Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / cestovanie so psom medzistatnymi linkami
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2008 23:49
- Nahlásit

dneska to s tymi novymi temami nejako prehanam...

situacia je taka ze som sa rozisla s priatelom a prisla som nielen o chlapa ale aj o auto tak teraz riesim, ako budem s hafanom cestovat domov na Slovensko (studujem v Brne).
Viem ze vlakom by to nemal byt ziaden problem, ale zeleznicne spojenie Brno -Spisska je tak na tri prestupy, nehovoriac o tom ze cestovat sama vlakom nic moc...
nema niekto vedomosti o tom, ci je mozne dostat psa do medzistatneho autobusu? Mam zlateho retrievra, takze ziadna taska na kolena nehrozi... nikdy som psa na medzistatnej linke nevidela... ale mozno som sa len zle pozerala

brut
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 00:37
- Nahlásit

Mika
nehovoriac o tom ze cestovat sama vlakom nic moc...
já takhle cestuju dost často a v pohodě... naposledy na trase Praha - Karviná se dvěma přestupama
Autobusem nejezdím, takže to ti bohužel neporadím

KEISSA
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 07:06
- Nahlásit

Mika
Do mezistátních ale i do dálkových pes bohužel nesmí.Ted jsem to řešila jelikož mám jet pro štěndo a moje auto je trošku nemocné.
takže autobus - je lepší cena,je to rychlejší ale dálkaři psa neberou
vlak cena je dost vysoká,přestupy,ale pes bez problému ,ale trvá to šíleně některé spoje jsou i jednou tak dlouhé než autobusem.

Roxana
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 14:36
- Nahlásit

KEISSA
Do mezistátních ale i do dálkových pes bohužel nesmí
no podle me spis zalezi na prepravci ... Student agency te samozrejme nevezme, jelikoz proste "z principu" je u nich vyloucena preprava zivych zvirat .. ale jsou i dalsi spolecnosti, ze ... ja uz tedy po Cechach najela busem docela dost - normalne jsem mivala cubu zapsanou na mistence (a to s velkym psem, s malym, co se vejde do tasky, by to snad nemel byt zadny problem)

choco
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2008 15:55
- Nahlásit

Mika
Já když už mám jet na chalupu-Praha-Chlum u Třeboně nebo když jsme jezdili k babče Praha-Kroměříž dálkáčem, tak jsem si volala k přepravci, jestli mě tam se psem (dřívě maltézák, teď labrador) vezmou a zatím jsem s tím problém neměla, dokonce chtěli za něj jen 10,- jako za zavazadlo Tak asi záleží na tom kterým řidiči....

Efka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:04
- Nahlásit

U dálkových hodně záleží na přepravci (Student Agency psy nebere), do mezinárodních psi bohužel nesmí... Takže v úvahu připadá bohužel jen ten vlak...

11111
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:38
- Nahlásit

stuedent agency\ - bere psy a kočky v přepravce na klín. Jednou takto cestoval s námi maltézáček ( tedy ne se mnou, ale s kamarádkou) a sestra takto vozívá kočku )

Ale na většího psa se netvářili...

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:37
- Nahlásit

11111
SA jezdivam i ja s BErrym a kamoska s Manchester terierem - ale GR, to nevim nevim

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:50
- Nahlásit

Mar
v SA mu kupuješ i sedadlo nemýlím-li se

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:54
- Nahlásit

blanulinka1
nene. resp.presnejsi je: NE VZDY

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:58
- Nahlásit

Mar
ne vždy...co si pamatuju, tak si Berry vždycky vynutil sedět u okna, položil si to na doraz a na uši dal sluchátka ... A ještě buzeroval stewardky, že mu málo často nosí kafe...

Mar
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 15:55
- Nahlásit

blanulinka1
tedko,co mam cokle 2, tak ale kazdej an svoje sedadlo muze zapomenout

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 16:24
- Nahlásit

Mika
Je fakt nejlepší si to zjistit u přepravce. Já zjišťovala Praha - Brno a tam jsem moc neuspěla, vlak je mnohem lepší. Je to pohodlnější a ti přepravci, kteří psa berou, za něj chtějí dost vysoký poplatek.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 16:49
- Nahlásit

Mel
OT: si tu někde? Nutně tě potřebuju

misenka1
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 20:56
- Nahlásit

Mika
Ahojky,
tak naisto viem ze do medzistatneho busiku Ta nevezmu.Skusala som to xkrat a cez roznych prepravcou a nechceli ma zobrat ani z Brna do BA.
Zobrali by nas iba v tom pripade,keby som mala hafika v schranke.,ktoru by potom stejne ulozili do batozinoveho priestoru.(?)
Vzdy som chodila vlakom a myslim ze to je lepsie ako busikom,aspon pre hafana.Mojmu obcas robi problem ist 3 zastavky MHD,ked su tam divnoludia a vo vlaku si mozes presadnut.A k nam si vo vlaku nikdy nikto nesadol.

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 21:14
- Nahlásit

misenka1

to je pre mna trosku neprijemna sprava vlakove spojenie Brno - BA je sice celkom slusne, ale dopravit sa vlakom do spisskej znamena bud cestovat v noci s roznymi asocialmi, alebo minimalne tri krat prestupovat... nehovoriac o tom, ze cesta sa mi tak o dve hodiny predlzi (a to uz teraz cestujem 5 hodin) boooze ako to ze na take veci nikto nemysi neostava mi nic ine len si konecne kupit auto a naucit sa soferovat.

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 21:18
- Nahlásit

ono o tie prestupy ani tak nejde, ale o to mnozstvo batoziny, s ktorou sa clovek musi vlacit (ked uz idem po dvoch mesiacoch k rodicom, tak malokedy je to na vikend a s dvoma parmi ponoziek si velmi nevystacim)... plus veci pre psa, plus zradlo aspon na tyzden, plus ten pes, ktory je vystresovany taha opacnym smerom to si neviem ani predstavit ako toto zvladnem

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 13:47
- Nahlásit

plus ten pes, ktory je vystresovany taha opacnym smerom to si neviem ani predstavit ako toto zvladnem

neboj... zkus při šibování po nádraží a vlaku připnout vodítko za náhubek nebo použít halti ohlávku, a udržíš ho na jednom prstě hned napoprvé. a brzo si zvykne... a granule ať ti zkusí někde na ten týden koupit rodiče, to je blbost hahat pytel vlakem.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání