něco vezu . Tenhle vozík je totiž opravdu pro psy , takže rovné dno , a za tu cenu co v té aukci byl Filipes zaváhal(a) stojí kolem 5000,- ....

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 14:03
- Nahlásit

11111
Fenka myslím na druhý pokus jízdy venku už zvládla sedět a nechtít seskakovat. Když jsem cítila její pohyb, chytla jsem ji rukou a "zůstaň". V tomto je kolo lepší, že máš psa na dosah. Zas je kolo vratké, tím pádem pro psa asi nepochopitelné. Chytala jsem je pro jistotu blížíc se k jiným psům, velkému autu atp. Jezdila jsem ale převážně s omluvou k chodcům, po chodnících. Poslední pesoš je tuleň chovací, kterýho sem napřed vozila v dětské sedačce na zádech, páč v koši seděla zmíněná fenka. Zase zkouška doma v klidu, pak pár metrů chůze venku a jeli jsme. Je to jiný, než vozík. Pro kolo i člověka větší pakárna, ale takovej mazel závislák Cvok (18kg) je nejspokojenější v náručí. Když fenka pláchla, já se těšila na volný záda, psa posadila do koše, jenže on mi za jízdy na ty záda stejně lezl. Bude kříženec zřejmě s opicí :-o Podotýkám, že všichni mí psi sou nalezenci, nebo z útulku. Tzn. i starého psa novým novým kouskům naučíš, ne že ne

11111
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 14:45
- Nahlásit

jo není to přímo pro psy, ale je to skládačka, takže se vnitřed dá vyndat a máš dno pro psa. Dáme tam pelíšek.
dle mého, pokud se pes naučí ve vozíku sedět, tak nemá tendence vyskakovat za jízdy nebo tak....

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 15:24
- Nahlásit

11111
..a pod pelíšek molitan atp.
nevyskakuje dokud nevidí kámoša, kerýho přece musí co nejdřív oňufat, neprojde blízko háravka, nebo se neřítí blízko velkej zlej náklaďák. Opatrnost paničky zpočátku není zbytečná.
Haf

bambule
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2008 14:53
- Nahlásit

ono není vozík jako vozík, to je ložený, jenom prostě AZUB Tom fakt pro hafany moc není, a když už tak pro kliďase a ne pro toho našeho draka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání