Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / 30 nepříjemných zvuků na CD - socializace a terapie
Autor Zpráva
papillon_girl
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 20:50 - Změnil/a: papillon_girl
- Nahlásit

Ahoj! Našla jsem docela zajímavé CD, kde jsou nahrané různé zvuky, ze kterých můžou mít psi strach (např. bouřka, ohňostroj, zbíječka). Jde o to, že to psovi pouštíte, zezačátku třeba hodně potichu, vždycky několikrát denně a spojíte mu zvuk s příjemným prožitkem, jako je třeba hra, pamlsek, mazlení... postupně, když je zvuk pro psa už známý a nechává ho klidným, můžeme přidat hlasitost, ale nesmí se to všehcno uspěchat. Pořizuju si 2. štěně a docela uvažuju o tom, že to pořídíme, protože Bow má docela fóbii z petard, bouřka třeba není tak hrozná, ale taky se bojí. No o střelbě ani nemluvím... Nevím, rpoč se toho tak bojí, každopádně ho mám až od 7 měsíců, takže možná i špatná socializace... no to je jedno, chtěla jsem se spíš zeptat na vaše zkušenosti s tímto CD, ať už kladné nebo naopak. Nechtěla bych něco kupovat zbytečně a hodně mě zajímá, jestli to někomu opravdu pomohlo, jak už u socializace malého štěńátka nebo u zbavení fóbie staršího psa Kdyby vás někoho zajímalo to CD, tak je tady URL

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:20
- Nahlásit

Bože, proč s ním radši nechodíš ven, na nádr apod.?

Mmartin
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 21:50
- Nahlásit

papillon_girl
spojíte mu zvuk s příjemným prožitkem

bacha na pavlovovy reflexy, aby ti pak při bouřce nezačal pes slintat

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:07
- Nahlásit

Mucholabka
A kdo tu tvrdí, že se bojí na nádru??? Bože, právě se ptám na názory druhých, jestli to někomu k něčemu bylo nebo ne...
Mmartin
Pořád lepší to slintání, než kdyby se mi třeba třásl v rohu....

wami
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 22:18
- Nahlásit

papillon_girl
už jsem o tom slyšela, a docela o něm uvažuju... zejména kvůli střelbě, je to jedna z možností, vrtá mi to hlavou...
ale i pro štěně,které je citlivější na zvuky, některé štěně to neřeší vůbec, ale tam, kde reakce na zvuky je, si myslím, že to nemůže uškodit...

Mucholabka
nádr je super, ale na desenzibilizaci konkrétního zvuku docela khownu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 23:01
- Nahlásit

papillon_girl

a kde se to dá sehnat? Já to teď nepotřebuju, ale takhle čistě teoreticky se mi to líbí, člověk nikdy neví, kdy se mu to může hodit.

Mucholabka
hele můj první pes byl v pohodě. Do tý doby, než mu šmejdi hodili petardu přímo pod čumák nešlo s tím udělat nic. tohle se mi jeví jako celkem dobrej nápad - záleží pochopitelně na tom, co na tom CD je a v jaký kvalitě. Ale pouštět to pesanovi, kterej má hustej problém v klidu doma a s postupným zesilováním se mi jeví hásky. Když to zvládne doma, vezmeš to ven a jedeš dál. Pokud má pes s tímhle problém, je to někdy fakt na palici.

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 23:19
- Nahlásit

PetraK
Koukni na ten odkaz dole, můžeš to tam objednat

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 23:24
- Nahlásit

papillon_girl

dík, je vidět, že už je hodně hodin. Odkaz jsem fakt neviděla . Číhnu na to - možná pro jistotu až ráno???

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 23:30
- Nahlásit

PetraK
je to někdy fakt na palici.

Přesně to myslím. Navíc v období před Silvestrem je to fakt hrůza. Jdu venčit, Bow je šťastný, lítá venku, pak to práskne, třeba jenom jednou v dálce a úplně jako by mu ruplo v bedně, letí domů, třeba i nevyvenčený a ven ho nedostanu za žádnou cenu. Je to fakt docela blbý i z hlediska toho venčení a navíc musíme jít na vodítku, bojím se, že by třeba v tom záchvatu paniky zaběhl někam do parku nebo třeba i pod kola auta... a rozhodně netoužím, aby to tak bylo i u štěníka a kdyby se tomu dalo u Bowáka pomoct, aby se ten strach zmenšil, bylo by to fakt skvělý

papillon_girl
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2008 23:34
- Nahlásit

PetraK
Ty jo, fakt je už něják pozdě, vůbec bych si toho nevšimla.... až mě ten čas trošku děsí, před chvilkou bylo 8

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 08:54
- Nahlásit

papillon_girl

hele ale myslím, že to chce teda nejdřív pracovat na Bowákovi, aby to aspoň trochu zmáknul, aby se to nepřetáhlo taky na štěně
Jinak vím o čem píšeš. Murphy býval na Silvestra chudák omotaný kolem wc mísy, venčení nepřicházelo v úvahu. Proto se snažím Ešusa vést k tomu, že rány a bordel je děsná zábava. Takže jakákoliv rána venku= moje jásání a honem se jdem dívat, co že to bylo. připadám si někdy jako naprostej magor, ale stojí mi to za to. Jsem si ale jistá,že kdyby mu to mrskli před čumák jako Murphymu, bylo by to všechno k ničemu. Pro toho psa je to hrozný.
Bylo by fajn, kdyby byla někdo z toho ukázka. A nebo: nahrát si ti zvuky sama a máš to ZADARMOOO, jak u Bédy Trávníčka

anonym
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:26
- Nahlásit

PetraK- přístup ke zvukům poněkud zvláštní, pokud by se jednalo o psovoda se zájmem o zkoušky, co myslíš, že by pes na place udělal při výstřelu?

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:28 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

anonym

Proč zvláštní? Vždyť pes na střelbu si taky zvyká postupně - pokud je někde střelnice, chodí se nejdřív daleko, pak blíž.... .
Teď tomu nerozumím?
,
Jo už vím, ty myslíš asi můj přístup?? No to nebyl návod, to byl popis, jak to preventivně dělám já, aby Ash bral rány jako něco "radostnýho". Na zkoušky s ním nejdu, ale on je v normálním životě neřeší. Když to bouchne, tak si toho nevšímá. Já to taky nedělám doslova při každý petardě. Spíš hlavně právě v době silvestrovský.

anonym
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:33
- Nahlásit

Ano, ale tak, že ho v žádném případě nesmím upozornit, že se jedná o něco zvláštního.Nesmí nijak reagovat, to znamená, že očekávat po ráně pochvalu, hru, prostě jakoukoliv reakci od psovoda je de facto stejně na h..... jako bázlivost. Akorát bázlivost neodnaučíš.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:44
- Nahlásit

anonym

Ale tož u nás je to, jak jsem psala, jedno. My na takovouhle zkoušku nepůjdeme. Já to pojímám jako prevenci, ve stylu - hele panička je z toho nadšená, takže to nic neznamená. (takhle stejně jsme pořešili třeba velkou nedůvěru k takovým těm igelitovým pruhům co označují příkopy - když foukal vítr a pleskalo to, bylo to jasně naprosto nebezpečný. Tak jsem lítala po zahradě s igelitkama, pleskala a jásala jak magor, že to je naprosto úžasná věc. A dneska Ashe pleskající pruhy vůbec nezajímají, ani k nim neběží, že by je mohl roztrhat, jako ty tašky, ani se jich nebojí, ignoruje je) . To co jsem si zažila s Murphym mi stačilo, nesnesu když zvíře jakýmkoliv způsobem trpí. A on v tý době fakt hustě trpěl. a papillon_girl to má myslím podobně a taky tam nepůjde o zkoušky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 11:49
- Nahlásit

Mmartin
Sára slintá při bouřce taky a rozhodně to není z příjemnýho prožitku, ale naopak se tak vynervuje... kdyby slintala z požitku, tak bych to i brala

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 17:19
- Nahlásit

helejte,nevim esi to tu už od někoho nepadlo,ale třá Gerda...má čubu co se bojí(už teda mín) střelby a bouřky,zpočátku prý nevylezla 2 hodiny před ní.Ovšem ty samý zvuky nahraný jí ale vůbec nevaděj,takže ona tohle použít nemůže,páč to nezabírá.

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 17:48
- Nahlásit

davidkova renata
Mně totiž přijde, že tomu psovi můžou při těch ranach dělat problém i ty vibrace, co to kolikrát udělá (hodně silnej hrom třeba)... Člověk si toho ani nevšimne, ale pes je z toho v ...
Pes u babičky je vůči zvukům z televize taky v pohodě (a to děda mívá televizi nahlas pořádně), ale jak se blíží bouřka "live", proletí letadlo, někde v dálce udělá ránu výfuk od auta, jde do kolen a "není s ním řeč" ... Takže já bych asi CDčko nechala CDčkem...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 17:55
- Nahlásit

Eimy
Takže já bych asi CDčko nechala CDčkem...
těžko říct,třeba to někomu může pomoct,já jen říkám jednu zkušenost..

Biluška
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 21:48
- Nahlásit

Mě třeba cédéčko pomohlo. Nebylo to sice tohle, ale efekt byl stejný. Naše smečka bůhví proč šíleně bouřlivě reagovala na troubení auta. Zatroubilo auto a všech jedenáctů psů se rozštěkalo (a málokdo si umí představit jaký je tohle rachot a jak těžko se utišují. Nikdo z nich totiž nechce přestat první a rozštěkávají se pořád dokola). Bohužel dva z našich tří sousedů mají ve zvyku přijet autem před barák a zatroubit, asi aby všichni věděli, že už jsou doma. Šíleli z toho psi a následně i já. Vzala jsem cd "slunce, seno a pár facek", je tam scéna "Venco pojď se podívat, už máme to oznámení" při které ona troubí na motorku. Zvuk jako živej. Psi dostali lehni před televizí, do jedné ruky ovladač, do druhé traverzu a jeli jsme. Zhruba na stopatnáctý pokus zjistili, že na troubení se neštěká (Ale půlka z nich řve po větě "nech toho, je tu Josef"

brut
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 22:02
- Nahlásit

Biluška
Zhruba na stopatnáctý pokus zjistili, že na troubení se neštěká (Ale půlka z nich řve po větě "nech toho, je tu Josef"

Honey
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 12:28
- Nahlásit

Taky jsme ho chtěli koupit, ale v té době nebylo nikde k sehnání. NO možná popřemýšlíme teď

Saita
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 15:28
- Nahlásit

To cd by mohlo být zajímavý. Nikky se taky bojí, začalo to když šli před námi kluci a neměli nic jiného na práci než bouchat petardy. Zkoušela jsem všechno možné bohužel se Nikky bojí taky i těch nevzdálenějších bouchnutí které já už ani skoro neslyším. Jenže on to slyší. Fajn zážitek vyjít si s ním na procházku někdy v prosinci před silvestrem, celé město blázní a bouchá jak o závod. Nakonec jsme to vyřešili tak že okolo silvestra na procházku jen a pouze dopoledne kdy jsou děcka ve škole. V tu dobu je absolutní ticho. Pro jistotu tak chodím i s ostatními dvěma, ti se nebojí ale co kdyby právě jim to bouchlo před čumákem. Jinak Nikky se bojí i bouřky(asi tři roky dřív se nebál dokud opravdu hodně blízko nás neprásklo, ale to je víceméně ještě docela v pohodě postupně to trochu přechází) nebo práskání biče(tam kam často a rádi chodíme na procházky občas trénují i tihle nadšenci), dokonce se bojí v noci i hudby. Když je nějaká akce tak to u nás jde venku slyšet a jak se jde venčit tak se bojí(ale vyčůrá se), občas se jim totiž taky povedlo spustit ohňostroj zrovna když jsem venčila. Ostatní na to štěkali a já tam skákala jak blbeček že je to obrovská sranda. Mám vyzkoušené že se Nikky bojí toho zvuku i z cédéčka(pouštěla jsem si kdysy Cimmrmana-Afriku a tam je výstřel z pušky). Jinak náš silvestr vypadá tak že jeden pes je zatarasený v koupelně s rádiem na plný pecky a zbylí dva pejsani lítají, štěkají, radují se(společně se mnou), houkají a dívají se na ohňostroj protože je to přece ooooooobrovská sranda a zábava.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 09:40
- Nahlásit

davidkova renata
Eimy

no to je fakt, to mi nedošlo, že třeba zvuk jako je střelba je něco jinýho - tam ty vibrace určitě budou a to stejný bude asi i u bouřky a těch petard?? Ale zase jak píše Saita, její pes na to na cédéčku reaguje tak je to asi kus od kusu.
znám bulinku, co vyšiluje ze sanitky, tam by to podle mě mohlo zabrat, stejně jako u Bilušky u toho troubení. No ale každopádně - myslím, že se tím nic nezkazí???

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 12:58
- Nahlásit

PetraK
Určitě by to nějakýmu psákovi pomoct mohlo, ale já osobně bych do toho tolik peněz neinvestovala Možná kdyby to bylo někde zdarma

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 13:23
- Nahlásit

Eimy

Možná kdyby to bylo někde zdarma
No však to ale nejni problémek dneska - nahraješ si to, vypálíš si to a hotofson, můžeš doma trénovat. Ve svý podstatě si někde u zdroje nahraješ čeho si žádáš a s tím si vystačíš. Já to spíš myslela obecně, že tahle metoda může fungovat, protože tam máš možnost postupně zesilovat.

a vůbec- jak to, že seš ještě nestavila na ešusácký fóře?

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 13:40
- Nahlásit

Nevím, nevím, já psa učím odjakživa mít rád vysavač a výsledek nula. Jak pomyslím na vysávání, pes znechuceně odchází někam se zašít Některé zvuky jim budou proti srsti nácvik-nenácvik...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání