| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:46
- Nahlásit
Omlouvám se, že to není psí téma, ale nevím si s tímto virem rady, od včera mi sedí v počítači. Dost se o něm píše, ale nikde jsem zatím nevyčetla jak ho zničit. Mám avast, už jsem to projela dvakrát a nic, po restartování naskočí znovu. Pak jsem spustila Spybot, a Superspyware, a pořád nic. Ráno zapnu pc a zase tam je. Píší o něm, že krade hesla k účtům, takže nemohu do bankovnictví, a já nevím co vše dělá. V poslední době jsem si stahovala PC Suite ohledně Sony Ericsona, ale myslím z CD a ze stránek Sony Er. jen nastavení na sms, a mms. Jinak si nějsem ničeho vědoma.
Měl jste ho někdy někdo? Dá se zlikvidovat? Poradíte mi prosím jak? Moc děkuji
No tak tady je ten šmejd !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:56
- Nahlásit
Velice schopný, snad jeden z nejlepších je NOD 32, vyzkoušej ten. Pak bych ti doporučila kvalitní firewall.My používáme Kerio a dovčilka máme klid. Pokud se ti ten vir nepodaří odstranit, a máš oprávněné obavy o hesla, tak si zálohuj záložky, přepiš hesla na papír a naformátuj disk. Pak budeš mít jistotu, že máš komp čistý.
Ještě jedna věc. Není dobré mít dva antivity nainstalované najednou. Dost často se hádají a jeden druhý označí jako vir, nebo se kvůli druhému ani nespustí.
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 10:14
- Nahlásit
Obcas pomuze pokud se puvodni antivir na kterem bezeka ochrana napadeneho Pc kompletne odinstaluje a skusi se jine antivirove programy...je mozne je stahnout napr. z Slunecnice.cz , Sosej.cz , Stahuj.cz.
Nekdy je mozne virus rucne odmazat pokud znam cstu nejlepe pokud mi Os bezi v nouzovem rezimu.....
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 10:26
- Nahlásit
Další věc je, že i když se ti podaří odstarnit vir z PC, tak musíš dávat pozor, co do PC budeš zase dávat. Pokud jsi vypálila cd v době kdy už jsi vir v compu měla, tak je vysoké riziko, že s instalací nebo kopírovaním z takového nosiče si znova infikuješ PC. Ty potvůrky se rády chovají do malých prográmků a pod.Takže než jej znova použiješ, tak jej řádně zkontrolovat antivirem.Některé viry se umějí schovat i v RAM/DIMM paměti, ale třeba Avast je schopný jej tam najít a zlikvidovat. Takový vir, i když jej pracně z disku odstraníš, tak se znova načte z té paměti.
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 10:32
- Nahlásit
Ale jak tak čtu, tak máš problém s tímhle :
http://www.actinet.sk/bezpecnost_informacnich_tech nologii/j1/l33/no2460/Rootkit_od_Sony_BMG,_opravnu je_ochrana_autorskych_prav_k_ha.html
Co nejdříve se toho zbav, hodně štěstí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 10:41
- Nahlásit
emikami
to mame doma taky, zjistoval jsem jak to odstranit na odbornych diskuzich, vysledek je ten, ze laik se do toho nema vubec poustet ....
tady hledej, cti a uvidis ....
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:00
- Nahlásit
No tak to je super, fakt. Zatím děkuji, rozhodně napíšu až se toho zbavím, pokud se to podaří, takže pokud někoho ještě něco napadne, tak budu ráda, to mám jistě do 5 ti do rána zase co dělat, včera jsem se ho snačila zbavit celý den až do rána a nic. No a jestli je to od Sony tak jsem naštvaná už dvojnásobně, mám nový mobil sony er. a při volání se mi vybil, a vypnul, tak jsem ho šoupla na nabíječku, zapla, dala tichý režim a šla jsem už spát, druhý den nešlo ani volat ani sms, a to jsem ho měla asi tři dny. Tak jsem volala na sony er. tam jsme to řešili necelé dvě hodiny po telefonu, ani mě to nepřišlo, ale pak jsem jukla na ukazatel, a málem jsem upadla, to bude 800kč, jak vyšitých, navíc mě nepomohli, inst. jsme to CD, a nějaké ty PC suite a pod. no nakonec jsem poděkovala, že to ještě zkusím na jejich str. s jejich teda doporučením, že bych si měla něco stáhnout, tak jsem tam šmejdila a zavadila jsem o stažení na sms, mms, a na email, tak jsem si to inst. na sms, a mms, pak už mms fung.....takže já s níma provolám 2 hodiny a jeho nenapadne mě říci, že nejdříve zkusíme nastavit znovu to na sms, tak to musí napadnout mě, a ještě si tam od nich natáhnu vir, hmmm. tak to je fakt prima. Už jsem jim tam chtěla psát, že mě nepomohli z banalitou, že tohle mělo být první co mělo toho operátora napadnout, a pak teprve dělat ty blbosti co jsme dělali , připojení k pc, vypnout mobil, zapnout mobil, vyndat baterku, držet Cééééé a připojit kabel, no děs, a pořád nic, no a pak jsem našla to správné. No já to měla od vodafonu zaslané, ale zřejmě tím vybitím se to nějak vytratilo, i když jsme to udělali znovu, ale on nemá ten typ mobilu co mám, takže to asi nebylo správné a prostě se to asi moc neuložilo či co.
V každém případě jdu pročíst tu dizkuzi, možná se poradím ještě ze Sony, a nainst. si ten Nord 32, už jsem chtěla včera, ale to jsem padala už na hubu, a asi bych měla ty ostatní odinstalovat, zatím...a nechám jen avast. Díky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:13
- Nahlásit
emikami
a nainst. si ten Nord 32, už jsem chtěla včera, ale to jsem padala už na hubu, a asi bych měla ty ostatní odinstalovat, zatím...a nechám jen avast. Díky.
tomu moc nerozumím ale antivir můžeš mít jen jeden..a raději zvol NOD32 nebo Norton antivirus a Avast a AVG raději neber
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:36
- Nahlásit
sarax
No myslím to tak že jsem šla spát po 3tí hodině ranní, a dělala jsem to od dopoledne, každý ten antivir to dělá aspoň 1-2h. , mezitím jsem četla také nějaké dizkuze, odistalovávala jsem soubory a také hlavně to od sony er. no a tak celkově, mezitím pochopitelně jsem měla dost práce se psi a štěňaty, takže co běžel antivir tak jsem se věnovala něčemu jinému, když jsem zjistila že mi ho avast nenajde, a to ani ten superspyw. a spyw. tak jsem si chtěla stáhnout buď adaware, či ten nord. ale už jsem u toho usínala, takže jsem to nechala na dnes, a napadlo mě zda s tím nemáte přímo někdozkušennost.
Jirikovo
a to znamená, že ho tam máš pořád? nebo už je pryč, no jsem teda laik také
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:51
- Nahlásit
emikami
mame ho tam a nijak to zatim neresime .... nic tajneho na kompu nemame, data mame zalohovany, tak az bude cas to nekam odvezt, tak to odvezem ....
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:03
- Nahlásit
emikami
Potom ještě vyzkoušej program Tune-up. Je to program na správu PC. Odinstaluje a smaže i to , co nešlo normálním způsobem. Je to spičkový nástroj.Můj ho používá už dlouho, smaže nepotřebné, zapomenuté a zbytkové soubory, najde nebezpečné programy a doporučí co s nima.Upravuje s ním i výkon počítače.
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 08:05
- Nahlásit
Tak ten Tune-up nepoužívej. Kdybys ho špatně nastavila, tak si můžeš zlikvidovat celý systém.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:42
- Nahlásit
Lure
oprávněné obavy o hesla, tak si zálohuj záložky, přepiš hesla na papír a naformátuj disk.
Tak tady nevím o čem je řeč, jsem víceméně laik
BinLadin
Odinstalovala jsem vše,avast jsem pozastavila,stáhla jsem NOD 32, a po 2 hodinách nic nenašel.
Lure
Hm, to je možné, od té doby co jsem zakoupila sony ericson mobil - jen samé problémy.
sarax
No zvolila jsem ten NOD 32, nic - nenašel nic, tak nevím kde se ten hajzlík schovává.
Lure
Tak ten Tune-up nepoužívej. Kdybys ho špatně nastavila, tak si můžeš zlikvidovat celý systém.
Tak to by bylo teda super.
Teda co s tím mám dělat? potřebuji jit do bankovnictví, a to teda se fakt bojím, miliony tam nemám, ale i to málo by mi chybělo
Ach jo. včerejší den zase ztrátový, pořád jen likviduju a likviduju, ale nakonec bezúspěšně.
Pomooooooooooooooooooooccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 11:50 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
emikami
zkus nejdřív ještě u toho NODu stáhnout nejnovější knihovny virů ... nevím jaká je o verze,co máš,ale mohlo by to pomoct ...
|
Lure
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 13:31
- Nahlásit
Včera večer jsem o tom diskutovala s mojim, jestli to něco odstraní tak toto
Napřed ale nechat stáhnou všechny aktualizace.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 23:05
- Nahlásit
Lure
[i][Pak jsem spustila Spybot, a Superspyware, /i]
No to jsem pouštěla a nic, pak jsem je odinstalovala, spustila znovu avast, také nic, už jsem odinstalovala i avast, nainst. Nod32, také nic, no a pak jsem volala na tu jejich techn. podporu, a on mi řekl, ať to odinst. a naist. to přímo z jejich stránky,a že mi pošle nějaký odkaz, abych ale udělala tu kontrolu nejdříve, a pak teprve tu z odkazu, a že to by mělo odstranic, zatím mi nic neposlal, a po odinst. a naistl. znovu, mi ten Nod fungovat asi nebude, protože to po mě chce už heslo, atd. takže možná když jsem dala to první pryč, jako tu verzi na měsíc zdarma, že tohle už berou že si to stahuju podruhé a už mi to nepustí, takže nyní nemám v pc nic, jen toho blba ROOTKITA. Myslím, že to asi budu muset svěřit někomu kdo tomu rozumi, stejnak potřebuji dát do pc větší paměť a asi pevný disk, či co, takže se to udělá při jednom. Mám toho teda plný zuby, protože nedělám nic jiného než tohle na pc. a to mám teda dost jiné práce, tak nevím zda mám zkusit ještě jiný antivirák ale jaký
|
BinLadin
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2008 09:20
- Nahlásit
Pak nezbyva nez oprasit instalacni CD Os a provest nejdrive zformatovani hardisku,pote pak znovu nainstalovat Os.
Obcas se stane ze na dany virus nedokaze Antivir zachytit nebo detekovat....je potreba vyskouset vic techto programu.....
NOD32
http://www.anti-virus.cz/antiviry/nod32/
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/ant iviry/kompletni/nod32/
http://search.seznam.cz/?q=rootkit&mod=f&sug=1
|