| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:31 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Ulicí se rozléhají zvuky děsivé. Jak utajený kmen v Amazonském pralese z dosud nevídaného letadla přelítavšího vyděšený i obyvatelé ulice jsouc vyděšení a hledají, odkud že ty zvuky nelibé vyluzovány jsou.
Vytí, vrčení a skřeky drásavé nese vítr až do polí vzdálených. Hejkaly a sirény a přestrašné psy Baskervilské by člověk hledal nejspíš.
Na jednom z panelákových balkónů se cosi pohnulo. Oči tmavé a hluboké, drápy do betonu zaryté, ochlupení husté skrývá to ukrutné kdesi cosi.
Zaostřím.
Zamžourám do letního slunce, abych lépe rozeznala tu zrůdu.
Ha! Westík!
Co Westík! Sám West Highland White Terrier se vzteky zmítá na balkóně a skoro rudnouc zlostí vrčí a skřehotá na vše živé pod sebou ve snaze proskočit pod zábradlím a sežrat živé i mrtvé.
"Hajzlík vzteklej!" říkám si. "On by tě ten vztek přešel pod vedením nejvzteklejšího z nejvzteklejších." a jak jsem řekla, tak bůch učinil.
Jednoho dne se oba střetli před výtahem. Prý nejvýš a nejdál doskočí blecha. Houbelec! Blecha je prd proti vzteklému Westíkovi. Odrazil se všemi čtyřmi od podlahy výtahu, až se výtah skoro utrhnul a zaútočil na mého zabijáka.
"To je tvůj konec westoši!" řekla jsem si.
Zabiják máchnul hlavou a vši silou to napral košíkem do westoše. Westoš odletěl 15 m daleko a z té vzdálenosti, dravěji než před tím, překonal blešin i svůj rekord a skočil na nebohého znovu. Tesáky se mu zaryl do kožichu a rval z něj chlupy, kůži i vnitřnosti, co mu síly dovolily (a že dovolily). Nebohý vyveden trochu z míry tímto nadměrně napitým klíštětem hrábnul tlapamy a narval si klíšťáka pod sebe. Klovajíce do něj košem, rozhodnuvší se dát mu školení, mydlil s ním o dlažbu hlava nehlava.
Westík jak udatný Achilles trhal svou mordou nebohému tlapy i uši do chvíle, než se jeho pánovi podařilo odervat jej z těla nebohého. Pán se omlouval mně, hubujíce Achillovi do kreténů vypatlaných a odkráčel pryč.
Další den kráčím s Gafákem po hustě zarostlé louce a aportujeme klacíčky.
Náhle, kde se vzalo tu se vzalo, ve vysoké trávě klíšťaty poseté, objevilo se cosi bílého špičatého a než mi došlo o jakéže klíště to jde, vyloudilo to zvuk skřehotavý a jako kobylka Sam (nebo Tom?) ze včelky Máji, skočilo to na nebohého znovu.
Tentokrát nebohý svíral v tlamičce své klacíček a já svírala náhubek v ruce.
"To je tvůj konec westoši!" řekla jsem si.
Nebohý hleděl přímo k nebi, odkud se na něj snášelo tělo klíšťatovo zemskou gravitací přitahováno, hubu otevřenou jak garáž na kamiony, zuby vytasené a zvuky skřehotavé vydávajíce to zlé zvířectvo zaútočilo přímo na hlavu nebohého. Nebohý byl tak v šoku, že zapomněl pustit klacíček z tlamy a bodal do Achilla klacíčkem jak otec, když byl toho dne nezvykle klidný a podivně se kýval.
Opět přiběhl studný páneček a Achilla si z nebohého odebral, přičemž ho musel též odpíchnout z klacku.
Dnes se bojím vystrčit paty z domu. Achilles totiž nikdy nespí, Achilles čeká na nebohého a věří, že jednou dotáhne své dílo zkázy dokonce.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:38 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Garfield
Achilles totiž nikdy nespí, Achilles čeká na nebohého a věří, že jednou dotáhne své dílo zkázy dokonce.
ještě, že Garf neví nic o patách nebohého Achilla
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:41
- Nahlásit
Myslíš že klíště má paty?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:42
- Nahlásit
I na Gafa jednou došlo . Počkej až pojedete na šití a budete vetovi vysvětlovat, že toho vlčáka pokousal westík
|
Rocco
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:44
- Nahlásit
hééézkýýýýý mám podobnou příhodu, ale takhle to popsat bych nezvládla
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:45
- Nahlásit
Garfield
děkuju za krásný čtení...
jinak ale kdo je kobylka Sam ze včelky Máji? Nebyl to Hop?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 12:49 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Eda
Bingo! A já to teď opravila na Sam/Tom, bo jsem nevěděla a furt mi to neštymovalo, jo byl to Hop, ale budiž mi úspěchem, že je to aspoň na tři písmena.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:13
- Nahlásit
Garfield
jj, se zabijáckým westíkem se Gaf často nestkal, si tak zvykl, že je nedotknutelný, že ho prcek vyvádí z míry ... jen tak mimochodem, ví páníček westíka, že to nebude dlouho trvat a bude bez psa?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2008 13:14
- Nahlásit
Počkej až pojedete na šití a budete vetovi vysvětlovat, že toho vlčáka pokousal westík
jo, podobnou situaci znám, když jsme přijeli s pokousaným picbumem za tím bruntálským veterinářem... nemohl uvěřit, že ten pes, který tam sedí na schodech a z ucha mu chčije krev, je ten, co byl pokousán. Asi třikrát se ptal, kde máme toho pokousaného psa od tohodle picbuma
|