Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Psík z útulku
Autor Zpráva
younglady
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 17:32
- Nahlásit

Prosím o názor... vzali by jste si psíka z útulku? Dvouletého většího služebního plemene s nekonfliktní povahou do rodiny se dvěma psama a s dítětem? Prostě majitelka má dvě feny a její sestra malé dítě a na cestě je další. Často se vídaj, čuby jsou na dítě zvyklé od malička, dítě na ně. Majitelka teď uvažuje o psovi z útulku a neví, váhá.
Šli byste do toho? Pes nebyl týrán jen utekl a majitel o něj už nemá zájem. Sestra majitelky se dost bojí. Díky za názory.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 18:48
- Nahlásit

younglady
hele to je asi půl napůl,někdo ti napíše,že ne a jinej zas jo.Klidně to může bejt naprosto zlatý zvíře.Jednu takovou čubu jsem taky měla a byla naprosto bezkonkurenční.Pokud by to šlo třeba ho zpočátku chodit venčit a trochu ho seznámit se zbytkem smečky určitě by to nebylo marný.Uviděla by aspon trochu jak se chová a tak...si myslim teda..

aren
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 18:58
- Nahlásit

Hafo názorů a zkušeností máš i tady:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_5541_0.html
Já bych do toho šla. Kor když se ví o nekonfliktní povaze.

moll
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 06:55
- Nahlásit

pes k fenám by neměl být problém - vzala jsem si z útulku dvouletého filáka, s fenkama kamarád, jen se starým psem se nesnesou. jasně že je to kus od kusu, ale za zkoušku to jistě stojí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 07:52
- Nahlásit

younglady
tohle si musi budouci majitelka rozhodnout sama. Pro zadni vratka je vzdy moznost psa vratit, coz je u utulku velka vyhoda a muze mit pak pocit, ze to aspon zkusila a neslo to a odpoved pro sebe do budoucna, i kdyz pro psa to samozrejme neni vubec nic dobreho.
Pokud se opravdu extremne boji, tak to neni moc dobry start do takoveho podnikani, pes to vyciti.

kinta
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:38
- Nahlásit

younglady
Ahoj, před čtyřmi měsíci jsem si vzala z útulku asi tříletého boxera, v útulku říkali, že je hodný a nekonfliktní. Je vážně zlatej, miluje celou rodinu, chtěl by se bratřit i s kočkou, ta ho ovšem nenávidí. Sestra má půlročního syna, k seznámení došlo před dvěma měsíci, taky v pohodě, pes si ho prohlédl, očichal, zpozorněl jen, když Matěj plakal. Jinak ho v podstatě nezajímal. Ostatní psy ale nemusí, malý už zvládáme minout téměř bez povšimnutí, na velký dost často vyjede.
Přikláním se k názoru dejavu, že pokud se sestra majitelky bojí hodně a je nutné, aby děti byly se psem v kontaktu, tak bych do toho radši nešla. Pes to pozná a riziko se podle mě zvyšuje.

Xena
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 17:47
- Nahlásit

Plno mých známých má útulkáče a nedali by ho za nic na světě:)
V každém dobrém útulku by měli podat vyčerpávající informace jak se zvíře chová a jak reaguje na různé podněty, pokud má pes nějaký problém s chováním, měl by to nový páník vědět. Vím, že se v některých útulcích dělají testíky, jak se pes chová k dětem můžou zjistit, pokud jim chodí pomáhat a venčit. Spíše vidím problém v tom, že lidé občas nedodržujou rady ošetřovatelů, kteří psa dobře znají. Lidé občas podělají i to, že pejska litujou že je z útulku, rozmazlí chudáčka který trpěl a časem tak velmi podpoří jeho sebevědomí v novém působišti a psovi naroste hřebínek a pak mají problém a se psem šup zpátky do útulku.:-(

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání