| Autor |
Zpráva |
jezevčice
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:01
- Nahlásit
Prosím poraďte, kdo máte dobrou zkušenost, kde nechat udělat nebo koupit dobrou boudu pro krátkosrstou kólii.
Mám zamluvené štěně, tak už se musím starat. Měla sem dlouhosrstku a ta boudu moc nevyužívala a hlavně ta její je bez předsíňky nezateplená, tam by byla krátkosrstce zima.
Díky za rady.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:18
- Nahlásit
Jsem nevěděla, že kólie je bouďák
|
jezevčice
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:52
- Nahlásit
Meta
Nevím, proč by měla být bouďák!
Měla sem kólii normálně venku na zahradě, perfektně hlídala, a tím, že byla na zahradě vůbec nestrádala. Měla k dispozici velkou zahradu, jen prostě nebyla vevnitř. A do boudy snad může chodit spát. Nevím, co je na tom špatného!?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 08:54
- Nahlásit
jezevčice
No nic, dyť je to jen pes...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 09:00
- Nahlásit
jezevčice
Prober to s Jimmi.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:06
- Nahlásit
Meta
jako počkej, já mám pro pinzety taky venkovní ubikace,
ač když jsme doma je mám samozřejmě nakvartýrovaný v posteli....ale "bydlej" venku kvůli otužilosti a kondici, ono to má něco do sebe, když na psa leje sněží cokoliv a on dál šlape a ani se neohlídne co to na něj padá...po zkušenosti s dobrmanem v paneláku, kterej tvrdil, že v dešti je rozpustnej, si už tohle hlídám.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:08
- Nahlásit
jezevčice
mám na dobrmany boudy zděný, izolovaný polystyrenem, vestavěný do kůlen při starém domku, v podlaze je topená dlažba, na ní poctivá vrstva slámy, ta díky tomu proschne i když se v ní suší mokrej pes, a vše je OK.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:13
- Nahlásit
Sali
...po zkušenosti s dobrmanem v paneláku, kterej tvrdil, že v dešti je rozpustnej,
Hezkýýýý Teda já mampanelákovýho pudla, a tohle teda naštěstí netvrdí (asi protože to tvrdim já )
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:18
- Nahlásit
Sali
Taky znám boxíky co mají boudy (vyhřívané!), jenže víš co, taky jsou věčně nastěhovaní doma...jakmile se někdo chystá strkat štěně do boudy, hned bych vraždila
je ZLOČIN omezit prudce se rozvíjejícímu štěněti podněty a nikdo mi to nevymluví...nejde o bydlení, ale o přístup...mám psa hrubě venkovního, alě jako štěně bych ho ven bydlet nedala, to už se nedohoní, co se ve vývoji propase. Pak vznikají přiblblí psi typu Mauglí
|
aren
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 11:58
- Nahlásit
jezevčice
Odkud jsi? Tady u nás se jeden truhlář na výrobu psích bud specializuje, na míru, s předsíňkou, zevnitř dřevo, zvenčí dřevo, mezitím polystyren nebo minerální vlna. Je to asi 20km na východ od Moravské Třebové. Boudy jsou průběžně k vidění, i celý proces výroby.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 12:14
- Nahlásit
Meta
Tak nějak....sousedi mají teď od soboty štěndo slovenskýho čuvače ... v boudě taky nemůžu vidět jak tam od rozbřezku pobíhá samo po zahradě a kníká a že na to přímo z okna vidím A když spočtu kolik času je samo tak si myslím že to moc vzájemný vztah neutuží
Ale tak věřím že tohle je jinej případ a Jezevčice určo bude trávit se štěndem mraky času a nemá doma ke štěněti ještě dvě batolata jako sousedi
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 13:38
- Nahlásit
Meta
Fajka
ZLOČIN omezit prudce se rozvíjejícímu štěněti podněty a nikdo mi to nevymluví
naprostý souhlas,
ale neřešil se dle mne problém vztahu a výcviku, ale jen ubikace,
když jsem v práci, a nemám štěně s sebou, nenechám ho volně v interiéru, je to riziko pro psa i pro vybavení domácnosti,
štěně musí mít pro odpočinek bez dohledu své území, s věcma, který si může spokojeně ničit, aniž by to někomu vadilo...
ale samozřejmě dát štěně do kotce zauthnout ve vývoji je kontraproduktivní pro všechno.
|
jezevčice
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 15:48
- Nahlásit
aren
To je trochu daleko, ale můžu si tam dojet, když bude dobrá.
Můžeš na toho truhláře sehnat kontakt. Díky.
Meta
Fajka
Vím co je to socializace a štěně učím i vevnitř, nikdy se neví, kdy to bude potřebovat. nedělám to, že bych psa dovezla a hodila na zahradu a nechala ho tam. Se štěndem chci navázat vztah, jen ho nechci chovat v bytě. Bude to pes venkovní, doufám, že hlídací.
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 21:14
- Nahlásit
jezevčice
Milá jezevčice, buď tak hodná a nepiš na foru Mujpes, že tě tady kvůli boudě pro psa "utloukli"
Nikdo tě tady slovem netluče, tak laskavě lelži a nedělej z nás blbce, to si tedy fakt počkám, co za štěndo budeš mít.
Poradili jsme ti aby ses obrátila na lidi, kteří s tím mají zkušenosti a to rozhodně není nějaké odsuzování toho co děláš. A příště si rozmysli co kde píšeš za pindy.
Jediná, kdo měl výhrady byla Meta.
Tady na šeltiích si dostala radu, kam se máš obrátit.
Na foru píšu pod nickem kroupovka z Ďáblic a jestli se chceš na něco zeptat, klidně se podívej na moje stránky abys věděla, komu píšeš.
www.jimi.estranky.cz
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 21:31 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Jimmi
jezevčice
dlouhosrstku už nechci kvůli chlupům, tak volba padla na KK.
sím tě když je na ven a do boudy tak co řešíš chlupy???utlučená??já osobně si nemyslím ,neb pár KK znám,že je to kotcovej a naprosto venkovní pes...na to jsou i jiný plemena vhodnější..asi...ale doplním že nejsem odborník na KK
a to jak tu spousta lidí píše..mají psa v kotci když nejsou doma..je to mnohdy bezpečnější...ale taky spousta těhle lidí po příchodu dom psa pustí všude a je s ním...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 21:35
- Nahlásit
Už zas si hrajete na vosy?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 21:40
- Nahlásit
Mucholabka
to nečti ne??svatá
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 21:59
- Nahlásit
Mucholabka
napsala jsem svůj názor, na její reakci na Můjpes
Tady jí lidi poradili a nijak jí neodsoudili, těch pár názorů není žádný "utlučení za boudu pro psa"
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 22:10
- Nahlásit
Jimmi
taky jsem byla překvapená, co že jsem se to na mujpes dozvěděla, jak polidšťuju naše psy tím, že je nemám v boudě. Uznávám, že mají určitě slabší imunitu, horší srst a víc línaj, než kdyby byli v kotci, ale pořád jsou to psi! Ale teď mě omluv, musím jim jít připravit postýlky.
utlučení ani nekomentuju
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 23:02
- Nahlásit
Dasha
Ale teď mě omluv, musím jim jít připravit postýlky.
|