Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / co myslíte?
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:02
- Nahlásit

Ahojda,

chtěla jsem se zeptat na Váš názor...

Naše Lady nechce po prochajdě chodit domů - radši je ještě na zahradě, tak uvažujeme o venkovním bydlení, aby si měla kam zalízt a mohla tam být i v zimě. Tak jsem naplánovala výstavbu zateplené boudy s předsíňkou. Rozměry jsem našla cca na netu - 80x95x70 (vnitřní)+ předsíň. Ale předevčírem mě napadl ještě jeden nápad, ale má svoje pro a proti, tak jsem se chtěla poradit.

Vedle vchodovek (venku) máme takovou jako špajzku - je tam vodárna a kompoty. Zároveň je tam ale taky kvůli tý vodárně topení a v zimě tam topíme. Tak mě napadlo, jestli by třeba nebylo lepší jí udělat pelíšek tam. Odizolovat podlahu, v zimě by tam měla tepleji než v boudě. Zároveň je to hned vedle dveří, takže by viděla jak na vchodovky, tak na branku. Rozměr by tam byl tak metr x metr, takže by to bylo akorát. Jenže všechno má i svoje mínusy: vodárna, když sepne, tak dělá kravál. Pak si myslím, aby jí třeba nebyla od vodárny zima - myslím tu mašinu, když přes ní jde voda, tak je studená - to jsem si ale říkala, že by se třeba mohlo vyřešit nějakou odizolovanou přepážkou. Další mě pak napadlo, aby se necítila odstrčená - aby neměla pocit, že tam je za trest (nikdy jsme ji nikam nezavřeli, ale přeci jen je to malá místnost bez okna). No a poslední, jak rádi leží na boudě, tak to by tady nemohla... Řekla jsem tenhle nápad doma a dokonce Péťa říkal, že je to docela dobrý, ale že se musím rozmyslet do soboty ráno, protože to je domluvenej s kámošem, že pojedou koupit materiál.

Co myslíte, co bude lepší?

Moc moc díky za názor.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:05
- Nahlásit

palma1
fuuu no podla toho ako sa ja zlaknem vzdy ked sa pusti vodarnicka, tak prepsa to musi byt rana jak z dela

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:08
- Nahlásit

palma1
jednoznacne boudu. bude to jeji misto, jeji utociste. neco, kam ji nikdo jinej nepoleze, coz u vodarny neni. a ten hluk - pujdete v noci na zachod, zapne se vodarna aby docerpala vodu a bude budit psa ....

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:08
- Nahlásit

mě to napadlo, když jsem jí tuhle odtamtud vytahovala - zatím tam je tatiž taková police a na ní granule - byla zapasovaná pod tou policí a hledala jednu zapadlou granulku - a našla... proto ten nápad... ale právě s tou vodárnou nevím...

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:09
- Nahlásit

dobrá... postavíme boudu.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 11:16
- Nahlásit

palma1
co "lítačky" do chodby a pelíšek v chodbě?

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:17
- Nahlásit

blanulinka1
to bohužel nejde - máme plastové dveře prosklené až na zem...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:42
- Nahlásit

Co je vodárna?

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 12:47
- Nahlásit

vypadá to jak taková bomba a čerpá to vodu ze studně. mám pocit, že to funguje jako takový zásobník, kam se načerpe určité množství vody a když poklesne, tak se načerpe zase - spíná se třeba při spláchnutí záchodu, sprchování - prostě když se pustí voda. snad je to alespoň trochu dobře - nejsem technik .

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:00
- Nahlásit

palma1
Drsná myškavěc.

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 13:03
- Nahlásit

jo jo... postavíme tu boudu - bude tam mít větší klid... ale bohužel taky větší zimu

palma1
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2008 08:21
- Nahlásit

Ahojda, tak máme krásnou novou boudu . První, co Lady udělala, že se do ní vyčůrala... (ale nějak zvlášť mě to nerozhodilo, doma si běžně totiž čůrá do pelíšku - holt nemáme pejska, ale prasátko...)

palma1
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2008 11:18
- Nahlásit

Ahojda, hlásím, že Lady se v boudě asi hodně líbí, protože od pátka už v ní bydlí i přes noc. Odstěhovala se tam sama - zkrátka večer už nechtěla vylézt a nepomohlo ani lákání na pamlsky (teda pomohlo, vylezla, ale za 5 minut už stála doma u dveří a chtěla ven)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání