Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pomoc!-jak dostat ze psa asfalt :(
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:21
- Nahlásit

Právě se mi světlý pes proběhl po nevím jak moc čerstvě vyasfaltovaném chodníku, každopádně má na nohách černé cákance. O víkendu jsme měli jet dvě výstavy...
Nějaká rada?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:22
- Nahlásit

Ketrin
Zabít...nic jiného, než zabít
Nebo nějaký technický benzín, jednou jsem psa-Ašu čistila i toluenem

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:29
- Nahlásit

Ketrin
zkus sádlo

Roxana
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:33
- Nahlásit

Ketrin
Neco z tohohle mozna pomuze :

Asfalt

Asfalt dokáže především v letních měsících nadělat pěkné skvrny nejen na automobilech, ale také na oděvech městských dětí. Když dítko dostaIo co proto, je třeba skvrny vyčistit. Není to nic obtížného a způsobů vám můžeme nabídnout hned několik:

- nejprve seškrábneme nahřátým nožem vrstvu asfaltu. Pak skvrnu změkčíme tukem (máslem, stolním olejem, sádlem nebo vazelínou) a dočistíme ji tetrachlórem, benzolem, sirouhlíkem nebo trilenem na sirném savém papíru, který raději několikrát vyměníme. Čisticí prostředek nanášíme na skvrnu hadříkem, jímž znečištění vytíráme. Samozřejmě tak, aby se skvrna nezvětšovala;
- skvrnu nejprve změkčíme tukem, potom tupým nožem nebo Ižičkou přebytečnou vrstvu odstraníme. V řadě případů jde zbylou skvrnu (například z ponožek) vyprat běžným způsobem;

- ze syntetických látek odstraníme asfaltové skvrny benzínem;

- z obuvi smyjeme skvrny kartáčkem a mýdlem;

- přijde-li k vám na návštěvu asfaltér a zanechá po sobě skvrny na koberci, postupuje se takto: odstraňte přebytečnou vrstvu tupým nožem, navthčete ji benzínem na čistění a po chvíli na ni naneste kašičku z benzínu a magnézia. Po zaschnutí vysajete vysavačem;

- stejnými způsoby můžeme vyčistit i skvrny od dehtu a kolomazi.

Nepodaří-li se vám žádným z uvedených způsobů skvrny odstranit, nepropadejte malomyslnosti, ale obraťte se s důvěrou na nejbližší chemickou čistírnu. Poznáte, že je vlastně stejně bezmocná jako vy.

jablunka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:34
- Nahlásit

Ketrin
Jak píše Amir,sádlem.Dělala jsem to taky tak a jako dětem nám to dělala babička.

Amir
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:36
- Nahlásit

jablunka
jako dětem nám to dělala babička.
nám taky, ty babičky byly holt super

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:39
- Nahlásit

Přece nemůžu psa drbat benzínem?! je živý, né plyšový!
zkusím to sádlo, děkuji

Mika
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 11:58
- Nahlásit

ja som mala dnes podobny problem - ale s dechtom na hnilobu kopyt, je to cierny humus, mam zlataka takze vyzeral vtipne pes mal od toho nejakym divnym sposobom cely chvost. vystavy neriesime zatial, tak som mu tu zabaranu srst odstrihla, a mam pokoj... ale ten decht hnusne smrdi, horsie ako v udiarni

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:01
- Nahlásit

doporučuji obyčejné sádlo a hadr...........pak odasfaltovaného psa vykoupat.....funguje,pamatuji si z dětství,když mi maminka sundavala asfalt z nohou.....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:08
- Nahlásit

žanda
fakt stačí to sádlo a hadr?
tos mě povzbudila, zatím to nemohu zkoušet, jsem v práci, zkusila jsem jen nějaký krém na ruce a nic moc
to sádlo trochu rozpustit?
Mika
nebýt těch výstav tak ho klidně vemu strojkem

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit

Ketrin
Nepodaří-li se vám žádným z uvedených způsobů skvrny odstranit, nepropadejte malomyslnosti, ale obraťte se s důvěrou na nejbližší chemickou čistírnu. Poznáte, že je vlastně stejně bezmocná jako vy
já bych se držela tohohle

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:35
- Nahlásit

jana33
zalez

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:45
- Nahlásit

Ketrin
V řadě případů jde zbylou skvrnu (například z ponožek) vyprat běžným způsobem
Ale nejdřív zkus doba běžnou pračku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:47
- Nahlásit

jana33
Huš, nemělas už doma balit?

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:48
- Nahlásit

Katrin, mě jako holce maminka prskla na nohu trochu sádla (žádné rozpouštění) a hadrem třela popatlané místo.....chvíli to trvá,neříkám,že jednou přetřeš a je to,ale pustí to . nebo mni chlupy mezi prsty a občas utři,sádla se neboj,nešetři,musí to být dost mastný. Se bude pak krásně blejskat pesan,ale bude mu to jistě mooooc vonět)) Jen tedy doufám,že "dnešní" sádlo z krámu je v takové síle jako dřív (a to my měli domácí škvařený) )

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 12:49
- Nahlásit

Ketrin
Ne, teď mi přišel pán na pohovor a pak teprve zdrhám.
Ale když nestojíš o moje dobře míněný rady.....

Tchor
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 14:07
- Nahlásit

Ketrin
Proc by jsi psa nemohla mistne vydrbar benzinem, lidem se taky skvrny od naplasti a pod mejou benzinem a nicemu to nevadi.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 16:29
- Nahlásit

Ketrin
... a co takhle nuzky???

Mar3
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 19:59
- Nahlásit

Jirikovo
ptž maj výstavu neéé?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 06:15
- Nahlásit

Amir
žanda
Tisíceré díky za babskou radu se sádlem!!! Pěkně jsem ho promastila, akorát jsem mu musela dát náhubek, protože to hned chtěl slízávat nechala působit cca 20 minut a vyšampónovala. Pes je jako nový!!

žanda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 07:23
- Nahlásit

Ketrin
hurá to mám radost.

Meta
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 07:34
- Nahlásit

Jo, už jsem sundavala asfalt z kozy, která se v něm celá vykoupala. Nebýt sádla, snad bylo po koze...Asfalt se musí rozpustit v tuku...

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 07:52
- Nahlásit

Já jsem našla jednou malého ježka potopeného v louži z rozehřátého asfaltu. Koukala mu jen hlava. Musela jsem ha namočit celého do benzínu a nechat vylouhovat, protože měl asfalt naprosto všude. Pak jsem ho několikrát vykoupala ve vodě a psím šamponu. Smrděl sice dlouho po benzínu, ale přežil a neměl vůbec žádné potíže. Tudíž si myslím, že pokud budeš psovi omývat nohy benzínem a pak je důkladně omyješ vodou nemůže se mu nic stát.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 08:01
- Nahlásit

Mar3
ptž maj výstavu neéé?
no tak by ho ostrihala na pudla a sla by tam ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 08:06
- Nahlásit

pokud budeš psovi omývat nohy benzínem a pak je důkladně omyješ vodou nemůže se mu nic stát.
ze zdravotního hlediska asi ne, ale přece jen z důvodu potřeby výstavní kondice srsti jsem dala přednost sádlu, koneckonců LR má mít nepromokavou "mastnou" srst

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 08:08
- Nahlásit

koneckonců LR má mít nepromokavou "mastnou" srstKetrin
A ty myslíš, že to bude rozhodčí zkoušet?
No hlavně, jestli mu sádlo pomohlo. Je to určitě šetrnější způsob.

Amir
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 08:27
- Nahlásit

Ketrin
super, nechám si teda tuhle radu stále v databázi

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 08:31
- Nahlásit

Ketrin
No tak paráda,já na ty babičiny rady hodně dám a pořád mě překvapuje,že fungujou.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:49
- Nahlásit

Přátelé, pokud bažíte po výstavních úspěších, tak vřele doporučuji výšeuvedenou asfaltosádelnou kúru. Včera na prestižní klubovce V1 CAC, dnes v Polsku V1 CWC Best Dog.

jablunka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2008 19:53
- Nahlásit

Ketrin
Paráda!!!!!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání